Σημαδεύοντας την επικαιρότητα - Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Θα μπορούσε να συμβεί σε χώρες του βορρά ή προς Αμέρικα μεριά που δεν υπάρχει παραδοσιακή κουζίνα ήθη έθιμα και παραδόσεις
Εδώ δύσκολα εφαρμόζεται κάτι παρόμοιο
Ο Έλληνας όσο προκάτ σαβουρα καταναλώσει
πάντα θα επιστρέφει στο κοψιδι και στο κουτάλι
αυτές είναι αξίες που δεν αλλάζουν
Φίλε μου μακάρι να ισχύσει αυτό που λές - το εύχομαι ολόψυχα - αλλά για θυμήσου τι έγινε πρίν 3 περίπου χρόνια.

Πώς κλειστήκαμε όλοι μέσα βουβοί και άπραγοι και συμμορφωθήκαμε "πρός τα υποδείξεις" ;
Ακόμα κλαίω τα 140+ ευρώ της άδειας τότε που πήγαν κυριολεκτικά "στον βρόντο" (και δεν περίσσευαν δυστυχώς)
Την άλλη χρονιά δεν έβγαλα κάν κι έτσι δεν επωφελήθηκα από την "έκπτωση" που εδέησαν να μας κάνουν οι "ηγέτες" μας.

Άς μην μιμούμαστε το χρυσόψαρο στη διάρκεια της μνήμης μας - είναι πολύ "φρέσκα" όλα αυτά και σίγουρα "πόνεσαν" πολύ κόσμο.
Το ότι έγινε μια φορά και πέτυχε σαν πείραμα χειραγώγησης της μάζας και το επιτρέψαμε να συμβεί δεν είναι πρός τιμήν μας - ούτε αποτελεί εγγύηση ότι δεν θα ξαναεπαναληφθεί και με χειρότερους ίσως όρους αυτή τη φορά.

Δεν είμαστε στο παρά πέντε - είμαστε στο και πέντε και δεν το έχουμε καταλάβει κάν.

Μην το αποκλειεις καθολου, για το ''καλο μας'' θα κανουν οτι κρινουν απαραιτητο και αναγκαιο.
Συμφωνώ απόλυτα:ό,τι είναι να κάνουν,θα το κάνουν ''για το καλό του Λαού!''.Όπως και την πρακτικώς απαγόρευση του να κυνηγάμε επί κορωνοϊού για την υγεία μας το έκαναν!!:mad:

Φίλε μου μακάρι να ισχύσει αυτό που λές - το εύχομαι ολόψυχα - αλλά για θυμήσου τι έγινε πρίν 3 περίπου χρόνια.

Πώς κλειστήκαμε όλοι μέσα βουβοί και άπραγοι και συμμορφωθήκαμε "πρός τα υποδείξεις" ;
Ακόμα κλαίω τα 140+ ευρώ της άδειας τότε που πήγαν κυριολεκτικά "στον βρόντο" (και δεν περίσσευαν δυστυχώς)
Την άλλη χρονιά δεν έβγαλα κάν κι έτσι δεν επωφελήθηκα από την "έκπτωση" που εδέησαν να μας κάνουν οι "ηγέτες" μας.

Άς μην μιμούμαστε το χρυσόψαρο στη διάρκεια της μνήμης μας - είναι πολύ "φρέσκα" όλα αυτά και σίγουρα "πόνεσαν" πολύ κόσμο.
Το ότι έγινε μια φορά και πέτυχε σαν πείραμα χειραγώγησης της μάζας και το επιτρέψαμε να συμβεί δεν είναι πρός τιμήν μας - ούτε αποτελεί εγγύηση ότι δεν θα ξαναεπαναληφθεί και με χειρότερους ίσως όρους αυτή τη φορά.

Δεν είμαστε στο παρά πέντε - είμαστε στο και πέντε και δεν το έχουμε καταλάβει κάν.
Γείτονάς μου και ασθενής μου(σχεδόν 70άρης παρά κάτι και ΜΗ κυνηγός),φανατικός από τα παλιά χρόνια με τη ΝΔ μου είχε πει:''μέχρι να γίνουν οι βουλευτικές εκλογές θα το έχεις ΞΕΧΑΣΕΙ(το κλείσιμο μέσα εννοούσε)!!

