Πλαγιόκαννο

Τι απάντηση ακριβώς περιμένεις, χωρίς καμία πληροφορία?
Ας βγάλει φωτογραφίες όλα τα σύμβολα και τους αριθμούς από βάση, καννες και ξυστό, και σίγουρα θα βρεθούν όλα, εφόσον είναι αδουλευτο (δεν έχουν σβήσει) και γνήσιο simson..
Του ειπα για φωτο, κ δεν εβγαλε δυστιχως.
Οι καννες π.χ. δεν εγραφαν τιποτα...

Οι κάννες πάντα έχουν τυπωμένα στοιχεία, ίσως ήταν σε κακή κατάσταση και τριφτηκαν υπερβολικά και ξαναβαφτηκαν. Συνήθως είναι όπλα με προσεγμένη κατασκευή, εφάμιλλη των Merkel, βαριά με 70αρες θαλάμες και στενούς αυλούς. Έχω ένα φίλο συλλέκτη που γουστάρει πολύ αυτά τα γερμανικά κοντάκια με το μάγουλο και το μεγάλο drop, λες και πρόκειται για ραβδωτά, εγώ τα βρίσκω άβολα

Του ειπα για φωτο, κ δεν εβγαλε δυστιχως.
Οι καννες π.χ. δεν εγραφαν τιποτα...
Τα περισσότερα ανατολικογερμανικά και αυστριακά δεν αναγράφουν αυλούς και τσοκ και βάρη καννών. Συνοδεύονταν από πιστοποιητικό που ανέγραφε το ποσοστό των τσοκ.
Σίγουρα έχει σφραγισμένη την ημερομηνία κατασκευής.
Είναι το κλασικό Simson αντίστοιχο με το Merkel 47e ή το σημερινό 40e.

Παιδια, οποιος γνωριζει ας μας πει 2 πληροφοριες...

Ενας φιλος ενδιαφερεται για ενα πλάγιο Simson το οποιο ειναι απο μη κυνηγο κ είναι ακομη αδουλευτο στην κυριολεξια...πηγε το ειδε, αλλα δε γραφει ουτε τσοκαρισμα πουθενα, ούτε αυλούς...
Επισης μου είπε πως κάνει ενα "S" στη μπάσκουλα και εχει "μάγουλο" στο κοντάκι,έχει περαστά κλειδιά, επισης αν θυμαμαι καλα, φερει σφραγίδα 1200bar...αυτά.
Ψαχνει κ δε μπορει να βρει πληροφοριες κ εγω δε γνωριζω να τον βοηθησω...

Θέλει να μάθει:
Αυλούς, τσοκάρισμα, μήκος θαλάμης και έτος κατασκευής...

Tα γερμανικά πλαγιόκαννα SIMSON SUHL θεωρούνται πολύ καλά, γνήσιοι εκπρόσωποι τής ιστορικής και ποιοτικής ανατολικογερμανικής σχολής, κι άμα όντως το συγκεκριμένο βρίσκεται σε υπεράριστη κατάσταση, τότες αξιολογείται ως ακόμη καλύτερα και πιο ακριβό...

Ορίστε κι ένα εξαίσιο, ύψιστης ποιότητος πλάγιο BERETTA τού 1971, και μάλιστα σκοπευτικών προδιαγραφών, με εξαεριζόμενη, φαρδιά σκοπευτική ρίγα...!!!

www.steniron.com/canna_liscia/beretta-451eell/

Προς τέρψιν ολονών τών πλαγιοδικαννόφιλων...!!!

Με αφορμή την αναφορά στα Suhl, παραπάνω, ανεβάζω φωτο από το πως κατεληξε το κοντάκι από το δικό μου Suhl. Με το κοντάκι όπως το βλέπουμε, τουφεκάω όπου βλέπω, μιά που είναι ακριβώς στα μέτρα μου - άλλωστε έχει μηχανισμό ρύθμισης - , αλλά ... ακόμα και τώρα που η τσόντα στο χτένι είναι (περίπου), στο χρώμα του υπόλοιπου κοντακιού ... δεν ξετρελάθηκα κιόλας. Θεωρώ ότι ακόμα υπάρχει ... ανορθογραφία ( έστω και μικρότερη από πριν).

Οπως και να' χει το οπλάκι είναι έτοιμο για τον χειμώνα. Αν πάει καλά θα διεκδικήσει ένα από τα σετ τουρκικης καρυδιάς που περιμένω οσονούπω.
Καλά ας κρατήσουμε και καμιά πισινή γιατί ακόμα δεν ξέρουμε ποιός θα είναι ο νέος υπουργός περιβάλλοντος. .think.

