Πλαγιόκαννο

Εάν μπορείς φτιαχτό το όπλο και σου αρέσει το κάθε όπλο είναι μοναδικό και σε κανένα όπλο όσα λεφτά και να ρίξεις παλιό καινούριο δεν τα παίρνεις πίσω .Εάν το γουστάρεις το φτιάξεις και έχεις ένα όμορφο πλάγιο .Όταν αποφασίζεις ότι κάτι το γουστάρεις και θέλεις να επενδύσεις χρήμα σε αυτό μη μπαίνεις στη λογική ότι με τόσα λεφτά θα έπαιρνα εκείνο γιατί θα κάνεις αγορές που δε θα γουστάρεις και θα χάνεις περισσότερα λεφτά.
Σωστός! Εγώ αν το γούσταρα θα το αναπαλαίωνα. Με κάποιο λογικό κόστος βέβαια, δεδομένου ότι δεν έδωσα λεφτά να το αποκτήσω, όπως ο Γιώργης.

Δεν γνωρίζω Παναγιώτη. Ετσι ήταν όταν το βρήκα.
Γιώργη για να καταλάβω λίγο την κατάσταση του όπλου γιατί μου φαίνεται οτι δεν είναι και πολύ χάλια.
Οι κάννες κουνάνε όταν βγάλεις την παπιά?
Είναι ξεκολλημένες οι ρίγες?
Οπλίζει και πυροδοτεί?
Οι εξολκείς δουλεύουν?
Οι κάννες εσωτερικά είναι εντάξει? Είναι ίσιες? Έχουν βαθουλώματα ή εξογκώματα?

Εγώ ετσι όπως το βλέπω στις φωτογραφίες δεν θα το έφτιαχνα. Δεν φαίνεται όπλο μεγάλης αξίας ώστε να αξίζει. Ότι και να του κάνεις η ποιότητα του θα παραμείνει μέτρια. Το μόνο ενδιαφέρον που έχει για μενα αυτό το όπλο είναι οι ολόκληρες φωτιές τις οποίες δεν τις βρίσκεις εύκολα πλέον αλλά οι ολόκληρες φωτιές σε φτηνά όπλα μπορεί να κρυβουν παγίδες. Οπότε προσωπικά ίσως και να το πούλαγα ώστε συμπληρωνοντας με τα έξτρα χρήματα από την επισκευή που θα του έκανες θα έπαιρνες ένα καλύτερο όπλο όπως αυτά που πουλιούνται εδώ στο φόρουμ που είπαν και πιο πάνω τα παιδιά.

Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί λόγοι που κάποιος μπορεί να πληρώσει το υπερδιπλάσιο της αγοραστικής αξίας ενος όπλου για να το ανακαινίσει,να το κάνει λειτουργικό!
Προσωπικά,για το όπλο του πατέρα μου θα πλήρωνα όσο όσο!
Για να το κρατήσω στα χέρια μου,έστω να ρίξω 5 τουφεκιές τον χρόνο,με ΑΣΦΑΛΕΙΑ!
Καθένας όπως το βλέπει και το αξιολογεί...

Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί λόγοι που κάποιος μπορεί να πληρώσει το υπερδιπλάσιο της αγοραστικής αξίας ενος όπλου για να το ανακαινίσει,να το κάνει λειτουργικό!
Αυτο ακρηβος

Τάσσομαι υπέρ αυτής της άποψης.
Η συναισθηματική αξία ενός αντικειμένου δεν αποτιμάται σε χρήμα - αλλιώς δεν είναι τέτοιου είδους αξία.

Αυτο,κατα την αποψη μου ειναι αναληθες.
Βλεπε, brno zp 149, ugartechea 75, zabala 326 και ποσα ιταλικα κοκοροτουφεκα που ριχνουν ακομα..
Το 326 το είχα! Εξαιρετικό!Οι ολόκληρες φωτιές έχουν ευαίσθητα κοντάκια,αυτή είναι η έξτρα αδυναμία.
Τα παλιά όπλα νομίζω ότι μπορεί να κρύβουν παγίδες,όπως λέει ο φίλος Μανώλης!Ελατήρια V, σάπια από το λάδι ξύλα,"χοντρές" διαβρώσεις στο κοίλο, ρίγες και τελευταίο το κούνημα... Θέματα (κατά)χρήσης και συντήρησης!

