Σκοπευτικά Φυσίγγια Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εδώ έχω έναν ενδοιασμό και πιστεύω ότι συμβαίνει το αντίθετο. Από πρακτική σκοποβολή έχω μεσάνυχτα και ότι έχω δει, το έχω δει μόνο από βίντεο. Δεν νομίζω ότι οι μεταλλικοί στόχοι μπαίνουν μακριά, το πολύ να είναι 15-20 μέτρα. Δεν σου κρύβω ότι μόλις κυκλοφόρησαν αυτά τα φυσίγγια μου πέρασε από τό μυαλό η ιδέα, να τα δοκιμασω σε μικρά παπιά. Σε συζήτηση που είχα με πωλητή, μου είπε ότι θα έχω πρόβλημα με τις χαμηλές πιέσεις, κάτι που θεωρώ πιθανό, γιαυτό και δεν τα προμηθεύτηκα. Όχι ότι λαμβάνω υπόψη τις γνώμες των πωλητών γιατί έχω ακούσει πολλά περίεργα, αλλά εδώ μου φάνηκαν βάσιμα.

Γιώργο , πήρα από το site της B&P τα χαρακτηριστικά από δύο φυσίγγια σκοπευτικά 28g , και τα ποστάρω.
στο φυσίγγι που είναι για practical δίνει πίεση 580 bar και v1=405m/s
σε αυτό που είναι trap-skeet professional ( όπως λέει το site ) δίνει πίεση 560 bar v1=405m/s.
Δεν ξέρω παραπάνω αλλά δεν βλέπω στο practical χαμηλές πιέσεις .
Όμως τελικά τα έχει ρίξει κανείς ρε παιδιά να μας πεί εντυπώσεις ?.
μου φαίνεται θα πάρω 2-3 κουτιά να τα ρίξω να δω τι παίζει.
FAUcKHU.gif

TkI0aM0.gif

Είναι πιστεύω μια μέση τιμή, υπάρχει και ελληνική εταιρεία παραγωγής σκαγίων που βγάζει με 11,3 ειδικό βάρος.
Λογικά είναι ανάλογα την καθαρότητα του κράματος και την ανάμιξη με αντιμόνιο
Συμφωνώ,Όσο περισσότερο αντιμονιο έχει μέσα τόσο ελαφρύτερο είναι το κραμα

Είναι πιστεύω μια μέση τιμή, υπάρχει και ελληνική εταιρεία παραγωγής σκαγίων που βγάζει με 11,3 ειδικό βάρος.
Λογικά είναι ανάλογα την καθαρότητα του κράματος και την ανάμιξη με αντιμόνιο
Για του Ρουμελιώτη τα sporting που στα 28 γραμμαρια (ζυγισμένα) εχει 420 σκάγια, τοτε χρειαζεται τον συντελεστή 10.46. Οσο μικρότερο το ειδικό βάρος, τόσο περισσότερο (θεωρητικά) αντιμόνιο έχουν ή άλλες προσμίξεις;

Για του Ρουμελιώτη τα sporting που στα 28 γραμμαρια (ζυγισμένα) εχει 420 σκάγια, τοτε χρειαζεται τον συντελεστή 10.46. Οσο μικρότερο το ειδικό βάρος, τόσο περισσότερο (θεωρητικά) αντιμόνιο έχουν ή άλλες προσμίξεις;
Θεωρητικά ναι

Φίλε μην κοιτάς αποκλειστικά τον αριθμό σκαγίων, για δες και τη διάμετρο των σκαγίων του. Γτ μπορεί να λέει πχ 8 η στάμπα αλλά να είναι 8,5 ή και 9 ακόμα!
Λίγο που το έψαξα με αφορμή την ερώτησή σου, αν δεν κάνω λάθος, ο καθαρός μόλυβδος έχει ειδικό βάρος 11,34
Στις προσμίξεις του με μέταλλα που έχουν μικρότερο ατομικό βάρος, όπως το αντιμόνιο, το ειδικό βάρος του κράματος που προκύπτει είναι σαφώς μικρότερο.
Οπότε το 11,10 είναι πιστεύω μία φυσιολογική μέση τιμή, που υποδεικνύει ότι υπάρχει μια μικρή προσμίξη με αντιμόνιο φαντάζομαι κάπου στο 2-3% όπως έχει η πλειονότητα των εμπορικών φυσιγγίων. Μειώνοντας και άλλο στην εξίσωση το ειδικό βάρος, ουσιαστικά είναι σαν να παραδέχεσαι ότι το σκάγι έχει περισσότερο αντιμόνιο, που στην πράξη δεν συμβαίνει με τα φυσίγγια που χρησιμοποιούμε. Από όσο θυμάμαι μέχρι 7% αντιμόνιο φτιάχνονται σκάγια και λογικά αυτό θα συμβαίνει γτ ναι μεν με το αντιμόνιο σκληραίνει το σκάγι, αλλά από κει και πέρα χάνει μάζα άρα και κινητική ενέργεια.

Τα federal που είναι από τα πιο σκληρά σκάγια που έχω δοκιμάσει βγάζουν ειδικό βάρος 10,65
Μπορεί κάποιος να μετρήσει σκάγια από lambro,dorks κ άλλους να δούμε το ειδικό βάρος του καθενός;
Ή έστω από παλιές σημειώσεις από φυσίγγια που έχει σφάξει;

Φίλε μην κοιτάς αποκλειστικά τον αριθμό σκαγίων, για δες και τη διάμετρο των σκαγίων του. Γτ μπορεί να λέει πχ 8 η στάμπα αλλά να είναι 8,5 ή και 9 ακόμα!
Λίγο που το έψαξα με αφορμή την ερώτησή σου, αν δεν κάνω λάθος, ο καθαρός μόλυβδος έχει ειδικό βάρος 11,34
Στις προσμίξεις του με μέταλλα που έχουν μικρότερο ατομικό βάρος, όπως το αντιμόνιο, το ειδικό βάρος του κράματος που προκύπτει είναι σαφώς μικρότερο.
Οπότε το 11,10 είναι πιστεύω μία φυσιολογική μέση τιμή, που υποδεικνύει ότι υπάρχει μια μικρή προσμίξη με αντιμόνιο φαντάζομαι κάπου στο 2-3% όπως έχει η πλειονότητα των εμπορικών φυσιγγίων. Μειώνοντας και άλλο στην εξίσωση το ειδικό βάρος, ουσιαστικά είναι σαν να παραδέχεσαι ότι το σκάγι έχει περισσότερο αντιμόνιο, που στην πράξη δεν συμβαίνει με τα φυσίγγια που χρησιμοποιούμε. Από όσο θυμάμαι μέχρι 7% αντιμόνιο φτιάχνονται σκάγια και λογικά αυτό θα συμβαίνει γτ ναι μεν με το αντιμόνιο σκληραίνει το σκάγι, αλλά από κει και πέρα χάνει μάζα άρα και κινητική ενέργεια.
Συμφωνώ μαζί σου,εχεις δικιο. Τα σκάγια πάντως τα μέτρησα με παχύμετρο και ηταν 2, 25 - 2,30mm. 8άρια δηλαδη.

Η Lambro έχει ημίσκληρα σκάγια εγγυημένης περιεκτότητας 2% αντιμόνιο
Αυτό το θυμαμαι από το site της,απλά να μετρούσαμε τα σκάγια ενός lambro για να βλέπαμε με 2% αντιμονιο πόσο είναι το ειδικό βάρος του μολυβδου

Δοκίμασε να λιώσεις ένα με την πένσα, ίσως να είναι αρκετά σκληρό. σύγκρινέ το άμα έχεις με 8αρι lambro
τα φυσίγγια του πάντως είναι συγκεντρωτικά οπότε ίσως εξηγείται λόγω σκληρότερων σκαγίων
Συμφωνώ μαζί σου,εχεις δικιο. Τα σκάγια πάντως τα μέτρησα με παχύμετρο και ηταν 2, 25 - 2,30mm. 8άρια δηλαδη.