Άμ αυτό λέμε φίλε μου - θα έρθει η στιγμή που ΔΕΝ θα σου επιτρέψουν την αποκομιδή τροφής από την φύση μέσω κυνηγίου.
Τότε τι γίνεται; "Αντάρτικο" στα βουνά ; Σαν τους κλέφτες και τους αρματολούς πρίν το '21;
Να μην σου πώ που θα τα βάλουμε όλοι τα όπλα μας τότε....

Για να μην φτάσουμε εκεί ο σοφός λαός λέει "προσέχουμε για να έχουμε" ή "των φρονίμων τα παιδιά πρίν πεινάσουν μαγειρεύουν" κι όχι αυτό που κάνουμε τώρα με τις εξυπνάδες και τις απλές διαπιστώσεις.
Μην ξεχνάμε ότι σήμερα όλα τα λειόκαννα όπλα μας είναι δηλωμένα στην Ασφάλεια.Συνεπώς όποτε θελήσει η όποια απολυταρχική κρατική εξουσία,μπορεί να μας τα ΜΑΖΕΨΕΙ άνετα...:(

Συμφωνώ απόλυτα:ό,τι είναι να κάνουν,θα το κάνουν ''για το καλό του Λαού!''.Όπως και την πρακτικώς απαγόρευση του να κυνηγάμε επί κορωνοϊού για την υγεία μας το έκαναν!!:mad:
Όσο ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ να μας τα κάνουν με 'γειά τους και με χαρά τους - βρήκαν μ@λ@κες πρώτης τάξεως και θα το εκμεταλλευτούν (αυτοί και τα αφεντικά τους) όσο παίρνει
Γείτονάς μου και ασθενής μου(σχεδόν 70άρης παρά κάτι και ΜΗ κυνηγός),φανατικός από τα παλιά χρόνια με τη ΝΔ μου είχε πει:''μέχρι να γίνουν οι βουλευτικές εκλογές θα το έχεις ΞΕΧΑΣΕΙ(το κλείσιμο μέσα εννοούσε)!!
Όλες αυτές οι προηγούμενες γενιές έπραξαν το καθήκον τους καλώς ή κακώς - άλλοι υπηρετώντας πιστά αυτούς που μας κατέστρεψαν και συνεχίζουν ως σήμερα ακάθεκτοι κι άλλοι με αγώνα να σώσουν ότι μπορούσαν και να μην αποτρελλαθούν από την πολλή "δημοκρατία"και την "πρόοδο" μεταδίδοντας ΑΡΧΕΣ και ΑΞΙΕΣ στα παιδιά τους και στούς νέους γενικά.

Η σκυτάλη έχει περάσει σε μας πλέον.
Δεν είμαστε παιδάκια να φροντίζουν γι'αυτά οι γονείς μας.
Εμείς πρέπει να διορθώσουε τα κακώς κείμενα αυτής της χώρας.
Πρίν μας πάρει και μας σηκώσει κι εμάς...

Όσο ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ να μας τα κάνουν με 'γειά τους και με χαρά τους - βρήκαν μ@λ@κες πρώτης τάξεως και θα το εκμεταλλευτούν (αυτοί και τα αφεντικά τους) όσο παίρνει

Όλες αυτές οι προηγούμενες γενιές έπραξαν το καθήκον τους καλώς ή κακώς - άλλοι υπηρετώντας πιστά αυτούς που μας κατέστρεψαν και συνεχίζουν ως σήμερα ακάθεκτοι κι άλλοι με αγώνα να σώσουν ότι μπορούσαν και να μην αποτρελλαθούν από την πολλή "δημοκρατία"και την "πρόοδο" μεταδίδοντας ΑΡΧΕΣ και ΑΞΙΕΣ στα παιδιά τους και στούς νέους γενικά.

Η σκυτάλη έχει περάσει σε μας πλέον.
Δεν είμαστε παιδάκια να φροντίζουν γι'αυτά οι γονείς μας.
Εμείς πρέπει να διορθώσουε τα κακώς κείμενα αυτής της χώρας.
Πρίν μας πάρει και μας σηκώσει κι εμάς...
Μόνο που οι προηγούμενες γενιές μέχρι ενός σημείου ήξεραν να διαδηλώνουν , να διαμαρτύρονται και εκεί που χρειαζόταν με περίσσιο τσαμπουκά μάλιστα Τι να συζητάμε τώρα για το σήμερα, ένα μάτσο χαλβάδες είμαστε!

