Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αυτά βέβαια θα τα δικαιολογούσα με σωστή φορολογία και όχι με αυτό το χάλι που πλέον μέχρι και εγώ θεωρώ ότι δικαιολογούνται ορισμένοι μικροεπιχειρηματίες που διαφεύγουν. Ή θα φοροδιαφύγουν ή θα πεινάσουν δυστυχώς.

Για του λόγου το αληθές μόνο να σημειώσω ότι αυτό ισχύει για την πρώτη φορά που θα παρατηρηθεί η παράβαση, εφόσον ξαναγίνει κάτι τέτοιο το πρόστιμο αυξάνεται στα 500 (το αντίστοιχο του 250 €) και ο φόρος στο 100% της απόδειξη που δεν κόπηκε, ενώ εάν γίνει και τρίτη φορά τότε 1000 € και 200%. Δεν λέω ότι συμφωνώ απλώς παραθέτω λίγα παραπάνω στοιχεία του τι ψηφίστηκε. Γνώμη θα ήταν εξαρχής το πρόστιμο στο 500% του φόρου που δεν αποδόθηκε όσον αφορά το ΦΠΑ και σε επόμενη παράβαση κλείσιμο για ένα μήνα.

Οπως τα λες .Δεν το συνέχισα γιατί όπως και να το κάνεις ,για γέλια είναι.
Με τετοια πρόστιμα κάνει ο καθένας οτι γουστάρει .Αντε να τον πιάσουν και μια και δυο και τρεις.....και τι έγινε ;
Ειναι σαν τα πρόστιμα στα σουπερ μαρκετ που δεν εισπράχθηκαν ποτέ και τα πρόστιμα στα μπουζουκομάγαζα που τα σφράγιζαν και οι ιδιοκτήτες τα άνοιγαν παράνομα ,αφού με τέτοια πρόστιμα ,πάλι κερδισμένοι θα έβγαιναν.
Η ατιμωρησία χαλάρωσε πολύ τα πράγματα και ευθύνεται για ενα μέρος της κατάντιας και της νοοτροπίας που καλλιεργήθηκε.Για όλους τους τομείς .

Οπου εμπλεκεται το δημοσιο, σε οπιοδηποτε επιπεδο, σε οποιαδηποτε κατευθυνση, θα βρουμε μονο διαφθορα και δυσωδια. Ακομα και στον
ιδιωτικο τομεα, η λαμογια, η εισφοροδιαφυγη, η φοροαποφυγη, η καθε αδικοπραξια εις βαρος των εργαζομενων συναντα την εμπλοκη του
δημοσιου, απο εκει υπαρχει η καλυψη, παντα βεβαια με ανταποδωση.
Ριξτε μια ματια στις τελευταιες τροπολογιες που περασαν προσφατα, οι τελευταιες αρπαχτες εν οψει!!!
Σταύρε θέλω να ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι σέβομαι την άποψή σου και από όσο σε γνωρίζω από εδώ μέσα κατάλαβα ότι είσαι ένας έντιμος, εργατικός και καλοσυνάτος άνθρωπος. Επειδή αυτήν ακριβώς την εικόνα σχημάτισα για σένα και με όλο το θάρρος θα ήθελα να σε κάνω να δεις και από μια άλλη οπτική γωνιά το θέμα που θίγεις γενικεύοντας. Έχεις σκεφτεί ότι αυτά που έγραψες μπορεί να τα διαβάζει ένας πυροσβέστης που παλεύει με τις φωτιές; Ένας έντιμος γιατρός που τρέχει μέρα νύχτα σε νοσοκομείο για να κάνει καλά ανθρώπους; Έναν έντιμο στρατιωτικό που τιμά την πατρίδα του; Έναν έντιμο δάσκαλο που προσπαθεί πρώτα να διαμορφώσει καλούς και σωστούς ανθρώπους, να μεταδώσει τις γνώσεις του και να δώσει την προσοχή που αξίζουν σε πολλές φορές παρατημένα από την οικογένεια παιδιά; Έναν έντιμο εφοριακό που κάνει σωστά τη δουλειά του; Κι όμως όλοι αυτοί ονομάζονται δημόσιοι υπάλληλοι. Διαβάζοντας τα γραφόμενα σου άνθρωποι σαν αυτούς που σου έφερα ως παράδειγμα, πως λες να αισθάνθηκαν; Δεν νομίζεις ότι τους αδίκησες; Πίστεψέ με Σταύρε υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι στο δημόσιο και είναι πολλοί.
Σταύρε συγνώμη για το θάρρος και θα ήθελα να ξέρεις ότι δεν τα έγραψα αυτά για να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου αλλά για να προτρέψω να δεις λίγο το συγκεκριμένο θέμα και από μια άλλη οπτική γωνιά...

