Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ την Γερμανία γιατί μας έχω βλάψει πάρα πάρα πολύ εδώ και πολλά χρόνια θα σας πω ότι μεγάλο θύμα των ναζιστών ήταν και οι ίδιοι οι Γερμανοί. Ψάξτε λίγο στην ιστορία να βρείτε για την άνοδο του Χίτλερ στην καγκελαρία και θα δείτε ότι ανέβηκε με κόλπα και όχι με την πλειοψηφία. Επίσης με κόλπα παραπλανούσε χρόνια ολόκληρα την χώρα κάνοντας τους πολίτες να πιστεύουν τις αλήθειες του! Κοιτάξτε και για την επιχείρηση Βαλκυρία όπου οι ίδιοι οι Γερμανοί προσπάθησαν να δείξουν στον κόσμο ότι η Γερμανία δεν είναι ο Χίτλερ και ο ναζισμός. Τέλος, προσωπικά επειδή δούλευα 3 χρόνια σε γερμανική εταιρεία να ξέρετε ότι οι Γερμανοί που έτυχε να γνωρίσω ήταν από τους πιο καλλιεργημένους ανθρώπους και είχαν απίστευτη αγάπη για την ομορφιά του τόπου μας. Το ίδιο παρατηρώ και τώρα με τους Ολλανδούς! Ξαναλέω για να μην παρεξηγηθώ, δεν ξεχνώ τα κακά που μας κάνουν τόσα χρόνια απλά θεωρώ λάθος να σακουλιάζουμε μια χώρα...

Βασιλη μην γελιεσαι ολοι αυτοι εχουν πατησει επι πτωματων και εχουν κατακλεψει λαους ολοκληρους για να μοστραρουν πολιτισμενοι με μορφωση και τεχνογνωσια οταν οι καταπιεσμενοι λαοι προσπαθουσας για την επιβιωση τους. Δεν μιλαω μονο για τους Γερμανους αλλα ολους τους βορειους
Για μενα χωρις πλακα ειναι και θα παραμενουν βαρβαροι το εχουν στο dna τους η επιβιωση τους παντα στηριζοταν στην κατακτηση αλλων λαων

Κι εγω δεν τους γουσταρω σαν λαο αλλά για τα χάλια μας δεν νομιζω οτι φταίνε αυτοι αλλα οι προδότες και το λέω με κάθε επίγνωση του λογου μου πολιτικοί που μας κυβερνανε χρονια τωρα
Κάποιος τους ψηφίζει Ευριπίδη αυτούς τους προδότες...δεν βγαίνουν μόνοι τους κυβέρνηση!

Βασιλη μην γελιεσαι ολοι αυτοι εχουν πατησει επι πτωματων και εχουν κατακλεψει λαους ολοκληρους για να μοστραρουν πολιτισμενοι με μορφωση και τεχνογνωσια οταν οι καταπιεσμενοι λαοι προσπαθουσας για την επιβιωση τους. Δεν μιλαω μονο για τους Γερμανους αλλα ολους τους βορειους
Για μενα χωρις πλακα ειναι και θα παραμενουν βαρβαροι το εχουν στο dna τους η επιβιωση τους παντα στηριζοταν στην κατακτηση αλλων λαων
αν ειχε περασει ενας " Διαφωτισμος " και στον υπολοιπο κοσμο θα σου ελεγα εγω !!
Αλλα ειπαμε η ελλαδα γερμανοκρατητε απο ιδρισεως του ελληνικου κρατους δεν εχουν αφησει αυτον τον τοπο να παρει ανασα !!
ΜΕ λιγα λογια θελω να πω οτι ολα τα κακα προηλθαν απο τους υποτιθεμενουν πολιτισμενους προστατες των λαων..!!

Νομίζω πως σχολιάσαμε το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία με την άνοδο των ακροδεξιών στην τρίτη θέση.
Τώρα αν θέλουμε να συζητήσουμε για το αν μας έκαναν κακό οι Γερμανοί ή όχι και αν μας φταίνε ή όχι, είναι άλλο καπέλο.
Απλά κατά τη γνώμη μου, κακώς συνδέσαμε τα δυο θέματα.

