Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πάντως δεν θα με παραξενέψει καθόλου το να παρθούν ,η μάλλον να συνεχιστούν τα ίδια μέτρα και ο ΣΥΡΙΖΑ να διατηρήσει τη διαφορά.
Ο Ελληνας αρνείται να δεχτεί εύκολα ότι ψήφισε κάποιο κόμμα που τελικά δεν πραγματοποίησε αυτά που υποσχόταν.Θέλει να ζει αρκετά χρόνια συντροφιά με προσδοκίες και παραμυθάκια.Ετσι έμαθε και ζει εγκλωβισμένος στην θολούρα του υδροκεφαλισμού του.

Μήτσο είναι και το αλλο, μην ξεχνας ότι τα μέτρα περνάνε πιο εύκολα με "αριστερή " κυβέρνηση παρά με δεξιά... ☺

• Like
Reactions: DrV
Περιμένετε λίγο ρε σεις να δούμε σε τι θα συμφωνήσουν!!!!!!!!!!!!!

Βλέπεις ότι περιμένω και κάνω φοβερή υπομονή αλλά η δυσοσμία είναι μεγάλη .............

• Like
Reactions: DrV
Βίκτωρα τι σχέση έχει η παντόφλα με το σημερινό γεγονός; Δεν θέλω να επεκταθώ. Απλά μια παράκληση:
Ρε παιδιά μας μαύρισαν την ψυχολογία στα όνειρα, μας μαύρισαν οικονομικά, μας μαύρισαν τον πατριωτισμό. Ε μη μας μαυρίζετε και την πίστη... (για όσους πιστεύουμε)... :(

Πάντα φιλικά και καλοπροαίρετα...

Last edited:
Βίκτωρα τι σχέση έχει η παντόφλα με το σημερινό γεγονός; Δεν θέλω να επεκταθώ. Απλά μια παράκληση:
Ρε παιδιά μας μαύρισαν την ψυχολογία στα όνειρα, μας μαύρισαν οικονομικά, μας μαύρισαν τον πατριωτισμό. Ε μη μας μαυρίζετε και την πίστη... (για όσους πιστεύουμε)... :(

+1
της εκκλησίας δεν είμαι αλλά στο εκκλησάκι της Αγ.Βαρβάρας στην λεωφ. Μαραθώνος άπειρες φορές μόνος μου έχω μαζέψει σκέψεις και δύναμη :)

Παιδιά πραγματικά σέβομαι όλους όσους πιστεύουν και δεν πρόκειται ποτέ να σχολιάσω κανενός την πίστη ...
Το ίδιο σέβομαι και υποστηρίζω όποιον πιστεύει στον Βούδα , στον Ηλιο ,στον Αλαχ στον Δία....

Το ίδιο ακριβώς όμως σέβομαι και όσους πιστεύουν ότι είναι τουλάχιστον τραγικό να προσκυνάει κάποιος ένα σωρό κόκαλα ή κάποιες παντόφλες ή οτιδήποτε άλλο βαφτίστηκε Αγιο απο μια ομάδα κληρικών που εμένα προσωπικά δεν μου αντιπροσωπεύει την πίστη μου

Καλοί μου φίλοι Χρήστο και Μάκη θα υποστηρίζω πάντα το δικαίωμα σας να πιστεύετε ότι θέλετε , το ίδιο φαντάζομαι θα αισθάνεστε και εσείς για μένα .

Δεν νομίζω η ελεύθερη διατύπωση των απόψεων ενός ανθρώπου που τυχαίνει να βλέπει διαφορετικά τα πράγματα να σας "μαυρίζει" την πίστη.
Η πίστη του κάθε ανθρώπου δεν μαυρίζει ούτε επηρεάζεται απο κανέναν και απο τίποτα .
Διότι με αυτή την λογική θα "μαύριζε" και μένα η ψυχή μου βλέποντας αεροπλάνα , αγήματα , τιμές και κλαπατσίμπανα , χρυσάφια και κληρικούς με γυαλιστερά ράσα να κουβαλάνε οστά , να τους αποδίδουν τιμές και να τα λατρεύουν ......απλά όλο αυτό είναι κάτι που δεν το καταλαβαίνω , είναι κάτι που το θεωρώ αδιανόητο:)

