Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Κατάλαβα τι λες!!!
Εγώ ας πούμε δεν τσαντίζομαι όταν με προσδιορίζουν ως " ψηλό γυμνασμένο και όμορφο" ..my man.

Βικτωρα , στην περίπτωση του Μπουτάρη όμως έχουμε να κάνουμε με έναν ξεκάθαρα απαξιωτικό χαρακτηρισμό που παραπέμπει σε όλα αυτά που κατά καιρούς ο Δήμαρχος έχει καταδικάσει , δηλαδή τον κοινωνικό ρατσισμό που αφορά και παχύσαρκα άτομα.

Mα γιαυτο ειπα οτι δε διαφωνω με τις διαμαρτυριες σας. Και τον Καμμενο δεν τον γουσταρω καν.

Απλα επισημαινω το ποσο υποκριτες ειμαστε σαν κοινωνια. Και καθε τοσο πεφτουμε απο τα συννεφα που εμεις δημιουργησαμε

Θα πρέπει να πει κάποιος στον προοδευτικό αντιρατσιστή και "προχωρημένο" κ. Μπουτάρη, ότι ο ρατσισμός δεν υφίσταται μόνο στις φυλετικές διακρίσεις ή τις σεξουαλικές προτιμήσεις κάποιων όπου άνετα μπορούμε να είμαστε αντιρατσιστές αλλά επίσης ρατσισμός υφίσταται και σε κάποια χαρακτηριστικά ανθρώπων για τα οποία μιλούμε εντελώς ρατσιστικά όπως όταν κάποιος είναι "χοντρός". Νομίζω η δήλωσή του για τον κ. Καμμένο είναι ένα πεντακάθαρα ρατσιστικό παράδειγμα. Κατά τη γνώμη μου, το χειρότερο είναι κανείς δεν σχολίασε τη δήλωση αυτή ως ρατσιστική. Υποκριτές...

Μπουτάρης για Καμμένο: Αυτόν τον χοντρό, παιδιά συγγνώμη, αλλά δεν τον πάω με τίποτα!
Δεν τον παει αλλα δεν μας εξηγει τον λογο το γιατι
Επειδη ειναι χοντρος η επειδη δεν ειναι πισωγλεντης -τουρκολαγνος-σκοπιανολαγνος και μεθυστακας γιατι ο Μπουταρης τους εχει μια ιδιαιτερη αδυναμια σχεδον ταυτιζεται με αυτους

Χωρις να αντιλεγω στην αποψη σου, αν πουμε καποιον αδυνατο, ειναι ρατσιστικο; Ψηλο; Γιατι το χοντρος και το κοντος μας φαινονται ρατσιστικα; Γιατι θα πρεπει ο σωματοτυπος καθε ανθρωπου να ειναι ιδιος με τα και καλα αποδεκτα στανταρ; Μια γυναικα με μικρο στηθος θα τη λεγαμε ανετα "σανιδα" πραγμα επισης υποτιμητικο. Αν ειναι προικισμενη, η αντιστοιχη εκφραση γιατι ακουγεται τοσο λιγοτερο μειωτικη;

Σαφως και διαφωνω με το να χαρακτηριζεις καποιον βασει της κατασκευης του σωματος του, ειδικα οταν το χρησιμοποιεις υποτιμητικα. Δεν ειναι ρατσιστικο απαραιτητα, ειναι σιγουρα ομως υποτιμητικο. Ισως βεβαια καποια στιγμη μαθουμε οτι οι ανθρωποι ειναι αυτο που εχουν στο κεφαλι τους, και οχι αυτο που φαινεται μονο.

Βίκτωρα συγνώμη που θα στο πω αλλά κατά τη γνώμη μου είσαι λάθος. :)
Αν δεις το πόσο υποτιμητικό είναι το ύφος του Μπουτάρη θα διαπιστώσεις ότι έχω δίκιο. Αν ήθελε να χαρακτηρίσει κάποιον σύμφωνα με το σωματότυπο, μπορούσε να χρησιμοποιήσεις ένα σωρό λέξεις αλλά όχι ρατσιστικές.
Δηλαδή σύμφωνα με το σκεπτικό σου δεν είναι ρατσιστικό απαραίτητα αν αποκαλέσεις κάποιον "αράπη" ή "κιτρινιάρη"; .xm.