Νομίζω πως σχολιάσαμε το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία με την άνοδο των ακροδεξιών στην τρίτη θέση.
Με μία εκ των δύο αρχηγών, ανοιχτά ομοφυλόφιλη, παντρεμένη με γυναίκα και έχουν υιοθετήσει και 2 παιδιά , πρώην τραπεζίτρια της Goldman-Sachs. Και κατά δήλωσή της "κλασικά φιλελεύθερη" στα οικονομικά.
Πληροφοριακά...

Κάποιος τους ψηφίζει Ευριπίδη αυτούς τους προδότες...δεν βγαίνουν μόνοι τους κυβέρνηση!
Τους ψηφιζουν Βασιλακη αυτοι που δεν ξερουν,και ποιοι ειναι αυτοι που δεν ξερουν? ολοι μας,ψηφιζουμε με αγνοια σε ολα τα θεματα ειτε οικονομικα ειτε εξωτερικης πολιτικης ειτε... ειτε.. ειτε.. ειτε... ποτε δεν θα μαθουμε γιατι ετσι συμφερει το συστημα, παντα θα υπαρχουν παραποιημενα στοιχεια, παντα θα υπαρχουν συμφωνιες κατω απο το τραπεζι, παντα θα υπαρχει η απειλη των ισχυρων προς τους αδυναμους και παντα θα ψηφιζουμε καποιον με πολλα "θα"! Σε αυτους εδω τους καιρους τους δυσκολους εχει μηδενιστει η υπαρξη της δημοκρατιας, η υπαρξη του συνταγματος της χωρας και δεν κουνιεται φυλλο. Γιατι??? Ο καθενας μπορει να υποθεσει ή να καταλαβει το γιατι. Θα συμφωνησω με τον Αργυρη στο οτι οι Γερμανοι παντα ηταν εδω και μαλλον παντα θα ειναι με οποιαδηποτε κυβερνηση, τρανο παραδειγμα ο κος Τσιπρας που ενω ηταν πυρ και μανια κατα των Γερμανων και της Μερκελ εγινε ενα "γατακι" που γουργουριζει στην αγκαλια της Μερκελ και των Γερμανων. Και μην ξεχναμε την Μικρασιατικη καταστροφη που προκαλεσαν (για μενα) 100% Γερμανοι. Το πως θα αλλαξει η κατασταση δεν ξερω ομως με μια πολιτικη προσεγγιση λιγο εξυπνη και προσεκτικη ισως τα πραγματα να γινονταν καλυτερα. Δεν βρισκω απαντηση για να δωσω σε εσενα και στη νεα γενια των παιδιων παραμονο να καταθεσω τον προβληματισμο μου και το οτι οσες φορες και αν το εχω σκεφτει δεν βρισκω απαντηση. :)

Μπορεί ο λαός να έχει άγνοια περί πολλών θεμάτων. Κανείς μας εξάλλου δεν είναι "πανεπιστημων". Ίσως ο λαός σε ένα σημαντικό ποσοστό να είναι κουτος. Το πρόβλημα όμως στην ψήφο του εδραζεται στο ότι επιλέγει με βάση το στενό και κακώς νοουμενο ατομικό συμφέρον και όχι το κοινό καλό. γιατί όλοι κοιταζαν να βολευτουν αδιαφορωντας για τον διπλανό. Μπορεί η άνοδος να ήταν ατομική, αλλά πρακτικά γινόταν εις βάρος των ιδίων αλληλενδετα. Γι αυτό και βουλιαζουμε όλοι μαζί. Όσοι δεν βουλιαζουν φροντισαν να έχουν και εκτός Ελλάδος στερεες ρίζες.

