Σκέφτομαι να αγοράσω.. ARXEIO

Status
Not open for further replies.
Είμαι μεταξύ μπενελας και μπαικαλ ίσως το σώσεις το κοντάκι να έρθει στα μέτρα σου και με 4-5 κατοσταρικα να γίνει η δουλειά και σου μείνουν αλλά τόσο στο ταμείο για μαξους
Εγώ κλείνω πολύ στη μπενελι . Αν και επειδή το έχει ένας φίλος το κοντάκι του είναι πολύ κοντό για μένα .

Όχι πρέπει να πάω οπλουργο να βάλω φέτα και πέλμα . Που σημαίνει 50-80 ευρώ ανάλογα το πέλμα . Το μήκος με τα δύο πέλματα που διαθέτει είναι 35 και 36 εκατοστά μόνο. Αλλά πάλι αυτό έχω στο μάτι να πάρω . Στο μπαικαλ φοβάμαι την αποχρωμιωση των Καννών μήπως και έχουν θέμα μετά οι κάννες εσωτερικά από σκουριά .

Όχι πρέπει να πάω οπλουργο να βάλω φέτα και πέλμα . Που σημαίνει 50-80 ευρώ ανάλογα το πέλμα . Το μήκος με τα δύο πέλματα που διαθέτει είναι 35 και 36 εκατοστά μόνο. Αλλά πάλι αυτό έχω στο μάτι να πάρω . Στο μπαικαλ φοβάμαι την αποχρωμιωση των Καννών μήπως και έχουν θέμα μετά οι κάννες εσωτερικά από σκουριά .
Με καλή λείανση και καθαρισμό μια χαρά θα είναι

Αποφάσισα και εγώ να μπω στο club των αυτογεμών. Πήρα την Winchester SeXy4

Φυσικά θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους που με τις απαντήσεις τους με βοήθησαν στην επιλογή. Το όπλο τώρα είναι στο χουριό και εγώ δουλειά και ανυπομονώ να πάω να το χουφτώσω
pic1.jpg
..

Stay tuned θα ανεβάσω το μωρό σε διάφορες πόζες :)
Καλορίζικη, καλοτουφεκη Παναγιώτη, να την χαρείς!

Και ένα ακόμη διλλημα. Για το κυνήγι της μπεκατσας :
1) s/p lanber 2077
2) benelli becaccia supreme καραμπίνα
3) διασκευή παλιού s/p baikal
Τι από αυτά θα διαλέγατε;
benelli becaccia την έχω από το 2005 για τσιχλοκοτσυφα και μπεκάτσα, πολύ κάλο όπλο και χωρίς ποτέ κανένα πρόβλημα

Καλησπέρα. Θα συμφωνουσατε στο να πουλήσω την 391 teknys που κατέχω για αγορά browning maxus;
Το όπλο θα προορίζεται για φάσσα,λαγό,γουρούνι ,μιας και για το κύριο κυνήγι που κάνω της μπεκατσας πήρα απόφαση για αγορά άλλου όπλου . Οπότε θέλω ένα όπλο για τα υπόλοιπα κυνήγια .
Ούτε να το σκέφτεσαι!

1) s/p lanber 2077
Εάν πραγματικά το θες μόνο για μπεκάτσα εγώ θα αγόραζα το lanber φίλε μου .

Γιατί ειδικά από την becaccia;
Τόσο χάλια την θεωρείς;
Δημήτρη θέλει να πει ο Τόλης πως ένα δίκαννο (s.pose) είναι πιο βολικό σε αυτό το κυνήγι από μια καραμπίνα σε θέμα χειρισμού....
Δν είπε πως είναι χάλια..... :)

1) s/p lanber 2077
Ο κολλητός μου πήρε το lanber 2087 με 63cm σε 71 έπρεπε να περιμένει καιρό για να έρθει... πολύ όμορφο εδώ και 3-4 χρόνια που το έχει σε κυνήγι ορτυκιού και υδρόβιου απροβλημαστο και με ωραίες τουφεκιές στα + πολύ βολικό με μικρό βάρος.....
Και εδώ μια φωτό που μου το έδωσε για ένα κυνήγι
IMG_20200215_112921.jpg

Ο κολλητός μου πήρε το lanber 2087 με 63cm σε 71 έπρεπε να περιμένει καιρό για να έρθει... πολύ όμορφο εδώ και 3-4 χρόνια που το έχει σε κυνήγι ορτυκιού και υδρόβιου απροβλημαστο και με ωραίες τουφεκιές στα + πολύ βολικό με μικρό βάρος.....
Και εδώ μια φωτό που μου το έδωσε για ένα κυνήγι
View attachment 9555
Κουκλάκι!!