ΥΓ: η φωτογράφιση έγινε στα καρφιά που κρεμάμε παραδοσιακά τους λαγούς - εξ ου και τα σύρματα - για το γδάρσιμο με συμβολισμό και παραπομπή ε !!!

Attachments

• IMG_20230628_175205.jpg
    IMG_20230628_175205.jpg
    532,4 KB · Προβολές: 86
  • IMG_20230628_175228.jpg
    IMG_20230628_175228.jpg
    638 KB · Προβολές: 86
Με αφορμή την αναφορά στα Suhl, παραπάνω, ανεβάζω φωτο από το πως κατεληξε το κοντάκι από το δικό μου Suhl. Με το κοντάκι όπως το βλέπουμε, τουφεκάω όπου βλέπω, μιά που είναι ακριβώς στα μέτρα μου - άλλωστε έχει μηχανισμό ρύθμισης - , αλλά ... ακόμα και τώρα που η τσόντα στο χτένι είναι (περίπου), στο χρώμα του υπόλοιπου κοντακιού ... δεν ξετρελάθηκα κιόλας. Θεωρώ ότι ακόμα υπάρχει ... ανορθογραφία ( έστω και μικρότερη από πριν).
Οντως...
Οπως και να' χει το οπλάκι είναι έτοιμο για τον χειμώνα. Αν πάει καλά θα διεκδικήσει ένα από τα σετ τουρκικης καρυδιάς που περιμένω οσονούπω.
Γιατι οχι, αν και ειναι δικο σου θεμα.

ΥΓ: η φωτογράφιση έγινε στα καρφιά που κρεμάμε παραδοσιακά τους λαγούς - εξ ου και τα σύρματα - για το γδάρσιμο με συμβολισμό και παραπομπή ε !!!

Καλά ας κρατήσουμε και καμιά πισινή γιατί ακόμα δεν ξέρουμε ποιός θα είναι ο νέος υπουργός περιβάλλοντος. .think.

Γνωρίζετε αυλούς και τσοκάρισμα μήπως;;;

Γνωρίζετε αυλούς και τσοκάρισμα μήπως;;;
Από ότι είδα και διάβασα κι εδώ μέσα οι Ανατολικογερμανοί δεν αναγράφουν στις κάννες αυλούς και τσοκ. Κανουν δοκιμές σε πίνακα και αναφερουν τα αποτελέσματα στο πιστοποιητικό που συνοδεύει το όπλο. Στην περίπτωσή μου πιστοποιητικό δεν υπάρχει οπότε , ότι έγραψα κατα καιρούς εδώ μέσα και στο Merkel Team ( σελ. 5 και μετά ) είναι από δικές μου μετρήσεις και των οπλουργών .

Αρχικά ο αυλός μετρήθηκε 18,3 mm και εσωτερικά στα τσοκ οι κάννες είχαν 17,00 και 17,15 mm διάμετρο οπότε τα τσοκ ήταν στο φουλ και το εξτρα φουλ !!!

Μετά το όπλο πήγε στον Παπατσαρούχα για λείανση και μαζί με την λείανση έγινε και μία επέμβαση στο ένα τσοκ. Σύμφωνα λοιπόν με τον κο Ντίνο, η λείανση αύξησε τον αυλό κατά 0,2 mm , οπότε ο αυλός από 18,3 πήγε στο 18,5 . Τα νέα τσοκ μετρήθηκαν - με παχύμετρο από μένα (με ότι ποσοστό λάθους μπορεί να κρύβει αυτό), 17,8 mm η πρώτη σκανδάλη - δεξιά κάννη - άρα στένωση 0,7 δηλαδή κάτι σαν IΜ και στην δεύτερη σκανδάλη - αριστερή κάννη - 17,2 mm άρα στένωση 1,3 !!! που παραπέμπει σε ΧΧFULL !!!

