Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
3. Οι πολιτικοί αυτοί θα πρέπει να μπορέσουν να πείσουν τον λαό για τα δύο προηγούμενα ώστε να τους ψηφίσει.

Εγώ πλέον από εδώ και πέρα θα έχω αυτό το τρίπτυχο στο μυαλό μου και δεν θα κάνω εκπτώσεις στις επιλογές μου.

To .3 δηλαδή είναι μια έμμεση παραδοχή ότι μέχρι τώρα δεν σε έπειθαν αυτοί που ψήφιζες;

To .3 δηλαδή είναι μια έμμεση παραδοχή ότι μέχρι τώρα δεν σε έπειθαν αυτοί που ψήφιζες;

Με έπειθαν αλλά ίσως να μην ήταν ένα από τα προηγούμενα δύο ή και τα δυο μαζί... :) Στην ουσία με παραμύθιαζαν ... .sarcastic.

Το κακό είναι ότι ο πατριωτισμός και η ικανότητα, αποδεικνύονται, σχεδόν πάντα, μετά την εκλογή τους...

Last edited:
Όταν είσαι στην Ε.Ε. και σου δίνουν λιγότερα από αυτά που ορίζει σαν Ε.Ε, λογικό δεν είναι να διεκδηκίσεις τουλάχιστον τα δικαιώματά σου στα πλαίσιά της; Αν είσαι εκτός Ε.Ε. απλά κάνεις του κεφαλιού σου...

Σαφως και πρεπει.

Υπενθυμίζω κάποια πράγματα σχετικά με την Ισλανδία , για την οποία έχουμε διαβάσει αμέτρητα δημοσιεύματα ότι δεν είχε καμία σχέση η κρίση χρέους της χώρας ( την οποία αντιμετώπισε επιτυχώς) με την κρίση χρέους που αντιμετωπίζει ( ανεπιτυχώς) η Ελλάδα.

Το 2003 το χρέος της Ισλανδίας ήταν ίσο με το 200% του ΑΕΠ, ενώ το 2007 είχε φτάσει στο 900%. Στην Ελλάδα σήμερα είναι στο 180% .
Οι τρεις βασικές τράπεζες της Ισλανδίας ( Landbanki, Kapthing και η Glitnir) πτώχευσαν. Η κρόνα έχασε 85% της αξίας της έναντι του Ευρώ. Στο τέλος του χρόνου η Ισλανδία κήρυξε πτώχευση.

Τότε συνέβη κάτι πρωτοφανές. Η γνώμη ότι οι Ισλανδοί πρέπει να πληρώνουν για τα λάθη των οικονομικών μονοπωλίων, ότι το σύνολο της χώρας πρέπει να πολιορκείται για αποπληρωμή ιδιωτικών χρεών, άλλαξε την σχέση μεταξύ πολιτών και πολιτικών θεσμών, γεγονός το οποίο τελικά οδήγησε την πολιτική ελίτ της Ισλανδίας να πάρει μέρος του εκλογικού σώματος. Ο πρωθυπουργός Όλαφ Ραγκνάρ Γκρίμσον αρνήθηκε να επικυρώσει τον νόμο το οποίο ανάγκαζε τους πολίτες να σηκώσουν τα βάρη των Ισλανδών τραπεζιτών και συμφώνησε να συγκαλέσει δημοψήφισμα.

Φυσικά η διεθνής κοινότητα αύξησε την πίεση στην Ισλανδία. Η Βρετανία και η Ολλανδία απειλούσαν με σκληρή καταστολή η οποία θα οδηγούσε σε απομόνωση της χώρας. Όταν η Ισλανδία ετοιμαζόταν για δημοψήφισμα, το ΔΝΤ απειλούσε την χώρα να στερήσει οποιαδήποτε βοήθεια. Η Βρετανική κυβέρνηση απειλούσε να παγώσει τις καταθέσεις και τις αποταμιεύσεις των Ισλανδών.

