Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εγώ να ρωτήσω κάτι?άκουσα ότι στέλνουν αεροπλάνα Ισπανοί Ιταλοί μέχρι και οι Τούρκοι.τα δικά μας τα είδε κανείς να πετάνε?
Ναι Γιούρι,ακόμα και πριν λίγο είδα εγώ επομένως κάποιο μέτωπο καίει ακόμα!

Δεν είμαι σιγουρος πια για το τι νόμος υπάρχει και τι όχι.Οπως και να χει όμως , οι ενοχοι παραμένουν οι ίδιοι.Το σύστημα ειναι το ίδιο, όπως ίδια είναι και τα καριόλια με τους χρωματιστούς κώλους.
.well done..well done..flamenco..kiss me.
Δεν είμαι σιγουρος πια για το τι νόμος υπάρχει και τι όχι.Οπως και να χει όμως , οι ενοχοι παραμένουν οι ίδιοι.Το σύστημα ειναι το ίδιο, όπως ίδια είναι και τα καριόλια με τους χρωματιστούς κώλους.

Ομως ο κύριος αίτιος για οσα γίνονται καθε χρόνο με τις φωτιές ειναι το ίδιο το κράτος

και εμένα με πνίγει ο πόνος και η οργή για τον άδικο χαμό τόσων ανθρώπων.

όμως ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ είμαστε εμείς .
εμείς ψηφίζουμε όποιον ψηφίζουμε για να μας κυβερνά.
εμείς ανεχόμαστε πάντα με το " ωχ' αδερφέ " τα πάντα
εμείς ανεχόμαστε , μην πω συντηρούμε , το όποιο άνομο σύστημα πολλές φορές για το προσωπικό κοντόφθαλμο συμφέρον μας.

αν ψάχνουμε για ενόχους φίλε μου καλέ dim63 , ......... ας κοιτάξουμε τον καθρέπτη.

εμείς ανεχόμαστε , μην πω συντηρούμε , το όποιο άνομο σύστημα πολλές φορές για το προσωπικό κοντόφθαλμο συμφέρον μας.

αν ψάχνουμε για ενόχους φίλε μου καλέ dim63 , ......... ας κοιτάξουμε τον καθρέπτη.
.congrats..congrats..congrats..congrats.και λιγα λες..........

ρε παιδες καθωμαι και βλεπω στην τηλεοραση και εχω φρηκαρηηηη,,παντως εαν ητανε εμπρεισμος με μελλωντηκοοοο την εξωρηξη του βοξυτη,,οι ανθρωποι εχουνε κανη ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΑΑΑΑ,,,,λες και εγηνε πολεμως και πεσανε ναπαλμ.very shoked.,,,απο μερουσμου το μωνο που μπωρο να κανω ειναι να στηλω θερμωτατααααα συληπιτηρια στης οικογενειες τον ατυχων νεκρον,,,,και εας ξυπνησουμε καπια στιγμη και να τους διαολοστηλουμε ολους ωσους μας κυβερνανεεεε.threat. μετα σου λενε οτι την φυση την χαλαμε εμης η κυνηγοι.hair.

Μισή αλήθεια Γιώργο...τι ποσοστό του πληθυσμού εκλεγεί την εκαστεκά κυβερνηση....και από τα ελάχιστα σωστά που έχω διαβάσει από αναρχικούς είναι το στιχάκι "αν οι εκλογές αλλαζαν τον κόσμο,θα ήταν παράνομες"!!!

Σίγουρα δεν φτάνει μόνο αυτό αλλά θα ήταν σημαντική βοήθεια.
Και απ' όσο θυμάμαι όταν υπήρχαν οι δασοφύλακες τα πράγματα ήταν καλύτερα...!
H γενικότερη διάλυση των δασαρχείων και η αποψίλωσή τους από προσωπικό και μέσα έχει συμβάλει πολύ στα αποτελέσματα που βλέπουμε σε πολλές πυρκαγιές... Και ο χρόνος αντίδρασης είναι από τραγικά έως εγκληματικά μεγάλος και όταν τελικά έρχονται πυροσβεστικές δυνάμεις δεν υπάρχει άνθρωπος να τους καθοδηγήσει... Δεν ξέρουν οι άνθρωποι ούτε τους δρόμους ούτε τη μορφολογία...

