Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δεν παίζονται αυτοί οι Ιταλοί.
Ότι βλέπουν από τους Έλληνες κάνουν...
Φαίνεται τόχει η μοίρα μας να μας αντιγράφουν όλοι οι λαοί του πλανήτη....ha ha..no.

Κάποιοι ανακάλυψαν τώρα ξαφνικά, τον "βόθρο" που υπάρχει στο πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.Αλλά μπορει και να έχουν κάψει τους αισθητήρες όσφρησης τους απο τους πολλούς βόθρους και τις αναθυμιάσεις τους ,που υπάρχουν σ αυτή τη χώρα.

Σε μια χώρα που κάποιοι επι σειρά ετών κλείνουν τα ματια στην διαφθορά , είτε γιατί βολεύονται συντεχνιακά, είτε γιατι τους εξυπηρετεί σε προσωπικό επίπεδο υπάρχει και ενα υπουργείο που μαζι με τους όποιους υπεύθυνους των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που απλά δεν κανουν απολύτως τίποτα.
Τα μαγαζάκια καθηγητών υπαλλήλων καθώς και οι οργανώσεις με κοματικο καθαρα χαρακτήρα, υπάρχουν και αλωνίζουν .Sex,χρήμα και ψήφος τα ανταλλάγματα.Απλά αίσχος .Βρώμα και δυσοδία.
Τα περι αξιολόγησης των καθηγητών ακούγονται χρονια τώρα.Αλήθεια ετσι οπως ειναι δομημένο το σύστημα ,απο ποιούς ;; και απο κει και περα ;
Αρχ....για ρήξη δεν εχει κανείς.Γι αυτο και δεν θα αλλάξει ίποτα και ποτε σ αυτή τη χώρα.
Δυο μου παιδια πέρασαν απ αυτούς τους χώρους και με όσα εζησαν , το μόνο που δεν ένιωσαν είναι ο σεβασμός για αυτο το σύστημα εκπαίδευσης που ειχαν μπροστά τους. Για να μην το χαρακτηρίσω διαφορετικά.
Τώρα ήρθε κι έσκασε το θεμα με τον εν λόγω "κύριο" καθηγητή και το καναμε βούκινο.
Το θεμα βρώμαγε χρόνια αλλά κανεις δεν έκανε αυτό που έπρεπε . Απλά εκλειναν τα μάτια .Αντιθέτως δε, θα τον ανακύρησαν και διδάκτορα !!!
Συγχαρητήρια στο μπουρδελισταν !

https://www.google.gr/amp/s/www.new...akelaki-kai-ton-synergon-toy.6655675.amp.html

Βρομιά και δυσωδία Μήτσο ... το μόνο που δεν μου λείπει από τα φοιτητικά μου χρόνια είναι αυτοί οι ''κύριοι'' (φυσικά όχι όλοι).... δεν αναφέρομαι στα μαθήματα ή στο χώρο .... απλά αυτοί οι ''κύριοι'' που τους αποκαλούμε καθηγητές και ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού αυτοί που άξιζαν τον τίτλο και τον τιμούσαν!
Φυσικά και δεν θα αλλάξει τίποτα ... έχει μέλι πολύ μέσα σε αυτούς τους χώρους....

Βλέπετε η σφίξη όλων των δεξιών συνδαιτυμόνων τους, ήταν από την μεταπολύτευση και μετά να καταργηθεί το άσυλο και να μπει η αστυνομία στα ιδρύματα, για να νοιώθουν όλοι αυτοί πιο ασφαλής.

Η σφιξη ολων ηταν αυτη Γιωργο. Το Indymedia μεσα σε χωρο πανεπιστημιακο λειτουργει εδω και χρονια, ο Ρουβικωνας το ιδιο στη Φιλοσοφικη. Βολευει ενας χωρος που δεν μπαινει η αστυνομια, και τους μεν για να κανουν τους δουλιτσες τους, και τους δε για την επαναστατικη τους γυμναστικη

Τον λόγο που δεν μπορεί να μπεί η αστυνομία δεν μπορών να καταλάβω όμως μιας και εκεί μέσα γίνεται της παρανομίας το κάγκελο!!! Απο ναρκωτικά, παράνομο εμπόριο, τρομοκράτες, αναρχικοί κτλ κτλ. Μήπως ηθελημένα έχουν παραφράσει την ένοια του ασύλου???

