Περάσματα

Kαλησπέρα σας κύριοι, μπόρεσα και πήγα έναν απογευματινό περίπατο μετά από αποχή κάποιων μερών λόγω υποχρεώσεων.Εννοείται παρέα πάντα με την γριούλα μου αλλιώς δεν... Είδαμε 2 τσίχλες σούρουπο μέσα στα σπίτια και τις ελιές.

Last edited:
Kαλησπέρα σας κύριοι, μπόρεσα και πήγα έναν απογευματινό περίπατο μετά από αποχή κάποιων μερών λόγω υποχρεώσεων.Εννοείται παρέα πάντα με την γριούλα μου, είδαμε 2 τσίχλες σούρουπο μέσα στα σπίτια και τις ελιές.
Ω ρε μάνα μου μια μπόρα...Στο τσακ πρόλαβα..

Αυτο με τον πληθυσμο των κορακοιδων δεν συγκινει κανεναν αρμοδιο?
Απο ακρη σε ακρη σε ολην την Ελλαδα, οπου πας, βραζει ο τοπος απο αυτα και στεναζουν ολα τα αλλα πουλια!!
Το ιδιο και με τους Γλαρους..
Τι να πω, για τιποτα δεν ειμαστε αξιοι πια??
Ασ κάννη ότι μπορεί ο καθένας μονοσ του... Από ένα κράτος για γέλια μην Περιμένετε τίποτα

Απο ακρη σε ακρη σε ολην την Ελλαδα, οπου πας, βραζει ο τοπος απο αυτα και στεναζουν ολα τα αλλα πουλια!!
Καρακαξες και γλάροι πραγματική μάστιγα. Αφού δεν προστατεύουν τις δεύτερες όπως τους πρώτους πάλι καλά να λέμε.....

Καρακαξες και γλάροι πραγματική μάστιγα. Αφού δεν προστατεύουν τις δεύτερες όπως τους πρώτους πάλι καλά να λέμε.....
Είμαστε η ποιο πράσινη???? Χώρα και από τησ πράσινες??? που υπάρχουν στον κωσμο εμείς θα σώσουμε την φύση . Είμαστε το παραδηγμα τησ πράσινης ανάπτυξης να είναι καλά ο πολυχρονεμενοσ κουλισ

Εγώ ανυπομονώ να δω αν θα έρθουν και φέτος οι κισσοκουκοι!!! Τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί και κάθε χρόνο βλέπω πιο πολλούς. Προτιμούν από ότι έχω διαβάσει να πάνε και να γεννάνε στις φωλιές των καρακαξων!!! Αρα περισσότεροι κισσοκουκοι=λιγότερες καρακαξες!
Είδα εγώ Δημήτρη

Είμαστε η ποιο πράσινη???? Χώρα και από τησ πράσινες??? που υπάρχουν στον κωσμο εμείς θα σώσουμε την φύση . Είμαστε το παραδηγμα τησ πράσινης ανάπτυξης να είναι καλά ο πολυχρονεμενοσ κουλισ
Δεν είναι ο Κουλης. ΟΛΟΙ είναι!!!

Γέμισε ακόμη και η Αθήνα τα τελευταία χρόνια απο κουρούνες .Οσο για τις κατακάξες δεν σχολιάζω.
Ποιος να συγκινηθεί οι λουλούδες ;

Μακάρι να ξανάρθουν και εδώ. Θα είναι η τέταρτη σερί χρονιά που τους έχω δει. Και καλό κάνουν και είναι και ωραία πουλιά για χάζι...
Πρόπερσι είδα περσι όχι, είναι περαστα εδώ, σταματάνε δέκα λεπτά για ξεκουραση και συνεχίζουν, τυχαία μόνο θα τους πετυχω..

Σίγουρα θα υπάρχει μελέτη ...θα θελα να ήξερα αν τα μεταναστευτικά επιστρέφουν την επόμενη χρονιά στο ίδιο μέρος .
Πχ τα χελιδόνια που γεννήθηκαν σε μια γειτονιά επιστρέφουν στην ίδια;
Η επιστρέφουν στο περίπου, δηλαδή στον ίδιο νομό.

Εδω δεν τους συγκινει ο δικος μας πλυθησμος
Τα παιδια ερμαιο των ανωμαλων
Ο απλος πολιτης ερμαιο των ληστων (ειτε με γραβατα ειτε με λοστο ειτε ειτε ειτε)
Και θα συγκινηθουν για τα κορακοειδη;
Ετσι και αλλιως ο σοφος λαος το ειπε καποτε
´´κορακος κορακου δεν βγαζει ματί´´…….

Εδω δεν τους συγκινει ο δικος μας πλυθησμος
Τα παιδια ερμαιο των ανωμαλων
Ο απλος πολιτης ερμαιο των ληστων (ειτε με γραβατα ειτε με λοστο ειτε ειτε ειτε)
Και θα συγκινηθουν για τα κορακοειδη;
Ετσι και αλλιως ο σοφος λαος το ειπε καποτε
´´κορακος κορακου δεν βγαζει ματί´´…….
Ψεματα...

Την περασμένη Τρίτη και ενώ έπαιζα μπάλα στο Ρέντη, ένα ορτύκι κατέληξε μέσα στο γήπεδο. Ίσα που πρόλαβα και το έπιασα στα χέρια μου και μετά έφυγε να συνεχίσει το ταξίδι του. Εμφανώς ταλαιπωρημένο θεωρώ από το ταξίδι του .

Την περασμένη Τρίτη και ενώ έπαιζα μπάλα στο Ρέντη, ένα ορτύκι κατέληξε μέσα στο γήπεδο. Ίσα που πρόλαβα και το έπιασα στα χέρια μου και μετά έφυγε να συνεχίσει το ταξίδι του. Εμφανώς ταλαιπωρημένο θεωρώ από το ταξίδι του .
Ειδε Ρέντη το πουλάκι απο ψηλά...κ σταματησε να νιώσει την Πηραιώτικη ηδονή... .cofee.

Υ.Γ. Βαση καιρου, θεωρω πως τα περασματα τους, θα γινουν μεχρι τις 10-15/4 φετος....

Σίγουρα θα υπάρχει μελέτη ...θα θελα να ήξερα αν τα μεταναστευτικά επιστρέφουν την επόμενη χρονιά στο ίδιο μέρος .
Πχ τα χελιδόνια που γεννήθηκαν σε μια γειτονιά επιστρέφουν στην ίδια;
Η επιστρέφουν στο περίπου, δηλαδή στον ίδιο νομό.
Επιστρέφουν στην ίδια φωλιά

Βολτίτσα για κάνα μουρμουρι σήμερα το απόγευμα. Ψάρια λίγα αλλά είδαμε πολλά πουλιά, γερανους, τσικνιαδες, τουρλιδες αν δεν κάνω λαθος. Το πρωί πέρασα από πολλά σημεία αλλά τσίχλα ούτε μια δεν σήκωσα. Κοτσυφια κελαηδανε στο φουλ!!! Επίσης ηρθαν οι κισσοκουκοι!!!! Δεν με άφησε να πλησιάσω. Χάλια είναι η φωτογραφία αλλά αυτήν έχω!20240316_153454.jpg

Back