Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Για το θέμα των καιρών που αλλάζουν θα πω μόνο ένα πράγμα....
Όταν ήμουν πιτσιρικάς πάντα θυμόμουν το σχολείο της γειτονιάς γεμάτο παιδιά.
Άλλοι παίζαμε ποδόσφαιρο,άλλοι μπάσκετ άλλοι ήταν μαζεμένοι και μιλούσαν.
Τώρα περνάω έξω από το σχολείο και με πιάνει μελαγχολία...ερημιά!!!
Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα κάποια λίγα πιτσιρίκια που πάνε κόντρα στο ρεύμα και παίζουν όπως θα έπρεπε να παίζουν τα παιδιά στην ηλικία τους.
Σίγουρα και η τεχνολογία είναι μέρος της ζωής αλλά όχι από το πρωί μέχρι το βράδυ!!!Για όνομα του Θεού!

Διονυση δεν είπα φιλε μου οτι δεν ειναι καλη η τεχνολογία η να τα σποξενωσουμε εντελως από αυτήν.
Ειπσ οτι η κουλτουρα που καλλιεργούν προς την νεολαία είναι λάθος κ αποξένωτικη προς τον άνθρωπο κ γίνετε στο βωμό του χρήματος.
Η νεοι πρεπει να πηγαίνουν με την τεχνολογια.
Πρεπει ομως κ να τους μάθουμε κ πψς να της κρατανε το χα λινάρι γιατι οι κολοσσοί που την φτιαχνουν μόνο λεφτά βλεπουν.....πίσω από το κακό που προξενουν σε ορισμένες περιπτώσεις

Tα πραγματα παντα αλλαζουν, και παντα θα αλλαζουν. Φανταζομαι οτι τα ιδια θα ελεγε ενας παππους και μια γιαγια, για την ποση ευκολια γνωριζονται τα παιδια στα παρτυ του 60, και το ποσο ευκολα κανουν σεξ, και και και. Δε λεω οτι καθε αλλαγη ειναι καλη, ουτε οτι παμε απο το κακο στο χειροτερο, λεω οτι ο κοσμος μας αλλαζει, και δυστυχως το παλιο δεν εχει θεση. Αυτο συνεβαινε απο απαρχης της κοινωνιας των ανθρωπων, οι αξιες αλλαζουν, οι συμπεριφορες το ιδιο, αλλα οποιος νομιζει οτι το περιβαλλον που μεγαλωσε εκεινος, θα το διατηρησει για τα παιδια του, ειναι μαλλον γελασμενος. Και εδω που τα λεμε, δε ξερω εαν σε ενα κοσμο παρασυρμενο απο την γελοιωδεστατη μοδα του Pokemon Go, εχει θεση ενα παιδι με συμπεριφορα διαφορετικη, οσο και αν μας αρεσει η συμπεριφορα του

μπορει να με πειτε οπισθοδρομικο η ρομαντικο αλλα αυτη ειναι η απαντηση μου στην εποχη που ¨εξελισσεται¨
13669160_604459989734803_7324491953542536908_n.jpg

Εγω εχω να πω οτι καθε γενια μεγαλωνει με διαφορετικες αξιες και προτυπα. Αλη γενια του 60 κ 70 αλλη του 2000 ....
Η τεχνολογια εχει προχωρισει και δυστυχως για μενα εχει αντικαταστησει τις διαπροσωπικες σχεσεις μεταξυ των ανθρωπων , αλλα και την σχεση του ανθρωπου με την
φυση και φυσικο χωρο του.
Τα χρονια θα περνουν και θελουν ολο και περισσοτερο εγκλωβισμενο τον ανθρωπο , απομονωμενο στην οθονη του ,να ζει εικονικα τα παντα απο ψυχαγωγια μεχρι σχεσεις και συναισθηματα . Αυτο βεβαια δεν ειναι ο κανονας αλλα τινει να γινει
Ρωτησε ενα παιδι σημερα αν εχει γνωρισει απο κοντα εστω και μια ταπεινη κοτα !!!! Ποσα θα απαντησουν καταφατικα ?
Το παιχνιδι στον ελευθερο χωρο και συναναστοφη με τον διπλανο σου , διμιουργουν και πλαθουν χαραχτηρες. Αλλα και ποσο συμαντικο ρολο παιζει η ιοκογενεια ωστε να στρεφει τα παιδια του σε αθλοπαιδιες και σε επαφη με την φυση
Τα παιδια που εχουν παρατηθει κλεισμενα στο δωματιο τους γιατι ισως βολευει καποιους γονεις μετα απο μια δυσκολη μερα στην δουλεια χωμενα στο διαδυκτιο για μεγαλα χρονικα διαστηματα , γινεται συνηθεια και τροπος ζωης.
Αυτα τα παιδια γινινται εσωστρεφη , δεν μπορουν να νιωσουν τον διπλανο τους , δεν εχπυν κανενα ενδιαφερων για την φυση
Θελω να πιστεω οτι οι επομενες γενιες και αυτες των παιδιων μας , να ειναι ποιο εξυπνα απο μας και να μην πεσουν στην παγιδα που ειναι στημενη....ελπιζω στα ανοικτα μυαλα τις νεολαιας να τους οδηγησουν σε σωστες αποφασεις.... Αμην !!!!!!

