Κάνε τα 8άρια και κλείσαμε
Κοίτα φίλε , για το τι είναι δημοκρατία μπορούμε να μιλάμε ώρες , γι αυτό θα σταθούμε στα βασικά .
Αρχή της Δημοκρατίας είναι ο κυρίαρχος λαός να αποφασίζει για το μέλλον του και να επιλέγει τους αντιπροσώπους του .Επειδή όμως δεν είναι δυνατόν όλοι να θέλουν το ίδιο γιαυτό και δημιουργήθηκε ο θεσμός της πλειοψηφίας.Πες μου ρε φίλε όταν από τα 11 εκατομύρια ανθρώπους αποφασίζουν τα 1.900.000 παραπλανημένοι άνθρωποι (τόσους ψήφους πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ) για το ποιοι θα σε κυβερνήσουν , είναι αυτό πλειοψηφία;;;;;Είναι ή δεν είναι αυτό ψευδαίσθηση δημοκρατίας;;;;;
Μιας και μιλάμε για κυρίαρχο λαό είδες πουθενά τον λαό να μπορεί να επιβάλει την θέληση του;;;;Είδες πουθενά τον λαό να αποφασίζει και να συμμετέχει στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης;;;;
Μέχρι στιγμής αυτό που έχουμε μάθει από την δημοκρατίας μας είναι ότι μια εξουσιαστική ελίτ λίγων ατόμων έχει καταλάβει την εξουσία (όλες τις φορές με δόλο) και την ασκεί καθαρά για προσωπικό της όφελος.
Πιο πάνω ανέφερες για δικαστήρια και απόδοση δικαιοσύνης .....
Δηλαδή ρε φίλε πραγματικά πιστεύεις ότι η νομοθετική εξουσία δεν είναι υποτακτική και υποχείριο της εκτελεστικής εξουσίας , δηλαδή της εκάστοτε κυβέρνησης ;;;;;;Να τραβάω στις κοτσίδες μου δηλαδή
Μιλάμε για νομοθετικές διαδικασίες παρωδία με αποφάσεις που μόνο τον λαό δεν εξυπηρετούν , άσε που καταστρατηγούν διαρκώς το σύγνταγμα....Είναι όλα αυτά δημοκρατία;;;;;Ειδικά όταν όλοι οι νόμοι φτιάχνονται ερήμην του λαού και εις βάρος του .;;;;;;;Άσε που ο λαός δεν μπορεί να ακυρώσει κανέναν απο αυτούς τους νόμους.
Είδες πουθενά τον κυρίαρχο λαό να έχει την δυνατότητα να τιμωρήσει του κλέφτες πολιτικούς , ακόμα και αυτούς που του είπαν ψέματα για να ανέβουν στην εξουσία;;;;;;;Κια δεν μιλάμε για μαλακίες του τύπου "ανάληψη πολιτικών ευθυνών" , μιλάμε για φυλάκιση.
Όσο για την ελευθερία έκφρασης και λόγου που μου ανέφερες , πραγματικά εδω μιλάμε για κωμωδία.
Φυσικά και είμαστε ελεύθεροι να μιλάμε εγώ και εσύ μέσα εδώ ή σε κάποιο καφενείο , αλλά για να έχει ισχύ ο λόγος μας πρέπει να ακουστεί και παραέξω.Για να γίνει αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και τα κατάλληλα εργαλεία που μας παρέχει πλουσιοπάροχα η δημοκρατία μας και δεν είναι άλλα απο τα ΜΜΕ .
Για ποια ΜΜΕ μιλάμε τώρα ;;;;;Του Μπόμπολα του Αλαφούζου και του Κυριακού ;;;;;;Πραγματικά απο αυτούς περιμένεις να μεταδώσουν την ελεύθερη φωνή σου;;;;;;
Σου στέλνω με το πρακτορείο τα φυστίκια , στείλε τα φυσίγγια μου ε;;;;;;;