Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Οι τουρκοι ποτε δεν ειχαν ελευθεριες. Ποτε δεν εμαθαν σ'αυτες, πιθανοτατα ποτε να μην τις ηθελαν, αφαιρω φυσικα τους πληθυσμους των παραλιων που ειναι κατα κανονα πιο μορφωμενοι και κοσμοπολιτες.

Σίγουρα στα παράλια είναι πιο πολιτισμένοι και πιο μορφωμένοι , όμως το DNA τους δεν μεταβάλλεται , είναι το ίδιο και απαράλλακτο.
Τους έχω ζήσει και τους ξέρω.
Τόσα χρόνια ιστορίας έχουν οι Τούρκοι , και όμως δεν έχουν να επιδείξουν τίποτα χρήσιμο στην ανθρωπότητα.
Δυστυχώς !

Κοιτα, μπαινουμε σε θεωριες που με βρισκουν εντελως αντιθετο.
Δηλαδη, να χωριζουμε τους ανθρωπους σε εθνη που εχουν να επιδειξουν κατι χρησιμο οποτε ειναι καλα, και σε εθνη που δεν εχουν, οποτε ειναι λιγοτερο χρησιμοι. Δυστυχως οπου και οποτε εγινε τετοια κατηγοριοποιηση, εγινε απο καθεστωτα ολοκληρωτικα. Αν το καλοσκεφτεις ομως, η Αμερικη που εχει επιδειξει ενα σωρο χρησιμα για την ανθρωποτητα επιτευγματα, αυτα εγιναν απο Αμερικανους ή απο μεταναστες;

Δεν ξερουμε πχ αν αυτη τη στιγμη δεν γινεται καπου στο κοσμο ή και στην Τουρκια μια σημαντικη ερευνα που μπορει να βοηθησει στην θεραπεια ενος νοσηματος, ή μια ερευνα για την αποδειξη μιας κοσμικης θεωριας ή η συγγραφη ενος βιβλιου που θα μεινει στην ιστορια. Αναλογα μπορει κανεις να μιλησει και για τη χωρα μας, που εχει να δειξει φωτεινα παραδειγματα και μυαλα, αν ομως γυρισεις γυρω σου να κοιταξεις, το επιπεδο των περισσοτερων αποτελει αιτια θλιψης. Αυτο δε σημαινει οτι αυτο που βλεπουμε ειναι το μονο, δεκαδες Ελληνες δουλευουν ανα τον κοσμο και μεγαλουργουν.

Και πάλι όμως δεν πρόσφεραν τίποτα.
Δες την περίπτωση της Αμερικής που έφερες σαν παράδειγμα , ο Τούρκος τι έκανε εκεί από όλους τους
μετανάστες.Ένα τίποτα.
Αυτό που προσπαθώ να σου εξηγήσω είναι ότι είναι σαν έθνος ή σαν άνθρωποι είναι καταραμένοι , είναι μια μάστιγα που δεν διορθώνεται με τίποτα.
Τελευταίο που έχουν να επιδείξουν οι Τούρκοι με το επίπεδό τους είναι τα γεγονότα των τελευταίων 5-6 ετών με τους γείτονες τους και πως συμπεριφέρονται με τους πρόσφυγες.

Δεν ξέρω αν στους πρόσφυγες συμπεριφέρονται καλύτερα οι Τούρκοι ή οι Αυστριακοί ή οι Ούγγροι .;)
Αυτό που ξέρω είναι ότι στην πρόσφατη ιστορία υπάρχουν λαοί που ευθύνονται για απίστευτες κτηνωδίες , για αμέτρητους θανάτους ...........και σας πληροφορώ ότι μπορεί οι Τούρκοι να κατέχουν περίοπτη θέση στους σύγχρονους βάρβαρους , τις πρώτες θέσεις όμως τις κατέχουν άλλοι λαοί , τους οποίους τους βλέπουμε "φιλικά"
Υπενθυμίζω τα δεκάδες εκατομμύρια αμάχων νεκρών από την θηριωδία των συμμάχων και φίλων Γερμανών , τα αμέτρητα εκατομμύρια θύματα των Αμερικανών , των Άγγλων κλπ.

Αυτοί είναι οι λεγόμενοι "Σταυροφόροι" που μαζί με την Τουρκία είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί του έθνους μας και αν θέλεις της ορθοδοξίας.
Κοντά είναι ο καιρός που θα πληρώσουν για τα δεινά της ανθρωπότητας.
Θα βγάλουν τα μάτια τους μεταξύ τους.

Προσωπικα παντως διαφωνω. Ταυτιζουμε τους Τουρκους με την ηγεσια τους, εμεις ομως οταν μας ταυτιζουν με τη δικη μας, φωναζουμε και ωρυομαστε. Τρανο παραδειγμα ο "μαζι τα φαγαμε" που επεσαν ολοι να τον φανε.

Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με ταύτιση ηγεσίας και λαού έχει να κάνει πως να το πω , τους παρομοιάζω σαν τον λύκο που πάει να πειράξει ένα κοπάδι με πρόβατα και τους γαβγίζει ένα κουτάβι και φεύγουν.
Τόσο θρασύδειλοι είναι.
Άλωστε σε ότι αφορά μεταξύ ηγεσίας και λαού να ξέρεις ότι μια από τις "ελευθερίες" που προανέφερα πιο πάνω αφορά για την ανάπτυξη της οπλοβιομηχανία τους και το πώς βολεύονται μεταξύ τους είναι ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι οι Τούρκοι έχουν παροχές και επιδοτήσεις σε όπλα πλην άλλων εθνοτήτων.
Έτσι δουλεύουν και με το δουλεμπόριο με τους πρόσφυγες.
Όπως με το λαθρεμπόριο των ναρκωτικών , καυσίμων , πολεμοφοδίων κλπ.
Που νομίζεις ότι βρίσκουν χιλιάδες λαθρομετανάστες εφόδια και εξοπλισμό με φουσκωτά και έχουν γεμίσει το Αιγαίο.
Και για να σε προλάβω , μην μου πεις ότι οι λαθρομετανάστες είναι πρόσφυγες διότι π.χ αν έρχονται από την Σύρια τότε είναι πρόσφυγες , αν όμως έρχονται μέσω Τουρκίας , τότε είναι λαθρομετανάστες με τις ευλογίες και την απομύζηση των χρημάτων τους από τους Τούρκους.
Αυτοί είναι οι Τούρκοι.

Από κάποιους τούρκους ή "τούρκους" που γνώρισα ή έτυχε να συνεργαστώ στη Θράκη που έμεινα μια 6ετία, μια χαρά παιδιά τους είδα.
Επίσης έχω πάει 5 φορές Κων/πολη και δεν ένιωσα ποτέ άβολα δηλώνοντας Έλληνας ακόμα και σε φτωχογειτονιές που περπάτησα.
Το ότι οι μεγάλοι αλλάζουν τους χάρτες κάθε 50 - 100χρόνια κατά πώς τους βολεύει και μας βάζουν και σκοτωνόμαστε μεταξύ μας είναι άλλη κουβέντα.

Εμένα αυτό που με εκνευρίζει είναι ότι ενώ πολλοί Έλληνες υποστηρίζουμε με περίσσια ευκολία και μάλιστα κραυγάζοντας ότι είμαστε σκατολαός, κάποιοι από αυτούς ενοχλούνται όταν λέμε σκατολαό τους Τούρκους...
Δηλαδή έχουμε το δικαίωμα να λέμε τον Ελληνικό λαό σκατολαό και άχρηστο και δεν έχουμε δικαίωμα να σχολιάσουμε τον πιο βάρβαρο λαό;
Ας διαλέξουμε ή δεν λέμε τίποτα για κανέναν ή έχουμε δικαίωμα να λέμε για όλους ...

Υ.Γ. Για αποφυγή παρεξηγήσεων, θέλω να πως πως δεν αναφέρομαι σε φίλους του φόρουμ, αλλά αναφέρομαι σε μια γενική διαπίστωσή μου

Last edited:
Προσωπικα Χρηστο, αντιτιθεμαι σε καθε τσουβαλιασμα λαου. Εχουμε παραδειγματα απο τετοια τσουβαλιασματα, και που καταληξαν. Υπερβολικο θα μου πεις, αλλα με ενοχλει ρε συ.

Οσο για το πιο βαρβαρο λαο, δε θα συμφωνησω ακριβως. Ολοι οι λαοι εχουν στην ιστορια τους βαρβαροτητες, και δυστυχως ολοι, ακομα και οι πιο πολιτισμενοι ειμαστε ικανοι για τις πιο αποτροπαιες πραξεις. Ειναι στο DNA μας σαν ειδος, δυστυχως

Θα κάνω μια επισήμανση για αυτούς που λένε ότι είχαν εμπειρία με τους Τούρκους και θα τους πω το εξής.
Εμείς εδώ μιλάμε για Τούρκους , καρατούρκους που λέει ο λόγος.
Το διευκρίνισα και πιο παραπάνω με τις εθνότητες της Τουρκίας.
Νομίζω ότι ξέρετε ότι η Τουρκία έχει 72 εθνότητες.
Πόσοι από αυτούς είναι κρυπτοχριστιανοί;
Πόσοι από αυτούς είναι εξισλαμισμένοι Έλληνες ή από άλλες χώρες και δεν το ξέρουν.
Και τέλος να επισημάνω το εξής.
Εμείς εδώ είμαστε κωλολαός όπως λέτε αλλά έχουμε πουλημένες εξουσίες που προσκυνάνε
στους "Σταυροφόρους" δες περίπτωση με τα μνημόνια σε τελική ανάλυση και στους Τούρκους.
Ενώ οι Τούρκοι ηγέτες υπηρετούν τον σκοπό της πατρίδα τους.
Αυτή είναι η διαφορά μας.