Απο lambro καφέ Νο5 το ειδικό βάρος βγαίνει περίπου 10,17
Κ από το lambro μπλε Νο6 το ειδικό βάρος βγαίνει περίπου 10,32
Πιο ελαφρύ από τα federal Νο5 με 3,05mm,αλλά πολύ πιο μαλακά τα σκάγια,οπότε δεν παίζει μόνο το αντιμονιο, αλλά μάλλον η γενική καθαρότητα του κραματος

...αλλά μάλλον η γενική καθαρότητα του κραματος
Αυτο φοβάμαι κ εγώ... Αρα πρωτα μετραμε και μετα χρησιμοποιουμε το πινακακι του idiogomosi γιατι αλλιως εχει αποκλίσεις σημαντικές. Νομιζω εχουν σημαντική διαφορά τα 396 σκάγια απο τα 430 λόγω λαθους ειδικού βάρους που μπορεί να βάλουμε ως δεδομένο στο προγραμματάκι αυτό.

Αυτο φοβάμαι κ εγώ... Αρα πρωτα μετραμε και μετα χρησιμοποιουμε το πινακακι του idiogomosi γιατι αλλιως εχει αποκλίσεις σημαντικές. Νομιζω εχουν σημαντική διαφορά τα 396 σκάγια απο τα 430 λόγω λαθους ειδικού βάρους που μπορεί να βάλουμε ως δεδομένο στο προγραμματάκι αυτό.
Φυσικά,μεγάλη η διάφορα,πιστεύω πως όλα κυμαίνονται γύρω στο 10,3-10,6 με πιο πιθανό το 10,45

Αυτό το θυμαμαι από το site της,απλά να μετρούσαμε τα σκάγια ενός lambro για να βλέπαμε με 2% αντιμονιο πόσο είναι το ειδικό βάρος του μολυβδου
Μανόλη πως θα καταλάβεις το ειδικό βάρος μετρώντας τα συνολικά σκάγια του φυσιγγίου;

Μανόλη πως θα καταλάβεις το ειδικό βάρος μετρώντας τα συνολικά σκάγια του φυσιγγίου;
με απλή μέθοδο των τριών λογικά!
αναλογικά...
δυο φυσίγγια με το ιδιο ακριβως βαρος σκαγίων
με την ίδια ακριβώς διάμετρο σκαγίων
αυτό που έχει πιο πολλά σκάγια έχει μικρότερο ειδικό βάρος κράματος

με απλή μέθοδο των τριών λογικά!
αναλογικά...
δυο φυσίγγια με το ιδιο ακριβως βαρος σκαγίων
με την ίδια ακριβώς διάμετρο σκαγίων
αυτό που έχει πιο πολλά σκάγια έχει μικρότερο ειδικό βάρος κράματος
Βασίλη ακριβή ειδικό βάρος δεν θα βρεις(π.χ11γρ./κυβ. εκατοστό). θα ήθελα να μου περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο βρήκε το ειδικό βάρος στα φυσίγγια federal όπως αναφέρι πιο πάνω.

Βασίλη ακριβή ειδικό βάρος δεν θα βρεις(π.χ11γρ./κυβ. εκατοστό). θα ήθελα να μου περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο βρήκε το ειδικό βάρος στα φυσίγγια federal όπως αναφέρι πιο πάνω.
Απο το excel του Βασίλη,Αφού ξέρω διάμετρο σκαγιου,πλήθος κ ακριβή γραμμάρια το excel σου βγάλει το ειδικό βάρος ετοιμο

Status
Not open for further replies.
Back