Ισως οταν σταματησουμε να ψηφιζουμε τα"θα" και πουμε, δεν ψηφιζω γιατι δεν γνωριζω, λεω ισως, ταρακουνησουμε το συστημα,και την γιορτη της ανυπαρκτης Δημοκρατιας που καταργει το συνταγμα και τους νομους του κρατους:(

Μπορεί ο λαός να έχει άγνοια περί πολλών θεμάτων. Κανείς μας εξάλλου δεν είναι "πανεπιστημων". Ίσως ο λαός σε ένα σημαντικό ποσοστό να είναι κουτος. Το πρόβλημα όμως στην ψήφο του εδραζεται στο ότι επιλέγει με βάση το στενό και κακώς νοουμενο ατομικό συμφέρον και όχι το κοινό καλό. γιατί όλοι κοιταζαν να βολευτουν αδιαφορωντας για τον διπλανό. Μπορεί η άνοδος να ήταν ατομική, αλλά πρακτικά γινόταν εις βάρος των ιδίων αλληλενδετα. Γι αυτό και βουλιαζουμε όλοι μαζί. Όσοι δεν βουλιαζουν φροντισαν να έχουν και εκτός Ελλάδος στερεες ρίζες.

΄΄ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΩΝ''=ΕΙΡΩΝΙΚΟς ΟΡΟς.sarcastic.

Οσο ο λαος δεν κινειται μαζικα εναντιον ολων αυτων που οδηγησαν την χωρα στην εξαθλιωση
αλλα και ολων αυτων που βρηκαν πατημα την ανεργια και οικονομικη κριση ξεζουμιζοντας τους Εργαζομενους τους
κανεις Αλεξης -Κουλης-Ντρουλης κτλ δεν θα αλλαξει την καθημερινοτητα μας
Την προηγουμενη εβδομαδα μιλαγα με εναν φιλο 44 χρονων παντρεμενος με δυο παιδια και φυσικα ανεργος 2.5 χρονια
Φιλε μου λεει επιασα δουλεια σε τυποποιηση σιγαρετων στην παραγωγη τουτεστιν αμπαλαζ σε κουτες με ωραριο 07.00 -15.00 και στο καπακι 17.00-21.00
Μισθος 700 ευρω και με χιλια παρακαλια και υπογραφω για 900 ευρω
Ουτε 3 ευρω την ωρα και μιλαμε στην παραγωγη που τα χερια σου βγαζουν σπιθες
Χθες επεσα τυχαια σε ρεπορταζ του Alpha το οποιο εδειχνε
δυο υπαλληλους του Δημου Νικαιας που δουλευαν στην συγκομιδη των σκουπιδιων
Δυσκολη δουλεια οπως ειπαν νυχτοκαματο αλλα εχει καλα λεφτα χωρις να μας αναφερουν ωραριο επιδοματα μισθο κτλ
Η δε δημιοσιογραφος με περιλυπο υφος μας εξηγουσε την επικινδυνοτητα του επαγγελματος αλλα και τις δυσκολες συνθηκες
Ρε κ@ριολιδες ρε μπ@σταρδοι μαρκουτσοφοροι θα μας τρελανετε ?
Γιατι δεν κανετε ρεπορταζ σε ενα εργοστασιο σε μια βιοτεχνια σε μια ταβερνα σε ενα βενζιναδικο να ακουσουμε και την γνωμη αυτων των Εργαζομενων
Αυτοι τι ειναι ρε γαμω το φελεκι σας
δουλικα του καθε Επιχηρηματια που τους ξεζουμιζει ?
Γιατι δεν καταγγελετε αυτην την ασυδοσια που βιωνουμε στο πετσι μας τοσα χρονια ρεεεεε ?
Δυστηχως αυτη ειναι η Ελλαδα Κυριοι χωρα του ρουσφετιου της πουστι@ς και της παρτυ μας

