Σωστός ο συλλογισμός σου, αλλά τη δόση του Due Europe που τη βρήκες; Την μέτρησες ο ίδιος ή κάποιος άλλος ;; Γιατί εγώ την είχα βρει πολύ μικρότερη:
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Σκοπευτικά-φυσίγγια.64/post-294654 ... Μόλις 1,31 γρ. !!!!! Κι εντάξει, πες ότι έτυχε το φυσίγγι που έκοψα να είχε τη μέγιστη απόκλιση προς τα κάτω ... Και πάλι όμως, κατά μέσον όρο, η δόση του δεν πρέπει να είναι πάνω από 1,33 γρ. Εξάλλου το καταλαβαίνεις και στον ώμο πόσο μαλακό είναι. Τότε που είχα ρίξει μερικά κουτιά, από όσο θυμάμαι το είχα νιώσει περίπου ίδιο και μάλλον λίγο πιο μαλακό από το πράσινο Lambro. Δυστυχώς δεν έχω ταχογράφο και δεν έχω μετρήσει ποτέ ταχύτητες, συγκρίνω μόνο με βάση τη δοσολογία που βρίσκω, σε συνδυασμό με τις ταχύτητες που αναφέρουν οι εταιρείες, αλλά δεν τους έχω και πολλή εμπιστοσύνη. Π.χ. δεν πιστεύω ότι το πράσινο Lambro βγάζει V1 410 m/s, θα έλεγα το πολύ 400. Όπως και για τα series 2 & 3 θεωρώ πολύ αισιόδοξα τα 410 - 412 m/s που αναφέρει στο site.
Επίσης έχω την εντύπωση (παλαιότερα έτσι ήταν, αλλά τώρα δεν ξέρω) ότι η NSI αναφέρει τις ταχύτητες στα 2,5 μέτρα (V2,5) οπότε για τη V1 πρόσθεσε μερικά μέτρα ακόμη (8-10 ;;; - δεν ξέρω ακριβώς).
Όσο για το NSI Due Sporting είναι σίγουρα πολύ πιο γρήγορο (και πιο δυνατό) κι από το Europe, αλλά κι από τα Lambro Sporting και series 2. Και είναι φυσικό, με δόση 1,43-1,45 γρ AS και 688 !!! Κι όμως η εταιρεία το δίνει 410 m/s, το ίδιο δηλαδή που δίνει και η Lambro τα δικά της !!! Οπότε τι γίνεται;;;; Είτε δεν δίνουν σωστές (πραγματικές) ταχύτητες, είτε τις μετράνε με διαφορετικό τρόπο καθένας (V0 - V1 - V2,5 κλπ.)...