Ποιο αεροβόλο να πάρω?

Έχω κάνει αυτή την αλλαγή σε bsa supersport ss μπαίνει και βγαίνει εύκολα με απλά εργαλεία αλλά με αυθεντική εργοστασιακή τσιμούχα. Αυτή τι είναι ; σκληρότερη για καλύτερη έμφραξη με το τοίχος του θαλάμου ;
Εγω για εργοστασιακη την πηρα αλλα ηρθε αυτη. Ειναι αρκετα σκληροτερη απο την μαμα, η προσπαθεια τοποθετησης θα γινει αυριο (και εγω σε supersport).

Καλησπέρα σας,

Θέλω λίγο τη βοήθειά σας μέσα από την εμπειρία σας. Έχω κάνει έρευνα περίπου 5-6 ημέρες σχετικά με τα αεροβόλα, ρωτώντας και μαγαζιά, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι αντικειμενικά αυτά που ακούω.

Για να μην σας κουράζω, ενδιαφέρομαι για αεροβόλο όπλο με κόστος περίπου 350-380 ευρώ, το οποίο να έχει σχετικά καλή δύναμη και σταθερότητα στα 50 μέτρα. Έχω καταλήξει σε PCP για την ευθυβολία του, όπως έχω διαπιστώσει από την έρευνά μου. Επίσης, θέλω να μπορεί να πάρει υποδοχή σιγαστήρα, για να μην ξεσηκώνει τον κόσμο, καθώς και σκοπευτικό.

Μετά από αναζητήσεις, κάπου τα χάνω. Άλλοι λένε ότι υπάρχουν δυνατά όπλα, άλλοι ότι το PCP είναι μονόδρομος, και άλλοι ότι σπάνε μπουκάλι μπύρας στα 80 μέτρα. Δεν ξέρω αν αυτά είναι υπερβολές, αλλά μπερδεύομαι με τα διαμετρήματα, τα fps, τα m/s, τα joule κλπ. Ξέρω πως το μεγαλύτερο δεν είναι πάντα και το καλύτερο.

Ήμουν ανάμεσα στα εξής:

• DIANA STORMRIDER BLACK 5.5mm
  • GAMO ARROW 5.5mm
Στο ένα βλέπω 40 joule, ενώ στο άλλο 24. Τι ισχύει δεν ξέρω. Το σίγουρο είναι ότι θέλω, σε αυτή την απόσταση, να έχει δύναμη και σχετικά καλή στόχευση, αν υπάρχει κάτι σε αυτά τα χρήματα.

Επίσης, διάλεξα PCP επειδή μπορώ να ρίξω πιο γρήγορα σε σχέση με το gas ram και επειδή δεν έχει αναπήδηση, είναι πιο ευθύβολο.

Ευχαριστώ.

Τελικα εχει καποιος γνώμη πανω σε αυτα τα δύο η γενικα σε κατι καλύτερο;
Δεν τα χω δει απο κοντα δεν τα χω πιασει και δεν τα χω ριξει
Αρα επι του προιοντος δεν ξερω να σου πω
Θα σου μιλησω καθαρα θεωρητικα και με βαση ομως την λογικη
Σε αυτα τα χρηματα δεν περνεις προσπιεσμενου
Θα παρεις κατι που εχει το ονομα και μινιμαλιστικα την οψη του
Τα οπλα που αναφερεις δεν εχουν καμ ρεγουλαδορο πανω
Αρα ασυνεπεια στην ταχυτητα μεταξυ των βολων
Αρα οχι ευθυβολια

Εχουν πολυ μικρο αποθηκευτικο χωρο αερα αρα θα πρεπει πολυ συχνα να κανεις επαναγεμιση τους

Μια μπουκαλα επαναγομωσης ισως να ξεπερνα την αξια τους σε τιμη

Το συστημα προσυμπιεσμενου απαιτει ποιοτητα και συχνη συντηρηση που σε αυτη την τιμη δεν βρισκεις και η συντηρηση ισως μαζι με εξαρτηματα κλπ να ειναι ασυμφορη

