ενταξει. θα στο κανω δωροΟχι ρε φιλε. Απλα θελω μια φορα στη ζωη μου να εχω ενα οπλο οπως το θελω, και στα μετρα μου. Α, και να παρω και γω ενα καινουριο, ολο με τα μεταχειρισμενα
Δεν παιζει ρολο μονο η διαδρομη.Στα κοκοροτουφεκα η πυροδότηση αργεί σε σχέση ένα σιούτο (τυφλό) δίκαννο?.xm.
Λογικά ο κόκορας έχει μεγαλύτερη διαδρομή να κάνει μέχρι να χτυπήσει την βελόνα σε σχέση με ένα όπλο που έχει κρυφή την σφύρα.xm.
ΦωτιαααααΠως τα πάνε τα πλαγιοκανα στις long range βολές η δεν τίθεται θέμα όπως στις καραμπίνες
Ψύλλους στ' άχυρα ψάχνεις Τάσο! Καμία άξια λόγου διαφορά, πιστεύω. Εξάλλου όπως είπε ο Γιάννης παίζει ρόλο και η δύναμη των ελατηρίων. Επίσης, μπορεί να φαίνεται ότι οι βελόνες στα εξώσφυρα είναι κάπως ψηλότερα, αλλά στα εσώσφυρα συνήθως οι άξονες των σφυρών είναι χαμηλότερα στη μπάσκουλα. Οπότε στην ουσία η διαφορά διαδρομής των σφυρών είναι ασήμαντη. Νομίζω ....xm.Στα κοκοροτουφεκα η πυροδότηση αργεί σε σχέση ένα σιούτο (τυφλό) δίκαννο?.xm.
Λογικά ο κόκορας έχει μεγαλύτερη διαδρομή να κάνει μέχρι να χτυπήσει την βελόνα σε σχέση με ένα όπλο που έχει κρυφή την σφύρα.xm.
Φωτιααααα
θα πω οτι ξερω χωρις να ειναι θεσφατο. σιγουρα καραμπινες υπαρχουν σουπερ μαγκνουμ που με αυτα τα φυσιγγια ισως εχεις και ποιο μακρινες βολες . ομως μην ξεχναμε οτι κυριως στην αμερικη δεκαετιες 1920 1930 γινοντουσαν πρωταθληματα περιστεροβολιας με πλαγιοκαννα με long range βολες. το πλαγιοκαννο λοιπον επαναλαμβανω για εμενα( που θεωρω αυτες τις βολες οτι πρεπει να γινονται με γνωμονα την κυνηγιτικη καρπωση και οχι το παιχνιδ),ι δεν εχει να ζηλεψει και πολλα απο την καραμπινα. ναι μεν λιγοτερα γραμμαρια αλλα δεν χανει η τουφεκια ουτε απο αερια ουτε απο αδρανεια.επαναλαμβανω δικη μου αποψη που την εχω δει και στο κυνηγητικο πεδιο ριχνωντας πολλα φυσιγγια και με τα δυο οπλα. Μιλοντας για κυνηγι παντα.ναι ε, για πες
εισαι μαπικαλας φιλε;Αυτό που πληρώνεις στα ακριβά δίκαννα δεν είναι το όπλο αλλά το Όνομα.
μπαικαλας ηθελα να γραψω συγνωμηεισαι μαπικαλας φιλε;