Σημαδεύοντας την επικαιρότητα - Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Το ότι θα φάνε μαύρο είναι σίγουρο ... το άσπρο ψάχνουμε από τα λοιπά ξουράφια.
Κανένα μαύρο δεν θα φάνε.
Όπως δεν έχουν <<φάει>>εδώ και τόσα χρόνια.Κι αυτοί κι οι προηγούμενοι κι οι επόμενοι.
Το έχω ξαναγράψει:Ο "Κυρίαρχος" λαός, ξεχνάει...

Last edited:
Πριν λίγες εβδομάδες καταδίκασε η ΕΕ την Ελλάδα επειδή δεν έχει υλοποιήσει ακόμα - από το 2004 που αποφασίστηκε - τις αναγκαίες υποδομές για την συμβατότητα των σιδηροδρομικών μεταφορών με την ΕΕ. Βασικό μέρος αυτής της συμβατότητας είναι η ασφάλεια (δες ERTMS).

Χωρίς να θέλο να το Πάρο κομματικά το ΠΑΣΟΚ κατάστρεψε το ΟΣΑ έβαλε οδοντίατρο να τον φτιαξει τι να λεμε τώρα μετά καμία κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα ούτε κόκκινη ούτε μπλε…και μετά λεμε γιατί ο κόσμος ψηφίζει τα άκρα με αυτά που βλέπει τι να κάνει !!!!!!! Ο πολιτικός κόσμος πρέπει να παρετηθει μαζικά αν έχουν τσιπα να μπει Νέο αίμα … Άι στο διάολο από εδώ…… είναι υπευθηνοι όλλοι τους ..ΧΑΣΑΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ανάθεμα σας….(συγνωμη για το ύφος αλλά είμαι μέχρι εδώ)

Εγώ ήθελα να ρωτήσω
Αν ο Σταθμαρχης ή ο Μηχανοδηγος γνώριζε ότι το κάθε λάθος θα του στοίχιζε την οριστική απόλυση και την μη μετάθεση του σε άλλη υπηρεσία
θα έπερνε αυτά τα ρίσκα?
Γιατί αν άκουσα καλά ο συγκεκριμένος ήταν αχθοφορος στον ΟΣΕ μετά μετατέθηκε σε άλλη κρατική υπηρεσία
και εδώ και ένα μήνα 59 χρόνων ξανά επανήλθε στον σιδηρόδρομο σαν Σταθμαρχης
Συμβαίνει κάτι παρόμοιο και σε εμάς τους μαλακες που εργαζόμαστε στην οικοδομή - συνεργεία - βιοτεχνίες - οδηγοί κτλ
και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι τόσα χρόνια?
Υπάρχει εργοδότης που θα ανεχτεί το παραμικρό λάθος και δεν θα μας στείλει αδιάβαστους?
Για ποιο κράτος συζητάμε όταν εδώ και 40 χρόνια κάποιοι διαμόρφωσαν αυτό το χάλι και επωφεληθηκαν από αυτές τις αθλιότητες?
Δεν υπάρχουν συστήματα ασφαλείας δεν τοποθετήθηκαν και μπλα μπλα μπλα
Είσαστε όλοι συνυπευθηνοι για το χάλι του σιδηροδρόμου εδώ και 40 χρόνια
από διοίκηση μέχρι και τον τελευταίο εργαζόμενο
ο μισθός να πέφτει κάι δεν βαριέσαι εμένα δεν με κουνάει κανένας από την θέση μου
Προσπαθώντας να βρώ μια διέξοδο ελπίδας στα τεράστια αδιέξοδα που οδηγηθήκαμε σαν
κοινωνία ,σαν έθνος όπου όλα καταρρέουν κάτι που μου ήρθε στο μυαλό αφορούσε το πώς
επιτέλους κάνουμε αυτή την κατάρα που ονομάζεται δημόσια - κρατική μηχανή καί πώς παίρνει μπρός ....
Έχεις απόλυτο δίκιο !!! Η μονιμότητα καί το όλοι άριστοι στην αξιολόγηση είναι παρά φύσιν φαινόμενα .
Αυτό που σκέφτηκα καί κατέθεσα δημόσια σε ραδιοφωνική εκπομπή με πολύ μεγάλη ακροαματικότητα
εδώ στο νησί είναι ότι πιό απλό μπορεί να σκεφτεί ο καθένας μας .
Άμεση εργοδότηση στο δημόσιο χωρίς εξετάσεις κ.α διαπλεκόμενα κόλπα όλων των ΑΡΙΣΤΩΝ επιστημόνων
αποφοίτων ΑΕΙ .
Επιβράβευση της αριστείας αλλά καί κίνητρο στους πιό μικρούς μαθητές να επιδιώκουν την αριστεία .
Έτσι πιστεύω θα ανατραπεί καί ο κατήφορος της καταρρέουσας παιδείας μας .

