Σημαδεύοντας την επικαιρότητα - Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν αρνείται το τι έχει συμβεί και το τι έχουν κάνει οι λευκοί αποικιοκράτες
Αλλά εάν δείς την ιστορία της σκλαβιάς και της σφαγής δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των λευκών
Και πρίν πάνε οι λευκοί σφαζόντουσαν μεταξύ τους δεν ήταν ο επίγειος παράδεισος που τους τον χαλάσαμε (εννοείται ότι αυτό δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τα αίσχη των λευκών αποικιοκρατών)
Και σκλαβοπάζαρα είχαν και πούλαγαν οι μαύροι τους μαύρους, και Αφρικανοί και Ασιάτες έπαιρναν λευκούς για σκλάβους σε επιδρομές που έκαναν ανά τους αιώνες
Η Ανατολή ήρθε στην Δύση πρίν η Δύση πάει στην Ανατολή
Ο νομος του ισχυρου επικρατει παντου και παντα. Αν τα πραγματα ηταν αναποδα και οι Αφρικανοι και οι Ινδοι ηταν στην θεση των ευρωπαιων θα εκαναν ακριβως τα ιδια με αυτους.

Στον εμφύλιο της δεκαετίας του 90 στην Ρουάντα ανάμεσα στους Τουτσι και Χουτου, επίσημα πάνω από 2 εκατομμύρια νεκροί, οι μισοί κατακρεουργηθηκαν με τσαπες και δρεπανια. Η ρατσιστική βία σε όλο τον κόσμο είχε και έχει πολύ περισσότερα θύματα από όλες τις υπόλοιπες αιτίες, και η Ευρώπη συγκριτικά έχει μικρότερο ποσοστό τέτοιων θυμάτων σε σχέση με Αφρική ή Ασία, αλλά οι αναφορές στην ρατσιστική βία γίνονται μόνο όταν θύτες είναι οι κακοί Ευρωπαίοι. Μιας και είναι επίκαιρο, να ρωτήσω στις χώρες αυτών των << προσφύγων >> που κάνουν τα πάντα για να βρεθούν στην κάκιστη-ρατσιστική Ευρώπη, ( πχ Πακιστάν, Αφγανιστάν, σουδανκλπ) έχει απομείνει έστω και μία κοινότητα Ευρωπαίων και πως αντιμετωπιζεται εκεί ένας φουκαράς λευκός που θα εισβάλει <<από ζωτική ανάγκη >> ;
Μου το εφερες πολυ κοντα χρονικα.... Εννοουσα πρωτα εφτιαξε το κονταρι για να σκοτωσει ενα αγριο ζωο και να το φαει και πολυ αργοτερα εφτιαξε το τσαπι για να καλλιεργησει την γη. Επισης και οι πρωτες συγκρουσεις πολυ πιθανο να προηλθαν απο την διεκδικηση καλυτερων κυνηγοτοπων. Οποτε για ολα φταιει το κυνηγι στην τελικη....

Μου το εφερες πολυ κοντα χρονικα.... Εννοουσα πρωτα εφτιαξε το κονταρι για να σκοτωσει ενα αγριο ζωο και να το φαει και πολυ αργοτερα εφτιαξε το τσαπι για να καλλιεργησει την γη. Επισης και οι πρωτες συγκρουσεις πολυ πιθανο να προηλθαν απο την διεκδικηση καλυτερων κυνηγοτοπων. Οποτε για ολα φταιει το κυνηγι στην τελικη....
Οι πρώτες μεγάλες συγκρούσεις ξεκίνησαν όταν οι άνθρωποιι άρχισαν να εγκαθίστανται μόνιμα σε μια περιοχή και να ασχολούνται με την καλλιέργεια της γής.
Οι κυνηγοί - τροφοσυλλέκτες δεν είχαν τέτοια θέματα - τουλάχιστον σε σοβαρό βαθμό.

... πρωτα εφτιαξε το κονταρι για να σκοτωσει ενα αγριο ζωο και να το φαει ...
Η απλή μου λογική λέει ότι όντως πρώτα χρησιμοποίησε "όπλο", π.χ. πέτρες και λιθάρια, για να αμυνθεί ενάντια στα άγρια ζώα, και μετά για το κυνήγι. Στα άλλα συμφωνώ.

Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν αρνείται το τι έχει συμβεί και το τι έχουν κάνει οι λευκοί αποικιοκράτες
Αλλά εάν δείς την ιστορία της σκλαβιάς και της σφαγής δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των λευκών
Και πρίν πάνε οι λευκοί σφαζόντουσαν μεταξύ τους δεν ήταν ο επίγειος παράδεισος που τους τον χαλάσαμε (εννοείται ότι αυτό δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τα αίσχη των λευκών αποικιοκρατών)
Και σκλαβοπάζαρα είχαν και πούλαγαν οι μαύροι τους μαύρους, και Αφρικανοί και Ασιάτες έπαιρναν λευκούς για σκλάβους σε επιδρομές που έκαναν ανά τους αιώνες
Η Ανατολή ήρθε στην Δύση πρίν η Δύση πάει στην Ανατολή
Μάλλον ο βορράς πήγε στον νότο:)
Στον Μεσαίωνα, δηλ. την εποχή του Βυζαντίου, οι Βίκινγς έκαναν επιδρομές στις περιοχές δυτικής Ρωσίας και άρπαζαν Σλάβους, ιδιαίτερα ξανθούς άντρες, και κοκκινομάλλες γυναίκες και παιδιά, τα οποία μετέφεραν μέσω του ποταμού Βόλγα στην Κωνσταντινούπολη ("δρόμος των σκλάβων"). Εκεί εβραίοι δουλέμποροι τους αγόραζαν για μεταπώληση στην Βαγδάτη και άλλες αραβικές χώρες. Το Βυζάντιο βέβαια φορολογούσε και τους δύο, βικινγκς και εβραίους, υπέρ το δέον:cool::oops:
topic.