Last edited:
Χρηστο, γενικοτερα μιλουσα, δεν εχω δει το πως μιλαει ο Μπουταρης για τον Καμμενο στη συγκεκριμενη κουβεντα. Αλλωστε προσπαθω παντα να κρινω τους ανθρωπους απο τις πραξεις και οχι απο την παρουσια τους. Σου ειπα ομως οτι συμφωνω με το πνευμα της κουβεντας σου, απλα αναρωτηθηκα γιατι καποια σχολια σχετικα με το σωματοτυπο μας, φαινονται ρατσιστικα και υποτιμητικα, και καποια αλλα οχι.

offtopic

Ρατσιστικο ειναι ακριβως αυτο το σχολιο που αναφερεις, περι αραπηδων και κιτρινιαριδων. Ειναι διαφορετικες φυλες, οποτε ειναι ακριβως η εννοια της λεξης ρατσισμος. Το αλλο ειναι υποτιμητικο, ειναι προσβλητικο, ειναι οτιδηποτε αλλο, αλλα οχι ρατσισμος συμφωνα με την ετοιμολογια της λεξης. Δυο παιδακια πχ, ενα ομορφο κοροιδευει ενα ασχημο. Το προσβαλει, το υποτιμα, δεν του επιτιθεται ρατσιστικα ομως. Εξισου κατακριτεο, εξισου ασχημο και μη αποδεκτο, δεν ειναι ρατσιστικο ομως. Αν το ομορφο παιδακι προσβαλει το αλλο για το θρησκευμα του, την καταγωγη του ή το χρωμα του δερματος του, τοτε ειναι ρατσισμος στο επακρο.

/offtopic

Eννοειται πως δε συμφωνω με τιποτα απο τα παραπανω. Αλλωστε ξερεις οτι ειμαι ανθρωπος που προσπαθω μεσω επιχειρηματων και διαλογου να ακουω και την αντιθετη αποψη χωρις να προκαταβαλλομαι. Αλλωστε στη δουλεια συναναστρεφομαι και με ανθρωπους αλλων χωρων, των ΒορειοΑφρικανικων συμπεριλαμβανομενων, οποτε θεωρω τον εαυτο μου σχετικα ανοιχτομυαλο.

ΥΓ Τη δοκιμη που σου εταξα δε τη ξεχασα. Η καμερα τελικα με εχει προδωσει στις πρωινες φωτογραφιες, οποτε ισως γινει σημερα αλλιως θα δω πως θα την φωτογραφισω.

Πλάκα κάνω Βίκτωρα:)

Ούτε τα δικά σου πιο πάνω είναι offtopic , ίσα ίσα που διαβάζουμε απόψεις με εξαιρετικό ενδιαφέρον

Μεταξυ μας τα λεμε ομως δυστυχως. Μακαρι να ειχαμε τη δυνατοτητα να εκφερουμε διαφορετικες αποψεις, και να μπορουμε να τις συζηταμε και να βγαζουμε συμπερασματα. Η κοινωνια μας θα ηταν απειρως πιο σωστη, εαν παιρναμε υποψιν τη διαφορετικη αποψη

Γιατι ομως; Τι μας εμποδιζει. Ενω βλεπουμε οτι σαν κοινωνια πασχουμε απο ασυνεννοησια, γιατι σαν μοναδες διαιωνιζουμε το ιδιο προβλημα;

Γιατι πιστευω σε αυτο και σε πολλα αλλα θεματα Βικτωρα, ειμαστε πολλοι λιγοι αυτοι που σκεφτομαστε πραγματικα, και ειμαστε ετοιμοι να συννοηθουμε και να δεχτουμε τα λαθη μας ή οχι ζητωντας μια δευτερη γνωμη...
Ειναι μειονοτητα οι ανθρωποι που ειναι ετοιμοι να τσαλακωθουν για να λυσουν τα προβληματα τους..
Πολλοι γυρω μου βλεπω οτι ταιριαζουν τα χνωτα μας και ειμαστε ομοιδεατες... ειναι πολλοι περισσοτεροι αυτοι που δεν εχω επαφη... ή μαλλον δεν εχουν επαφη γενικα με την πραγματικοτητα...