Τα πιο φτηνα με αξιωσεις καλα προσυμπιεσμενου με τις λιγοτερες δυνατοτητες ξεκινουν απο 700-800 ευρω

Επιπλεον μια μετρια διοπτρα για βολες με αξιωσεις στα 50-70 μετρα και μια μπουκάλα επαναγομωσης σου περνουν το κοστος που λες περιπου χ 3
Χωρις να παρεις ποτε το αποτελεσμα που φαντεζεσαι οτι δινει ενα pcp

Δεν τα χω δει απο κοντα δεν τα χω πιασει και δεν τα χω ριξει
Αρα επι του προιοντος δεν ξερω να σου πω
Θα σου μιλησω καθαρα θεωρητικα και με βαση ομως την λογικη
Σε αυτα τα χρηματα δεν περνεις προσπιεσμενου
Θα παρεις κατι που εχει το ονομα και μινιμαλιστικα την οψη του
Τα οπλα που αναφερεις δεν εχουν καμ ρεγουλαδορο πανω
Αρα ασυνεπεια στην ταχυτητα μεταξυ των βολων
Αρα οχι ευθυβολια

Εχουν πολυ μικρο αποθηκευτικο χωρο αερα αρα θα πρεπει πολυ συχνα να κανεις επαναγεμιση τους

Μια μπουκαλα επαναγομωσης ισως να ξεπερνα την αξια τους σε τιμη

Το συστημα προσυμπιεσμενου απαιτει ποιοτητα και συχνη συντηρηση που σε αυτη την τιμη δεν βρισκεις και η συντηρηση ισως μαζι με εξαρτηματα κλπ να ειναι ασυμφορη

Τα πιο φτηνα με αξιωσεις καλα προσυμπιεσμενου με τις λιγοτερες δυνατοτητες ξεκινουν απο 700-800 ευρω

Επιπλεον μια μετρια διοπτρα για βολες με αξιωσεις στα 50-70 μετρα και μια μπουκάλα επαναγομωσης σου περνουν το κοστος που λες περιπου χ 3
Χωρις να παρεις ποτε το αποτελεσμα που φαντεζεσαι οτι δινει ενα pcp
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Για pcp εχω μπουκαλα κατάδισης που ίσως το γλυτώσω αυτο το εξοδο. δεν περίμενα οτι πρέπει να παω στα διπλα για να εχω ενα αποτελεσμα στα 50μ, παρόλα αυτα αν υπάρχει κατι μπορείτε να μου στείλετε για pcp.

Επίσης αν δεν παω εκει και παω σε κατι σαν αυτο ;

Gamo G MAGNUM 1250 IGT MACH1 5.5mm​

Απλα αυτο ειναι χτυπας και ξαναγεμίζεις....πραγμα που μου την σπαει, γενικα θελω να παίρνουν και σιγαστήρα να μην κανουν σαματα πολυ.

Για pcp εχω μπουκαλα κατάδισης που ίσως το γλυτώσω αυτο το εξοδο. δεν περίμενα οτι πρέπει να παω στα διπλα για να εχω ενα αποτελεσμα στα 50μ, παρόλα αυτα αν υπάρχει κατι μπορείτε να μου στείλετε για pcp.

Απλα αυτο ειναι χτυπας και ξαναγεμίζεις....πραγμα που μου την σπαει, γενικα θελω να παίρνουν και σιγαστήρα να μην κανουν σαματα πολυ.
Δεν γνωριζω να σου πω για τον σιγαστηρα
Ειμαι Κυπρο και εδω ειναι κατι το απαγορευμενο
Για pcp στην μεση χρηματικη κατηγορια μπορεις να δεις τα κομετα

Για τι δουλειά το θες το αεροβόλο με δύναμη, σκοπευτικό που θέλει άδεια από την αστυνομία και σιγαστήρα που απαγορεύεται ;