Last edited:
Καρναβάλια υπάρχουν !!
Πολλά καί μάλιστα 365 μέρες το χρόνο .(βλέπε πρωινάδικα , ''συζητήσεις'' βουλής κλπ)
Κρέμμεται απο το στόμα του θύτη της η νεοελληνίδα με βλέμμα όλο συμπάθεια .....
Έχει πληρωθεί για να δείξει αυτή τη εικόνα - όπως όλοι τους άλλωστε - χωρίς κρατικές επιδοτήσεις δεν θα επιβίωνε κανένας τους.
Την εικόνα που ΤΟΥΣ λένε να προβάλλουν κι όχι αυτή που αποφασίζουν οι ίδιοι με βάση καθαρά ειδησεογραφικά ή δημοσιογραφικά κριτήρια.
Ακόμα και τα μεγάλα πορνοκ@ναλα έχουν ζόρια - οι ιδιώτες "επενδυτές" που τα κατέχουν δεν χαλαλίζουν τα ωραία τους λεφτάκια γι' αυτό το σκοπό (το δημόσιο χρήμα όμως μια χαρά κάνει αυτή τη δουλειά).

Μόνο που οι προηγούμενες γενιές μέχρι ενός σημείου ήξεραν να διαδηλώνουν , να διαμαρτύρονται και εκεί που χρειαζόταν με περίσσιο τσαμπουκά μάλιστα Τι να συζητάμε τώρα για το σήμερα, ένα μάτσο χαλβάδες είμαστε!
Για να φτάσουμε στο χάλι του νεοέλληνα του σήμερα φίλε μου δαπανήθηκε πάρα πολύ χρήμα, έγιναν συντονισμένες και εύστοχες ενέργειες σε μεγάλο βάθος χρόνου και όλων αυτών προηγήθηκε πολλή μελέτη των συνηθειών αυτού του λαού. Δεν είμαστε τυχαία σήμερα τα "χάπατα" της Ευρώπης και της οικουμένης ολόκληρης - κάποιοι επένδυσαν στην μετατροπή μας σε τέτοιου είδους ανδράποδα.
Από τον αγρότη της δεκαετίας του 80 που έκλαιγε όταν έβλεπε την σοδειά του να καταστρέφεται στις χωματερές για να πάρει ένα τσέκ, μια επιταγή με τη επιδότηση φτάσαμε στον πρός εξαφάνιση αγρότη του 2023 που τον πολεμάνε από παντού για να τον τον εξαλείψουν. Όλοι πρέπει να σβήσουν ώστε οι εφοδιαστικές αλυσίδες να αλωνίζουν ανενόχλητες σε όλο τον κόσμο.

Αντί να πηγαίνουν οι μηνύσεις καταριπας σε όσους παρανομουν με βίντεο στο Υοutube ώστε να μην δίνουμε τροφή στα πράσινα άλογα των ΜΚΟ θα κάνουμε τι?Μουφα πράσινες ενέργειες σε υπεύθυνες δηλώσεις για να μας χειροκροτούν την ώρα που δεν μαζεύουμε τους δικούς κάλυκες και οι αποδείξεις είναι εκεί έξω?Αμα δεν βάλουμε κάτω και ανοιχτά τις παθογένειες που έχουμε στην κυνηγετική οικογένεια δεν πρόκειται ποτέ να γυρίσουμε σελίδα και να πάμε μπροστά.

Αδερφέ όσο κρατάς τουφέκι και έρχεσαι σε επαφή με την φύση
δεν πρόκειται να σου επιβάλλει κανένας Λούλης το γεύμα σου
Κράτα παρτίδες με τσοπάνηδες και το τραπέζι σου θα είναι πάντα νορμάλ όπως μεγάλωσαν γενιές και γενιές
Αύριο παραλαμβάνω δύο κοκκορια από Λυγουριό μεριά
μεγαλωμένα από Φίλο τσοπάνη
και άσε τον κάθε πισωκίνητο να ονειρεύεται σογιες και γκουρμέ σταφιδόψωμα ;)
Aυτή η κρύα μικρή στη φωτό είναι η ''κατασκευασμένη΄΄ από τον Σβαμπ Γκρέτα.Ή μήπως κάνω λάθος;Πάντως αντιπαθέστατο πλάσμα!!:mad:

Άμ αυτό λέμε φίλε μου - θα έρθει η στιγμή που ΔΕΝ θα σου επιτρέψουν την αποκομιδή τροφής από την φύση μέσω κυνηγίου.
Τότε τι γίνεται; "Αντάρτικο" στα βουνά ; Σαν τους κλέφτες και τους αρματολούς πρίν το '21;
Να μην σου πώ που θα τα βάλουμε όλοι τα όπλα μας τότε....