Last edited:
Χρηστο, σαφως και υπαρχουν αξιοπρεπεις και εντιμοι ανθρωποι που εργαζονται στο δημοσιο, εκπληρωνουν τις υποχρεωσεις τους και τιμουν
τα χρηματα που παιρνουν. Το σχολιο μου ομως δεν αναφερεται σε αυτους. Επειδη ομως το αναδεικνυεις, μπορω να σου δειξω αλλους τοσους
που δεν κανουν καλα την δουλεια τους, αλλους τοσους που δεν πανε καθολου στην δουλεια τους, αλλους τοσους που κλεβουν οτι μπορουν
απο την δουλεια τους κλπ.
Χρηστο, πρεπει να δουμε την αληθεια, και η αληθεια ειναι μια και μοναδικη, απο οποια γωνια και αν την δεις. Με ενα περιτεχνο τροπο/δολωμα
οι πολιτικοι μας οδηγουν στον διχασμο, δημιουργωντας δυο κατηγοριες πολιτων, του δημοσιου και του ιδιωτικου τομεα. Ακομα δεν γνωριζουμε
και ουτε ποτε θα μαθουμε τον αριθμο των δημοσιων υπαλληλων, αξιολογηση, αξιοκρατια αγνωστες λεξεις. Διαφορετικη φορολογηση, διαφορετικη
συνταξιοδοτηση, ολα διαφορετικα, γιατι? Ειναι δυσκολο να καταλαβει κανεις οτι ολες αυτες οι παροχες - ολα αυτα τα χρονια - μοναδικο σκοπο
ειχαν την αποκτηση ψηφοφορων? Με ποιο δικαιωμα ολοι αυτοι οι πατριωτες πολιτικοι χειρισθηκαν με αυτον τον τροπο τα δημοσια εσοδα, τον
ιδρωτα του λαου?
Απο την αλλη εμεις, ο ιδιωτικος τομεας. Κατηγορουμαστε για φοροδιαφυγη απο ολους τους δημοσιους υπαλληλους ως αιτια για την μειωση
των μισθων τους. ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, ειναι η ΔΕΥΤΕΡΗ μεγαλυτερη αιτια που φθασαμε εως εδω. ΞΕΧΝΑΤΕ ομως οτι μεγαλο
μερος των μικρομεσαιων επιχειρησεων ανηκει σε δημοσιους υπαλληλους που ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ. Ακομα και στο δικο μας το χομπι μπορω να σου
φερω παραδειγματα.
Η φοροδοαφυγη ομως ειναι υποχρεωση του κρατους να την εξαλειψει, χρειαζεται δουλεια ομως και ποιος να την κανει. Ετσι λειτουργει το
δημοσιο σε ολους τους τομεις, εδω υπαρχουν αυτοι στους οποιους αναφερεσαι και "βγαζουν το φιδι απο την τρυπα" . Δεν γινεται ομως
ετσι, καθε μερα μπαινουμε μεσα.
Χρηστο, ειναι μεγαλα θεματα αυτα και δεν συζητουνται μεσω πληκτρολογιου. Θελω ομως και επετρεψε μου να σου θεσω δυο ερωτησεις.

1) Θεωρεις οτι η χρηση POS στην αγορα θα καταστειλει την φοροδιαφυγη?
2) Πως χαρακτηριζεις την δηλωση Παγκαλου "μαζι τα φαγαμε"?