εμεις ομως φιλε μου παιζαμε και τσουρι και πεντοβολα που επαιζε ο παππους κι επειδη οι δικοι μας δεν ειχαν οικον.ανεση βαζαμε το μυαλο μας και δουλευε και φτιαχναμε δικα μας παιχνιδια.τα σημερινα παιδακια αν τους δειξεις μια κανονικη γκομενα και μια εικονικη θα την πεσουν στην εικονικη την αλλη θα την περασουν για pokemon.αυτη ειναι η διαφορα

μπορει να με πειτε οπισθοδρομικο η ρομαντικο αλλα αυτη ειναι η απαντηση μου στην εποχη που ¨εξελισσεται¨
13669160_604459989734803_7324491953542536908_n.jpg
Ρε συυυ τι μου θύμισες τωρα.
Αν ποτε γινει πανελλαδική συνάντηση της παρεας εκτος του οτι θα γινει της ''πουτ...'' στο γελιο κ στην διασκέδαση θα παιξουμε κ τν καμηλο.
Ετσι το λεγαμε εμείς.sarcastic.

η τεχνολογία μου ξέφυγε λόγω ηλικίας και δεν την προλαβαίνω,κι αυτά που έμαθα καλά είναι και τα χρησιμοποιώ,πιστεύω,ανάλογα καλά
γι αυτό όλες οι μόδες,pokemon,selfies,κ.λ.π. θα έρχονται θα φεύγουν και πάλι κάτι άλλο θα βγαίνει και δεν μου την δίνει και πολύ
αυτό που μου την δίνει ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ εμένα είναι ότι αν περασεις από μια πολυσύχναστη καφετέρια όλα σχεδόν τ αρσενικά είναι σκυμμένα σ ένα tablet η smartphone και δεν σηκώνουν κεφάλι
γύρω δε τα μουνι@ σταλιάζουν μόνα τους .kkk.

Ο μεγαλύτερος αγωνας για τους γονείς δεν ειναι μονο να τα θρεψουν αλλα να τα στρατεψουν σωστα.
Τα ακρα σε βγαζουν εκτος δρόμου.
Αποξενωση απο την τεχνολογία. ...καθολου ελεύθερια κλπ σημαίνει καταστροφη του νεου.
Εγω εδω δε εχω φάτσο βιβλίο κ νιωθω την καρφωμενη γεματη υπεροψια ματια πανω μου οταν εξηγώ το γιατι.
Ενα παιδι χωρίς αμυνες τι θα νιωσει?
Καποια στιγμη θα στιγματιστει κ θα δωσει κ με τα μουτρα.
Υπερβολικη ελεύθερια παλι χωρίς ελεγχο φερνει κ παλι αλλα παραστρατηματα.
Δεν φταινε αυτά.
Εμεις φταίμε.
Γιατι πρεπει να στερηθουμε το δικό μας εγω...τον ελάχιστο χρόνο. ....αλλα να δωσουμε παραπαν εμεις....

Δεν ειναι κακο π.χ να τρωμε ολοι μαζί την ιδια ωρα.
Ούτε να μην κραταει κανεις το κινητό οταν τρωμε.
Το σημαντικό ομως είναι να τους μιλαμε.
Να τους εξηγούμε
Κ να τους δίνουμε τον λόγο. Να χουν δικαιωματα μα κ υποχρεωσεις.
Π.χ τα σκουπιδια την τριτη τα βγαζει ο γιος.
Την Παρασκευή η κόρη.
Να μάθουν την ευθύνη πέρα απο το δικαιωμα.
Τουλάχιστον οταν ρθει η ωρα να χουν καποια οπλα να προστατεψουν τον εαυτό τους.
Να χουν καπια βιωματα απέναντι στη καθε απειλη.
Ειτε ουσιων..ειτε τεχνολογιας....ειτε ειτε ειτε.
Να αναρωτηθουν μονα τους....τι σκατα κανω....η να πουν....μωρε ετσι θελω κ σ ποιον αρεσει......κ τα δυο σωστα ειναι..αναλογος τι τους αφησαμε στο υποσυνηδειτο.
Ειναι μεγαλη κουβεντα να τα στρατεψεις σωστα σημερα..... ονειρο για ολους μας.
Να παιξουν λοιπον αυτο το ρημαδι το ποκεμον....μα να μπορουν να πουν κ ενα δεν βαριεσαι...θα παω με τον κολλητό για καφε.

Καποιος φιλος πιο πισω ειπε για την κοτα.
Οποτε ερθουν σπιτι παιδακια απ την πολη παιζω μαζί τους με μία κότα.
Ναι ακριβως.
Πιανω απ το.κοτετσι μια κοτα κ παω κοντα τους.
Αμεσως ξεχνάνε τα καρτουν κ τα ταμπλετ.
Ξυπνανε τα προσωπακια τους.
Κ απλα τους δειχνω μια κοτα.

Τα παιδια μας σε τίποτα δεν φταινε.
Εμεις φταιμε.
Ναι λοιπόν στην τεχνολογία. ....στην ''αναπτυξη'' κλπ αλλα να κόψουμε κ το κεφάλι μας να τ μαθουμε να την κουμανταρουν αυτα κ οχι αυτα εκεινη.
Σασ κουρασα....συγνωμη....αλλα βγαινει απο μεσα μου αμα το θεμα ειναι τα παιδια μας.

Status
Not open for further replies.
Back