Στο δημοψήφισμα του Μαρτίου του 2010 το 93% των Ισλανδών ψήφισαν κατά των πληρωμή των χρεών.fff..fff..
Το ΔΝΤ πάγωσε τους δανεισμούς αμέσως. Αλλά η επανάσταση (για την οποία δεν έγραψε κανένα από τα ΜΜΕ) δεν πτοήθηκε. Με την υποστήριξη των οργισμένων πολιτών η κυβέρνηση ξεκίνησε έρευνες για αστικές και ποινικές ευθύνες κατά των υπευθύνων για την οικονομική κρίση. Το Ιντερπόλ εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον πρώην πρόεδρο της τράπεζας Kaupthing Σιγκιζμούντ Έϊναρδσον. Αλλά και πολλοί τραπεζίτες, εγκατέλειψαν εσπευσμένα την χώρα. Όμως οι Ισλανδοί δεν σταμάτησαν εκεί: αποφάσισαν να υιοθετήσουν νέο σύνταγμα, το οποίο θα απαλλάξει την χώρα από την δύναμη της Διεθνής οικονομίας και των εικονικών νομισμάτων.

Με λίγα λόγια , σήμερα η Ισλανδία των ψαράδων χωρίς τον ορυκτό πλούτο, την Βιομηχανία , τον Τουρισμό και τον Γεωργικό τομέα που έχουμε εμείς, έχει ανάπτυξη 3.1% και ανεργία 6.9%.

Οοοουυυυυυ.....μόνο Ευρώπη και € κουφαλα. Άκου πτωχευσαν οι τράπεζες... οοουυυυυυυ
Άσχετο αλλά την Ζωή την γουστάρω με τρέλα...

Και αναρωτιεμαι εγω ο αδαης, στην Ισλανδια ηταν οι τραπεζες που ειχαν θεμα, και το κρατος δεν δεχτηκε να βοηθησει, αλλα αφησε να πτωχευσουν. Στην Ελλαδα ποια η σχεση, που ηταν το κρατος εκεινο με το προβλημα, και οι τραπεζες σε σαφως καλυτερη μοιρα.

Βρε Βικτωρα ποσες φορές χρηματοδοτήθηκαν οι Ελληνικές τράπεζες;;;;;Εχουμε χάσει τον λογαριασμό.
Νομίζω οτι μονο απο την ΕΚΤ εχουν παρει 175 δις.
Το κρατος προτίμησε να κρατησει ζωντανές και εύρωστες τις τράπεζες φροντίζοντας να πτωχεύσει τον πολίτη αφου μετέφερε σε αυτόν τον λογαριασμό .

Βρε Βικτωρα ποσες φορές χρηματοδοτήθηκαν οι Ελληνικές τράπεζες;;;;;Εχουμε χάσει τον λογαριασμό.
Νομίζω οτι μονο απο την ΕΚΤ εχουν παρει 175 δις.
Το κρατος προτίμησε να κρατησει ζωντανές και εύρωστες τις τράπεζες φροντίζοντας να πτωχεύσει τον πολίτη αφου μετέφερε σε αυτόν τον λογαριασμό .

Διονυση, σωστο αυτο. Τα χρεη ομως των ιδιωτων (και των τραπεζων) ως % του ΑΕΠ, σε σχεση με τις αλλες χωρες της ΕΕ ηταν πολυ χαμηλοτερα, οταν ξεκινησε η κριση. Ομως το κρατος προτιμησε να εγγυηθει για τις τραπεζες, οντας ηδη καταχρεωμενο το ιδιο, ωστε οι τραπεζες να συνεχιζουν να αγοραζουν τα ομολογα που εξεδιδε το ιδιο. Μεχρι που το 2012 τους τα κουρεψε, και τις ξετιναξε οπως και τα ασφαλιστικα ταμεια.

30 Αυγούστου θα βγει νέος αρχηγός στην ΝΔ από ότι φαίνεται, οπότε μετά πάμε σε εκλογές...