Δεν νομίζω ότι κυριολεκτούμε όταν χαρακτηρίζουμε τους Έλληνες "κωλολαός" .
Προφανώς το λέμε από αγανάκτηση για κάποια πράγματα που συνηθίζουμε να κάνουμε χωρίς να έχουμε διάθεση να τα αλλάξουμε , αλλά σαν λαός θεωρώ ότι έχουμε πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά από πολλούς άλλους.

Προσωπικα Χρηστο, αντιτιθεμαι σε καθε τσουβαλιασμα λαου. Εχουμε παραδειγματα απο τετοια τσουβαλιασματα, και που καταληξαν. Υπερβολικο θα μου πεις, αλλα με ενοχλει ρε συ.
Βίκτωρα ούτε εμένα μου αρέσει το τσουβάλιασμα αλλά θα διαφωνήσω στην γενικότητα ότι όλοι οι λαοί είναι το ίδιο καλοί και το ίδιο κακοί.
Ο κάθε λαός έχει κάποια έντονα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν.Όλοι οι λαοί όμως εξελίχθηκαν στον χρόνο και μέσα από τα λάθη τους έχουν φτάσει στο σήμερα , το οποίο και κρίνουμε.
Δεν έχει νόημα να αρχίσουμε τις ιστορικές αναδρομές γιατί εύλογα κάποιος μπορεί να θέσει σαν αφετηρία την εποχή του Μ.Αλεξάνδρου .
Σήμερα λοιπόν μπορούμε απερίφραστα να πούμε ότι οι Έλληνες είναι ειρηνικός λαός ενώ οι Τούρκοι δεν είναι .Μέσα από τα βιώματα τους , είτε κοινωνικά είτε πολιτικά , οι Τούρκοι δεν μπόρεσαν να αλλάξουν.
Δεν φταίνε όμως οι απλοί άνθρωποι , οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό είναι αγράμματοι και εύκολα χειραγωγήσιμοι .Φταίνε οι ηγεσίες τους που στηρίχθηκαν στο μίσος .Άλλωστε αυτήν την μάταιη προσκόλληση της ηγεσίας τους στην επιθετικότητα και στην μανία να κυριαρχήσουν στα όμορα κράτη , την πληρώνουν σήμερα με αίμα και μίσος.

Τσιρώνης: Έχει διαφορά η σημαία σε δημόσιο κτίριο με αυτή που αγοράζει ιδιώτης .buy buy..buy buy.

590_27a8f110800f2cc8dd47ec92f4be6ab0.jpg

Την άποψη ότι έχει διαφορά η σημαία που βρίσκεται σε κάποιο δημόσιο κτίριο με τη σημαία που αγοράζει ένας ιδιώτης εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής ΑνάπτυξηςΓιάννης Τσιρώνης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό North 98.

Με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου για τη σημαία, ο κ. Τσιρώνης τόνισε:

«Ο κ. Παρασκευόπουλος ως βουλευτής πλέον και ως άριστος γνώστης της νομικής επιστήμης έχει δίκιο θεωρητικά, ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια διαφορά, και μην λαϊκίζουμε, ανάμεσα στη σημαία που είναι το σύμβολο που είναι οι σημαίες των δημοσίων κτιρίων, στις σημαίες που όλοι μας όσοι υπηρετήσαμε σε μάχιμες μονάδες και υπερασπιστήκαμε την πατρίδα μας όταν σηκώναμε αυτή τη σημαία ως σύμβολο» τόνισε ο κ. Τσιρώνης.

«H σημαία που αγοράζει ένας ιδιώτης από τον Κοκκώνη και την έχει ο ίδιος, αυτή η σημαία που δεν είναι δημόσια σημαία, δεν μπορούμε να λέμε ότι κάθε σημαία είναι σύμβολο γιατί εκθέτουμε το σύμβολο με αυτόν τον τρόπο, .asking..asking.

είναι μια νομική διαφορά. Άλλο πράγμα η σημαία που είναι αναρτημένη σε έναν ιστό δημόσιο και άλλο πράγμα η σημαία που αγοράζω από τον Κοκκώνη» σημείωσε ο κ. Τσιρώνης.

