D
Deleted member 2
Καλημέρα, ξέχασα να αναφέρω ότι το ρουμπιστ που δοκίμασα ήταν το L με τις 76εκ κάννες, άριστο καρτεροτούφεκο κατά προτίμηση θα το ήθελα στα 3300-3350γρ. Νομίζω τα περισσότερα φυσίγγια είναι δυνατά σε όλα τα πλάγια με 1εκ κώννο και στενούς αυλούς εφόσον δοσολογικά ταιριάζουν σε αυτογεμή με διευρυμένους. Προσωπικά σε τέτοιες γεωμετρίες δεν θα έριχνα κάτι άλλο εκτός από τα φυσίγγια της Bascheri ή άλλη μάρκα από 550-660bar. Προϋπόθεση το κοντάκι στα μέτρα μου.Καλημέρα Νικολή, το ξέρω ότι δεν σφίγγει πάντα η τουφεκιά, γι αυτό και έγραψα "πιθανώς"
Ένα απ' τα όπλα μου είναι ένα 222, το όπλο αυτό βγάζει καλές τουφεκιές, αλλά διαλέγει φυσίγγια με αρκετά των 32γρ γίνεται ανυπόφορο σε ένα κυνήγι τσίχλας ας πούμε που θα ρίξεις αρκετές τουφεκιές. Το ίδιο έλεγαν και παλιοί κυνηγοί και δεν είχαν άδικο. Αντιθέτως ένα Μπαικαλ που κατειχα, μπορεί σε φινέτσα, σε φινιρίσματα να μην έπιανε καν το 222, αλλά οι τουφεκιές του εξίσου καλές αν όχι και καλύτερες και τα έριχνε όλα. Ίσως να μου καθόταν και καλύτερα, να είχε πιο σωστό πιτς, αλλά αυτά ποιος τα ήξερε τότε.
Από ένα πλάγιο πάντως δεν ψάχνω προσωπικά να ρίχνει 40γρ χωρίς ανάκρουση, ας ρίχνει μεχρι 34γρ ικανοποιητικά, θα κάνει για όλα τα κυνήγια.