Όταν δικαιολογείς την ανωμαλία δεν γίνεται να εκπλήσσεσαι με τα αποτελέσματα της.Οταν κλείνεις τα αφτιά σου στην Τραπ μουσική των ανήλικων θα αναρωτιέσαι από πού πηγάζει η βία μεταξύ τους.Ο στρουθοκαμηλισμος δεν είναι πολιτισμός,είναι αδυναμία.

Last edited:
Τα ίδια λέμε, μόνο που εσύ επιλεκτικά βλέπεις τα μισά.
Και εσυ μαλλον τα αλλα μισα...μπορω να ισχυριστω εγω...
αλλά δυστυχώς η μονομερεια και η εστίαση εκεί που μάς στρέφουν το βλέμμα
Αυτο ισχυει για μενα, για σενα, για τους δυο ή για ολους μας?...

Και εσυ μαλλον τα αλλα μισα...μπορω να ισχυριστω εγω...

Αυτο ισχυει για μενα, για σενα, για τους δυο ή για ολους μας?...
Εγώ θεωρώ πως ρατσισμός υπάρχει σε όλες τις <φυλές >, και αν κριτήριο ρατσισμού είναι και η ανεκτικότητα, τότε στην λευκή δύση τα πράγματα είναι ασύγκριτα καλύτερα. Δες την κατάσταση στην δυτική Ευρώπη ή και στην Ελλάδα και σύγκρινε με οποιαδήποτε χώρα προέλευσης αυτών που μάς κατηγορούν ως ρατσιστές. Είναι επίκαιρη ή κατάσταση στο Σουδάν, όπου η ελληνική παροικία, καμιά δεκαπενταριά χιλιάδες και μάλιστα πολλές μικτές οικογένειες, εκδιωχθηκαν βίαια μέχρι και τον τελευταίο ( όπως έγινε παλιότερα στην άλλη φίλη χώρα δίπλα, την Αίγυπτο). Είναι διαχρονικο ελάττωμα για τον λαό μας να γυρνάμε την πλάτη ή και να στρεφόμαστε με μεγάλη ευκολία ο ένας εναντίον του άλλου Έλληνα ενώ συγχωρούμε με ευκολία όσους έκαναν τερατώδη εγκλήματα εις βάρος μας και τα παραδείγματα αμέτρητα δυστυχώς.

Φιλε μου και εγω λευκος ειμαι αλλα ειτε μ΄αρεσει ειτε οχι οταν μιλαμε για αποικιοκρατια ιστορικα τεκμηριωμενο ειναι λευκοι που πηγαν με οπλα σε πιο αδυναμους λαους(Αμερικη,Ασια,Αφρικη Αυστραλια) τους υποδουλωσαν και τους ρουφηξαν τους φυσικους τους πορους...Ελα τωρα στη θεση ολων αυτων των λαων. οταν θα αντικρυζες λευκο πως θα ενιωθες?(οταν ξερεις οτι προγονοι αυτων εκλεψαν βιασαν και σκοτωσαν τους δικους σου προγονους...)
Ενα μονο θα πω και οποιος θελει ας το ψαξει Αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει δειγμα DNA απο τους αυτοχθονες Τασμανους γιατι οι λευκοι τους εξοντωσαν ολους μεχρι και τον τελευταιο, τους κυνηγουσαν καβαλα στα αλογα οπως κυνηγουσαν τα αγρια ζωα...

Βλέπω πως όσο μακρύτερα από την Ελλάδα έχει γίνει μία βαρβαρότητα τόσο πιο απεχθης είναι, για όλα αυτά που συνέβησαν σε εμάς δεν έχεις κάτι να πεις ; Τις ίδιες εποχές που συνέβαιναν όσα αναφέρεις, τα ίδια και χειρότερα υπεφεραν οι πρόγονοί μας από τους τουρκους και τους κολαουζους τους, κουρδους, αιγυπτιους, αλβανους, βουλγαρους και πολλούς άλλους για την δυστυχία των οποίων δείχνεις μεγάλη ευαισθησία, για τους Έλληνες δούλους που πουλούσαν στην αραπια ή που τους εξοντωναν με μεθόδους και βασανιστήρια που αυτά των ναζί μπροστά τους ωχριουν, έχεις κάτι να πεις ή εδώ ισχύει η χριστιανική ηθική που συγχωρεί τα πάντα.

Status
Not open for further replies.
Back