Βασίλη εγώ πιστεύω πως πολύ σύντομα θα έχουμε εκλογές και το πιθανότερο είναι να ξαναβγεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό το σενάριο κανείς νέος αρχηγός δεν θα ήθελε να χρεωθεί με το καλημέρα μια νέα ήττα του κόμματος. Οπότε θα ρίξουν την νέα διαφαινόμενη ήττα στον Μεϊμαράκη και μετά θα κινηθούν οι διαδικασίες για νέο αρχηγό. Λέω εγώ τώρα... :)

• Like
Reactions: DrV
O νεος αρχηγος της ΝΔ δεν νομιζω να καιγεται ιδιαιτερα να παραλαβει την εξουσια, αν εχει προοπτικη βεβαια να βγει πρωτο κομμα. Πιθανολογω οτι θα αφησει τις κινησεις στην κυβερνηση, να παρει ολα τα ασχημα μετρα, συναινωντας ισως, αλλα εκφραζοντας και διαφωνιες απλα για τα προσχηματα, και φυσικα αφηνωντας την κυβερνηση να παρει και ολη τη φθορα. Ο δε Τσιπρας νομιζω οτι θα αναγκαστει εκ των πραγματων να πιει το πικρο ποτηρι, και να το τραβηξει οσο παει, εστω και με την ανοχη της αντιπολιτευσης. Ετσι και αλλιως, η φθορα που εχει παθει σαν κομμα, επειτα απο το δημοψηφισμα και τις διαπραγματευσεις, δεν αποκαθισταται ευκολα

Βασίλη εγώ πιστεύω πως πολύ σύντομα θα έχουμε εκλογές και το πιθανότερο είναι να ξαναβγεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό το σενάριο κανείς νέος αρχηγός δεν θα ήθελε να χρεωθεί με το καλημέρα μια νέα ήττα του κόμματος. Οπότε θα ρίξουν την νέα διαφαινόμενη ήττα στον Μεϊμαράκη και μετά θα κινηθούν οι διαδικασίες για νέο αρχηγό. Λέω εγώ τώρα... :)
Συμφωνώ, έτσι διάβασα αρχικά, μετά όμως άρχισαν οι βουλευτες της ΝΔ να βάζουν υπογραφές να μείνει ο Βαγγέλας αρχηγός... Καλό είναι αυτό... ;)

Συμφωνώ, έτσι διάβασα αρχικά, μετά όμως άρχισαν οι βουλευτες της ΝΔ να βάζουν υπογραφές να μείνει ο Βαγγέλας αρχηγός... Καλό είναι αυτό... ;)

Έχω την αίσθηση ότι η ΝΔ ήδη έχει πάρει την πορεία του ΠΑΣΟΚ...

Last edited:
Παίδες , πλέον δεν έχει απολύτως καμία σημασία ποιος θα ανέβει ποιος θα κατέβει ποιος θα είναι αρχηγός κλπ.

Όποιος και αν ανέβει , όποιος και αν είναι αρχηγός το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο .Μνημόνια , φόροι , εξαθλίωση , υποταγή, ξεπούλημα.

• Like
Reactions: jnp
Οπότε θα ρίξουν την νέα διαφαινόμενη ήττα στον Μεϊμαράκη και μετά θα κινηθούν οι διαδικασίες για νέο αρχηγό. Λέω εγώ τώρα... :)
Τι να λες; Φως φανάρι είναι.
Σιγά μην μπουν μπροστά τα παιδάκια των γνωστών οικογενειών.
Άντε κανένας Αδονις η Μειμαρακης να παίξουν το ρόλο της Ιφιγενειας.

Υπάρχει ψήφος ενάντια σε όλα αυτά αλλά αντιτιθεται στις αστικές σας ματαιοδοξιες και ψευδαισθησεις... :-)
Γι'αυτο μην γκρινιαζετε...!

Ασε καλύτερα να μην ανοίξω το στόμα μου....

http://www.huffingtonpost.gr/2015/0...m=huffpost_homebig&utm_campaign=24MediaWidget
Με προλάβατε, ήθελα να το βάλω και εγώ... Απαράδεκτο αυτό που γίνεται...
Επίσης, φαίνεται δεν τους βαστάει το κλίμα στα Φαρόε Άιλαντς του οικολόγους...
Μόνο στην Ελλάδα αναπτύσσουν δράσεις για τον κότσυφα που πρέπει να λήγει στις 20/2......

Status
Not open for further replies.
Back