Η Θάτσερ είχε πει στην κρίση των Φωκλαντ , < ο πόλεμος είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε στους στρατηγούς >, οι Έλληνες όμως είμαστε υπεράνω, αναθετουμε τα πάντα σε ανευθυνους, ανίκανους αλλά πάντα πιστούς ψηφοφόρους.

Εγώ ήθελα να ρωτήσω
Αν ο Σταθμαρχης ή ο Μηχανοδηγος γνώριζε ότι το κάθε λάθος θα του στοίχιζε την οριστική απόλυση και την μη μετάθεση του σε άλλη υπηρεσία
θα έπερνε αυτά τα ρίσκα?
Γιατί αν άκουσα καλά ο συγκεκριμένος ήταν αχθοφορος στον ΟΣΕ μετά μετατέθηκε σε άλλη κρατική υπηρεσία
Συμβαίνει κάτι παρόμοιο και σε εμάς τους μαλακες που εργαζόμαστε στην οικοδομή - συνεργεία - βιοτεχνίες - οδηγοί κτλ
Υπάρχει εργοδότης που θα ανεχτεί το παραμικρό λάθος και δεν θα μας στείλει αδιάβαστους?
Για ποιο κράτος συζητάμε όταν εδώ και 40 χρόνια κάποιοι διαμόρφωσαν αυτό το χάλι και επωφεληθηκαν από αυτές τις αθλιότητες?
ο μισθός να πέφτει κάι δεν βαριέσαι εμένα δεν με κουνάει κανένας από την θέση μου
Mόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση ,εργοδότης και υπάλληλος θέλουν κρέμασμα και απο κάτω φωτιά !

Mόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση ,εργοδότης και υπάλληλος θέλουν κρέμασμα και απο κάτω φωτιά !
Συμφωνο αλλά αυτοί είναι ο τελευταίος τροχός… μαζη με αυτούς ο δικαστικός που έβαλε στο ντουλάπι της προειδοποίησης τον συνδηκαληστον ότι θα θρηνήσουμε θύματα όλλοι οι υπουργοί που πέραν από το 2000 και εδώ…. (Ολλα αυτά είναι όνειρα κανης δεν θα πάθει τίποτα δυστηχος η δικαστική και πολυτικη εξουσία βρομάει σε αυτήν την χώρα δεν έχουμε καμία ελπηδα)

Συμφωνο αλλά αυτοί είναι ο τελευταίος τροχός… μαζη με αυτούς ο δικαστικός που έβαλε στο ντουλάπι της προειδοποίησης τον συνδηκαληστον ότι θα θρηνήσουμε θύματα όλλοι οι υπουργοί που πέραν από το 2000 και εδώ…. (Ολλα αυτά είναι όνειρα κανης δεν θα πάθει τίποτα δυστηχος η δικαστική και πολυτικη εξουσία βρομάει σε αυτήν την χώρα δεν έχουμε καμία ελπηδα)
Οταν λεω εργοδότης δεν αναφέρομαι σε άτομο ή στην εταιρεία . Εννοώ αυτούς που λες και πολλούς άλλους.
Το θέμα ειναι οτι σε μια βδομάδα θα εχει ξεχαστεί .Τόσο γιατί βολεύει το ίδιο το σύστημα αλλά και τον ίδιο τον λαό που ξεκατινιάζεται στην τηλεόραση και κει τελειώνουν όλα .
Δεν υπάρχει ελπίδα !

Είναι λίαν εμετικό που μια ημέρα μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, ο κάθε Λωλοστεφανής καπηλεύεται τη μνήμη νεκρών δε και τραυματιών για να μιλήσει για συνωμοσίες, γεωπολιτικά στρατηγικά παιγνίδια και ένα σωρό παραμέτρους κοινωνικοπολιτικής ευαισθητοποίησης πίσω από τη φρίκη, τον ίδιο τον τρόμο. Χωρίς να λαμβάνει υπόψη όσους σακατεύτηκαν ή απανθρακώθηκαν στην άβολη θέση τους.
Τουλάχιστον αυτοί οι νεκροί -είναι σίγουρο- ότι δεν θα αναπαυθούν ποτέ. Ποτέ τους.