Είναι σα να πας να διεξάγεις μάχη σε άγνωστο τεραίν και ενώ η μάχη μαίνεται εσύ να κοιτάς που και πώς θα πιάσεις το μέρος...
Σίγουρα ήταν καλύτερα, όταν η προστασία των δασών ήταν στην δασική υπηρεσία! Ο πατέρας μου είχε μπουλντόζα και όταν έπιανε φωτια αμέσως τον καλούσαν και άλλους συναδέλφους του, έχω τύχει πιτσιρικας πέρα από το μηχανημα της νομαρχιας άλλες 5 μπολντοζες να πέφτουν στη μάχη με τη φωτιά μαζί με πυροσβεστικα οχηματα και δασονομους μαζι κόβοντας δέντρα και έβαζαν αντιπυρια, ελεγχόμενες φωτιες προς την εστία και όταν εφτανε στο σημείο δεν είχε τροφή και την έσβηναν! Τους καλοκαιρινούς μήνες μέσω δημοπρασιών έκαναν συντήρηση στις υπάρχουσες ζώνες ή άνοιγαν νέες και το πυροσβεστικό όχημα έφτανε παντού, δεν την περίμεναν, και το βασικό ηξεραν το δάσος, τους δρόμους, τις πηγές, τις γεωτρήσεις, τις στέρνες ή όπου υπήρχε νερο!

Μισή αλήθεια Γιώργο...τι ποσοστό του πληθυσμού εκλεγεί την εκαστεκά κυβερνηση....και από τα ελάχιστα σωστά που έχω διαβάσει από αναρχικούς είναι το στιχάκι "αν οι εκλογές αλλαζαν τον κόσμο,θα ήταν παράνομες"!!!

Ηλία οι εκλογές είναι από τα θεμελιώδη στοιχεία της Δημοκρατίας. Αν ο λαός δεν μπορεί ή δεν θέλει να τις λειτουργήσει προς το συμφέρον του ή αν είναι ανίκανος να καταλάβει το συμφέρον του , τότε είναι ανάξιος για την Δημοκρατία.
Όπως έχω ξαναπεί , η Δημοκρατία είναι το καλλίτερο ,μέχρι σήμερα , πολίτευμα. Αλλά έχει ένα μειονέκτημα. Απαιτεί πολίτες με παιδεία και γνώση.
Σε χώρες που υπάρχει αυτό που λέμε "πολίτης με γνώση " ( βλέπε Νορβηγία , Σουηδία κ.λ.π ) η Δημοκρατία λειτουργεί άψογα.
Τώρα για τους υπόλοιπους ( και εμάς μέσα ) τα ερωτηματικά είναι τεράστια στο κατά πόσο είμαστε άξιοι για Δημοκρατία.

Πολιτης και κρατος ειναι οι δυο οψεις του νομισματος.Οταν αυτο περιστρεφεται γρηγορα ειναι το ιδιο και το αυτο.
Οι πολιτες που ψηφιζουν τον οπιοδηποτε παιρνουν πισω την παιδεια που του σερβιρουν ολοι αυτοι.Η Νορβηγια
και η Σουηδια εχουν τους μισους νομους απο την Ελλαδα.Απλα αυτοι τους εφαρμοζουν.Καποτε ο Χαρυ Κλυν
χαριτολογωντας ειχε πει πως οταν αυτοι ετρωγαν βατομουρα,εμεις ειχαμε χολυστερινη.Δυστυχως μεχρι τωρα οι
προηγουμενες γενιες αλλα και οι σημερινες,παιζουν το παιχνιδι της αγελης-του χρωματος και της καρεκλας.Οταν
ομως βγαινουν εξω και βλεπουν,παθενουν πολιτισμικο σοκ.

Οριστε κυριοι!!!
Το κρατος ετρεξε και λειτουργει!!
1)παραταση των φορολογικων δηλωσεων των πληγεντων.
2)Καταργηση του ΕΝΦΙΑ για φετος στα καμενα σπιτια.
3)Ευνοικες ρυθμισεις των χρεων στους συγγενεις των νεκρων.
4)Δημοσια δαπανη η ταφη των νεκρων.
Τι αλλο να ζητησει καποιος που καηκε το παιδι του?
Οι μισοι Ελληνες τρεχουν να στειλουν τροφημα και να βοηθησουν
και μερικοι αρχισαν το πλιατσικο!Αρα??

Οριστε κυριοι!!!
Το κρατος ετρεξε και λειτουργει!!
1)παραταση των φορολογικων δηλωσεων των πληγεντων.
2)Καταργηση του ΕΝΦΙΑ για φετος στα καμενα σπιτια.
3)Ευνοικες ρυθμισεις των χρεων στους συγγενεις των νεκρων.
4)Δημοσια δαπανη η ταφη των νεκρων.
Τι αλλο να ζητησει καποιος που καηκε το παιδι του?
Οι μισοι Ελληνες τρεχουν να στειλουν τροφημα και να βοηθησουν
και μερικοι αρχισαν το πλιατσικο!Αρα??
Ακόμα και αυτά τα μέτρα είναι μια καλή αρχή αρκεί να ακολουθήσουν και άλλα πιο σημαντικα!

