Πλαγιόκαννο

Θέλω απλά να μου προτείνει κάποιος ένα ελαφρύ φυσίγγι για λαγό.

Δαύτο Γιώργο, δαύτο: www.gunandknifeclassics.gr/eley-hi-flyer-28gr/

Iδιαιτέρως ελαφρύ & μαλακό, με χαμηλότατες πιέσεις, είναι ό,τι πρέπει για παλαιά δικαννάκια με απλές, 70άρες θαλάμες, ωσάν και το δικό σου...

(Έχω προβεί κι εγώ στην αγορά μερικών κουτιών απ' την ανωτέρω καρτούτσα, και τα προορίζω φυσικά για το πλαγιοδικαννάκι μου, το Λουκίνι του 1961, και δη, στις φάσσες...)

Σε γόμωση 28γρ. και νουμεράκι 5 (εγγλέζικο μεγεθολόγιο, 2,8χιλ., 220 σκάγια), κάνει για όλα τα μεγαλούτσικα/μεγάλα θηράματα... Συμπεριλαμβανομένου και του λαγού κατά τη γνώμη μου...

Να έχεις σοβαρά υπ' όψιν Γιώργο, ότι τα φυσίγγια που θα τροφοδοτείς το συγκεκριμένο πλαγιοδικαννάκι σου, δεν θα πρέπει να ξεπερνάν τα 650 bar πίεσης...

Πιέσεις δίνει επισήμως για όλα της τα καρτούτσα και η πασίγνωστη Baschieri & Pellagri μέσω της ιστοσελίδος της... Μπορείς κάλλιστα να την συμβουλευθείς και να διαλέξεις τα πιο κατάλληλα για το δικαννάκι σου... www.baschieri-pellagri.com/en/default.aspx

Last edited:
(Εις το γλωσσικόν ιδίωμα του χωριού μου...)

Αχ μανούλα μ' - μανούλα μ'...!!!

Ωρ' τι καλούδια Boxlock πλαγιοδικαννάτσα χουφτώνε τούτ' δω χάμου οι δικαννου-καβλιάρδες οι Εγγλέζ'...!!!

Τς ζλεύω τρελά...!!!

www.youtube.com/watch?v=mtDzjJwES0A

:oops::oops::oops:o_Oo_Oo_O.pray to God..pray to God..pray to God..tired.

(Εις το γλωσσικόν ιδίωμα του χωριού μου...)

Αχ μανούλα μ' - μανούλα μ'...!!!

Ωρ' τι καλούδια Boxlock πλαγιοδικαννάτσα χουφτώνε τούτ' δω χάμου οι δικαννου-καβλιάρδες οι Εγγλέζ'...!!!

Τς ζλεύω τρελά...!!!

www.youtube.com/watch?v=mtDzjJwES0A

:oops::oops::oops:o_Oo_Oo_O.pray to God..pray to God..pray to God..tired.
Αυτος που εφτιαξε αυτο το drop lock, ειχε τεραστια κακαλα!!!!
Ευφιεστατο!!!!

Ένα κυριολεκτικώς ''μπιχλιμπίδι'' εις τας χείρας...!!! Ένα σκωτσέζικο, αυθεντικό Dickson, τοσοδούλι, 2ιντσο πλαγιοδικαννάκι...!!! Σκέτη απόλαυση...!!! Τόσον διά τους οφθαλμούς, όσον και ανά χείρας...!!!

www.youtube.com/watch?v=SX8jGkGHRvs

Last edited:
Πραγματικά Νικολαε πανέμορφο και κυρίως χρηστικό, αντίθετα με τα ραβδωτά όπου είναι απαραίτητο να υπάρχουν πολλά διαφορετικά διαμετρηματα για να καλυφθούν οι ποικίλες απαιτήσεις, στα λειοκανα θεωρώ πως όταν το 12/70 κρινεται υπερβολικό , το 12 /51 ,το δυιντσο δηλαδή είναι καλύτερη επιλογή από τα μικρά διαμετρηματα. Εξαιρώ μόνο το 16αρι και το 36αρι για πολύ εξειδικευμενες χρήσεις.

Πάρτε τώρα κι ένα ''ασχημούτσικο'' πλάγιο Winchester, ιαπωνικής κατασκευής...!! (Ε, μην βάζουμε όλο όμορφα...)

www.youtube.com/watch?v=y4Hql7CjzM8

Σκοπευτικό, στιβαρό κι αρκετά βαρύ, μάγκνουμ θαλάμες, ογκώδης και υπερυψωμένη σκοπευτική ρίγα, ογκωδέστατη πάπια...!!

Last edited:
Πάρτε τώρα κι ένα ''ασχημούτσικο'' πλάγιο Winchester, ιαπωνικής κατασκευής...!! (Ε, μην βάζουμε όλο όμορφα...)

www.youtube.com/watch?v=y4Hql7CjzM8

Σκοπευτικό, στιβαρό κι αρκετά βαρύ, μάγκνουμ θαλάμες, ογκώδης και υπερυψωμένη σκοπευτική ρίγα, ογκωδέστατη πάπια...!!
Ασχημοτερο και από το Baikal φυσικά δεν θα με χαλούσε να το είχα και να κυνηγούσα με ένα τέτοιο.

Υπερβάλετε ως προς το άσχημο...!
Οι Αμερικάνοι το λένε : poors man 21!
Είναι της γενιάς του mod 21 με μακριά βάση λόγο του κυλινδρικού κλειδιού, παράλληλου των κανών και δε το έχουμε συνηθίσει! Προσωπικά με χαλάει αφάνταστα η γκουμούτσα ρίγα που έχει,κατά τ άλλα εξαιρετικά ενδιαφέρον ειδικά για καρτεροτουφεκές!

Υπερβάλετε ως προς το άσχημο...!
Οι Αμερικάνοι το λένε : poors man 21!
Είναι της γενιάς του mod 21 με μακριά βάση λόγο του κυλινδρικού κλειδιού, παράλληλου των κανών και δε το έχουμε συνηθίσει! Προσωπικά με χαλάει αφάνταστα η γκουμούτσα ρίγα που έχει,κατά τ άλλα εξαιρετικά ενδιαφέρον ειδικά για καρτεροτουφεκές!
Οταν βλεπεις το ζευγαρι που εχει βαλει πιο πανω ο Γραμμος πως να το χαρακτηρισεις ?Και ο Μπελμοντο ηταν γοητευτικος ασχημος.Οσο για τους Αμερικανους δεν υπαρχουν πιο χοντροκομμενοι σχεδιαστες.

Και ο Μπελμοντο ηταν γοητευτικος ασχημος.
Πάνω από το πάγκο του ταμείου, σε μαγαζί 2 γνωστών μου(ένας κοντός,ο άλλος ντερέκι), "κάποιος" είχε κολλήσει ένα χαρτί που έλεγε "μη δεις ψηλό κ φοβηθείς, κοντό κ ξεθαρέψεις...!"
Είναι υποκειμενική η ομορφιά...

Πάνω από το πάγκο του ταμείου, σε μαγαζί 2 γνωστών μου(ένας κοντός,ο άλλος ντερέκι), "κάποιος" είχε κολλήσει ένα χαρτί που έλεγε "μη δεις ψηλό κ φοβηθείς, κοντό κ ξεθαρέψεις...!"
Είναι υποκειμενική η ομορφιά...
Βασιλειάδου -Μπελουτσι σημειωσατε Χ

Back