Ακριβως ετσι και χειρότερα.
Εγω πλεον εχω "αποδεχτει" αυτο το παρολογο γεγονος και προσπαθω να βρω μια απαντηση στο
ΓΙΑΤΙ συμβαινει αυτο.
-Γιατι η πολιτεια δειχνει τόσο μεγαλη ανοχη στην εγκληματικότητα ?
-Γιατι αντιμετωπίζεται με υπερμετρη επιεικεια ο εγκληματιας ?
-Γιατι προσπαθει να πνιξει και να ευνουχισει τον φιλησυχο πολιτη ?
Τι οφελος εχει μια κοινωνια απο το να βασιλευει η εγκληματικοτητα και να τρεμει ο πολιτης ?
Μεχρι στιγμης εχω καταληξει στα παρακατω και θα ηθελα να δω κιαλλες αποψεις.
1 : Με την τοση χαλαροτητα, επιεικεια και ανοχη στο εγκλημα καλυπτονται ταυτοχρονα και οι παρανομιες των εκαστοτε ιθυνοντων (βουλετες, εισαγγελεις κλπ)
2 : Υποβαθμιση του επιπεδου μιας πολης-περιοχης, σε δελεαστικό ευρως τιμων για αγοραπωλησεις Real Estate, και στη συνεχεια ξανα-αναβαθμιση.(Το ειδαμε να συμβαινει στο Ψυρρη...ναρκομανεις, εγκληματιες, αγορασθηκαν ολοκληρα τετραγωνα σε ξεφτιλα τιμες, γκρεμιζονται παλιες μονοκατοικιες και τωρα αρχιζουν τα Loft και τα οικοδομικα τετραγωνα επιχειρησεων τα οποια θα πουληθουν σε πολλαπλασιες; τιμες. Τρουμπα-Πειραια τα ιδια).
3 : Ενισχυση του αισθηματος φοβου και υποταγης του πολιτη σε καθε μορφη βιας (στην προκειμενη απο εγκληματιες), αλλα ειναι και ενας υπεροχος τροπος εκπαιδευσης να μαθει να μην σηκωνει αναστημα ο πολιτης γενικοτερα ωστε να κανει πιο ευκολα γαργαρα τα οσα παραλογα του σερβιρονται.