Last edited:
Ακόμα και αυτά τα μέτρα είναι μια καλή αρχή αρκεί να ακολουθήσουν και άλλα πιο σημαντικα!διάβασε κάνεις τι tweet έκανε ο πολακης?

Λιγο φιλοτιμο ρε!!!Εχουμε τοσους νεκρους,μεσα σε αυτους και μικρα παιδια και μιλανε για φορολογικες απαλαγες??

από τα ελάχιστα σωστά που έχω διαβάσει από αναρχικούς
Μάλλον δεν τους έχεις διαβάσει αρκετά. Ο πρώτος που πήγε να δώσει αίμα για ένα μακελειό με καλασνικοφ όταν κινδύνευε η ζωή ενός αστυνομικού, ήταν αναρχικός, του οποίου στο παρελθόν ...κάποιοι συνάδελφοι του άτυχου τραυματία, του είχαν "φυτέψει" μια μολότοφ, σε κάποιον έλεγχο.
Ευτυχώς δεν είναι όλα όπως μας τα μαθαίνει η TV.

λες και εγηνε πολεμως και πεσανε ναπαλμ

Ειλικρινά βλέποντας όλα αυτά με τον πανικό, τον αριθμό των νεκρών, τους καμμένους και τις φωτογραφίες και τους αριθμούς των αγνοουμένων, μου θυμίζει αφιερώματα από την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο μας πριν από 44 χρόνια τέτοιες μέρες...

Μόνο που η κατάντια μας είναι τέτοια που δυστυχώς δεν χρειάζονται σφαίρες και βόμβες πλέον, αρκεί λίγη εύλεκτη ύλη (γιατί αδυνατώ να πιστέψω πως δεν ξεκίνησε από εμπρησμό, ειδικά στο ΝΤΑΟΥ το έχουν τάμα κάθε χρόνο να τη φυτιλιάζουν), δυνατός άνεμος και η ανικανότητα/ακαταλληλότητα/αδράνεια κάποιων...

Κρίμα για αυτά που έγιναν, για αυτούς που βρέθηκαν στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή και για το πού βαδίζουμε...

Το οτι το κρατος ειμαστε εμεις και εμεις ψηφίζουμε και εκλέγουμε,ειναι τα αυτονόητα. Ομως η πελατιακή σχέση και το πολιτικο κόστος δεν αφήνει περιθώρια λήψης σοβαρών μέτρων και ετσι ειναι όλοι ευτυχισμένοι .Οι παρανομούντες νομιμοποιούνται και η πολιτεία ως νταβαντζής κανει τα στραβά μάτια νομιμοποιεί αυθαιρεσίες πάσης φύσεως και αρκείται στην είσπραξη απο ταχα τακτοποιήσεις -νομιμοποιήσεις.
Ειπα λοιπόν οτι βολευονται και οι δυο οψεις του νομίσματος.Οταν όμως γίνει το κακό εκει που και οι δυο πλευρες ήταν αγαπημένες ή μάλλον βολεμένες η μια πλευρά δαγκώνει την άλλη.

Το οτι το κρατος ειμαστε εμεις και εμεις ψηφίζουμε και εκλέγουμε,ειναι τα αυτονόητα. Ομως η πελατιακή σχέση και το πολιτικο κόστος δεν αφήνει περιθώρια λήψης σοβαρών μέτρων και ετσι ειναι όλοι ευτυχισμένοι .Οι παρανομούντες νομιμοποιούνται και η πολιτεία ως νταβαντζής κανει τα στραβά μάτια νομιμοποιεί αυθαιρεσίες πάσης φύσεως και αρκείται στην είσπραξη απο ταχα τακτοποιήσεις -νομιμοποιήσεις.
Ειπα λοιπόν οτι βολευονται και οι δυο οψεις του νομίσματος.Οταν όμως γίνει το κακό εκει που και οι δυο πλευρες ήταν αγαπημένες ή μάλλον βολεμένες η μια πλευρά δαγκώνει την άλλη.
Η ποιο σωστή τοποθέτηση!! Δυστηχώς ετσι ειναι τα πραγματα στην κοινωνία μας που όλα στηρίζονται στην αρχή του πελατειακού κρατους!!

Status
Not open for further replies.
Back