Last edited:
Για τι δουλειά το θες το αεροβόλο με δύναμη, σκοπευτικό που θέλει άδεια από την αστυνομία και σιγαστήρα που απαγορεύεται ;
Δεν ξέρω κατά πόσο αυτή η ερώτηση είναι εντός θέματος, αλλά αφού είσαι περίεργος, θα σου απαντήσω.
Δεν θέλω να έχω ένα όπλο που χάνει την ευθυβολία του στα 20 μέτρα, σαν αυτά που είχαμε μικροί.
Έχω μεγάλο χωράφι και θέλω, σαν χόμπι, να βελτιώσω τις σκοπευτικές μου ικανότητες τόσο σε μικρές όσο και σε μεγάλες αποστάσεις. Όσον αφορά τη διόπτρα, ρωτάς κάτι που είναι προφανές από μόνο του – στα 50 μέτρα δεν στοχεύεις με το μάτι... Όσο για τον σιγαστήρα, θέλω να τον χρησιμοποιώ το μεσημέρι, γιατί σχετικά κοντά υπάρχουν γείτονες, και δεν έχω καμία όρεξη να μου κάνουν παρατηρήσεις, ελπίζω να σε κάλυψα.

Παρ' όλα αυτά, ας μην κρυβόμαστε, ειδικά όταν μιλάμε για το YouTube όπου όλα είναι με πλήρες πακέτο – διόπτρα, σιγαστήρας – στο εξωτερικό που είναι νόμιμα. Όσα έχω τύχει να δω εδώ στην Ελλάδα μια χαρά έχουν κουμπωμένες διόπτρες και σιγαστήρες. αλλωστε αεροβόλο παίρνω δεν θα πάρω και κανένα Barrett M82...

Last edited:
Έχω μεγάλο χωράφι και θέλω, σαν χόμπι, να βελτιώσω τις σκοπευτικές μου ικανότητες τόσο σε μικρές όσο και σε μεγάλες αποστάσεις.
Απαγορεύεται να ρίχνεις και στο χωράφι σου με αεροβόλο.
Μόνο σε σκοπευτήριο επιτρέπεται.
Και το κυνήγι με αεροβόλο απαγορεύεται επίσης.
Στα λέω για να μην βρεθείς μπλεγμένος.

Chris αν μενεις Αττικη, πηγαινε σκοπευτηριο Σχιστο, εχει τμημα με αεροβολα, θα δεις (μπορει να ριξεις με κανενος παιδιου) και θα παρεις μια εικονα τι παιζει, ειναι ακριβο σπορ πλεον και αυτο, ασχετα αν τα βληματα ειναι πιο φθηνα απο τα φυσιγγια και τις σφαιρες. Μπορεις να γραφτεις επισης σε αντιστοιχα φορουμ με αεροβολα.

Να πάρω το παιδί μου να κάνω σκοποβολή στο χωράφι μου όπως έκανε και ο δικός μου πατέρας....απαγορεύετε.
Να διδάξουν στα παιδιά μας ότι εντάξει δεν είναι κακό να βάλουν και λίγο ψωλή στον κώλο τους ...επιτρέπετε.

Κατανοώ τις νομοθεσίες μας.
Αυτό που δεν μπορώ να κατανοήσω πως ακριβώς και ποιος θα μου κάνει έλεγχο μέσα στο σπίτι μου με περίφραξη 2μιση 3 μέτρα, γιατί να του ανοίξω, και με τι ακριβώς χαρτί θα έρθει;

Κατανοώ τις νομοθεσίες μας.
Αυτό που δεν μπορώ να κατανοήσω πως ακριβώς και ποιος θα μου κάνει έλεγχο μέσα στο σπίτι μου με περίφραξη 2μιση 3 μέτρα, γιατί να του ανοίξω, και με τι ακριβώς χαρτί θα έρθει;
Χωράφι είπες πριν, τώρα λες σπίτι με 3 μέτρα περίφραξη.
Θα σε τραβήξει φωτό η γειτόνισσα και θα καλέσει την αστυνομία για παράβαση του νόμου περί όπλων, απλά.
Αν δεν ανοίξεις χωρίς χαρτί θα έρθουν με χαρτί και με εισαγγελέα ... αν σου βρουν κάτι παράνομο καλά ξεμπερδέματα.