Τους ψηφιζουν Βασιλακη αυτοι που δεν ξερουν,και ποιοι ειναι αυτοι που δεν ξερουν? ολοι μας,ψηφιζουμε με αγνοια σε ολα τα θεματα ειτε οικονομικα ειτε εξωτερικης πολιτικης ειτε... ειτε.. ειτε.. ειτε... ποτε δεν θα μαθουμε γιατι ετσι συμφερει το συστημα, παντα θα υπαρχουν παραποιημενα στοιχεια, παντα θα υπαρχουν συμφωνιες κατω απο το τραπεζι, παντα θα υπαρχει η απειλη των ισχυρων προς τους αδυναμους και παντα θα ψηφιζουμε καποιον με πολλα "θα"! Σε αυτους εδω τους καιρους τους δυσκολους εχει μηδενιστει η υπαρξη της δημοκρατιας, η υπαρξη του συνταγματος της χωρας και δεν κουνιεται φυλλο. Γιατι??? Ο καθενας μπορει να υποθεσει ή να καταλαβει το γιατι. Θα συμφωνησω με τον Αργυρη στο οτι οι Γερμανοι παντα ηταν εδω και μαλλον παντα θα ειναι με οποιαδηποτε κυβερνηση, τρανο παραδειγμα ο κος Τσιπρας που ενω ηταν πυρ και μανια κατα των Γερμανων και της Μερκελ εγινε ενα "γατακι" που γουργουριζει στην αγκαλια της Μερκελ και των Γερμανων. Και μην ξεχναμε την Μικρασιατικη καταστροφη που προκαλεσαν (για μενα) 100% Γερμανοι. Το πως θα αλλαξει η κατασταση δεν ξερω ομως με μια πολιτικη προσεγγιση λιγο εξυπνη και προσεκτικη ισως τα πραγματα να γινονταν καλυτερα. Δεν βρισκω απαντηση για να δωσω σε εσενα και στη νεα γενια των παιδιων παραμονο να καταθεσω τον προβληματισμο μου και το οτι οσες φορες και αν το εχω σκεφτει δεν βρισκω απαντηση. :)

Φοβάμαι πως η κατάσταση δεν θα αλλάξει με κατεστημένο τρόπο ή τουλάχιστον αυτόν που αποκαλούμε ''δημοκρατικό τρόπο''.
Δεν υπάρχουν πια φρέσκες πολιτικές δυνάμεις να δώσουν λύσεις. Πολιτικά κόμματα εγκλωβισμένα στα πεπραγμένα τους, στο παρελθόν τους και στα φθαρμένα πρόσωπα που τα απαρτίζουν. Δυστυχώς δεν υπάρχει ηγέτης στη πιο δύσκολη κατασταση της πατρίδας μας.
Προετοιμάζονται να κυβερνήσουν οι προηγούμενοι, αυτούς που βρίζαμε και τώρα καλούμαστε να τους ξαναψηφίσουμε για να τους ξαναβρίζουμε.
Θα βασιστούν και αυτοί στην ίδια συνταγή, φόρους και πάλι φόρους με μηδενική προοπτική παραγωγής, έρευνας και ανάπτυξης
Οι παρόντες ''αριστεροί'' θα μετατραπούν σε αντιπολίτευση για να ''καταδικάζουν'' τις πράξεις της επόμενης κυβέρνησης...
Ισως τώρα γίνεται αντιληπτό το πόσο εγκλωβισμένοι είμαστε, γιατί έχουμε χάσει την ελπίδα μας, γιατί δεν κάνουμε μαζικούς αγώνες.
Δεν μετατραπήκαμε ξαφνικά σε ''καναπεδάκηδες'' απλά δεν υπάρχει προοπτική από το παρόν πολιτικό σκηνικό. Δεν μπορούμε πλέον να πιστεψουμε κανέναν.
Ο,τι αλλάξει θα πρεέπει να το γεννήσουμε, να το δημιουργήσουμε.
Μέχρι στιγμής λείπει το έναυσμα. Θάρθει και αυτό. Επιμένω όμως όχι με ''δημοκρατικό τρόπο΄΄.

Ισως τώρα γίνεται αντιληπτό το πόσο εγκλωβισμένοι είμαστε, γιατί έχουμε χάσει την ελπίδα μας, γιατί δεν κάνουμε μαζικούς αγώνες.
Εννοείται αγώνες apolitic χαρακτήρα, όπως ας πούμε το κίνημα της πλατείας;
Επιμένω όμως όχι με ''δημοκρατικό τρόπο΄΄.
Ακριβώς, το λέω χρόνια...! Το θέμα όμως είναι ποιος μη "δημοκρατικός" θα ταχθεί στο δικό σου και στο δικό μου πλευρό ή για να το πω πιο απλά και κατανοητά, ποιος μη "δημοκρατικός" θα σταθεί στο πλευρό της ..."πλέμπας" (εδώ βάζω τον εαυτό μου φυσικά και όχι εσάς, αφού δεν γνωρίζω τις αστικές σας καταβολές ).

Status
Not open for further replies.
Back