Γεια σας πλαγιοδικαννόφιλοι!
Εχτές, σαν να πεθύμησα το "πλαγιοδικαννο-χούφτωμα", κι έτσι, ξεκλείδωσα κι άνοιξα το οπλοκιβώτιό μου, διά να χουφτώσω τα δυο μου (και μοναδικά προς το παρόν) πλαγιοδικαννάκια τής οπλο-συλλογής μου (τα υπόλοιπα επτά είναι ορθόκαννα)...
Θα σταθώ στο UGARTECHEA 40EX και στο πόσο πολύ όμορφο, λεπτό κι "εγγλέζικο" είναι το παρουσιαστικό του, η σιλουέτα του...!!
Πολύ κοντό προφίλ μπάσκουλας, στενή μπάσκουλα, λεπτό και σικάτο αγγλέ κοντάκι, λεπτή, αρκετά χαμηλή σκοπευτική ρίγα και ένα εξαιρετικό, συνολικό ζύγισμα τού όπλου και αίσθησή του στα χέρια...!! Και η επώμισή του αρμονικότατη...!! Δισκάνταλο φυσικά!
Επίσης, θέλω να σταθώ ιδιαιτέρως, και σε ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό του, το οποίον για τα δικά μου γούστα, αποτελεί το στοιχείο "φετίχ" σ' ένα πλαγιόκαννο!!
Αναφέρομαι στα πανέμορφα, καλοσχηματισμένα κι ευμεγέθη, ολοστρόγγυλα ημισφαίρια τής μπάσκουλας, ακριβώς πάνω απ' τον καθρέπτη, στην ένωση της μπάσκουλας με τις θαλάμες των καννών: τα επονομαζόμενα εις τη διεθνή ορολογίαν: "fences"...!!!
Για του λόγου το αληθές, αλλά και για να τα απολαύσετε κι εσείς, σας παραθέτω μερικές ενδεικτικές φωτό τού συγκεκριμένου χαρακτηριστικού, απ' το συγκεκριμένο πάντα, προαναφερθέν μοντέλο της UGARTECHEA, το οποίο και κατέχω: