Σημαδεύοντας την επικαιρότητα Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ηροδοτου Ιστοριες
Η αποφαση του Οτανη
Λοιπόν είχαν μπροστά τους αυτές τις τρεις γνώμες και οι υπόλοιποι τέσσερις απ' τους εφτά ασπάστηκαν αυτή την τελευταία. Κι ο Οτάνης, αφού η γνώμη του, με την οποία επιδιώκει να εγκαθιδρύσει ισονομία στους Πέρσες, μειοψήφησε, είπε, έτσι που να τον ακούν όλοι τους, τα εξής: «Σύντροφοι επαναστάτες, είναι ολοφάνερο πια ότι ένας από μας πρέπει να γίνει βασιλιάς, είτε σ' όποιον πέσει ο κλήρος είτε όποιον αναδείξει η πλειοψηφία των Περσών, αν τ' αφήσουμε σ' αυτούς, ή με κάποια άλλη μεθόδευση33· εγώ λοιπόν αποσύρομαι απ' τη διεκδίκηση· γιατί δεν επιθυμώ ούτε να εξουσιάζω ούτε να με εξουσιάζουν· και παραιτούμαι απ' την αξίωση να πάρω την εξουσία με τον όρο κανένας από σας να μη με εξουσιάζει, ούτε εμένα τον ίδιο ούτε τους απογόνους μου σ' όλες τις μελλοντικές γενιές». Αυτά είπε κι οι άλλοι έξι τα αποδέχτηκαν· έτσι αυτός παραιτήθηκε από τη διεκδίκηση και αποσύρθηκε. Και σήμερα αυτή η οικογένεια κρατά συνέχεια, μονάχα αυτή, την ελευθερία της34 στο περσικό κράτος και δέχεται μόνο όσες διαταγές θέλει, χωρίς να παραβαίνει τους νόμους των Περσών.
Πηγη:http://ebooks.edu.gr/ebooks/v/html/8547/2230/Irodotou-Istories_A-Gymnasiou_html-empl/index3_2.html

Φυσικά:το ''βλαμμένο'' όπως λες ήταν εξασκημένος σκοπευτής(σκέψου ότι στο σπίτι του πατέρα του βρέθηκαν 30 όπλα)
Το οτι βρεθηκαν 30 οπλα στο σπιτι του πατερα του τον κανει αυτοματως "εξασκημενο σκοπευτη"? δεν Νομιζω...
Εγω πιστευω οτι εξασκημενος σκοπευτης στα 110 μετρα θα τον ειχε μασει μπαλα τον κοκκινομπουσπουρα...

Το οτι βρεθηκαν 30 οπλα στο σπιτι του πατερα του τον κανει αυτοματως "εξασκημενο σκοπευτη"? δεν Νομιζω...
Εγω πιστευω οτι εξασκημενος σκοπευτης στα 110 μετρα θα τον ειχε μασει μπαλα τον κοκκινομπουσπουρα...
Mα μην ξεχνάς ότι ο Τραμπ έκανε μια σχετικά απότομη κίνηση του κεφαλιού του,όλοι το είδαμε αυτό.Και εφόσον κούνησε το κεφάλι του,το κ@λόπαιδο δεν μπόρεσε να τον σκοτώσει.Δολοφόνησε όμως δυστυχώς έναν αθώο που παρίστατο και τραυμάτισε ένα ακόμα άτομο...:(:mad:

Για ραβδωτό μιλάμε.
Φούσκωσε ένα μπαλόνι, δέστο με 10 εκατοστά κλωστή ώστε να έχει μία μικρή κίνηση πέρα δώθε και προσπάθησε να το πετύχεις από 136 μέτρα μακρυά. Εννοείται ότι στο σημείο που θα κάτσεις να κάνεις βολή, θα πας τρέχοντας 1500 μέτρα και στα τελευταία 25 μέτρα θα τα διανύσεις έρπην.
Έχεις δικαίωμα 5 βολών και χρόνο 10 δευτερόλεπτα στο σύνολο βολών από τη στιγμή του πρηνηδόν σημείου βολής.
Αν πετύχεις το μπαλόνι, και με την καλύτερη διόπτρα του εμπορίου να έχεις, τότε είσαι στην ελίτ των σκοπευτών παγκοσμίως.
Το λάθος του ήταν στο σημείο του σώματος που διάλεξε.

