Παλιά φυσίγγια

Η Kuropatwa ειναι σκουρα πρασινη-κυπαρισσι, σε τετραγωνακια. Ομοια πυριτιδα ειχα αγορασει και εγω εδω την 10ετια του 90, και μαλιστα για Sokol Ρωσιας. Μεχρι προσφατα την ειχα σε μικροποσοτητα, αφου ομως δεν εβγαλα ακρη να την καψω, και δεν ειχα και καμμια ιδιαιτερη αναγκη, την ξεφορτωθηκα

Έχω την εντύπωση οτι είναι κουροπατοβα.
Δεν την ξέρω την "κυρία", αλλά από ότι έχω ακούσει από άλλους, και απ'οτι αναφέρει ο Χατζιώτης στα βιβλία του, αυτή ήταν ίδια με τη Σοκόλ (τετράγωνα φυλλίδια) με μόνη διαφορά ότι είχε έντονο πράσινο χρώμα.

Gm3 δν είναι....
Μοιάζει με Grannular αλλά η grannular είναι ροζ......
Ρε μπας και είναι η Ιαπωνική Kuropatwa...? think Ειδού το ερώτημα.....
Ιαπωνική Κουροπάτοβα πρώτη φορά το ακούω !!! o_O:eek: Μήπως σε παραπλάνησε η ονομασία ;;; ;) Εγώ τις ήξερα, κι αυτή και τη Σοκολ, για ανατολικοευρωπαικές (Ρωσικες ή/και πολωνικές).
Δεν έχω όμως ασχοληθεί μαζί τους, γιατί όταν άρχισα να ασχολούμαι με μπαρούτια και ιδιογόμωση (γύρω στο 2003-2004) είχαν σταματήσει να εισάγονται.
Πάντως δεν είναι ούτε Gm3 ούτε Granular ... Εκτός από το ότι είναι πιο χοντρόκοκκη από αυτές, έχει και χρυσοκίτρινο χρώμα, που δεν το'χω ξαναδεί σε μπαρούτη ......

Ομοια πυριτιδα ειχα αγορασει και εγω εδω την 10ετια του 90, και μαλιστα για Sokol Ρωσιας.
Άρα υπήρχαν διάφορες Σοκολ, με διαφορετική μορφή (σχήματα κόκκων και χρώματα) ... Ο θεός κι η ψυχή τους τι μπαρούτια φέρνανε τότε και τα πουλούσαν για Σοκολ, κάτι αναφέρει κι ο Χατζιώτης ότι μέχρι και Σοκολ για ραβδωτά είχε εμφανιστεί στην αγορά και την πουλούσαν για λειόκαννα !!!

Tοτε τις εδιναν χυμα (ηταν η εποχη που ειχαν καταργηθει τα μεταλλικα κουτακια που ηξερες τι αγοραζες επακριβως), σε σακουλα. Εφερναν μεγαλες συσκευασιες οι καταστηματαρχες και τις εσπαγαν σε οσο ζητουσες. Τετοια εποχη επισης πολλοι εφερναν συσκευασιες στρογγυλες πλαστικες, με αυτοκολητο απεξω. Μια τετοια με εκτυπωμενο το Sokol ηταν και αυτη που λεω

Δεν την ξέρω την "κυρία", αλλά από ότι έχω ακούσει από άλλους, και απ'οτι αναφέρει ο Χατζιώτης στα βιβλία του, αυτή ήταν ίδια με τη Σοκόλ (τετράγωνα φυλλίδια) με μόνη διαφορά ότι είχε έντονο πράσινο χρώμα.

Ιαπωνική Κουροπάτοβα πρώτη φορά το ακούω !!! o_O:eek: Μήπως σε παραπλάνησε η ονομασία ;;; ;) Εγώ τις ήξερα, κι αυτή και τη Σοκολ, για ανατολικοευρωπαικές (Ρωσικες ή/και πολωνικές).
Δεν έχω όμως ασχοληθεί μαζί τους, γιατί όταν άρχισα να ασχολούμαι με μπαρούτια και ιδιογόμωση (γύρω στο 2003-2004) είχαν σταματήσει να εισάγονται.
Πάντως δεν είναι ούτε Gm3 ούτε Granular ... Εκτός από το ότι είναι πιο χοντρόκοκκη από αυτές, έχει και χρυσοκίτρινο χρώμα, που δεν το'χω ξαναδεί σε μπαρούτη ......
Με Kuropatwa έχω την εντύπωση γέμιζε κ ο κουτουμάνος το διασποράς των 32gr (διαφανές κάλυκας)...

Σήμερα συμμαζευα τα φυσιγγια και βρήκα μέσα αυτό.αν νομίζει κάποιος που κάνει συλλογή οτι έχει κάποια αξία μπορω να του το στείλω,γιατι εγω θα το πετάξω κάπου και θα πάει τσάμπα.ειναι 31,5γρ, cal.16
CElzUzz.jpg

hdIzsPi.jpg

I7plaXd.jpg

Σήμερα συμμαζευα τα φυσιγγια και βρήκα μέσα αυτό.αν νομίζει κάποιος που κάνει συλλογή οτι έχει κάποια αξία μπορω να του το στείλω,γιατι εγω θα το πετάξω κάπου και θα πάει τσάμπα.ειναι 31,5γρ, cal.16
CElzUzz.jpg

hdIzsPi.jpg

I7plaXd.jpg
Γκουχου γκουχ!! Χα χα χα

CElzUzz.jpg

hdIzsPi.jpg

I7plaXd.jpg
στηλτω μου εαν μπωρεις τα ψαχνω και δεν μπορω να βρω ,εχω αναμνησης με αυτα που τα ερηχνε ο πατερας μου , ηταν ομως 12αρια , αλλα ομοια , στο χρωμα και στο κλεισημω του αστεριου με αυτο

στηλτω μου εαν μπωρεις τα ψαχνω και δεν μπορω να βρω ,εχω αναμνησης με αυτα που τα ερηχνε ο πατερας μου , ηταν ομως 12αρια , αλλα ομοια , στο χρωμα και στο κλεισημω του αστεριου με αυτο
Κύριε Νικο μακαρι να είχα δυο να σου έστελνα και σε σενα ένα.δυστυχως πρόλαβε άλλος.

Back