Last edited by a moderator:
προσωπικά όπως γράφω και παραπάνω δεν είμαι της εκκλησίας και της αγιαστούρας
δύναμη και ηρεμία παίρνω πάντα κάνοντας το σταυρό μου απέναντι από ένα εικόνισμα πάντα μόνος και στο πολύ ήσυχο
αν αυτό λέγεται πίστη τότε ναι είμαι πιστός
γιατί κάνω τον σταυρό μου;;;;;
γιατί τον βλέπω στα βάθη της ιστορίας να δίνει πάντα δύναμη είτε πάνω σ ένα λάβαρο είτε πάνω σε μια σημαία είτε σε οποιαδήποτε μορφή
θεωρώ ότι αποδίδω σεβασμό μέσω αυτού του συμβόλου στο πριν στο τώρα στο μετά
αν αυτό είναι πίστη τότε ναι είμαι πιστός
αν όμως είναι όλα αυτά λάθος και έχω μείνει πίσω σ αυτό το θέμα τότε πάλι είμαι ευχαριστημένος που είμαι λαθεμένος κι έτσι θα συνεχίσω όσο ζώ
σεβασμό όμως δίνω και θα συνεχίσω να δίνω σε όσους δεν πιστεύουν σαν κι εμένα
όσο ζω όμως ποτέ δεν θα συγχωρήσω ούτε αυτούς που εκμεταλεύτηκαν ούτε αυτούς που απέρριψαν αυτό το σύμβολο κι έγραψαν βιβλία η άνοιξαν μαγαζάκια και πορεύονται πριν τώρα και μετά έχοντας <<τους πιστούς τους>>
πάντα φιλικά μ ένα μεγάλο ευχαριστώ
.love. .love. .love. .love. .love. .love. .love. .love. .love. .love. .love. .love. .love. .love. .love. .love. .love. .love.

Παιδιά πραγματικά σέβομαι όλους όσους πιστεύουν και δεν πρόκειται ποτέ να σχολιάσω κανενός την πίστη ...
Το ίδιο σέβομαι και υποστηρίζω όποιον πιστεύει στον Βούδα , στον Ηλιο ,στον Αλαχ στον Δία....

Το ίδιο ακριβώς όμως σέβομαι και όσους πιστεύουν ότι είναι τουλάχιστον τραγικό να προσκυνάει κάποιος ένα σωρό κόκαλα ή κάποιες παντόφλες ή οτιδήποτε άλλο βαφτίστηκε Αγιο απο μια ομάδα κληρικών που εμένα προσωπικά δεν μου αντιπροσωπεύει την πίστη μου

Καλοί μου φίλοι Χρήστο και Μάκη θα υποστηρίζω πάντα το δικαίωμα σας να πιστεύετε ότι θέλετε , το ίδιο φαντάζομαι θα αισθάνεστε και εσείς για μένα .

Δεν νομίζω η ελεύθερη διατύπωση των απόψεων ενός ανθρώπου που τυχαίνει να βλέπει διαφορετικά τα πράγματα να σας "μαυρίζει" την πίστη.
Η πίστη του κάθε ανθρώπου δεν μαυρίζει ούτε επηρεάζεται απο κανέναν και απο τίποτα .
Διότι με αυτή την λογική θα "μαύριζε" και μένα η ψυχή μου βλέποντας αεροπλάνα , αγήματα , τιμές και κλαπατσίμπανα , χρυσάφια και κληρικούς με γυαλιστερά ράσα να κουβαλάνε οστά , να τους αποδίδουν τιμές και να τα λατρεύουν ......απλά όλο αυτό είναι κάτι που δεν το καταλαβαίνω , είναι κάτι που το θεωρώ αδιανόητο:)

Διονύση συμφωνώ σε όλα μαζί σου εκτός από την τελευταία παράγραφο. .cool.
Το ότι "μαυρίζει" την πίστη μας δεν αναφερόμουν στη σεβαστή άποψη του Βίκτωρα. Το χρησιμοποίησα ως υπερβολή για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να ξεφύγει η κουβέντα...
Διονύση η ψυχή σου μπορεί να μην μαύρισε αλλά "κάτι" θα ένοιωσε γράφοντας "Να ήξερες μόνο πως κρατιέμαι και εγω!!!!!!!" :)
Διονύση το ότι εσύ δεν μπορείς να το καταλάβεις και το θεωρείς αδιανόητο είναι δικαίωμά σου. Εγώ όμως πρέπει να πως ότι η πίστη πολλές φορές εκφράζεται με πράγματα που πολλοί δεν μπορούν να καταλάβουν αλλά και ότι η πίστη πολλές φορές είναι έξω από την λογική αυτών που απέχουν από αυτήν. Γι αυτό και για πολλούς η πίστη είναι κάτι που δεν μπορείς να το περιγράψεις με την κοινή λογική αλλά μόνο μπορείς να την αισθανθείς.

Ελπίζω να μην στεναχώρησα κάποιους. Δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου. Δεν θα το συνεχίσω το θέμα αλλά θα περιμένω με ενδιαφέρον τις απόψεις σας. :)
Πάντα φιλικά και καλοπροαίρετα.

Σιγά μην στεναχωρηθούμε ρε Χρήστο:).sarcastic.

