Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
http://www.mixanitouxronou.gr/pisto...akarnanias-kai-ti-apanta-peri-eidololatreias/
Κάποτε είχα δει μια ταινία στον κινηματογράφο "και οι θεοί τρελάθηκαν"
Η ταινία διακωμωδούσε μια φυλή ιθαγενών στην οποία έπεσε ένα μπουκάλι coca cola απο τον ουρανό ,το που ρίχτηκε απο έναν πιλότο μικρού αεροσκάφους.
Το μπουκάλι αυτό λοιπόν αφού ήρθε από τον ουρανό ,ήταν κάτι θεϊκό.Έτσι λοιπόν αρχίζει μια περιπέτεια γύρω απο τον τρόπο λατρείας του μπουκαλιού που είναι και υπεύθυνο τελικά για τα όσα καλά η κακά ακολουθούν....
Σήμερα λοιπόν που η επιστήμη και η τεχνολογία τρέχουν με ταχύτητες φωτός ,αλλού οι ιθαγενείς προσκυνούν ένα κάστανο,μη έχοντας ούτε την δύναμη ,ούτε τον στοιχειώδη εγκέφαλο,τόσο να αντιδράσουν όσο και να προβληματιστούν.
Και μετά μου λες πως ελπίζεις ...........

http://www.mixanitouxronou.gr/pistoi-sto-agrinio-proskynisan-ena-kastano-pou-eixe-vrasei-o-paΐsios-prin-apo-27-xronia-ti-anakoinose-i-i-m-aitolias-kai-akarnanias-kai-ti-apanta-peri-eidololatreias/
Κάποτε είχα δει μια ταινία στον κινηματογράφο "και οι θεοί τρελάθηκαν"
Η ταινία διακωμωδούσε μια φυλή ιθαγενών στην οποία έπεσε ένα μπουκάλι coca cola απο τον ουρανό ,το που ρίχτηκε απο έναν πιλότο μικρού αεροσκάφους.
Το μπουκάλι αυτό λοιπόν αφού ήρθε από τον ουρανό ,ήταν κάτι θεϊκό.Έτσι λοιπόν αρχίζει μια περιπέτεια γύρω απο τον τρόπο λατρείας του μπουκαλιού που είναι και υπεύθυνο τελικά για τα όσα καλά η κακά ακολουθούν....
Σήμερα λοιπόν που η επιστήμη και η τεχνολογία τρέχουν με ταχύτητες φωτός ,αλλού οι ιθαγενείς προσκυνούν ένα κάστανο,μη έχοντας ούτε την δύναμη ,ούτε τον στοιχειώδη εγκέφαλο,τόσο να αντιδράσουν όσο και να προβληματιστούν.
Και μετά μου λες πως ελπίζεις ...........
ωραιο εργο μητσο.το εχω δει παλια

Η Κυβέρνηση χτυπάει το κεφάλαιο ξεκινώντας....από τα παπάκια των φτωχών.
.congrats..congrats..buy buy.

Ένα θέμα το οποίο η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει σημαία πριν ανέβει στην εξουσία, το έκανε πράξη χτυπώντας το κεφάλαιο...ανάποδα!!.

Μέχρι την Παρασκευή 14 Ιουλίου όσοι είχαν στην κατοχή τους μηχανάκια έως 50 κυβικά ( κατά τεκμήριο το Κεφάλαιο της χώρας και τα παιδιά τους) που δεν τα είχαν δηλώσει ποτέ, θα πρέπει να πληρώσουν 12 ευρώ το χρόνο προκειμένου να εξοφλήσουν την υποχρέωσή τους στο Κράτος.

Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι ένα "παπάκι" την εποχή της δεκαετίας του 1990,όπου τότε αγοράστηκαν κατά πλειοψηφία, αν δεν έχει δηλωθεί θα πρέπει να πληρώσει π.χ. 12 ευρώ κατ'έτος Χ 20 χρόνια κατά μέσο όρο = 240.
Το χτύπημα στο κεφάλαιο διευρύνεται καθώς αν παρέλθει η ημερομηνία πληρωμής τότε το πρόστιμο είναι τα διπλά π.χ..... 480 ευρώ! .bravo.

Να σημειωθεί ότι τέλη κυκλοφορίας για τα 50ρια προκύπτει ως υποχρέωση από μνημονιακό Νόμο του..... 2010!!

