Αισχος ντροπη το 2022 να θρηνουμε στην κ.οικογενεια αλλο ενα παλικαρι ..παιδεια 0 ενας λαος σε παρακμη...η παναγια κοντα στον τραμαυτια...
Μαθαίνουμε ;Μαθαίνουμε από τα λάθη μας αλλά μερικές φορές μαθαίνουμε ότι δεν υπάρχει γυρισμός...
Αυτό βλέπω κι εγώ και αυτό λέω παραπάνω...Μαθαίνουμε ;
Μηπως μαθαίνουμε μόνο όταν μας βρεί το κακό και ειναι αργά ; Γιατί εγώ αυτο βλέπω να γίνεται.
Ετσι ειναι στο κυνηγι του γουρουνιου επρεπει να γινει κατι απο χτεςΔυστυχώς ευθύνη για το χαμό του θείου του νεαρού αλλά και για το ότι ο νεαρός χαροπαλευει φέρουν ο πατέρας του και ο αρχηγός της παρέας..... έδωσαν όπλο σε ένα παιδί.... όλα τα υπόλοιπα περί κακιάς ώρας και ατυχίας τα θεωρώ λόγια για να χρυσωσουν το χάπι....τα όπλα είναι εργαλεία.... όπως το αλυσοπρίονο και το αυτοκίνητο....δε δίνεις ένα αλυσοπρίονο σε ένα παιδί.....
Νομιζω πως δεν ειναι θέμα ουτε διοίκησης , ούτε ολίγων που θελουν να ονομάζονται κυνηγοί Παναγιώτη.Για μια μεριδα ανευθυνων ¨συναδελφων¨μας και για μια διοικηση που κοιμαται ορθια μας εχουν πιασει στο στομα τους και μας παιρνει ολους η μπαλα!!
Να βλεπω τωρα ¨ρεπορταζ¨για το θεμα με εικονες απο κυνηγια αλλων χωρων με ραβδωτα και διοπτρες!!
Σιγα σιγα περνα στην κοινωνια η εικονα του αιμοσταγους ντυμενου Ραμπο κυνηγου...
Και αυτο θα μεινει στο τελος!
O μ. ο πατέρας μου μούδινε το όπλο του απο τα 14 μου.Δυστυχώς ευθύνη για το χαμό του θείου του νεαρού αλλά και για το ότι ο νεαρός χαροπαλευει φέρουν ο πατέρας του και ο αρχηγός της παρέας..... έδωσαν όπλο σε ένα παιδί.... όλα τα υπόλοιπα περί κακιάς ώρας και ατυχίας τα θεωρώ λόγια για να χρυσωσουν το χάπι....τα όπλα είναι εργαλεία.... όπως το αλυσοπρίονο και το αυτοκίνητο....δε δίνεις ένα αλυσοπρίονο σε ένα παιδί.....
Βασίλη το λέω ειδικά σε σένα, είναι ανθρώπινο να γίνονται και θα γίνονται ιατρικά λάθη, δεν είναι αποδεκτό όμως να γίνονται και να ξαναγίνονται τα ΙΔΙΑ λάθη, γι αυτό είπα να μάθουμε από τα λάθη μας...Παιδιά δε μαθαίνουμε τίποτα, ζώα είμαστε και λειτουργεί η φυσική επιλογή.
Πόσα παιδιά έχουν χαθεί στην άσφαλτο της ελληνικής επαρχίας (και όχι μόνο) από μαλακίες με αυτοκίνητα και μηχανάκια.
Μόλις σκοτώνεται ένα, όλοι κλαίμε, μαυροντυνόμαστε, οι γονείς κλειδώνουν ΠΡΟΣΩΡΙΝΆ αμάξια και μηχανάκια και μόλις περάσει ο καιρός και ξεχάσουμε λίγο, ξανά μανα τα ίδια, μέχρι το επόμενο θύμα.....
Κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας είναι και οι Έλληνες κυνηγοί, δε μπορούσαμε να διαφέρουμε.
Η έλλειψη παιδείας είναι ΣΥΝΟΛΙΚΉ και όχι συμπτωματική στους κυνηγούς.
Δυστυχώς και στο κυνήγι κυριαρχεί η μαγκιά κι η επιδειξιομανία.Ο νόμος είναι νόμος κ ορίζει την ηλικία των 18 ετών κ οχι αδικα....
Αλλά κατά την γνώμη μου σε αυτή την περιπτωση δεν επαιξε ρόλο η ηλικία αλλα η παιδεία......
Διότι όπως γνωρίζεται ακριβώς τα ίδια δυστυχήματα στο ίδιο κυνήγι τα βλεπουμε να συμβαίνουν και σε πολυυ μεγαλυτερες ηλικιες.....
Είδα κάτι και κινήθηκε κ εριξα!
Εγώ δεν φοραω πορτοκαλι γιλέκο!
Σε ένα παιδι( μικρότερο των 16 ετών) μπορείς να διδαξεις τα παντα, ποσο μάλλον την σωστή χρήση του οπλου κ ασφαλη χρήση το οπλου.......
Οταν ένα παιδι μάθει καποια πραγματα κ καταννοησει πληρως ότι αυτό το γαμ.. που κρατάει στα χέρια του σκορπάει θανατο κ νιώσει τον φόβο τότε δεν υπάρχει κίνδυνος...
Δεν έχει καμία σχέση με το αμάξι η το μηχανάκι που είναι απείρως πιο επικίνδυνο γιατί το γκάζι είναι γλυκο και η "μαγκια" κυριαρχεί σε αυτές της ηλικίες.....
....τα όπλα είναι φονικά εργαλεία........τα όπλα είναι εργαλεία....
Απογευματινό που είναι και πιο χαλαρά και εύκολα ελεγχόμενο....Οκ έναν μικρό θα τον ξεκινήσεις ....αλλά γουρουνι γίνετε το 99% των ατυχηματων
Καλύτερα χαλαρά ένα καρτέρι τσιχλας να πας στρατα χωρίς άγχος χωρίς πολύ κόσμο
Τα ειπες ολα Γιάννη!Είναι μεγάλο λάθος να παίρνεις ένα παιδί 16 χρονών για κυνήγι γουρουνιού να του δίνεις όπλο με μονόβολα και να το βάζεις καρτέρι μόνο τού....υπάρχουν παρέες γουρουνοκυνηγων
που μπορεί να ξέρουν ότι κυνηγάς πολλά χρόνια, και δεν σε βάζουν στην παρέα τους με τίποτα και δεν το κάνουν μην τους πάρεις το γουρούνι.....
Ναι..Δυστυχώς και στο κυνήγι κυριαρχεί η μαγκιά κι η επιδειξιομανία.
Στην ηλικία αυτή έκανα περπατητα τσίχλαςO μ. ο πατέρας μου μούδινε το όπλο του απο τα 14 μου.
Διαφωνώ.Ναι..
Αλλά αυτά δεν μπορουν να προκαλεσουν κανένα ατυχημα, όταν κάποιος γνωρίζει τα των όπλων.