Αυτό που είδα εχθές κάνοντας βόλτα στην πόλη μου, με εντυπωσίασε αρνητικά τουλάχιστον σαν εικόνα, άσχετα με το αν είναι αποτελεσματικό ή αποδεκτό για λόγους ασφαλείας. Πιθανώς κάποιοι που ζείτε σε μεγαλύτερα αστικά κέντρα ή τουριστικά μέρη να το βλέπετε συχνά και να το συνηθίσατε αλλά εγώ το είδα πρώτη φορά και μπορώ να πω ότι σοκαρίστηκα κάπως. Ζούμε σε μια εποχή που αποφεύγουμε να δένουμε τα ζώα και δεν πήγαινε το μυαλό μου ότι θα δω να κυκλοφορούμε με τα παιδιά μας δεμένα. Είδα λοιπόν ένα ζευγάρι που φαινόταν βορειοευρωπαίοι να περπατούν στο πεζοδρόμιο κρατώντας ο καθένας από ένα παιδί δεμένο!!! Είχαν τα παιδιά δεμένα από την πλάτη, όπως βγάζουμε τα σκυλάκια βόλτα με οδηγό. Ξαναλέω, δε γνωρίζω για το αν είναι αποδεκτό ως προς την αποτελεσματικότητα στο θέμα της ασφάλειας των παιδιών, αλλά ως εικόνα μου φάνηκε πολύ αποτρεπτική...

Αντιθέτως δε, θα τον ανακύρησαν και διδάκτορα !!!

Συνάδελφοι το ότι θα ανακηρυσσόταν διδάκτορας σημαίνει πως θα έπαιρνε διδακτορικό, δεν θα του έκαναν καμία τιμή, δεν θα του δινόταν κάποιος έπαινος ή αναγνώριση για καμία εξαίρετη ερευνητική ή διδακτική επίδοση, ούτε είναι κανένα ηράκλειο κατόρθωμα...

Το διδακτορικό δυστυχώς έχει καταντήσει άλλο ένα πτυχίο καθώς είναι εξαιρετικά αμφίβολο πόσο πρωτότυπη έρευνα και ουσιαστική συνεισφορά στη γνώση έχει γίνει κάθε φορά όταν απονέμεται... Έχει οποιαδήποτε αξία όταν προέρχεται από μεγάλο πανεπιστήμιο, με επιβλέποντα καθηγητή κάποιο εγνωσμένου κύρους ερευνητή και συνοδεύεται από εκτεταμένο και διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό έργο του κατόχου του...

Μην παρασύρεστε από προσπάθειες εντυπωσιασμού...

Last edited:
Συνάδελφοι το ότι θα ανακηρυσσόταν διδάκτορας σημαίνει πως θα έπαιρνε διδακτορικό, δεν θα του έκαναν καμία τιμή, δεν θα του δινόταν για καμία εξαίρετη ερευνητική ή διδακτική επίδοση, ούτε είναι κανένα ηράκλειο κατόρθωμα...

Το διδακτορικό δυστυχώς έχει καταντήσει άλλο ένα πτυχίο καθώς είναι εξαιρετικά αμφίβολο πόσο πρωτότυπη έρευνα και ουσιαστική συνεισφορά στη γνώση έχει γίνει κάθε φορά όταν απονέμεται... Έχει οποιαδήποτε αξία όταν προέρχεται από μεγάλο πανεπιστήμιο, με επιβλέποντα καθηγητή κάποιο εγνωσμένου κύρους ερευνητή και συνοδεύεται από εκτεταμένο και διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό έργο του κατόχου του...

Μην παρασύρεστε από προσπάθειες εντυπωσιασμού...
Το γνωρίζω ,αλλά το θέμα είναι ότι ενω έπρεπε να εχει αποπεμφθεί απο χρόνια , το σύστημα τον "λιβάνιζε" ποικιλοτρόπως.

Βλέπετε η σφίξη όλων των δεξιών συνδαιτυμόνων τους, ήταν από την μεταπολύτευση και μετά να καταργηθεί το άσυλο και να μπει η αστυνομία στα ιδρύματα, για να νοιώθουν όλοι αυτοί πιο ασφαλής.
Η σφιξη ολων ηταν αυτη Γιωργο. Το Indymedia μεσα σε χωρο πανεπιστημιακο λειτουργει εδω και χρονια, ο Ρουβικωνας το ιδιο στη Φιλοσοφικη. Βολευει ενας χωρος που δεν μπαινει η αστυνομια, και τους μεν για να κανουν τους δουλιτσες τους, και τους δε για την επαναστατικη τους γυμναστικη
Τον λόγο που δεν μπορεί να μπεί η αστυνομία δεν μπορών να καταλάβω όμως μιας και εκεί μέσα γίνεται της παρανομίας το κάγκελο!!! Απο ναρκωτικά, παράνομο εμπόριο, τρομοκράτες, αναρχικοί κτλ κτλ. Μήπως ηθελημένα έχουν παραφράσει την ένοια του ασύλου???