Μπορώ να κατανοήσω την ανάγκη των ανθρώπων να πιστεύουν σε κάτι , επίσης καταλαβαίνω ότι ο καθε άνθρωπος την πίστη του την εκφράζει διαφορετικά.Άλλος αισθάνεται όμορφα με μια μοναχική και σιωπηλή προσευχή , αλλος μπαίνοντας σε μια εκκλησία , αλλος απλά κάνοντας τον Σταυρό του.

Αυτό που δεν κατανοώ είναι όλες αυτές οι πανάκριβες και εμπορικές εκδηλώσεις που έχουν κοινό παρανομαστή το χρήμα.
Οσο και να προσπαθήσει κάποιος να μου πει ότι το να προσκηνησω τα οστά κάποιου ανθρώπου φυλαγμένα μεσα σε χρυσά κιβώτια αντιπροσωπεύει την Χριστιανική πίστη , δεν θα μπορέσω να τον καταλάβω.

Δεν νομίζω ότι ο Χριστός να είπε τότε να λατρεύουμε και να αποδίδουμε τιμές σε οστά και σε εικόνες.

Με λίγα λόγια ,όταν ειπα ¨προσπαθώ να κρατηθώ¨ αναφερόμουν στους ρασοφόρους που με τις φιέστες τους , τα μεγαλεία τους και την εμπορευματοποίηση της θρησκείας , απλά διώχνουν τον κόσμο και όσους ίσως ήθελαν να βρουν ενα αποκούμπι στην θρησκεία.

Ποιος σας ειπε οτι εμεις δεν πιστευουμε (καλα αφηστε εμενα απεξω) αλλα γενικα οτι οσοι κατακρινουν ολο αυτο το πανηγυρι δεν πιστευουν; Δεν ημουν ποτε της εκκλησιας, αν και μικροτερος συχναζα συχνα, ειδικα τη μεγαλοβδομαδα, αλλα ειλικρινα δεν βλεπω κανενα λογο στο να προσκυναω ενα κοκκαλακι σε ενα γυαλιστερο κουτι. Το βρισκω αηδιαστικο, και ειδωλολατρικο. Να πας στην εκκλησια ναι, να αφησεις το εαυτο σου να διαισθανθει την ιεροτητα του τι ακριβως ειναι η θρησκεια, να συμμετασχεις ισως στο τελετουργικο, να προσπαθησεις να αποκοπεις απο τα εγκοσμια για μια στιγμη, σκεφτομενος καποιες εννοιες οπως η αγαπη για τον πλησιον, η συγχωρεση, η ανεκτικοτητα στην επιθετικοτητα του αλλου, η φιλανθρωπια. Αυτα ειναι που διδαξε ο Χριστος, αυτα προσπαθησε να κανει πραξη, γι'αυτα εντελει σταυρωθηκε. Σημερα πας στην εκκλησια οχι γιατι θες, αλλα γιατι πρεπει, φορας οτι καλυτερο εχεις, γιατι θα σε δουν και οι γυρω σου και τι θα πουν, χαζευεις και κανα κωλο απο κανενα πιπινι ή κανενα αγορακι αν εισαι γυναικα over 40, και ολα καλα. Και αν τυχον σου κατηγορησουν το Ιερατειο οτι εκμεταλλευεται εμπορικα ολη αυτη την αναγκη καποιων ανθρωπων να πιστευουν σε μια ανωτερη δυναμη, ή αν καποιος σου πει οτι δεν πιστευει, του ευχεσαι να βγαλει καρκινο, και μεις ρε φιλε ειμαστε Πατρις/Θρησκεια/Οικογενεια, και αμα αρρωστησεις παλι την Παναγια θα ζητησεις και συ αλλα αυτη δεν θα ερθει, και αλλα τετοια εμετικα.

Εν κατακλειδι, να πιστευετε αν αυτο σας κανει να αισθανεστε καλυτερα, οχι ομως αν αυτο σας το επιβαλλει καποιος αλλος. Η πιστη ειναι μια εσωτερικη αναγκη, ειναι η αναγκη να εξηγησεις πραγματα που συμβαινουν, και ειναι και κανονες ωστε η κοινωνια να γινει καλυτερη. Πιστη δεν ειναι αυτο το χτεσινο, πιστη δεν ειναι οι σαγιοναρες, οι αγιες ζωνες, τα αγια παντελονια και τα σεντονια. Πιστη ειναι το τι συμβολιζει η ζωη οι αξιες και οι πραξεις του καθενος αγιου και αγιας, οχι η φουστα που φορουσε ή τα παπουτσια.

Χρηστο, την πιστη σου δεν μπορει να στη μαυρισει κανενας. Γιατι ειναι κατι δικο σου, και δε μπορει να στο παρει κανεις.

Status
Not open for further replies.
Back