Το όπλο χρειάζεται εξ ολοκλήρου ξύλινα μέρη. Μαζι με τα μεταλλικά ( εσωτερική λείανση καννών ,βάψιμο καννών) μου φαίνεται δύσκολο Νίκο για 500 ευρώ.
Καλημέρα.
Αν έχω καταλάβει καλά το όπλο δεν κουνάει.
Εγώ προσωπικά θα του έφτιαχνα οπωσδήποτε το κοντάκι, θα του φρέσκαρα κ την πάπια να ταιριάζουν, ένα σωστό τρίψιμο-λάδωμα στα μέταλλα,
3 κουτάκια 24 γρ και θα το έβγαζα 2-3 φορές βουνό.
ΑΝ... με τρέλαινε κ το γούσταρα ΠΟΛΥ αργότερα θα του έφτιαχνα κ τις κάννες.
Πάντως σίγουρα θα του έφτιαχνα ενα κοντάκι.
Υγ.
Ωραίο όπλο.

Λες ρε Νίκο? Και εγώ εδώ που τα λέμε αυτό θέλω. Ο Λιάκος μου είπε ότι θα γίνει άκρως λειτουργικό και τον εμπιστεύομαι με κλειστά τα μάτια. Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που δείχνεις όπως και όλους τους άλλους φίλους του forum. Από που είσαι αν επιτρέπεται.
Εγώ προσωπικά στην επισκευή των δικαννων σαν τον Ντίνο Παπατσαρουχα δεν βάζω κανέναν άλλον...
Υπόψιν αναφέρομαι για κάννες και μηχανικά...

Last edited:
Γιώργη για να καταλάβω λίγο την κατάσταση του όπλου γιατί μου φαίνεται οτι δεν είναι και πολύ χάλια.
Οι κάννες κουνάνε όταν βγάλεις την παπιά?
Είναι ξεκολλημένες οι ρίγες?
Οπλίζει και πυροδοτεί?
Οι εξολκείς δουλεύουν?
Οι κάννες εσωτερικά είναι εντάξει? Είναι ίσιες? Έχουν βαθουλώματα ή εξογκώματα?
Καλημέρα Κωστή. Στις ερωτήσεις που μου κάνεις οι απαντήσεις είναι με σειρά
ΟΧΙ
ΝΑΙ
Ειναι απλοί Οι κάννες είναι ίσιες χωρίς εξογκωματα η βαθουλώματα αλλά έχουν εσωτερικές διαβρώσεις.

Είναι πολύ σκληρό ατσάλι και μπορεί να δώσει αρκετά ελαφριές κάννες και λεπτές. Αυτό είναι το πρωτέρημά του.
Και οι Benelles έχουν πολύ σκληρές κάνες αλλά το μειονέκτημα είναι ότι τραυματίζουν ... :)
Τι κωλομέταλλα χρησιμοποιούν ρε γαμώτο ? 🤣
Αυτοί "που ξέρουν" λένε ότι οι ιδανικές είναι οι χοντρές και μαλακές ...
Αστείο ...

Τελείωσες τις δοκιμές ? Διαβάζω αποσπασματικά τον τελευταίο καιρό και ίσως τις έχασα ...

Και οι Benelles έχουν πολύ σκληρές κάνες αλλά το μειονέκτημα είναι ότι τραυματίζουν ... :)
Τι κωλομέταλλα χρησιμοποιούν ρε γαμώτο ? 🤣
Αυτοί "που ξέρουν" λένε ότι οι ιδανικές είναι οι χοντρές και μαλακές ...
Αστείο ...

Τελείωσες τις δοκιμές ? Διαβάζω αποσπασματικά τον τελευταίο καιρό και ίσως τις έχασα ...
Τις έχω ξεκινήσει και μεσα στην εβδομάδα θα τελειώσω. Θα ενημερωθείς προσωπικά!
Άβυσσος τα παραπάνω!

Καλημέρα Κωστή. Στις ερωτήσεις που μου κάνεις οι απαντήσεις είναι με σειρά
ΟΧΙ
ΝΑΙ
Ειναι απλοί Οι κάννες είναι ίσιες χωρίς εξογκωματα η βαθουλώματα αλλά έχουν εσωτερικές διαβρώσεις.
Τέλεια. Όπως το φανταζόμουν. Γιώργη ξεκίνα καθάρισμα τρελό. Για τις σκουριές πότισε hoppe's 9 ψιλό ατσαλόμαλλο 0000 και τρίψε σαν να μην υπάρχει αύριο. Κάνε ότι μπορείς μόνος σου και βλέπουμε. Το πιο ακριβό απ' όλα είναι το καινούργιο κοντάκι. Για τις κάννες απ' έξω μπορεί να γίνουν με την ψυχρή βαφή της ballistol αφού τις τρίψεις καλά. Υπάρχουν διαφωτιστικά βίντεο στο you tube.
https://www.vendors.gr/el/βαφεσ-οπλων/βαφεσ-μεταλλικων-μερων/3378-άτσαλόμαλλο-no-40-ψιλό.html

https://www.vendors.gr/el/βαφεσ-οπλων/βαφεσ-μεταλλικων-μερων/3382-μπατονέτες-βαφης.html

https://www.ehunter.gr/vafi-kannis-ballistol-klever-50ml-p-6676.html

Back