Χωράφι είπες πριν, τώρα λες σπίτι με 3 μέτρα περίφραξη.
Θα σε τραβήξει φωτό η γειτόνισσα και θα καλέσει την αστυνομία για παράβαση του νόμου περί όπλων, απλά.
Αν δεν ανοίξεις χωρίς χαρτί θα έρθουν με χαρτί και με εισαγγελέα ... αν σου βρουν κάτι παράνομο καλά ξεμπερδέματα.
Ε χωράφι μεγάλο είναι ναι εκεί μένω 3 στρέμματα περιγράγμενο τόσο ψηλά τι ακριβώς θα βγάλει φώτο από τα 50+μέτρα; και 3 μέτρα θάμνους; αν,αν,αν
Φωτό δεν θα βγει άρα θα κάνει επώνυμη καταγγελία μόνο με εικασίες , που με αυτή τη λογική ξέρει εξαρχής ότι σηκώνει συκοφαντια σε απάντηση από τη στιγμή που δεν υπάρχουν αποδείξεις, και στην τελική για ποιο λόγο δλδ...
Αν έρθουν απλά δεν τους βάζω μέσα χωρίς χαρτί, αν έρθουν ξανά θα το γνωρίζω πλέον οπότε τι ακριβώς να βρουν ; δεν θα υπάρχει τίποτα να βρουν...

Δεν είμαι κυνηγός δεν έχω καν άδεια οπλοφοριας, δεν ζητάνε καν άδεια οπλοφοριας για το αεροβόλο αποσο ξέρω, τι ακριβώς να βρουν και να αποδείξουν;

Νομίζω το έχουμε τραβήξει στο έπακρον

Και η κουτσή Μαρία έχει σπίτι αεροβόλο και το χρησιμοποιεί, εδώ έχω δει να ρίχνουν με το g3 έθνοφιλακας στο σπίτι του..

Εδώ κοντά στο βουνό που έχουμε γίνεται χαμός με κυνήγι που λογικά είναι χωρίς άδεια, και όχι με αεροβόλα... εμένα θα κυνηγάνε;

Η μήπως θα ψάξουν και τις ηλεκτρονικές μου αγορές αν έχω αγοράσει;
Νομίζω εδώ στο ελλαδισταν ακόμη και άνθρωπο και να σκοτώσεις δεν γίνονται τόσο εξονυχιστική έλεγχοι...

Last edited:
Ε χωράφι μεγάλο είναι ναι εκεί μένω 3 στρέμματα περιγράγμενο τόσο ψηλά τι ακριβώς θα βγάλει φώτο από τα 50+μέτρα; και 3 μέτρα θάμνους; αν,αν,αν
Φωτό δεν θα βγει άρα θα κάνει επώνυμη καταγγελία μόνο με εικασίες , που με αυτή τη λογική ξέρει εξαρχής ότι σηκώνει συκοφαντια σε απάντηση από τη στιγμή που δεν υπάρχουν αποδείξεις, και στην τελική για ποιο λόγο δλδ...
Αν έρθουν απλά δεν τους βάζω μέσα χωρίς χαρτί, αν έρθουν ξανά θα το γνωρίζω πλέον οπότε τι ακριβώς να βρουν ; δεν θα υπάρχει τίποτα να βρουν...

Δεν είμαι κυνηγός δεν έχω καν άδεια οπλοφοριας, δεν ζητάνε καν άδεια οπλοφοριας για το αεροβόλο αποσο ξέρω, τι ακριβώς να βρουν και να αποδείξουν;

Και η κουτσή Μαρία έχει σπίτι αεροβόλο και το χρησιμοποιεί, εδώ έχω δει να ρίχνουν με το g3 έθνοφιλακας στο σπίτι του..

