Benelli Comfort αγορασμένη το 2011, εδώ και 2 χρόνια μου είχε βγάλει το ίδιο πρόβλημα και σε εμένα. Κοντάκι και πάπια μέσα στην κόλλα. Το όπλο ήταν ουσιαστικά άχρηστο, μιας και δεν μπορούσα να το πιάσω. Σε επικοινωνία με τον ΚΥΡΓΙΑ μου είπαν για αποστολή του όπλου και επισκευής από αυτούς με κόστος 125€ + μεταφορικά. Έπειτα ρώτησα για υδροβαφή μία από τα ίδια και εκεί (100€ + μεταφορικά). Οπότε μετά από αρκετό ψάξιμο έκανα το εξής:
α) έλυσα όλο το όπλο και μου έμεινε το κοντάκι και η πάπια χωρίς κάποιο μεταλλικό μέρος (απαιτείται ένα 13άρι Τ μπουζόκλειδο ή σωληνωτό)
β) πλύσιμο στην αρχή με πολύ νερό και σαπουνάδα του κοντακίου και της πάπιας. Δεν έγινε τίποτα το ιδιαίτερο, απλά τα έφυγαν βρωμιές.
γ) καλό βρέξιμο με OVERLAY λιποκαθαριστή και καλό τρίψιμο με σφουγγαράκι πιάτων. Ξέπλυμα και ένα δεύτερο χέρι με το ίδιο για τα σημεία που μου είχαν ξεφύγει. Μετά πολύ καλό ξέπλυμα, θα πρότεινα εμβάπτιση σε καθαρό νερό.
δ) Στέγνωμα 2 ημέρες έξω στον αέρα και πέρασμα με ένα ελάχιστο φιλμ λιπαντικού σιλικόνης (μερικές σταγόνες σε ένα καθαρό πανάκι).
Κοντάκι και πάπια έγιναν καινούργια!!! Απίστευτο το πλαστικό, καταπληκτική αίσθηση στο κράτημα και στην υφή. Μετά την εφαρμογή τους στα μεταλλικά μέρη το όπλο είναι σαν καινούργιο!!!
Τελικό κόστος <2€