Οταν λεω εργοδότης δεν αναφέρομαι σε άτομο ή στην εταιρεία . Εννοώ αυτούς που λες και πολλούς άλλους.
Το θέμα ειναι οτι σε μια βδομάδα θα εχει ξεχαστεί .Τόσο γιατί βολεύει το ίδιο το σύστημα αλλά και τον ίδιο τον λαό που ξεκατινιάζεται στην τηλεόραση και κει τελειώνουν όλα .
Δεν υπάρχει ελπίδα !
Ο θεός και η Παναγία να μας φυλάει από αυτό το κράτος!!!!

Αποδεδειγμένα από πολλά χρόνια πίσω φένεται πως δυστυχώς είμαστε κακή φάρα σε ωραίο οικόπεδο ,απλά το θυμόμαστε πάντα κατόπιν εορτής και για μικρό χρονικό διάστημα .Όταν δεν υπάρχει δικαιοσύνη καταφέρνεις τον λαό σου ή να σε εγκαταλείψει η να γίνει ίδιος με εσένα ότι ακριβώς συμβαίνει εδώ.Και αυτό διότι ο ίδιος σε επιλέγει ξανά και ξανά άρα συναινεί στην οποία εξέλιξη.Χαζος δεν υπάρχει τυφλοί λόγο συμφερόντων και τέτοιας αναστροφής είναι η πλειοψηφία .Μη περιμένει κανείς φως .

Ο θεός και η Παναγία να μας φυλάει από αυτό το κράτος!!!!
L'État, c'est moi

μετάφραση: το κράτος είμαι εγώ.

Προτείνω καθημερινό, πρωινό αυτομαστίγωμα, μπροστά από τον καθρέπτη.

ΥΓ: Ηλία, δεν αναφέρομαι σε σένα, αλλά χρησιμοποιώ το μήνυμά σου για να δείξω όλους εμάς - δηλ. έχουμε το κράτος που θέλουμε/ανεχόμαστε/αδιαφορούμε.

ΥΥΓ: λίγος βούρδουλας δεν θα έβλαπτε... οι νόμοι υπάρχουν, αλλά η υπευθυνότητα, η αστυνόμευση και η τιμωρία λείπουν.

L'État, c'est moi

μετάφραση: το κράτος είμαι εγώ.

Προτείνω καθημερινό, πρωινό αυτομαστίγωμα, μπροστά από τον καθρέπτη.

ΥΓ: Ηλία, δεν αναφέρομαι σε σένα, αλλά χρησιμοποιώ το μήνυμά σου για να δείξω όλους εμάς - δηλ. έχουμε το κράτος που θέλουμε/ανεχόμαστε/αδιαφορούμε.

ΥΥΓ: λίγος βούρδουλας δεν θα έβλαπτε... οι νόμοι υπάρχουν, αλλά η υπευθυνότητα, η αστυνόμευση και η τιμωρία λείπουν.
Και να αναφέρεσαι δεν έχω πρόβλημα κανένα το κανο έτσι και αλλιος γιατί έδωσα τον ψήφο μου σε μπουρδελα!!!!

Τις περισσότερες φορές οι τραγωδίες οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος.Το θέμα είναι τι μέτρα ασφαλείας είχες για να μην στηρίζεται μόνο στον άνθρωπο ,όταν ήδη έχεις τρομερές τεχνολογίες στα χέρια σου?Και που έχουν πάει τα δις ευρώ.Δυστυχώς δεν αλαζει κάτι και ούτε θα αλλάξει όπως δεν άλλαξε μετά το μάτι που κάηκαν ζωντανοί γιατί τους απέκλεισαν μέσα.Η χώρα είναι καταδικασμένη επειδή την καταδικάζουν οι ίδιοι οι πολίτες της .Θα πάρω το βάρος της απόψης μου να πω ότι για ότι τραγωδία συμβαίνει τις περισσότερες φορές φταίμε όλοι αφού εμείς τοποθετούμε ότι πιο σάπιο υπάρχει να καθορίσει το μέλλον μας δυστυχώς.Δεν υπάρχουν λόγια να πεις σε αυτούς τους ανθρώπους,προσωπικά αν ήμουν έστω και λίγο ανακατεμένος με την πολιτική αυτού του τόπου θα ντρεπόμουν να τους αντικρύσω.
''Θα πάρω το βάρος της απόψης μου να πω ότι για ότι τραγωδία συμβαίνει τις περισσότερες φορές φταίμε όλοι αφού εμείς τοποθετούμε ότι πιο σάπιο υπάρχει να καθορίσει το μέλλον μας δυστυχώς''.Διαφωνώ φίλε μου με το ΟΛΟΙ φταίμε και δεν βγάζω την ουρά μου απ΄έξω.Απλώς ο καθένας μας έχει μόνο ΜΙΑ ψήφο.Άντε να κάνουμε προσπάθεια να πείσουμε και μερικούς ακόμα για το δίκαιο των απόψεών μας.Όμως στις εκλογές ψηφίζουν ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ψηφοφόροι.Άρα πώς φταίμε όλοι για το αποτέλεσμα;Για να μην πούμε και για τη φρικτή χειραγώγηση από sites και ΜΜΕ:αυτά μάλιστα έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευθύνη!!Και ελπίζω να ΜΗΝ υπάρχει και περίπτωση νοθείας όπως λέγεται διότι τότε βράστα εντελώς... :mad:

Δεν μπορώ να καταλάβω πόσο μαλακές είναι αυτή που είναι υπεύθυνη για το να χαθούν τόσες ψυχές άδικα, ξέχωρα από το σταθμάρχη που έκανε το λάθος, το σύστημα ασφαλείας που είναι όταν κάνεις το λάθος να σου λέει ρε μαλακά δεν το έκανες καλά να σε προειδοποιεί με λαμπάκια σειρήνες και ότι άλλο θέλει. Εδώ μια κεφάλι ποτίσματος που όταν κοντεύει να τελειώσει το λίπασμα στην δεξαμενή γιατί ξέχασα να συμπληρώσω χτυπάει συναγερμός στο κινητό λες και έχουμε πόλεμο. Και να μην έχουν η γραμμές, τα τρένα, και όπου αλλού χρειάζεται, που ταξιδεύει κόσμος χάθηκαν τόσες ψυχές άδικα. Και αυτό με στενοχώρη πάρα πολύ. Με τους μαλακές που έχουμε.
''Με τους μαλακές που έχουμε''.Δεν νομίζω ότι είναι μ@λάκες αλλά κάτι ΠΟΛΥ χειρότερο διότι όλα όσα κάνουν τα κάνουν ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ!!

Εγώ ήθελα να ρωτήσω
θα έπερνε αυτά τα ρίσκα?
Όπως τα λες είναι:η υπηρεσία που ήταν πριν τον κάνουν ξαφνικά σταθμάρχη άκουσα ότι ήταν το υπουργείο Παιδείας.Και,ασφαλώς με κομματικό βύσμα,πέρασε μια εκπαίδευση λίγων μηνών και έλαβε διαπίστευση σταθμάρχη στα 60 του!!

Όποιος νομίζει ότι δεν έχει ευθύνη επειδή το κόμμα που ψηφίζει δεν έχει κυβερνήσει ποτέ καλό είναι να βάλει ένα ξυπνητήρι.Οι 300 οικογένειες με τα σόγια τους είναι οι παθογόνες φλέβες που σκοντάφτουμε καθημερινά.Οσο για τον ιδιαίτερο άεργο που πέρασε μια φορά κάτω από την σκαλωσιά που δούλευα και με χαιρέτισε με τον όρο σύντροφε έχω να πω πως αν του πέταγα το μυστρί θα το πέρναγε για σπάτουλα τούρτας.Μην παραμυθιαζόμαστε και μην αρχίζουμε τρίπλες.Ποτε να μην έχεις πάρει θέση πολιτικά με ψήφο συντηρείς το σύστημα με την ανοχή σου!

Με ευχαριστεί που οι απόψεις που διαβάζω εδώ με βρίσκουν σύμφωνο, δεν βλέπω όμως κανένα άτομο να διαφοροποιειται και έστω και διπλωματικα να υπερασπιζεται το κατεστημένο πολιτικό σύστημα, τι συμβαίνει. ; Όλο το πολιτικό περιθώριο είναι εδώ και γράφουν ή συναινουν ; Και η κοινοβουλευτικη πλειοψηφία από ποιους προκύπτει ; Αν υποθέσουμε ότι και εδώ στο φόρουμ οι πολλοί διαφωνούν με εμάς τους ελάχιστους, γιατί δεν αντιλεγουν ; Αν συμβαίνει αυτό και παραμένουν σιωπηροι από έλλειψη επιχειρηματων, αλλά και πάλι θα στηρίζουν αυτήν την παρακμιακη πραγματικότητα, τότε τα πράγματα είναι χειρότερα από ότι νομίζουμε.

Status
Not open for further replies.
Back