Για να μην φτάσουμε εκεί ο σοφός λαός λέει "προσέχουμε για να έχουμε" ή "των φρονίμων τα παιδιά πρίν πεινάσουν μαγειρεύουν" κι όχι αυτό που κάνουμε τώρα με τις εξυπνάδες και τις απλές διαπιστώσεις.
Ο μοναδικός τρόπος αντίδρασης που έχουμε όμως είναι η ΨΗΦΟΣ μας.Αλλιώς τι να κάνουμε;Να αρχίσουμε διαδηλώσεις;Θα βγάλουν το περίπου αντίστοιχο των SS δλδ τα ΜΑΤ ή ΕΚΑΜ και θα μας λιανίσουν!

Ο μοναδικός τρόπος αντίδρασης που έχουμε όμως είναι η ΨΗΦΟΣ μας.Αλλιώς τι να κάνουμε;Να αρχίσουμε διαδηλώσεις;Θα βγάλουν το περίπου αντίστοιχο των SS δλδ τα ΜΑΤ ή ΕΚΑΜ και θα μας λιανίσουν!
Καταντήσαμε να έχουμε σαν ΜΟΝΑΔΙΚΟ τρόπο αντίδρασης την ψήφο στις εκλογές φίλε μου.
Λυπηρό σαν διαπίστωση αλλά έτσι είναι.
Ο καιρός γάρ εγγύς όμως.
Η ευκαιρία θα δοθεί κάποια στιγμή - όπως είχε γίνει και στο παρελθόν.
Εκεί είναι η ουσία - παρά την νοθεία, την χειραγώγηση, την κατατρομοκράτηση, την καταμέτρηση ψήφων από ιδιωτική εταιρεία, τους "φυτευτούς" ψηφοφόρους από άλλες χώρες κλπ κλπ η ευκαιρία θα υπάρξει.
Τώρα άν μας διακατέχει αυτοκτονικός ιδεασμός τότε.... δεν υπάρχει καμιά ελπίδα.

Καταντήσαμε να έχουμε σαν ΜΟΝΑΔΙΚΟ τρόπο αντίδρασης την ψήφο στις εκλογές φίλε μου.
Λυπηρό σαν διαπίστωση αλλά έτσι είναι.
Ο καιρός γάρ εγγύς όμως.
Η ευκαιρία θα δοθεί κάποια στιγμή - όπως είχε γίνει και στο παρελθόν.
Εκεί είναι η ουσία - παρά την νοθεία, την χειραγώγηση, την κατατρομοκράτηση, την καταμέτρηση ψήφων από ιδιωτική εταιρεία, τους "φυτευτούς" ψηφοφόρους από άλλες χώρες κλπ κλπ η ευκαιρία θα υπάρξει.
Τώρα άν μας διακατέχει αυτοκτονικός ιδεασμός τότε.... δεν υπάρχει καμιά ελπίδα.
Μακάρι αγαπητέ μου να δούμε προκοπή διά της ψήφου μας.Επίτρεψέ μου όμως να πω ότι δεν είμαι πολύ αισιόδοξος...Νομίζω ότι υπάρχει ουσιαστικά ''ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΙΑ'' στα περισσότερα κόμματα όσον αφορά τα εθνικά θέματα.Δεν είδες που αρκετοί μιλούν όχι απλώς για 2κομματική αλλά για 3κομματική κυβέρνηση των τριών πρώτων κομμάτων; Είθε να μην το δούμε αυτό γιατί θα είναι πιθανώς το τέλος μας από πολλές απόψεις!!.hair.