Παντα φιλικα και αγαπημενα.

Σταύρε θέλω να ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι σέβομαι την άποψή σου και από όσο σε γνωρίζω από εδώ μέσα κατάλαβα ότι είσαι ένας έντιμος, εργατικός και καλοσυνάτος άνθρωπος. Επειδή αυτήν ακριβώς την εικόνα σχημάτισα για σένα και με όλο το θάρρος θα ήθελα να σε κάνω να δεις και από μια άλλη οπτική γωνιά το θέμα που θίγεις γενικεύοντας. Έχεις σκεφτεί ότι αυτά που έγραψες μπορεί να τα διαβάζει ένας πυροσβέστης που παλεύει με τις φωτιές; Ένας έντιμος γιατρός που τρέχει μέρα νύχτα σε νοσοκομείο για να κάνει καλά ανθρώπους; Έναν έντιμο στρατιωτικό που τιμά την πατρίδα του; Έναν έντιμο δάσκαλο που προσπαθεί πρώτα να διαμορφώσει καλούς και σωστούς ανθρώπους, να μεταδώσει τις γνώσεις του και να δώσει την προσοχή που αξίζουν σε πολλές φορές παρατημένα από την οικογένεια παιδιά; Έναν έντιμο εφοριακό που κάνει σωστά τη δουλειά του; Κι όμως όλοι αυτοί ονομάζονται δημόσιοι υπάλληλοι. Διαβάζοντας τα γραφόμενα σου άνθρωποι σαν αυτούς που σου έφερα ως παράδειγμα, πως λες να αισθάνθηκαν; Δεν νομίζεις ότι τους αδίκησες; Πίστεψέ με Σταύρε υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι στο δημόσιο και είναι πολλοί.
Σταύρε συγνώμη για το θάρρος και θα ήθελα να ξέρεις ότι δεν τα έγραψα αυτά για να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου αλλά για να προτρέψω να δεις λίγο το συγκεκριμένο θέμα και από μια άλλη οπτική γωνιά...

Χρήστο, ας πούμε ότι το επάγγελμά μου είναι λογιστής. Έχουμε ακούσει όλοι μας να λένε ότι οι λογιστές είναι λαμόγια, τα έχουν βρει με το δημόσιο για να βγάζουν φράγκα κλπ κλπ. Όταν εγώ ακούω κάτι τέτοιο και επειδή σε ένα μεγάλο βαθμό υπάρχουν τέτοιου είδους λογιστές προσβάλλομαι όχι από αυτόν που με κατηγορεί ότι είμαι κλέφτης αλλά από τους συναδέλφους μου που όντως είναι κλέφτες. Με αυτούς τα έχω και αυτούς θέλω να τιμωρήσω. Λοιπόν επειδή έχω έρθει σε επαφή σε πολύ μεγάλο βαθμό με τους δημόσιους υπαλλήλους (κυρίως ΔΟΥ, ασφαλιστικά ταμία), θα σου πω ότι η πλειοψηφία, όχι όλοι, είναι τεμπέληδες και χαραμοφάιδες. Επίσης, θα σου πω ότι έχω συναντήσει ανθρώπους στο δημόσιο των οποίων οι ικανότητες λείπουν από τον ιδιωτικό τομέα. Κανένας όμως δεν δικαιολόγησε ούτε μία φορά έναν άνθρωπο που τους έχει κατηγορήσει. Προσβάλονται όλοι αν πας να τους κόψεις κάποιο επίδομα ή να τους προσθέσεις έλεγχο στη δουλειά τους. Φυσικά κάθε θέση δεν είναι η ίδια. Το να είσαι πυροσβέστης για παράδειγμα είναι πολύ διαφορετικό από το να είσαι στην επιτροπή ελέγχου αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας. Καταλήγω με το να πω ότι αυτοί που και ο κ. Σταύρος και εγώ και εσύ (είμαι σίγουρος) και ο οποιοσδήποτε άλλος κατακρίνει ξέρουν ποιοι είναι και για ποιους μιλάμε.