Θα ήθελα να γράψω για ένα όπλο που αγαπώ ιδιαίτερα κ που δεν άντεξε στο πέρασμα του χρόνου άλλα και στην σημερινή εποχή του ποζέ κ της καραμπίνας.εχωντας στην κατοχή μου ένα μπαικαλ 43αρι σοβιετικό μπορώ να πως πως σπάνια το αποχωριζομε στα κυνήγια μου.κ το χρεισιμοποιω σε ότι κυνηγάω(έκτος από καμιά περαστική φάσσα του Οκτώβρη) κατά την ταπεινή μου άποψη πιστεύω ότι ειναι ιδανική επιλογή σε περπατητο κυνήγι από τσίχλα μέχρι λαγό.χωρις αυτό να σημενει ότι ο κάτοχος του δεν θα μπορεί να έχει επιτυχία κ σε καρτέρι.(βεβαία οι ειδικοί άλλα λένε..).στεναχωριέμαι όταν ακούω κάποιους να σνομπάρουν τον συγκεκριμένο τύπο όπλου όμως ξεχνάνε οι ίδιοι ότι αυτό το όπλο έβλεπαν να έχει στον ώμο ο παππούς τους η ο πατέρας τους πηγαίνοντας η γυρνώντας από το κυνήγι.τελευταια άκουσα την εξής ατάκα από κάποιον:τα πλαγιοκαννα δεν "σκωτονουν"τα σχόλια περιττά..ΥΓ αυτά είχα να πω φίλοι μου,θα ήθελα κ την άποψη όλων σας(αν ήταν δυνατόν)πάνω σε αυτό το θέμα.ευχαριστω που μπήκατε στον κόπο να διαβάσετε τα παραπάνω.
Το βασικό μου όπλο από τα 18 μου ως τα 45 μου ήταν πλαγιόκαννο 12άρι. Και με επιτυχία μάλιστα. Συνεπώς αν κάποιος λέει κάτι τέτοια, δεν ξέρω τι είδους κυνηγός είναι. Εκτός αν κάνει κρύο χιούμορ... .think.

Μία λαχταριστή φωτό τής πολυπόθητης ενάρξεως, με ένα πανέμορφο, 16άρι πλάγιο τής Ugartechea, με ευμεγέθη και καλοσχηματισμένα ημισφαίρια/μπάλες (μεγάλο μου φετίχ στα πλάγια) και με ρίγα Churchill, αλλά και με συνοδεία, δύο άρτι καρπωθέντα τρυγονάκια, πανέμορφα και τροφαντά...!!!
.love.
Πλάγιο με τρυγονάκια!!!.jpg

Last edited:
SUPER WOW...!!! Α-ΠΙ-ΣΤΕΥ-ΤΟ...!!!
Οχτάκιλο, 4άρι πλαγιόκαννο...!!! .pray to God..pray to God..pray to God.

www.youtube.com/watch?v=WnfPXmeAVZY

Ολοσκάλιστο & πανέμορφο, με εξαίσια ξύλα & κάννες 107 εκατοστών!!!

Εγγλέζικο, τού 2014, από τους αφούς WATSON στο Λονδίνο.

Η τιμούλα του... ''μόλις'' στα 129.000 ντόλαρς...!!!

Υ.Γ.: Ό,τι πρέπει για τους λάτρεις τών πολύωρων περπατητών...!!! .yel..yel..yel.

SUPER WOW...!!! Α-ΠΙ-ΣΤΕΥ-ΤΟ...!!!
Οχτάκιλο, 4άρι πλαγιόκαννο...!!! .pray to God..pray to God..pray to God.

www.youtube.com/watch?v=WnfPXmeAVZY

Ολοσκάλιστο & πανέμορφο, με εξαίσια ξύλα & κάννες 107 εκατοστών!!!

Εγγλέζικο, τού 2014, από τους αφούς WATSON στο Λονδίνο.

Η τιμούλα του... ''μόλις'' στα 129.000 ντόλαρς...!!!

Υ.Γ.: Ό,τι πρέπει για τους λάτρεις τών πολύωρων περπατητών...!!! .yel..yel..yel.
Τζάμπα το κουβάλημα, η 391 βαράει μακρύτερα.

Παιδιά κληρονομισα από ένα θείο της μάνας μου 2 πλαγιοκαννα
Το ένα είναι ένα μπαικαλ(made in ussr)με 72 ποντους κάννες και με τσοκαρισμα 1-3το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί σχεδόν ελάχιστα και είναι σε καλή κατάσταση....
Το άλλο είναι ένα τοz με κοκόρια(made in ussr και αυτό) με 70 πόντους κάννες και νομίζω ότι έχει 1-3 τσοκαρισμα αλλά δεν βρήκα πουθενά να το λέει,και αυτό ειναι σε ψιλό καλή κατάσταση αλλά και τα 2 όπλα έχουν περίπου 15 χρόνια να ρίξουν, Εννοείται ότι το μπαικαλ θα σινιαριστει και θα κυνηγηθεί κανονικά φέτος αλλά το άλλο το ψιλό φοβάμαι λίγο,γνωρίζει κανείς για το τοζ;είναι καλά όπλα σαν τα μπαικαλ;
IMG_20230726_104500.jpg