Δυστυχώς το άσυλο είναι μια πολύ πονεμένη ιστορία, που δεν μπορεί να αναλυθεί τόσο απλά... Θεωρώ όμως ότι ο Βίκτωρας έχει πιάσει το κεντρικό κορμό του πλήρους ευτελισμού και κακοχειρισμού αυτής της έννοιας που κάποια στιγμή θα καταργηθεί όταν δεν θα πρέπει με τη σύμφωνη γνώμη της κοινής γνώμης λόγω όσων έχουν προηγηθεί... Και για άλλη μια φορά οι "επαναστάτες" δεν θα έχουν αντιληφθεί ότι είναι το καλύτερο πιονι του συστήματος...

Το γνωρίζω ,αλλά το θέμα είναι ότι ενω έπρεπε να εχει αποπεμφθεί απο χρόνια , το σύστημα τον "λιβάνιζε" ποικιλοτρόπως.

κ. Δημήτρη, όταν στο χώρο της γνώσης και της έρευνας που είναι τα πανεπιστήμια που δεν σταματάει ποτέ να εξελίσσεται, έχουμε καθηγητές "δημοσίους υπαλλήλους" και δεινόσαυρους , λογικό είναι να συγκαλύπτονται μεταξύ τους και να μην θέλουν ή να μην αφήνουν καινούργιους επιστήμονες να μπουν γιατί θα εκτεθούν παντοιοτρόπως... Ειδικά ο χώρος των ΤΕΙ είναι ο πιο νοσηρός που υπάρχει για μένα..

Δυστυχώς το άσυλο είναι μια πολύ πονεμένη ιστορία, που δεν μπορεί να αναλυθεί τόσο απλά... Θεωρώ όμως ότι ο Βίκτωρας έχει πιάσει το κεντρικό κορμό του πλήρους ευτελισμού και κακοχειρισμού αυτής της έννοιας που κάποια στιγμή θα καταργηθεί όταν δεν θα πρέπει με τη σύμφωνη γνώμη της κοινής γνώμης λόγω όσων έχουν προηγηθεί... Και για άλλη μια φορά οι "επαναστάτες" δεν θα έχουν αντιληφθεί ότι είναι το καλύτερο πιονι του συστήματος...
Η έννοια του πανεπιστημιακού ασύλου είναι πολύ απλή κ ξεκάθαρη.....άσυλο έκφρασης και διακίνησης ιδεών.....και όχι πράξεων (παράνομου εμπορίου κτλ και υπόθαλψης εγκληματιών) άσχετα που κάποιοι πολιτικοί κύκλοι το διαχειρίζονται όπως τους συμφέρει.....κανονικά έπρεπε σε όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να μπεί εισαγγελέας κ αστυνομία.....αλλά ας όψεται το τανκς....οποιος κατάλαβε κατάλαβε!!

Αυτό που είδα εχθές κάνοντας βόλτα στην πόλη μου, με εντυπωσίασε αρνητικά τουλάχιστον σαν εικόνα, άσχετα με το αν είναι αποτελεσματικό ή αποδεκτό για λόγους ασφαλείας. Πιθανώς κάποιοι που ζείτε σε μεγαλύτερα αστικά κέντρα ή τουριστικά μέρη να το βλέπετε συχνά και να το συνηθίσατε αλλά εγώ το είδα πρώτη φορά και μπορώ να πω ότι σοκαρίστηκα κάπως. Ζούμε σε μια εποχή που αποφεύγουμε να δένουμε τα ζώα και δεν πήγαινε το μυαλό μου ότι θα δω να κυκλοφορούμε με τα παιδιά μας δεμένα. Είδα λοιπόν ένα ζευγάρι που φαινόταν βορειοευρωπαίοι να περπατούν στο πεζοδρόμιο κρατώντας ο καθένας από ένα παιδί δεμένο!!! Είχαν τα παιδιά δεμένα από την πλάτη, όπως βγάζουμε τα σκυλάκια βόλτα με οδηγό. Ξαναλέω, δε γνωρίζω για το αν είναι αποδεκτό ως προς την αποτελεσματικότητα στο θέμα της ασφάλειας των παιδιών, αλλά ως εικόνα μου φάνηκε πολύ αποτρεπτική...