Εδώ κοντά στο βουνό που έχουμε γίνεται χαμός με κυνήγι που λογικά είναι χωρίς άδεια, και όχι με αεροβόλα... εμένα θα κυνηγάνε;

Νομίζω εδώ στο ελλαδισταν ακόμη και άνθρωπο και να σκοτώσεις δεν γίνονται τόσο εξονυχιστική έλεγχοι...
Αν δηλώσεις λοατκι η γύφτος δε θα σε αγγίξει κανείς.

Η καταγγελία γεγονότων σε δημόσιους λειτουργούς δεν εμπίπτει πλέον στις διατάξεις περί δυσφήμησης/συκοφαντίας το 362πκ καταργήθηκε και το 363πκ άλλαξε να μην θεωρούνται τρίτοι οι αρχές. Οι σιγαστήρες απαγορεύονται, οι διόπτρες διέπονται από συγκεκριμένη νομοθεσία, η άσκηση σκοποβολής επιτρέπεται μόνο σε σκοπευτήρια, οι αρχές δε χρειάζεται να βρουν το αεροβόλο για να ράψουν δικογραφία αρκεί να σε δουν, τα αεροβόλα διέπονται από συγκεκριμένη νομοθεσία η άσκηση σκοποβολής εντός ιδιωτικού οικοπέδου εμπίπτει στις διάταξη για την οπλοχρησία/άσκοπους πυροβολισμούς αφού γίνεται εκτός χώρου όπως ορίζει ο νόμος.

Η καταγγελία γεγονότων σε δημόσιους λειτουργούς δεν εμπίπτει πλέον στις διατάξεις περί δυσφήμησης/συκοφαντίας το 362πκ καταργήθηκε και το 363πκ άλλαξε να μην θεωρούνται τρίτοι οι αρχές. Οι σιγαστήρες απαγορεύονται, οι διόπτρες διέπονται από συγκεκριμένη νομοθεσία, η άσκηση σκοποβολής επιτρέπεται μόνο σε σκοπευτήρια, οι αρχές δε χρειάζεται να βρουν το αεροβόλο για να ράψουν δικογραφία αρκεί να σε δουν, τα αεροβόλα διέπονται από συγκεκριμένη νομοθεσία η άσκηση σκοποβολής εντός ιδιωτικού οικοπέδου εμπίπτει στις διάταξη για την οπλοχρησία/άσκοπους πυροβολισμούς αφού γίνεται εκτός χώρου όπως ορίζει ο νόμος.
Και πάλι οι γύφτοι είναι στο απειροβλητο. Κράτος εν κράτη.Βατικανο εν Ελλάδι

Ευχαριστώ όλους σας για τις νομικές συμβουλές, αλλά δυστυχώς το θέμα, όπως και το ερώτημά μου για το ποιο αεροβόλο να πάρω, είναι πολύ διαφορετικό. Ειλικρινά δεν ξέρω τι κάνουν οι διαχειριστές...

Όπως και να έχει, επειδή βλέπω ότι ενδιαφέρεστε περισσότερο για το νομικό κομμάτι παρά για το περιεχόμενο της ερώτησής μου, θα βγω και εγώ λίγο εκτός θέματος, γιατί γενικά μου αρέσει η συζήτηση. Παρά πάνω λένε για το "αν σε δει ο γείτονας". Αυτός δεν είναι σε καμία περίπτωση κρατικός λειτουργός, και ναι, δεν θα μπλέξει με τέτοιες διαδικασίες, ξέροντας ότι μπορεί να του γυρίσει πίσω μήνυση ή και να "χαλάσει" τις σχέσεις του με εμένα, π.χ.

Μην προσπαθείτε να ωραιοποιήσετε τους νόμους στην Ελλάδα· είναι για τα μπάζα και οι νόμοι, και η τήρησή τους, όπως και αυτοί που τους επιβάλλουν και αυτοί που τους "ράβουν". Μιλάω λίγο με παραδείγματα από προσωπικές μου εμπειρίες.