IMG_20230726_104444.jpg

Παιδιά κληρονομισα από ένα θείο της μάνας μου 2 πλαγιοκαννα
Το ένα είναι ένα μπαικαλ(made in ussr)με 72 ποντους κάννες και με τσοκαρισμα 1-3το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί σχεδόν ελάχιστα και είναι σε καλή κατάσταση....
Το άλλο είναι ένα τοz με κοκόρια(made in ussr και αυτό) με 70 πόντους κάννες και νομίζω ότι έχει 1-3 τσοκαρισμα αλλά δεν βρήκα πουθενά να το λέει,και αυτό ειναι σε ψιλό καλή κατάσταση αλλά και τα 2 όπλα έχουν περίπου 15 χρόνια να ρίξουν, Εννοείται ότι το μπαικαλ θα σινιαριστει και θα κυνηγηθεί κανονικά φέτος αλλά το άλλο το ψιλό φοβάμαι λίγο,γνωρίζει κανείς για το τοζ;είναι καλά όπλα σαν τα μπαικαλ;
View attachment 75697

View attachment 75699
Καλορίζικα και καλοτουφεκα και από δω Χρήστο. Και τα δύο είναι άψογα όπλα, σε αυτό δε χρειάζεται να έχεις ενδοιασμό. Για μένα αυτό που πρέπει να εξασφαλίσεις πριν τα χρησιμοποιήσεις (και για τα δύο) είναι η ασφάλεια. Ότι οι κάννες δεν έχουν διαβρώσεις, οι ρίγες δεν έχουν οξειδωθεί με πιθανή αποκόλληση και ότι τα κλειδιά είναι σφιχτά. Όλα τα άλλα έπονται και φτιάχνονται σχετικά εύκολα και οικονομικά.
Μία χαρά είναι τα ΤΟΖ ίδια και καλύτερα μην πω με τα Μπαικαλ.
Αν μπορείς στείλε ευκρινείς φωτογραφίες τις σφραγίδες σε κάννες βάσεις να τα αναλύσουμε.

Καλορίζικα και καλοτουφεκα και από δω Χρήστο. Και τα δύο είναι άψογα όπλα, σε αυτό δε χρειάζεται να έχεις ενδοιασμό. Για μένα αυτό που πρέπει να εξασφαλίσεις πριν τα χρησιμοποιήσεις (και για τα δύο) είναι η ασφάλεια. Ότι οι κάννες δεν έχουν διαβρώσεις, οι ρίγες δεν έχουν οξειδωθεί με πιθανή αποκόλληση και ότι τα κλειδιά είναι σφιχτά. Όλα τα άλλα έπονται και φτιάχνονται σχετικά εύκολα και οικονομικά.
Μία χαρά είναι τα ΤΟΖ ίδια και καλύτερα μην πω με τα Μπαικαλ.
Αν μπορείς στείλε ευκρινείς φωτογραφίες τις σφραγίδες σε κάννες βάσεις να τα αναλύσουμε.
Γειά σου Βασίλη,σήμερα βρήκα λίγο χρόνο και ασχολήθηκα με αυτά, καθάρισα μέσα τις κάννες και από τα 2 και έμεινα με ανοιχτό το στόμα,οι κάννες μέσα ήταν γυαλί δεν είχαν ίχνος από διαβρωσει,δεν κουνάνε καθόλου τα κλειδιά τους και δουλεύουνε άψογα.
Στο μπαικαλ έγραφε 18,2 αυλούς και στις κάννες έγραφε F(1,0)και στην άλλη M(0,5).
Στο τοζ δεν μπόρεσα να βρω πουθενά να γράφει για αυλούς και τσοκαρισματα για αυτό και ρώτησα άμα το γνωρίζει κανείς....
Θα βγάλω φωτό μετα μήπως και δεν καταλαβαίνω εγώ από τα σήματα που έχει.....

Καλοδουλευτα Χρήστο!
Και τα δύο βγαίνουν από την ίδια κοιλιά.
Τα ΤΟΖ θεωρούνται ένα τι καλύτερα...
Όπως και να'χει είναι θεριά και τα δύο.
Κοίτα για σφραγίδες στο σημείο που εφάπτονται κανες με βάση.
Όπως και να'χει,είναι 2' δουλειά για έναν οπλουργο να μετρήσει το τσοκαρισμα.
Το ΤΟΖ,πιθανότατα,έχει 18,5 αυλούς.
Για μέτρα το τελείωμα....

Back