Άλλη λοιπόν μια δέσμευση της Κυβέρνησης παίρνει σάρκα και οστά.

Ο ταξικός πόλεμος.... μόλις τελείωσε!!.

Πηγή ➤ silvercity

Πφφφφ

Αυτο με τα αδηλωτα μου φαγε 2-3 εργασιμες, και στησιμο σε ουρες εφοριας και μηχανολογικου. Λογικα ξεμπερδεψα, αλλα πολυ ταλαιπωρια. Διαπιστωσα, οπως και χιλιαδες αλλοι φυσικα, την ανικανοτητα του κρατους να συνδυασει 3 διαφορετικες βασεις δεδομενων ωστε να διασταυρωσει ποια μηχανακια-οχηματα ειναι οντως εντος κυκλοφοριας, και φυσικα να γλυτωσει και τους υπολοιπους απο αχρειαστη ταλαιπωρια.

Κοιτα, εγω 200 δεν εσκασα. Αυτο οφειλω να το ομολογησω. Οπως επισης οτι στο Μηχανολογικο, στα Χανια, υπαλληλος με εξυπηρετησε στις 7παρα το απογευμα. Και δεν ηταν η πρωτη φορα, καθως ειχε ξαναγινει τετοια εξυπηρετηση περιπου το 2015. Οπως επισης οτι στην Εφορια η κυρια που με εξυπηρετησε και τις 2 φορες ηταν ευγενικοτατη, παρολο που ηταν 20 ατομα πανω απο το κεφαλι της. Ομοιως και τα παιδια στο Αστυνομικο Μεγαρο που πηγα να δηλωσω απωλεια πινακιδας. Αρα, προσωπικα εχω το παραδειγμα 3 υπαλληλων που ηταν ακρως ευγενικοι και εξυπηρετικοι, ο ενας και πολυ περαν του ωραριου του ή της υποχρεωσης του να με εξυπηρετησει. Αυτα ειναι τα καλα.

Τα κακα ειναι οτι εχασα 2 μερες. Και ενταξει εγω τις πηρα αδεια, και εβγαλα ακρη. Αλλος θα εχανε 2 μεροκαματα χωρις λογο και αιτια. Επισης, η μια απο τις 2 μερες ηταν για να βγαλω μια λιστα με τελη κυκλοφοριας που χρωστουσα και να τα πληρωσω. Εντελως χαμενη μερα, καθως ανετα θα μπορουσαν να φαινονται μεσω Taxis και να μην ταλαιπωρηται και ο απλος πολιτης, αλλα και τα γκισε να μην εχουν τοση δουλεια αναιτια.

Οποτε, τα καλα ηταν οτι καταλαβα ακομα μια φορα πως οτι γινεται απο δουλεια στις δημοσιες υπηρεσιες οφειλεται στο φιλοτιμο ορισμενων υπαλληλων, τα κακα πως ο καθε πολιτης ειναι ουσιαστικα υποχρεωμενος να κανει τη δουλεια που θα επρεπε να κανουν οι υποδομες του κρατους αναμεσα στις υπηρεσιες.

Για την ιστορια, 180 ευρω μου στοιχισε, αλλα ηταν τελη κυκλοφοριας που επρεπε να πληρωσω

Δωσε στον κοσμο δουλεια γιατι σε λιγο θα αντικατασταθουν απο μηχανηματα ,και οι πολιτικοι ποιον θα διοριζουν?.xm.
Κοιτα, εγω 200 δεν εσκασα. Αυτο οφειλω να το ομολογησω. Οπως επισης οτι στο Μηχανολογικο, στα Χανια, υπαλληλος με εξυπηρετησε στις 7παρα το απογευμα. Και δεν ηταν η πρωτη φορα, καθως ειχε ξαναγινει τετοια εξυπηρετηση περιπου το 2015. Οπως επισης οτι στην Εφορια η κυρια που με εξυπηρετησε και τις 2 φορες ηταν ευγενικοτατη, παρολο που ηταν 20 ατομα πανω απο το κεφαλι της. Ομοιως και τα παιδια στο Αστυνομικο Μεγαρο που πηγα να δηλωσω απωλεια πινακιδας. Αρα, προσωπικα εχω το παραδειγμα 3 υπαλληλων που ηταν ακρως ευγενικοι και εξυπηρετικοι, ο ενας και πολυ περαν του ωραριου του ή της υποχρεωσης του να με εξυπηρετησει. Αυτα ειναι τα καλα.