Παλαιότερα, σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, με απείλησε γείτονας ότι θα μου σκοτώσει το γατάκι μου γιατί τρώει την τροφή του σκύλου του. Πήρα άμεσα τηλέφωνο την αστυνομία για να το αναφέρω, μου είπαν ότι έχει γραφεί η συνομιλία και να μην αγχώνομαι, ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνω κάτι παραπάνω από τη στιγμή που δεν έκανε κάτι μέχρι στιγμής κλπ. Μαντέψτε, μετά από 2 εβδομάδες το γατάκι ήταν σκοτωμένο, νεκροψία έδειξε χτυπημένο από αμβλύ αντικείμενο (σίδερο). Παίρνω την αστυνομία, "δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, το τηλέφωνο δεν θεωρείται καταγγελία, δεν έχουμε ούτε το ιστορικό". Τους λέω το περιστατικό αποδεδειγμένο από την ιατρική γνωμάτευση, απάντηση: "δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει τίποτα από τη στιγμή που δεν είδατε την πράξη, δεν έχετε αποδείξεις". Είχα γραπτό υλικό από την κάμερα ότι το γατί πέρασε τον τοίχο τους και μετά γύρισε αιμόφυρτο κλπ. Απάντηση: "αντιθέτως, μην μπλέξετε με μηνύσεις γιατί θα σας ανταποδώσει για συκοφαντία και και και".

Πάμε και στον εισαγγελέα που μου τσαμπουνάτε, πάω σε δικηγόρο που ασχολείται με ζώα, ετοιμάζω χαρτιά, ετοιμάζω μ@λ@κίες. Τρώω ένα άκυρο πανηγυρικό, απάντηση εισαγγελέα: "μη επαρκή στοιχεία", αρχείο.

Και εσείς τώρα μου λέτε αν με δει... Όχι ο γείτονας, ο ποιος; Ο αστυνομικός; Από πού θα με δει; Από drone; Σπίτι μου είμαι κλεισμένος, δεν φαίνεται τίποτα. Δεν θα δει ποτέ τίποτα κανένας, γιατί πολύ απλά δεν έχουν οπτική επαφή. Γι' αυτό και θέλω να μην έχουν ούτε και ακουστική, αλλά τέλος πάντων, οκ, θα ψάξω αλλού για πληροφορίες, αν χρειαστεί. Από μόνοι σας απαντάτε "αν σε δει". Μέχρι τότε, βέβαια, καληνύχτα...

Θα επιβάλουν ποινές οι κρατικοί φορείς, που σε κάτι πρωτομαγιές, ρίχνανε σε χωράφι φίλου με τα 9άρια τους έτσι για την πλάκα πάνω σε δέντρο... (προσωπικό βίωμα).

Αυτοί είναι, κύριοι, σε μικρογραφία η εικόνα της Ελλάδας, και όπως θέλετε πάρτε το...

Ευχαριστώ όλους σας για τις νομικές συμβουλές
Άκου φίλε, αεροβόλο δυνατό ευθύβολο με οπτικά και σιγαστήρα χρησιμοποιούν οι λαθροθήρες.
Εσύ δεν είσαι προφανώς.

Ένα καλό pcp στα 5,5mm τα 50m τα έχει για πλάκα, για να σπας μπουκάλια και να τρυπάς τενεκεδάκια με μέτρια οπτικά.
Αλλά πόσα μπουκάλια να σπάσεις θα το βαρεθείς άσε που πρέπει να το φουσκώνεις συνέχεια.
Αν θες τώρα να βαράς κέρμα ευρώ στα 50-70m τα 300-400€ δεν φτάνουν με τίποτα.
Ετοιμάσου για διχίλιαρο με όλα τα μπιχλιμπίδια.
Για αυτό η πρώτη ερώτηση που σου έκανα ήταν τι το θες το αεροβόλο.
Αν το θες απλά για σκοποβολή και ξεχαρμάνιασμα πάρε ότι να ναι.

Back