Σταυρε και Μανο ολοι συμφωνουμε σε ολα!
Ποτε δεν επεσα στη παγιδα των δυο στρατοπεδων ιδιωτικων-δημοσιων. Χαιρομαι που και οι δυο σας διευκρινίσατε οτι δεν ειναι ολες οι κατηγοριες και ολοι ιδιοι. Απλα σχολιασα το μηνυμα του Σταυρου γιατι η φραση του ¨Οπου εμπλεκεται το δημοσιο, σε οπιοδηποτε επιπεδο, σε οποιαδηποτε κατευθυνση, θα βρουμε μονο διαφθορα και δυσωδια.¨ κατα τη γνωμη μου, προσεδιδε νοημα γενικευμενου και αδικου τσουβαλιασματος...
Ολα καλα λοιπον... :)

Last edited:
Όλα καλά ; ποια καλά ;
Ένας λαός που διαμορφώθηκε έτσι για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα αυτών που πάντα είχαν το πάνω χέρι .
Το ότι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, φταίνε πολλά και ας μην πέφτουμε στα ψευτοδιλήμματα και στις παγίδες των διαχωρισμών όπως ιδιωτικού δημοσίου κλπ.
Την αλήθεια την ξέρουμε όλοι και ας στρουθοκαμηλίζουμε για άλλη μια φορά.Σίγουρα υπάρχουν τεμπέληδες και κοπρίτες ,όπως και άνθρωποι που δεν αξιοποιούνται στο δημόσιο.
Ζώντας μια τέτοια κατάσταση και ο ποιο συνειδητός ,όταν γύρω του έχουν διαλυθεί τα πάντα, θα κάνει κι αυτός τον μαλάκα.Ποιος φταίει διαχρονικά ;
Σίγουρα στον ιδιωτικό υπάρχει φοροδιαφυγή και μη απόδοση ΦΠΑ και ακόμη χειρότερα ,μέγιστη εισφοροδιαφυγή και λοιπόν ; και ο ποιο συνειδητός ,όταν έχει απέναντί του ένα κράτος που συμπεριφέρεται έτσι ,τι θα κάνει ;
Ποιος φταίει διαχρονικά και ποιος κλείνει τα μάτια ;
Μήπως ξεχάσατε τα ¨κουβανέζικα "των γιατρών ; ποια ήταν αυτά ; τα πανάκριβα υλικά που χρέωναν και τάχα θα τα χρησιμοποιούσαν στα χειρουργεία ,για να κερδίσουν οι φαρμακευτικές εταιρείες και αυτοί να πάρουν την μίζα και τα ταξιδάκια.Όσο για τα υλικά ; δεν χρησιμοποιούταν ποτέ και κατέληγαν στον ....κουβά. Τα ασφαλιστικά ταμεία όμως πλήρωναν τεράστια ποσά στερώντας μελλοντικά απο τους ασφαλισμένους αυτά που τους ανήκαν .Ποιος έφταιγε για όλα αυτά ;
Σίγουρα όλοι αυτοί αυτοί που απο την μια διόριζαν και απο την άλλη χαριζόταν σε οποιαδήποτε παρανομία.
Είναι όλοι αυτοί που δίχαζαν γιατί τους βόλευε.Είναι κάτι τύποι ,πχ σαν τον Λοβέρδο ,που όταν είδε τα δύσκολα βγήκε και είπε για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων.Γι αυτούς δηλαδή που απλά διόριζαν οι ίδιοι όλα αυτά τα χρόνια .
Είναι όλοι αυτοί αγόραζαν αεροπλάνα ,τανκς και υποβρύχια ξοδεύοντας απίστευτα ποσα για την δυνατότητα της χώρας για να την προστατέψουν από τον δήθεν εχθρό.
Είναι όλοι αυτοί που δανειζόταν για το καλό της χώρας και έδιναν τα μεγάλα έργα στους νταβαντζήδες μεγαλοεργολάβους με κόστη δυσθεώρητα για τα ελληνικά δεδομένα ακόμη και επι κρίσης που τους έσωσαν απο χρήματα του ΕΣΠΑ 2 δις.
Είναι όλοι αυτοί που με τους κολλητούς μεγαλοτραπεζίτες οδηγούσαν τη χώρα όπου ήθελαν και φόρεσαν σε όλα τα πρόβατα του τόπου τα χαλινάρια των δανείων.
Δεν διαφωνώ σε ότι γράφτηκε αλλά έχω βαρεθεί απο όταν απολύθηκα απο φαντάρος και έψανα για δουλειά να ακούω τα ίδια πράγματα.Και επειδή κάποιοι λένε ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία ,για μένα η ελπίδα για να ισιώσει αυτός ο τόπος ,έχει πια πεθάνει .