Τα κακα ειναι οτι εχασα 2 μερες. Και ενταξει εγω τις πηρα αδεια, και εβγαλα ακρη. Αλλος θα εχανε 2 μεροκαματα χωρις λογο και αιτια. Επισης, η μια απο τις 2 μερες ηταν για να βγαλω μια λιστα με τελη κυκλοφοριας που χρωστουσα και να τα πληρωσω. Εντελως χαμενη μερα, καθως ανετα θα μπορουσαν να φαινονται μεσω Taxis και να μην ταλαιπωρηται και ο απλος πολιτης, αλλα και τα γκισε να μην εχουν τοση δουλεια αναιτια.

Οποτε, τα καλα ηταν οτι καταλαβα ακομα μια φορα πως οτι γινεται απο δουλεια στις δημοσιες υπηρεσιες οφειλεται στο φιλοτιμο ορισμενων υπαλληλων, τα κακα πως ο καθε πολιτης ειναι ουσιαστικα υποχρεωμενος να κανει τη δουλεια που θα επρεπε να κανουν οι υποδομες του κρατους αναμεσα στις υπηρεσιες.

Για την ιστορια, 180 ευρω μου στοιχισε, αλλα ηταν τελη κυκλοφοριας που επρεπε να πληρωσω

Εκει που πρεπει να αντικατασταθουν. Ο κοσμος προχωραει και πολλες απο τις εργασιες που γινονται τωρα, πριν 30 χρονια ηταν αδιανοητες να γινουν χωρις υπαλληλο. Αυτο δεν σημαινει οτι εμεις πρεπει καλα και ντε να μεινουμε εκει.

Με 50.000 εκπαιδευμενους δημοσιους υπαλληλους συνολικα και με ενα συγχρονο μηχανογραφικο συστημα θα πετουσε το δημοσιο! Και πιστεψτε με οι περισσοτεροι δημοσια υπαλληλοι θα δουλευαν εκτος γραφειου...

Εκει που πρεπει να αντικατασταθουν. Ο κοσμος προχωραει και πολλες απο τις εργασιες που γινονται τωρα, πριν 30 χρονια ηταν αδιανοητες να γινουν χωρις υπαλληλο. Αυτο δεν σημαινει οτι εμεις πρεπει καλα και ντε να μεινουμε εκει.

Πισω μενουμε.ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΑ .Εργασιες με αμοιβη 2 μπουκαλια μπυρες ?o_O

Συμφωνω Βασιλη. Φυσικη παρουσια μονο σε συγκεκριμενες υπηρεσιες και μονο σε απομακρυσμενες περιοχες. και οσο το δυνατον περισσοτερη εξυπηρετηση μεσω υπολογιστη, και μεσω ΚΕΠ.

Συμφωνω Βασιλη. Φυσικη παρουσια μονο σε συγκεκριμενες υπηρεσιες και μονο σε απομακρυσμενες περιοχες. και οσο το δυνατον περισσοτερη εξυπηρετηση μεσω υπολογιστη, και μεσω ΚΕΠ.
Και για να γινουν ολα αυτα δεν χρειαζεται κοστος σε χρημα αλλα ποιος πολιτικος θα το κανει αυτο χανοντας ψηφους? Τα επιψειρηματα περι ανεργιας δεν ισχυουν...

Ετσι φωναζαν για τα ΚΕΠ. Ετσι διαμαρτυροντουσαν οι Δημοσιοι Υπαλληλοι οταν ανοιξαν, ομως βλεπεις πως γινεται δουλεια και μαλιστα σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα, και σε 1 γραφειο, οχι σε 40.

Ο ασφαλεστερος τροπο για να μη γινει ποτε τιποτα ειναι να μην θελουμε να σπαμε αυγα. Καλως ομως ή κακως ο κοσμος προχωραει, και καποιες ομαδες -συντεχνιες θα πρεπει να προσαρμοστουν.

ΤΙ να πουμε τωρα.Πρεπει να γινεται και καποια συντηρηση και οχι αρπαχτη του διατηρητεου .παθων διατηρητεου ενεσεις τσιμεντου αντοχη 9 ριχτερ. οταν ξερουμαι οτι η Ελλαδα ειναι σεισμογεμης χωρα!

Status
Not open for further replies.
Back