Κειμενο του Θωμα Πετροχειλου,απο το fb
"Είναι γεγονός ότι είχα μια απέχθεια για τα φωτοβολταϊκά πάρκα ,μέχρι που είδα μια φωτογραφία ενός φωτοβολταϊκού πάρκου μέσα στο οποίο έβοσκαν ορισμένα πρόβατα.Είναι μια καταπληκτική ιδέα, διότι εκτός από πράσινη ηλεκτρική ενέργεια το φωτοβολταϊκό πάρκο , μπορεί ταυτόχρονα να παράγει και κτηνοτροφικά προϊόντα,διότι τα πρόβατα τα οποία βρίσκονται εντός του φωτοβολταϊκού πάρκου, προστατεύονται από την περίφραξη του,μπορούν επίσης να προστατευθούν κάτω από τα φωτοβολταϊκά πάνελ από τις καιρικές συνθήκες και ταυτόχρονα να τρώνε το χόρτο το οποίο φυτρώνει εξασφαλίζοντας την καλύτερη λειτουργία του πάρκου,χωρίς να χρησιμοποιούνται δηλητήρια για τον περιορισμό της ανάπτυξης χόρτων .
Έτσι αυξάνεται η παραγωγικότητα του κτήματος.Όλο αυτό μου έδωσε το έναυσμα να σκεφτώ ακόμη ,ότι αυτό θα είναι μια καταπληκτική ευκαιρία επίσης,για την ανάπτυξη της άγριας πανίδας του τόπου.Εαν κάτω από τη συστοιχία των πάνελς τοποθετηθεί ένα λούκι συλλογής βρόχινου ύδατος,αυτό μπορεί να συλλέγει σ ένα πλαστικό δοχείο στο τέλος της συστοιχίας και σε αυτό να προσαρμοστεί μια ποτίστρα για τα άγρια ζώα της περιοχής.Εαν δε τοποθετηθούν και μια δυο ταίστρες ,τότε έχουμε ένα πυρήνα προστασίας της άγριας ζωής.Διοτι συγκεντρώνουμε προστασία,τροφή και νερό για όλα τα είδη της άγριας πανίδας εντός και εκτός του πάρκου .
Νομίζω ότι οι κυνηγετικοί σύλλογοι πρέπει να εργαστούν πάνω σε αυτή την ιδέα ,ειδικά για τον πολλαπλασιασμό της καμπίσιας και ορεινής πέρδικας καθώς και του λαγού και όχι μόνο.Κατα τη γνώμη μου θα είναι εγκληματικό να αδιαφορήσουμε και να μην πιάσουμε από τα μαλλιά την ευκαιρία η οποία μας δίνεται για να βελτιώσουμε την άγρια πανίδα της χώρας μας .
Με ένα ηλεκτρικό φράκτη ο οποίος θα τρέχει πάνω στην περίφραξη θα προστατεύονται πλήρως από τους θηρευτές τα πρόβατα,οι λαγοί και οι φωλιές των πουλιών.
Τα έξοδα δε αυτά είναι ευνόητο ότι θα γίνονται από τους επί τόπου κυνηγετικούς συλλόγους ."