Μακάρι αγαπητέ μου να δούμε προκοπή διά της ψήφου μας.Επίτρεψέ μου όμως να πω ότι δεν είμαι πολύ αισιόδοξος...Νομίζω ότι υπάρχει ουσιαστικά ''ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΙΑ'' στα περισσότερα κόμματα όσον αφορά τα εθνικά θέματα.Δεν είδες που αρκετοί μιλούν όχι απλώς για 2κομματική αλλά για 3κομματική κυβέρνηση των τριών πρώτων κομμάτων; Είθε να μην το δούμε αυτό γιατί θα είναι πιθανώς το τέλος μας από πολλές απόψεις!!.hair.
Συγνώμη αλλά όποιος κοιτάζει για λύση μέσα στο υπάρχον "μαντρί" των 300 λύκων και των παρατάξεών τους δεν έχει αντιληφθεί τίποτα απ' ότι πραγματικά συμβαίνει εδώ - μιλάμε για χαμένες ψήφους 1000%.
Η λύση δεν θα έρθει από αυτούς που εργάζονται άοκνα για να μας εκδιώξουν από τον τόπο μας και να μας στερήσουν τα μέσα για την επιβίωσή μας, τα δικαιώματά μας, τις δουλειές μας, τα σπίτια μας.

Η λύση έρχεται αν δεν ψηφιστεί κανείς από την 300αδα και δεν ξαναμπεί στη Βουλή .Πράγμα αδύνατον για τη χώρα μας διότι η δημοκρατία είναι πολίτευμα για ανθρώπους με ανώτερη παιδεία όχι με μηδενική έτσι λοιπόν μη περιμενεται κάτι άλλο όσο δεν ψηφίζεται κάτι άλλο .Αυτό πρέπει να το σκέφτεται και ο κάθε ένας πριν ψηφίσει γιατί δεν ψηφίζει μόνο για την κωλάρα του αλλά για τους απογόνους και συμπατριώτες του.Να θυμάστε ότι ο κάθε καραγκιόζης πολίτης απέκτησε σκύλο στις μέρες του κοβιτ για να βγαίνει εύκολα βόλτα και εγώ που έχω από τότε που γεννήθηκα δεν μπορούσα να πάω με τη σκύλα μου στο βουνό και το όπλο μου μη με κολησει η κολησω κανένα πετούμενο.Οπως επίσης απολύθηκε ένα κάρο κόσμος επειδή αρνήθηκε να υποβληθεί σε εμβολιασμό καταπατώντας το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης του έναντι των φαρμάκων και αντί να φωνάξουν όλοι ρε πατσαβούρες ο κάθε ένας είναι ελεύθερος να κάνει ή να μην κάνει μαλώναμε μεταξύ μας πιο κάνει καλό και ποιος δεν κάνει που εμβολιάζεται .Και με όλα τα πληρώμενα πατσαβουρια ενώ ο κόσμος πεινάει να παίρνουν εκατομμύρια για να προπαγανδίζουν ότι εντολές έχουν.Τα είδαν και τα ξέρουν όλοι κανείς δεν έχει δικαίωμα να πει δεν ήξερα έχουμε 300 απατεώνες και δεν υπάρχει κανείς να μην το καταλαβαίνει αλλά είπαμε έλλειψη παιδείας και βολευω το κωλο μου αυτή είναι η χώρα μας τα υπόλοιπα είναι ανέκδοτα.

Κάπου το μακρινό 92 φοιτητής τότε ήρθε η αδελφή μου και προσφέρθηκε να μου μαγειρέψει μακαρόνια με κιμά.
περιχαρής εγω περίμενα πως και πως το μεσημεριανό. Καθόμαστε μου βάζει μακαρονια προσθέτει κιμά από πάνω. Πάω να το ανακατατέψω πέρα από μια περίεργη μυρωδιά, που νόμιζα ότι είχε λόγω διαφόρων μπαχαρικών που είχε μέσα παρατήρησα ότι ήταν τελεια ομοιόμορφος Η πρώτη πιρουνιά ήταν κάπως. Την ρώτησα τι είχε μέσα, δεν μου απάντησε, την δεύτερη την έφτυσα σε μια χαρτοπετσετα και έπλυνα το στόμα μου. Τότε μου είπε ότι είχε βάλει κιμά σόγιας. Την γμσβσα, και έφυγα για το κοντινότερο σουβλατζίδικο με δικά της λεφτά. Ακόμα το το θυμάται και το λέει όταν βρισκόμαστε και τρώμε κάτι με κιμά μέσα.
Να δεν τρωγετε αυτο το πραμα με τιποτα

Status
Not open for further replies.
Back