Εννοείται ότι στο σημείο που θα κάτσεις να κάνεις βολή, θα πας τρέχοντας 1500 μέτρα και στα τελευταία 25 μέτρα θα τα διανύσεις έρπην.
Γιατι αυτος πηγε τρεχοντας 1500 μετρα και τα τελευταια 25 ερπην? καμμια σχεση...Εγω πιστευω οτι επαγγελματιας ελευθερος σκοπευτης στα 136 μετρα δεν τον εχανε...

Γιατι αυτος πηγε τρεχοντας 1500 μετρα και τα τελευταια 25 ερπην?
Ναι, κουβαλούσε και την σκάλα.
Στο θέμα της απόλυτης ακρίβειας σε πραγματικές συνθήκες, μεγάλο ρόλο παίζει η ψυχολογία και ο συγκεκριμένος ήταν αρκετά ψυχρός.

Παντως τουλαχιστον ετσι οπως ειδα εγω το βιντεο δεν κανει κινηση να τον χτυπησει αλλα κανει κινηση να του αρπαξει το τηλεφωνο(που ειναι πλησιον του προσωπου του εργαζομενου...) απο τα χερια και φαινεται σαν να προσπαθει να τον χτυπησει στο προσωπο...Δεν τρεφω καμμια συμπαθεια προς τον συγκεκριμενο αλλα προσπαθω να ειμαι αντικειμενικος ειτε τον συμπαθω ειτε τον αντιπαθω τον αλλο οσο κι αν ειναι δυσκολο μερικες φορες...
Στον Αυγενακη αναφερομαι....

Ναι, κουβαλούσε και την σκάλα.
Στο θέμα της απόλυτης ακρίβειας σε πραγματικές συνθήκες, μεγάλο ρόλο παίζει η ψυχολογία και ο συγκεκριμένος ήταν αρκετά ψυχρός.
Εγω παλι πιστευω οτι ηταν αρκετη ωρα στην στεγη ωστε να πεσουν οι παλμοι του στο φυσιολογικο,αλλα για να γινει αυτο πρεπει να εισαι και εκπαιδευμενος για τετοιες καταστασεις....Τελος παντων οτι και να λεμε εικασιες κανουμε....

Εγω παλι πιστευω οτι ηταν αρκετη ωρα στην στεγη ωστε να πεσουν οι παλμοι του στο φυσιολογικο,αλλα για να γινει αυτο πρεπει να εισαι και εκπαιδευμενος για τετοιες καταστασεις....Τελος παντων οτι και να λεμε εικασιες κανουμε....
Λεκτικη βια ασκησε..
Ας τον καμαρωσουν οσοι τον ψηφιζουν.

Γιατι αυτος πηγε τρεχοντας 1500 μετρα και τα τελευταια 25 ερπην? καμμια σχεση...Εγω πιστευω οτι επαγγελματιας ελευθερος σκοπευτης στα 136 μετρα δεν τον εχανε...
Πρώτα πρώτα, επαγγελματίας ελεύθερος σκοπευτής δεν θα πλησίαζε στα 130 μέτρα, με κίνδυνο να γίνει αντιληπτός και να εξουδετερωθεί πριν κάνει αυτό που ήθελε. Και μάλλον δεν θα επέλεγε ημιαυτόματο τουφέκι, δεν είναι ο πιο κατάλληλος τύπος όπλου για τέτοια δουλειά.
Πλάκα έχουν οι θεωρίες συνωμοσίας, αλλά ... αν κάποια "μυστικά κέντρα" ήθελαν τον Τραμπ νεκρό, τώρα ο Τραμπ θα κοιτούσε τα ραδίκια ανάποδα, χωρίς καμία αμφιβολία ...
Ένα βλαμμένο ήταν, που μάλλον ήθελε να αυτοκτονήσει αλλά το αρρωστημένο του μυαλό του έλεγε να κάνει πρώτα κάτι "πολύ σπουδαίο" που θα τον έκανε "διάσημο" στα ΜΜΕ και στα social media ... Σαν και τα διάφορα βλαμμένα, που έχουν μπουκάρει κατά καιρούς σε σχολεία, πυροβολώντας αδιακρίτως συμμαθητές και δασκάλους τους ... Ή μήπως και αυτά ήταν βαλτά και εκτελούσαν εντολές "μυστικών δυνάμεων" ????

Status
Not open for further replies.
Back