Last edited:
Δημητρη αν αναφερεσαι στο ¨ολα καλα¨ του δικου μου post, να διευκρινίσω οτι αναφερομουν στην μεταξυ μας ¨αντιπαραθεση¨ και οχι στην κατασταση που επικρατει στη χωρα μας... :)

παρακολουθώ την κουβέντα σας ... και εντελώς συμπτωματικά μόλις έλαβα μια φωτό απο τον αδερφό μου στα Γιάννενα (τώρα) ...

με τίτλο "Απόδειξη σε τσιπούραδικο στην καλλαρη" (**η καλλαρη είναι πεζόδρομος στην παλιά πόλη )

Ο ΜΑΓΑΖΆΤΟΡΑΣ ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ .... ΘΕΟΣ

фотохостинг бесплатно

παρακολουθώ την κουβέντα σας ... και εντελώς συμπτωματικά μόλις έλαβα μια φωτό απο τον αδερφό μου στα Γιάννενα (τώρα) ...

με τίτλο "Απόδειξη σε τσιπούραδικο στην καλλαρη" (**η καλλαρη είναι πεζόδρομος στην παλιά πόλη )

Ο ΜΑΓΑΖΆΤΟΡΑΣ ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ .... ΘΕΟΣ

фотохостинг бесплатно
Ρε πατρίδα αυτά είναι τα νέα αποκόματα που δίνουν τα....POS. :D

Η πλάκα είναι ότι θεωρούμε υπεύθυνους όλους τους άλλους αλλά ποτέ τον εαυτό μας:D

Φταίει ο κηφήνας ο δημόσιος υπάλληλος που βγήκε στην σύνταξη στα 45 και πήρε εφάπαξ 150 χιλιάρικα αλλά δεν φταίει ο έμπορας που όταν συνταξιοδοτήθηκε είχε κλέψει (σε όλο του τον εργασιακό βίο) σε φόρους , εισφορές κλπ πάνω από 200 χιλιάρικα .
Φταίει το λαμόγιο ο εφοριακός που παίρνει 10 χιλιάρικα μίζα για να μην βεβαιώσει παραβάσεις 100 χιλιάρικα αλλά δεν φταίει ο επαγγελματίας που δεν αποδίδει τους φόρους που του αναλογούν ζημιώνοντας το κράτος 90 χιλιάρικα.
Φταίει το λαμόγιο της πολεοδομίας που κάνει τα στραβά μάτια σε παράνομες κατασκευές αλλά δεν φταίει ο ιδιώτης που δεν πληρώνει στο δημόσιο τις νόμιμες άδειες , πρόστιμα κλπ.
Μπορούμε να φέρνουμε όλη μέρα παραδείγματα και τελειωμό να μην έχουμε..sarcastic.