Νομιζω εχω δει εικονες απο γιαγιαδες περασμενων ετων να κρατανε ετσι δεμενα αγορακια, στην Ελληνικη επαρχια. Πολυ περασμενων ετων, εγω δεν το εχω ξαναδει. Απο την αλλη ομως σκεψου ενα ζευγαρι να εχει ενα υπερβολικα κινητικο αγορακι, το οποιο ανα πασα στιγμη μπορει να πεταχτει στο δρομο. Προσωπικα θα προτιμουσα το θεαμα που ειδες, παρα τους γονεις να τραβιουνται επειτα

Νομιζω εχω δει εικονες απο γιαγιαδες περασμενων ετων να κρατανε ετσι δεμενα αγορακια, στην Ελληνικη επαρχια. Πολυ περασμενων ετων, εγω δεν το εχω ξαναδει. Απο την αλλη ομως σκεψου ενα ζευγαρι να εχει ενα υπερβολικα κινητικο αγορακι, το οποιο ανα πασα στιγμη μπορει να πεταχτει στο δρομο. Προσωπικα θα προτιμουσα το θεαμα που ειδες, παρα τους γονεις να τραβιουνται επειτα
Ξενίζει όμως λίγο ρε παιδιά ,με το λουρί το παιδί;;
Τα περισσότερα παιδιά είναι υπερκινητικά, γι αυτό και έχουμε τα μάτια μας 14 ,για να μην ξεφύγουν της προσοχής μας. Νομίζω είναι λύση εφησυχασμού για άνετο shopping.
Εξάλλου αφού μιλάμε για λουρί αναφερόμαστε σε ηλικίες από 2 έως 5-6 , δεν αφήνεις ποτε μια τέτοια ηλικία στο πεζοδρόμιο χαζεύοντας εσυ βιτρίνες.
Νομιζω το επόμενο βήμα θα είναι να βλέπουμε δεμένα παιδιά έξω από τον Ζάρα χαχαχαχα

Παντως ειχα δει σε φωτογραφια παλια ασπρομαυρη, αυτο ακριβως το θεαμα. Δε μπορω να τη βρω τωρα, δε ξερω αν ηταν καν Ελλαδα
Σίγουρα Βίκτωρα θα είναι παλιά ιστορία που μπορεί να την είχε ανάγκη ο οικείος του παιδιού.
Όπως και ο μαρσιπος, είναι μια πολύ παλιά ιστορία,ειδικά στην Αφρική απ όπου νομίζω ξεκίνησε.
Είχε σκοπό να αφήσει ελεύθερα τα χέρια της μητέρας ώστε να μπορεί να εργαστεί στα χωράφια,χωρίς βέβαια να αποχωριστεί το παιδι της για τον θηλασμό η και την αδυναμία του να το αφήσει κάπου.

Ξαναλέω, δεν αμφισβητώ ότι είναι ασφαλές, όμως η εικόνα για μένα είναι αποκρουστική...
Και το χεράκι μια χαρά είναι. Και πιο στοργικό... ;)
Φαντάζεστε εικόνα με σχολείο 450 παιδιών να πηγαίνει περίπατο κρατώντας οι εκπαιδευτικοί δεμένα τα υπερκινητικά παιδιά; :(

Και το χεράκι μια χαρά είναι. Και πιο στοργικό... ;)
Συμφώνω οτι η εικόνα ξενίζει και μας φαίνεται κάπως.
Το έχω δει αρχές του '90 στο αεροδρόμιο του Ελληνικού απο ξένο να έχει έτσι το παιδί του. Ελα στη θέση του και σκέψου το φόβο του σε μια "τριτοκοσμική" ξένη χωρα στο χαμό του αεροδρομίου να έχανε το παιδί του γιατι το άρπαξε ο οποιοσδήποτε και την αστυνομία ανήμπορη. Το Ελληνικό για όσους θυμούνται τότε θύμιζε Μεση Ανατολή.
Το ιδιο θα έλεγα και με τα σκυλιά. Μικρός όταν είχα το δέναμε όταν έπρεπε με μια αλυσίδα κατω απο δέντρο με νερο και πηγαινε και πέρα δώθε. Τωρα το "σωστό" είναι κλουβί που δε χωράει καλά-καλά να γυρίσει

Status
Not open for further replies.
Back