Γενικως πιστευω οτι καποια στιγμη η σιωπηλη πλειοψηφια της κοινης λογικης θα σηκωσει τη φωνη της.

Έχουμε συνηθίσει να παρακολουθούμε καθημερινά σκουπίδια δημοσιογράφους να λένε απίστευτα πραγματα.
Δεν είναι όμως όλοι έτσι , ευτυχώς.

Αυτή η τραγωδία που συμβαίνει σε βάρος συνανθρώπων μας είναι απερίγραπτη .

http://neakefalonia.blogspot.gr/2015/04/blog-post_465.html

Έχουμε συνηθίσει να παρακολουθούμε καθημερινά σκουπίδια δημοσιογράφους να λένε απίστευτα πραγματα.
Δεν είναι όμως όλοι έτσι , ευτυχώς.

Αυτή η τραγωδία που συμβαίνει σε βάρος συνανθρώπων μας είναι απερίγραπτη .

http://neakefalonia.blogspot.gr/2015/04/blog-post_465.html

"Μία γυναίκα έγδυσε το παιδί της και έντυσε το μωρό"

Το θεμα ειναι οτι αυτοι οι ανθρωποι παιρνουν την αποφαση να εγκαταλειψουν τις πατριδες τους για να γλιτωσουν απο τον πολεμο και τις σφαγες και κανεις δεν αναλαμβανει την ευθυνη ποια θα ειναι η τυχη τους και πως θα επιβιωσουν
Εχεις απο την μια την Υπουργο να βγαινει στα καναλια και να λεει οτι αρλουμπα κατεβαινει απο το κεφαλι της οπως =
οτι οι μεταναστες λιαζονται το πρωι στους δρομους στις πλατειες και το βραδυ εξαφανιζονται
θα τους κλεισει δωματια σε ξενοδοχεια οπου θα καλυπτει την διαμονη τους πραγμα τελειως ακυρο
δεν ειμαι υπουργος εξοδου αλλα εισοδου των μεταναστων στην χωρα αρα δεν γνωριζω πως φευγουν απο την χωρα και παει λεγοντας
Και εχεις απο την αλλη =
μια χρεοκοπημενη χωρα που εχει πανω απο δυο εκατομμυρια ανεργους
με χιλιαδες λουκετα καταστηματων
με συστημα υγειας τριτοκοσμικο
με ουρες καθημερινα στα συσσιτια
με πολιτες που ψαχνουν μεσα στα σκουπιδια για να επιβιωσουν
με χρηματοδοτικο κενο που δεν εχει να καλυψει μισθους και συνταξεις αλλα ουτε τις υποχρεωσεις του κρατους
με πολιτες απληρωτους πανω απο 5 μηνες και με μισθους της πεινας
και ενα χρεος που αν δεν ακολουθησεις της οδηγιες των κορακιων που σε περιτριγυριζουν οδηγησε στην απολυτη καταστροφη η μαλλον σε οδηγουν
Και εσυ βγαινεις δημοσια και μιλας για ανοιχτα συνορα σε ολους τους λαθρομεταναστες που αποφασιζουν να ερθουν στην πατριδα σου σε μια πατριδα που μεχρι το καλοκαιρι οπως δειχνουν τα πραγματα θα λυμαξουν της πεινας οι κατοικοι της ?
Τι σημαινουν τα λογια οπως η Ελλαδα ειναι υποχρεωμενη να υποδεχτει και να βοηθησει οσους λαθρομεταναστες και αν ερθουν ?
Για ποσους μιλαει 1-2-3-5-10 εκατομμυρια και αν ερθουν ποσους ?
Μα ειναι δυνατον να παιζεις με τις ζωες των ανθρωπων καλλοντας τους στην χωρα σου οταν δεν εχεις ουτε κωλοχαρτο να τους προσφερεις μονο και μονο για να πουλας την τρελα σου ?
Ειναι δυνατον αυτη η γυναικα να παραμενει στην θεση της αντι απο την Κυβερνηση να την εχουν ηδη ξηλωσει ?
Ποιος θα τους ταισει ολους αυτους ανθρωπους το Ελληνικο κρατος δηλαδη οι πολιτες του που ειναι αφραγκοι ?
Θα τους κλεισει σε κρατητηρια ζωντας το υπολοιπο της ζωης τους πισω απο το καγκελο παιρνοντας χρηματοδοτησεις απο την ΕΕ για να οικονομανε τα λαμογια και οι κολλητοι ?
Μα δεν υπαρχει ενας σοβαρος ανθρωπος απο την Κυβερνηση να αναλλαβει το υπουργειο ωστε να βρει μια λυση η γυναικα ειναι επικινδυνη

