Ποια εταιρεία έχει τις καλύτερες κάννες;

• Thread starter Thread starter George Ant.
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Ποια εταιρεία έχει τις καλύτερες κάννες;

• Beretta

Votes: 42 29,0%
  • Benelli

Votes: 27 18,6%
  • Franchi

Votes: 6 4,1%
  • Breda

Votes: 6 4,1%
  • Remington

Votes: 28 19,3%
  • Fabarm

Votes: 18 12,4%
  • Stoeger

Votes: 0 0,0%
  • Mossberg

Votes: 1 0,7%
  • Browning

Votes: 12 8,3%
  • Winchester

Votes: 5 3,4%

• Total voters
    145
Δεν γνωριζω πολλα απο κανες αλλα η Breda νομιζω ειναι η μοναδικη που ανοιγει με βαθη τρυπανισμο της κανες
Αν θυμάμαι καλά (απο παλαιότερα που διάβαζα περιοδικά) και η Fabarm διαφήμιζε ότι τις φτιάχνει με "βαθύ τρυπανισμό" ...
ολες οι εταιρείες εχουν αλλαξει πλεον νομιζω παλι αν δεν κανω λαθος λεγεται ψυχρη ελλαση.
Κάπως έτσι, για την ακρίβεια ψυχρή σφυρηλάτηση (cold hammer-forging)

Δεν γνωριζω πολλα απο κανες αλλα η Breda νομιζω ειναι η μοναδικη που ανοιγει με βαθη τρυπανισμο της κανες και αυτο την κανει μοναδικη
γιατι ολες οι εταιρείες εχουν αλλαξει πλεον νομιζω παλι αν δεν κανω λαθος λεγεται ψυχρη ελλαση.
εγώ έκανα αυτή την τεχνική σε μια γκόμενα οταν ήμουν πιτσιρικάς και με παρέτησε......

πχ auto 5 σε χαμηλες γομωσεις την 1100 σε μεσαιες γωμόσεις και την gold στις βαριες πχ 42 γρ και τα τρια εχουν εκπληκτικη διατρηση σε σχεση με αλλα. Υποκειμενικα πάντα
Σβήσε το υποκειμενικα

Είπες σωστή και ψαγμένη κουβέντα

Δεν ξέρω αν όντως τα Robust είχαν κωνική θαλάμη - για να το λέει ο Χατζιώτης (το έχω δει το βίντεο), μάλλον έτσι είναι ... Αλλά εμένα προσωπικά δεν με πείθει ότι σε αυτό το στοιχείο οφείλεται το αυξημένο λάκτισμα !!!
Παρεμπιπτόντως, όλες οι θαλάμες είναι κωνικές (ανεπαίσθητα), 20,57 mm στην αρχή μετά την πατούρα, και 20,27 mm στο τέλος (σύμφωνα με το SAAMI*). Πόσο πιο "κωνικές" να είναι οι θαλάμες των Robust ??? Άντε να είναι 2-3 δέκατα του χιλιοστού ακόμα πιο στενές στο τέλος τους, δεν μπορεί να είναι περισσότερο γιατί δεν θα έπαιρναν τα κοινά φυσίγγια του εμπορίου ... Δεν μπορώ να φανταστώ, δεν μπορώ να βρω μια λογική εξήγηση, για ποιο λόγο μια τέτοια θαλάμη δίνει μεγαλύτερο λάκτισμα με τα κοινά (κυλινδρικά) φυσίγγια, από ότι με τα υποτιθέμενα "κωνικά" φυσίγγια της Manufrance !!!
Κατά τη γνώμη μου αποκλειστικά υπεύθυνος για το αυξημένο λάκτισμα είναι ο κοντός, απότομος, κώνος συναρμογής. Δε νομίζω ότι μπορεί να αμφισβητηθεί αυτό, γιατί παρατηρείται και σε όπλα άλλων εταιρειών με πολύ κοντό κώνο. Όπως είναι γεγονός και το ότι η επιμήκυνση του κώνου συναρμογής μειώνει το λάκτισμα (την αίσθηση της ανάκρουσης).
*
View attachment 95663
Μα και τον κώνο από ότι λέει έχει μετρήσει και μάλιστα σε πάρα πολλά όπλα και δεν τον έχει βρει κοντό ή τουλάχιστον κοντύτερο από τα άλλα όπλα όπως λέει.

Ο πατέρας του συγκυνηγου μου κυνηγάει με μια Browning 2000. Χτυπάς την κάννη της και πραγματικά κουδουνίζει σαν καμπάνα. Τρομερά μέταλλα. Αλλά τι να το κάνεις που κάθε 2-3 τουφεκιές κανει εμπλοκή. Μάλιστα είναι η δεύτερη που έχει. Η πρώτη του έσπασε η βάση από φυσίγγι και την έχει πλέον για ανταλλακτικά.