«Εγώ προσωπικά ως Γιάννης Τσιρώνης θα υπερασπιζόμουν ακόμη και αύτη τη σημαία, αλλά δυστυχώς ζούμε σε δημοκρατία, κάποιοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται διαφορετικά και με πρώτη ευκαιρία προβαίνουν σε αυτές τις ασχημονίες, αλλά άλλο πράγμα να καταδικάσουμε πολιτικά τις ασχημονίες και άλλο να ποινικοποιούμε διαρκώς και με νόμους να προσπαθούμε να προστατέψουμε αυτό που προστατεύεται με την αξία μας και την ηθική μας
..asking..asking. Ο πατριωτισμός μας φαίνεται από τις πράξεις» συνέχισε ο κ. Τσιρώνης

Εγώ πάντως αδυνατώ να καταλάβω τι εξυπηρετούν αυτες οι απαραδεκτες δηλώσεις.
Οσο και αν έψαξα δεν κατάφερα να διαβάσω μια λογική εξήγηση.
Δηλαδή από αυτές τις ανοησίες για την σημαία ποίος κερδίζει κάτι ;;;;
Δεν αναφερομαι καν για τις δηλωσεις Ζουραρι , Παρασκευοπουλου κλπ , που ειναι σίγουρο οτι θα εξαγριώσουν και τον τελευταίο Έλληνα.

Last edited:
Οι άνθρωποι που κάνουν τις άνω δημόσιες δηλώσεις είναι μικροπρεπείς, ανιστόρητοι και κομπλεξικοί....
Βγήκαν από την αφάνεια σχεδόν ξαφνικά και αποζητούν να πουν οτιδήποτε στον πολύ σύντομο χρόνο που έχουν για να παραμείνουν στο φως....
Όταν ο κομπλεξικός βρίσκει βήμα, βγάζει από μέσα του όλο τον βόθρο που δεν είχε τη ψυχική δύναμη να τον βγάλει ενωρίτερα όντας στην αφάνεια....
Μου θυμίζει παιδιάστικες συμπεριφορές και συμπεριφορά μικροτσούτσουνου που έλαχε, από το πουθενά, να πάρει οφίτσια και τώρα κάνει τον κόκκορα...;);)
Ο κόσμος όμως δεν είναι τόσο κουτός, είναι πρόβατο επειδή δεν προλαβαίνει πάντα να αφουγκραστεί τα δεδομένα άμεσα.....Όμως τελικά αντιλαμβάνεται και καταλαβαίνει και τους θέτει έναν προς έναν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, εκεί που δεν τους ξέρει ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους.....

Οι Αμερικανοι λενε, οτι καθε διαφημιση ειναι καλη διαφημιση, ακομα και η αρνητικη. Προφανως βλεπουν οτι δεν τραβαει η ομαδα, και ειτε κοιτανε να φυγουν με ψηλα το κεφαλι, ισχυριζομενοι οτι τους εριξαν τα "συμφεροντα" ειτε καποιοι απο τους Υπουργους αντι να εχουν κατι να κανουν στα της θεσεως τους, θεωρουν οτι βρισκονται εκει για δηλωσεις και εμφανισεις στα καναλια.

Οι Αμερικανοι λενε, οτι καθε διαφημιση ειναι καλη διαφημιση, ακομα και η αρνητικη. Προφανως βλεπουν οτι δεν τραβαει η ομαδα, και ειτε κοιτανε να φυγουν με ψηλα το κεφαλι, ισχυριζομενοι οτι τους εριξαν τα "συμφεροντα" ειτε καποιοι απο τους Υπουργους αντι να εχουν κατι να κανουν στα της θεσεως τους, θεωρουν οτι βρισκονται εκει για δηλωσεις και εμφανισεις στα καναλια.

οι Αμερικάνοι τα λένε γιατί έχουν μερικές δεκάδες εκατομμύρια κοινό....
Εδώ στην έξω δεξιά μικρή γωνιά της Μεσογείου των 9 εκ ανθρώπων, αυτά γίνονται εύκολα αντιληπτά και χαρακτηρίζονται αρκούντως γελοία...
Το "παράπονό" μου είναι ότι, είναι τυφλωμένοι από την εφήμερη εξουσία και δεν αντιλαμβάνονται το γελοίον της παρουσίας τους..
Είναι αυτό που λέει και μια διαφήμιση....."καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς"....έτσι θα είμασταν όλοι σχετικά ευχαριστημένοι

Εγώ πάντως αδυνατώ να καταλάβω τι εξυπηρετούν αυτες οι απαραδεκτες δηλώσεις.
Καταρχάς αυτές τις δηλώσεις τις πιστεύουν οι λαλήσαντες; Εγώ πιστεύω ναι, γιατί δεν είναι προεκλογικές εξαγγελίες.
Ότι με αυτές τους τις δηλώσεις θα προκαλέσουν την κοινή γνώμη το ξέρουν; Αν όχι είναι βλάκες, αν ναι είναι προδότες...
Σε κάθε περίπτωση είναι επικίνδυνοι, περισσότερο και από τους προκατόχους τους.

Status
Not open for further replies.
Back