Τώρα ξέρω ότι θα γίνω κακός αλλά κάποιες συγκρίσεις είναι αναποφευκτες. Έξω ο μεγάλος Ξηρος με τον Σαμαρά, έξω ο μικρός Ξηρος με τον Τσιπρα...! Τι γίνεται ρε γαμωτο...

Τώρα ξέρω ότι θα γίνω κακός αλλά κάποιες συγκρίσεις είναι αναποφευκτες. Έξω ο μεγάλος Ξηρος με τον Σαμαρά, έξω ο μικρός Ξηρος με τον Τσιπρα...! Τι γίνεται ρε γαμωτο...

Ανάλυσε λίγο τον συνειρμό σου για να καταλάβουμε τι εννοείς .

Ο μεγαλος Ξηρός ειναι μέσα και ο μικρος είναι μέσα.

Η κυβέρνηση με τον νόμο που πάει να περάσει , ουσιαστικά αποφυλακίζει τον Σαββα Ξηρό , ακόμα όμως δεν έχει γίνει τίποτα.

Αν συμβεί αυτό τότε μιλάμε για τεράστιο λάθος.
Γιατι είναι λάθος;;;;;;
Μπορούμε να το συζητήσουμε κάποια αλλη φορά , προς το παρόν έχω να μιλήσω για γκομενάκια με τον γιο μου , ο οποίος παρεμπιπτόντως σήμερα έχει την ίδια ηλικία με την ηλικία που είχε τότε ο Αξαρλιάν.:)

Ανάλυσε λίγο τον συνειρμό σου για να καταλάβουμε τι εννοείς .
Ε καλά τώρα, καταλαβαίνεις τι εννοώ και πολύ καλά μάλιστα.

Αεροσκάφος ο ένας για άρρωστο παιδί, αεροσκάφος ο άλλος για άρρωστο παιδί.
Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ο ένας, τα ίδια ο άλλος.
Ανοίγει κατά λάθος για ένα χρόνο την πόρτα στον Ξηρό ο ένας (τον πιάνει βέβαια μια βδομάδα πριν τις εκλογές), ανοίγει την πόρτα στο Ξηρό ο άλλος (με νόμο).
Εργασιακός μεσαίωνας ο ένας, τρις χειρότερα ο άλλος, αφού δεν έχει μπει κανένα φρένο πουθενά και συνεχίζει με κεκτημένη ταχύτητα να λειτουργεί ο νόμος για το δίκαιο του λαμόγιου-εργοδότη.

Ποιος είπε τελικά ότι μόνο η Τουρκία έχει συνέχεια στην εσωτερική-εξωτερική πολιτική της;

Ξέρω, ξέρω, να περιμένουμε .....sarcastic.

Γιωργο πιστευω οτι πριν ρωτησεις ειχες απαντησει μονος σου στην ουσια..
Ξερεις τι γινεται...
Εμεις ποτε θα ξυπνησουμε...

Status
Not open for further replies.
Back