Ο πατέρας του συγκυνηγου μου κυνηγάει με μια Browning 2000. Χτυπάς την κάννη της και πραγματικά κουδουνίζει σαν καμπάνα. Τρομερά μέταλλα. Αλλά τι να το κάνεις που κάθε 2-3 τουφεκιές κανει εμπλοκή. Μάλιστα είναι η δεύτερη που έχει. Η πρώτη του έσπασε η βάση από φυσίγγι και την έχει πλέον για ανταλλακτικά.
Σαν καμπάνα κάνουν τα μπερεττα και θες οτοασπιδες 😂

Η browning 2000 τι κάνη είχε ρε παιδιά που θυμάμαι τον πατέρα μου που έλεγε ότι κατέβαζες τοίχο με μια τουφεκια?
Αχρωμίωτη η δική μου, του πατέρα μου δηλ αυλό 18.5 ..Αχρωμίωτες με 18.4/18.5 αυλούς είναι όλες οι 2000 .Όταν είναι καθαρισμένη και δεν έχουν πειράξει τις τρύπες της κάνης μια χαρά δουλεύει και εφόσον έχεις βάλει σωστά το τελευταίο ποτηράκι πάνω πάνω γιατί έχει δύο θέσεις για βαριές και ελαφρύτερες γομώσεις πόσοι το ξέρουν λίγοι θα απαντήσω .

Στο φιλοσοφικο ερώτημα ¨ποιά εταιρία έχει τις καλύτερες κάνες ¨, η απάντηση είναι ότι καλύτερες κάνες φτιάχνουν οι εταιρίες που έχουν προβλήματα λειτουργίας οι μηχανισμοί τους.
Οσα περισσότερα προβλήματα λειτουργίας , τόσο καλύτερη κάνη έχουν.
Αν είναι και τελείως χρέπη, τότε η κάνη σκοτώνει με την ανάσα.
Επίσης καλές κάνες έχουν και οι εταίριες που ΄έχουν έδρα εξωτικούς προορισμούς.
Ινδία, βραζιλία, Αφρική, Μογγολία, κλπ ...κάνες φτιαγμένες με μυστικές συνταγές , επτασφάγιστα μυστικά που δεν αναγράφονται πουθενά και όποιος τα μάθει, πεθαίνει !

Ένα είναι το σίγουρο ότι τις καλύτερες κανες δυστυχώς δεν τις έχουν το ντουφέκια που μονοπωλούν το ενδιαφέρον της πλειοψηφίας ,τώρα όλα τα άλλα να χάμε να λέγαμε ,καθώς προκύπτει το ερώτημα τι πραγματικά είναι καλή κάνη καθώς άλλο πράγμα είναι τι θεωρεί ο κάθε ένας καλή κάνη γιατί μπερδεύεται με το πώς και τι κυνηγάει .Πρέπει να .πορεί να διαχωρίσεις το υποκειμενικό από το αντικειμενικό.Πολύ δύσκολο γιατί και η κουκουβάγια έστειλε τη πέρδικα σχολείο να δώσει το φαγητό στο ομορφότερο παιδί λέγοντας ότι είναι το δικό τής.Επομενως όταν λέμε καλή κάνη αυτόματα η πλειοψηφία να το συνδυάζει και με αξιόπιστο μηχανισμό κάπου μπερδεύεται η κατάσταση.Και το έχω ξαναπεί κορυφή στα αυτογεμές είναι η ρεμινγκτομ έχω δεν έχω καθώς ακόμη δεν έχω την άποψη που πρέπει για αυτό το όπλο που κυνηγάω για να σας πω με ειλικρίνεια τι βλέπω σε σχέση με τα 15/20 /30 που έχω κυνηγήσει και αλλάξει σαν κάτοχος των περισσοτέρων
Καλή κάνη είναι αυτή που σου αποδίδει με ευρεία γκάμα φυσιγγίων σε ευρύ φάσμα καιρικών συνθηκών καλύτερα από τις υπόλοιπες κανες ,τόσο απλά είναι τα πράγματα .

Η browning 2000 τι κάνη είχε ρε παιδιά που θυμάμαι τον πατέρα μου που έλεγε ότι κατέβαζες τοίχο με μια τουφεκια?

Την χρησιμοποιούσε και για βαριοπούλα? Είχα και εγω μια zenith 122 και είχα βάλει καρφακι για κάδρο στο τοιχο… :) :)

Στο φιλοσοφικο ερώτημα ¨ποιά εταιρία έχει τις καλύτερες κάνες ¨, η απάντηση είναι ότι καλύτερες κάνες φτιάχνουν οι εταιρίες που έχουν προβλήματα λειτουργίας οι μηχανισμοί τους.
Οσα περισσότερα προβλήματα λειτουργίας , τόσο καλύτερη κάνη έχουν.
Αν είναι και τελείως χρέπη, τότε η κάνη σκοτώνει με την ανάσα.
Επίσης καλές κάνες έχουν και οι εταίριες που ΄έχουν έδρα εξωτικούς προορισμούς.
Ινδία, βραζιλία, Αφρική, Μογγολία, κλπ ...κάνες φτιαγμένες με μυστικές συνταγές , επτασφάγιστα μυστικά που δεν αναγράφονται πουθενά και όποιος τα μάθει, πεθαίνει !
Άρα δικαίως η Beneli έχει πολύ αξιόπιστο μηχανισμό ε μην τα θέλουμε και όλα😂

Back