Γιατί ειδικά από την becaccia;
Τόσο χάλια την θεωρείς;
Φιλε μου οχι και χαλια η benelli απλα ειναι πολυ ελαφρια και στις αποτομες επωμισεις δεν ειναι οτι καλυτερο γτ καλα κουβαλιετε ολημερα αλλα αν δε μπαινει εκει που πρεπει τις ελαχιστες φορες. Που θα χρειαστει στη μπεκατσα τι να το κανω να σε σε καμια ανηφορα τρελη μετα απο ολοημερο απραξιας να κανει φερμα οσκυλος επιτοπου και να ανεβειςμε. Τηγλωσσα εξω καιμετα απο τριαρα να φυγει αλοβητη ξερεις ποσομακρυα την πετας??? Χαχαχαχα

Φιλε μου οχι και χαλια η benelli απλα ειναι πολυ ελαφρια και στις αποτομες επωμισεις δεν ειναι οτι καλυτερο γτ καλα κουβαλιετε ολημερα αλλα αν δε μπαινει εκει που πρεπει τις ελαχιστες φορες. Που θα χρειαστει στη μπεκατσα τι να το κανω να σε σε καμια ανηφορα τρελη μετα απο ολοημερο απραξιας να κανει φερμα οσκυλος επιτοπου και να ανεβειςμε. Τηγλωσσα εξω καιμετα απο τριαρα να φυγει αλοβητη ξερεις ποσομακρυα την πετας??? Χαχαχαχα
Πάρτη 66 πόντους να μη φεύγει όπου να ναι.
Ενώ με τη βαριά, όταν θα φτάσεις εκεί δεν θα μπορέσεις καν να επωμισεις, όχι να ρίξεις και τρεις.
Για όλα υπάρχει η χρυσή τομή.
Πάντως σ αυτές τις επιλογές, εφόσον υπάρχει ήδη το όπλο θα έφτιαχνα το μπαικαλ προς μπεκατσοντουφεκο

Ξεκούραστα τα ελαφριά όπλα δεν λέω ,όμως εάν αναλογιστούμε ότι υπάρχουν μπεκατσοφυσιγγα 40 gr τι λόγω μπορεί να έχει ένα τόσο ελαφρύ όπλο ; εάν το καλοσκεφτούμε κύριοι το πιο ιδανικό όπλο για μπεκάτσα ορτύκι είναι το 20αρι η αναλογία του βάρους του με τις γομωσεις του και το βάρος του είναι το απόλυτο μπεκατσοντουφεκο ,αλλιώς πας σε ένα ελαφρύ 12αρι και ξεχνάς γομωσεις πάνω από 34gr που έτσι και αλλιώς αυτό είναι το σωστό .Βέβαια εγώ πολλά χρόνια την κυνηγάω με όπλα όχι ελαφριά αφού τα όπλα μου τα θέλω για all around χρήσει και ένα όπλο 2800 2900 δεν είναι για τα πάντα ,όταν τα χρόνια περάσουν και αισθανθώ ότι κρεμάω τότε θα το σκεφτώ το ελαφρύ όπλο ,εύχομαι αυτή η ώρα να έρθει πολύ πολύ αργά στην ζωή μου .

Πάρτη 66 πόντους να μη φεύγει όπου να ναι.
Ενώ με τη βαριά, όταν θα φτάσεις εκεί δεν θα μπορέσεις καν να επωμισεις, όχι να ρίξεις και τρεις.
Για όλα υπάρχει η χρυσή τομή.
Πάντως σ αυτές τις επιλογές, εφόσον υπάρχει ήδη το όπλο θα έφτιαχνα το μπαικαλ προς μπεκατσοντουφεκο
Το φαβαμαι πολύ το μπαικαλ . Δεν θ πω να δώσω τόσα λεφτά για να κάνω ένα όπλο που δεν είναι εργοστασιακό . Βασικά είμαι πολύ μπερδεμένος και δεν ξέρω τι ακριβώς να κάνω . Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να κάνω κάτι για το μπεκατσοκυνηγι γιατί η 391 είναι βαρυα να την έχεις στα χέρια για πολλές ώρες κυνηγιού . Και εφόσον μπορώ να κάνω κάτι για να βελτιώσω την ζωή μου θέλω να το κάνω .

Ξεκούραστα τα ελαφριά όπλα δεν λέω ,όμως εάν αναλογιστούμε ότι υπάρχουν μπεκατσοφυσιγγα 40 gr τι λόγω μπορεί να έχει ένα τόσο ελαφρύ όπλο ; εάν το καλοσκεφτούμε κύριοι το πιο ιδανικό όπλο για μπεκάτσα ορτύκι είναι το 20αρι η αναλογία του βάρους του με τις γομωσεις του και το βάρος του είναι το απόλυτο μπεκατσοντουφεκο ,αλλιώς πας σε ένα ελαφρύ 12αρι και ξεχνάς γομωσεις πάνω από 34gr που έτσι και αλλιώς αυτό είναι το σωστό .Βέβαια εγώ πολλά χρόνια την κυνηγάω με όπλα όχι ελαφριά αφού τα όπλα μου τα θέλω για all around χρήσει και ένα όπλο 2800 2900 δεν είναι για τα πάντα ,όταν τα χρόνια περάσουν και αισθανθώ ότι κρεμάω τότε θα το σκεφτώ το ελαφρύ όπλο ,εύχομαι αυτή η ώρα να έρθει πολύ πολύ αργά στην ζωή μου .
Φυσίγγια στην μπεκάτσα πάνω από 34 γρ δεν έχω ρίξει ποτέ και ούτε σκοπεύω να το κάνω . Αντέχω να κουβαλάω και το τωρινό μου όπλο , αλλά γιατί να μην είμαι πιο ξεκούραστος στον κυνηγότοπος .

Status
Not open for further replies.
Back