Περάσματα

παιδες λογω του οτι καταγομαι απο το καστρο,ξερω την κωπαιδα με κλειστα ματια,σας λεω λοιπον οτι τα περασματα δεν τα πιανει,μιλαω για τον κυριο ογκο,εκει που πιανει τα απριλιατικα....οποιος παει και κυνηγαει ορτυκια να κοιταξει σε χωραφια κοντα σε ριζο,συνορα με λοφο,ειδικα στο δεξι μερος απο την εθνικη,στα χωραφια που ακουμπουν στην στροφη στο 105 χιλιομετρο και μετα...μην ανεβειτε επανω,εκτος οτι απαγορευεται,εχει παρα πολλα φιδια...αυτα,καλες ντουφεκιες..δεν κυνηγω πια ορτυκια,αν κυνηγουσα σιγα μην σας το ελεγα!!!.sarcastic.

Last edited:
Εγώ σου λέω τι έχω δει από τα χρόνια που τα κυνηγαγα και τι βλέπω τα τελευταία χρόνια που πηγαίνω στο λαγό τώρα αφού εσύ με αμφισβητείς κανένα πρόβλημα πίστευε ότι θέλεις
Σταύρο αυτό που έγραψα είναι ότι στη βόρεια Ελλάδα ακόμη σηκώνουμε γέννες με ορτύκια..... συνάδελφοι εδώ μέσα έγραφαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι τα ορτύκια που σκότωσαν είχαν μέσα αυγά..... δεν αμφισβητώ τίποτα....τα γεγονότα σου παρουσίασα.... καλή συνέχεια

Σταύρο αυτό που έγραψα είναι ότι στη βόρεια Ελλάδα ακόμη σηκώνουμε γέννες με ορτύκια..... συνάδελφοι εδώ μέσα έγραφαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι τα ορτύκια που σκότωσαν είχαν μέσα αυγά..... δεν αμφισβητώ τίποτα....τα γεγονότα σου παρουσίασα.... καλή συνέχεια
νικο το λενε το παιδι ! ;) .my man.

Λοιπόν σήμερα είχαμε τις πρώτες τσίχλες, αργοπορημένα τρυγόνια, κοκκινολαιμηδες, μυγοχαφτια πολλά και 3 σταχταρες. Το περίεργο είναι ότι τσονια (σπινους) δεν είχε καθόλου.
Εδώ είδα επίσης εκτός από όσα έγραψες, που επίσης είδα, πολλούς ερωδιούς και φοινικόπτερα ...

Σήμερα βρέθηκα στις παραλίες της περιοχής ... και διαπίστωσα πως είχε καλό πέρασμα από διάφορα παρυδάτια ... (τις προηγούμενες μέρες βροχοπούλια και λασποσκαλίδες δεν είχα δει)
Λευκοσουσουράδα είχα δει από τα τέλη του Αυγούστου αλλά σήμερα είχε περισσότερες και σε διάφορα μέρη ...

Attachments

• Βροχοπούλι DSC03308.JPG
    Βροχοπούλι DSC03308.JPG
    447,8 KB · Προβολές: 56
  • Θαλασσοσφυριχτής DSC03302.JPG
    Θαλασσοσφυριχτής DSC03302.JPG
    507,5 KB · Προβολές: 55
  • Λασποσκαλίδες DSC03443.JPG
    Λασποσκαλίδες DSC03443.JPG
    500,1 KB · Προβολές: 55
  • Λευκοσουσουράδα DSC03213.JPG
    Λευκοσουσουράδα DSC03213.JPG
    537,8 KB · Προβολές: 54
Σήμερα βρέθηκα στις παραλίες της περιοχής ... και διαπίστωσα πως είχε καλό πέρασμα από διάφορα παρυδάτια ... (τις προηγούμενες μέρες βροχοπούλια και λασποσκαλίδες δεν είχα δει)
Λευκοσουσουράδα είχα δει από τα τέλη του Αυγούστου αλλά σήμερα είχε περισσότερες και σε διάφορα μέρη ...
Ωραίος... Βροχοπουλια είδα κ εδώ το Σάββατο τα πέντε πρώτα.

Ωραίος... Βροχοπουλια είδα κ εδώ το Σάββατο τα πέντε πρώτα.
Όλη την εβδομάδα βλέπω να έρχονται τα πουλιά του χειμώνα, οι μαυροκέφαλοι γλάροι , τσιχλογέρακα, αυτά σήμερα κ.λ.π.
Το βροχοπούλι απόψε ήταν μόνο του και μου έκανε εντύπωση ... και πολύ ανήσυχο, δεν μπορούσα να το πλησιάσω να του βγάλω καλύτερη φωτογραφία. Οι λασποσκαλίδες ήταν κουρασμένες από το ταξίδι και τις πλησίασα (με το αυτοκίνητο) ωραία ... είχε και καλό φως εκείνη τη στιγμή ...

Attachments

• Λασποσκαλίδα DSC03457.JPG
    Λασποσκαλίδα DSC03457.JPG
    418,2 KB · Προβολές: 32
Σήμερα η παρέα στην Οινόη όπως έβαλε τα φυσίγγια το πρωί έτσι τα έβγαλε στις 12:00.
5-6 μποφόρ με ήλιο.Οτι ήταν πιασμένο πίσω έκανε μετακίνηση για Πανακτο.Ντουφεκιες μετρημένες.Μπασιμο μηδέν.
για να δουμε σημερα ,ειμαι περιεργος ,αμα μπουνε σημερα β.ελλαδα και δυτικη ,αυριο εδω θα γινει χαμος.

Δεν πήγα για κυνήγι, αλλά κάθε μέρα που είμαι στο χωράφι από την ώρα που χαράζει, έχω δει στην βδομάδα 4 τσίχλες, όταν βλέπεις εδώ να κάνουν μπασιμο, είναι καλή χρονιά, μακάρι να βγω ψεύτης αλλά κάτι δεν πάει καλά.ουτε τουφεκιές ακούω,

Και ενώ έχουν κάνει εμφάνιση πολλά είδη που μας έρχονται το χειμώνα, ακόμα κυκλοφορούν εδώ όσα καλοκαιρινά είδη δεν αποφάσισαν ακόμα να πάνε για Αφρική.
Κεφαλάς σήμερα το απόγευμα, προσπαθούσε να καλυφθεί από τον κρύο και δυνατό αέρα ... (φετεινάρι μοιάζει )

Κεφαλάς DSC03517.JPG

Back