Όσο για την φοροδιαφυγή που λέτε παραπάνω, να ξέρετε ότι όσο αυξάνονται οι φόροι τόσο θα αυξάνεται και η φοροδιαφυγή , είναι νόμος αυτό, το ξέρει και η κουτσή Μαρία.
Αν με ρωτήσετε αν κάνει καλά που κλέβει ο επαγγελματίας το κράτος θα σας απαντήσω με μία ερώτηση ..."κάνει καλά το κράτος που τον φορολογεί από 50% μέχρι κ 85% επί των κερδών του;;;"

συμφωνώ απόλυτα σε όλα Διονύση.. τόσο που είναι σαν να διάβασε την σκέψη μου .
να συμπληρώσω μόνο .. πως με τα χρήματα αυτα που διακινούνταν είτε μαύρα ειτε τα νόμιμα απο μεγάλους μισθούς και εφάπαξ κάναν την αγορά της λιανικής να καλπάζει ανεξέλεγκτα με μεγάλα κέρδη για σχεδόν μια 10ετία , συνδυάζοντας πάντα την φοροδιαφυγή.
Το κακό ειναι οτι η κατάσταση δεν έχει καθαρίσει , απλώς εχει καταλαγιάσει λόγο αδυναμίας.
Εύχομαι και ελπίζω οτι σιγά σιγά θα βρεθούν οι "μηχανισμοί" να περιοριστούν σημαντικά αυτές οι καταστάσεις και επιτελούς ο "μερικώς" συνεπής πολίτης να νοιώθει ανταποδοτικότητα στους φόρους που δίνει .
Εκεί στο τελευταίο ειναι για μένα το κλειδί της φορολογικής συνείδησης των πολιτών.. όχι στην αυξήσει τις φορολογίας
θα μείνω αισιόδοξος

Ακρη δεν βγήκε με όσα γίνανε τα τελευταία χρόνια ,μην το ψαχνεται τώρα .
Δεν το παρατάμε το θέμα αυτό Αυγουστιάτικα, που έχει και ζέστη,να πιούμε καμιά μπύρα καλύτερα μπας και δροσιστούμε ; έτσι για να γίνουμε θέμα της επικαιρότητας και μεις. .sarcastic.

Επειδη ειμαι 20 χρονια λογιστης και εχουν δει τα ματια μου πραγματα που δεν φανταζεσται οπως και αλλοι συναδελφοι, δεν μπαινω στη διαδικασια για δημοσιο και ιδιωτικο τομεα γιατι θα γινω πολυ κακος...Θα πω μονο πως εχουμε τους πολιτικους και το κρατος που μας αξιζει σαν λαος (ποσο δικιο ειχε ο γκαντι οταν το πρωτοειπε!!!) γιατι αυτο θελουμε...

Επειδη ειμαι 20 χρονια λογιστης και εχουν δει τα ματια μου πραγματα που δεν φανταζεσται οπως και αλλοι συναδελφοι, δεν μπαινω στη διαδικασια για δημοσιο και ιδιωτικο τομεα γιατι θα γινω πολυ κακος...Θα πω μονο πως εχουμε τους πολιτικους και το κρατος που μας αξιζει σαν λαος (ποσο δικιο ειχε ο γκαντι οταν το πρωτοειπε!!!) γιατι αυτο θελουμε...
Γιώργο συμφωνώ σε όλα και δεν νομίζω να υπάρχει Έλληνας που να διαφωνεί όμως θέλω να κάνω μια ερώτηση σε όλους που λένε καλά να πάθουμε μ αυτούς που ψηφίζουμε 10ετιες:
στα 40 χρόνια που ψηφίζω πες τε μου σας παρακαλώ έναν πολιτικό η ένα κόμμα που αδίκησα και χάθηκε χωρίς να κυβερνήσει .xm.

Γιώργο συμφωνώ σε όλα και δεν νομίζω να υπάρχει Έλληνας που να διαφωνεί όμως θέλω να κάνω μια ερώτηση σε όλους που λένε καλά να πάθουμε μ αυτούς που ψηφίζουμε 10ετιες:
στα 40 χρόνια που ψηφίζω πες τε μου σας παρακαλώ έναν πολιτικό η ένα κόμμα που αδίκησα και χάθηκε χωρίς να κυβερνήσει .xm.
Υπαρχει περιπτωση οταν ζεις στην υποτελεια με τους δοσυλογους να βγει κομμα που να αξιζει και να το αφησουν να κυβερνησει?.smashfrak.

Status
Not open for further replies.
Back