Σουγιάδες και Μαχαίρια

Ποιος θα θελήσει να ανοίξει μπουκάλι με φελλό και μάλιστα στο ύπαιθρο ??? .yel.
μην το λες Στέλιο... ο πατριώτης μου (dim63) συνηθίζει στο καρτέρι της φάσας να απολαμβάνει ενα "Château τραχανοπλαγιά " ενώ συχνά το συνοδεύει με μπρουσκετες γαλλικής μπαγκέτας , σοταρισμένο φουαγκρα και καραμελωμένα κρεμμύδια. :D:D

μην το λες Στέλιο... ο πατριώτης μου (dim63) συνηθίζει στο καρτέρι της φάσας να απολαμβάνει ενα "Château τραχανοπλαγιά " ενώ συχνά το συνοδεύει με μπρουσκετες γαλλικής μπαγκέτας , σοταρισμένο φουαγκρα και καραμελωμένα κρεμμύδια. :D:D
Μπα συνηθως με χορτόπιτες ή χυλοπίτες το συνοδεύει
.sarcastic.

έτσι είναι όπως τα λέτε !
Ακόμα και το μικρούλι 58mm που έχω στο μπρελόκ των κλειδιών κάνει θαύματα .. (ωραίο δώρο για κάποιον καλό μας φίλο ;))
για όποιον ενδιαφέρεται για αγορά , προσωπική μου γνώμη τα ποιο χρήσιμα στο σουγιά για την δραστηριότητα μας πέρα από την λεπίδα είναι:
  • το πριόνι (αδιαπραγμάτευτο) ,
  • το ψαλίδι (κόβει πολλά .. ακόμα και τα νύχια σου άμα δεν περνάει τίποτα απο το καρτέρι :D:D)
μετά θα έβαζα κατσαβίδι για κανενα μερεμέτι επι τοπου αντι για τριμπουσον που έχουν πολλά!
Γενικά θα είναι ποιο χρήσιμο να μην εχει πάρα πολλά καθώς αυξάνεις το βάρος και τα μισά δεν θα τα δουλέψεις ποτέ!

ενδιαφέρων εχει και η νέα σειρά 85mm (μικρότερο απο την κλασική) που νομίζω σε κάποια απο αυτά κλειδώνει και η λεπίδα ..
http://www.voyager-shop.eu/el/63-85mm-σουγιάς
αν και με ψήνει το επόμενο αν ειναι το μεγάλο 111mm με λεπίδα "χασαπομαχαιρο" και πριονάκι που κάνει για κορμούς!
http://www.voyager-shop.eu/el/85-μεγάλο-μέγεθος
Τον μεγάλο ΜαστροΧρηστο τον έχω στο νησί πραγματικά δυνατό εργαλείο και το πριόνι στιβαρό και κοφτερό έχω κλαδεψει από ελιές μέχρι πεύκα.
Έχασα την ευκαιρία κάποτε που έκλεινε ένα μαγαζί victorinox σε κάποιο mall πουλούσε τα πάντα σε τιμές εξευτελιστικές το φιλαράκι όμως με ειδοποίησε όταν έβαλε το λουκέτο.

Βρήκα το παρακάτω στο φατσοβιβλίο!
32252636_10210513861194572_7846599508250066944_n.jpg

Πράγματι, συμφωνώ, το τιρμπουσόν είναι άχρηστο σήμερα, και απορώ γιατί εξακολουθούν να το βάζουν σχεδόν σε όλους τους σουγιάδες !!! Και το μόνο που κάνει είναι να χαλάει τη λαβή, την αίσθησή της στο χέρι !!!
Μπορεί την εποχή που πρωτοφτιάχτηκαν αυτά τα πολυεργαλεία, να ήταν απαραίτητο εξάρτημα, αλλά σήμερα ποιος το χρειάζεται ;;; Ποιος θα θελήσει να ανοίξει μπουκάλι με φελλό και μάλιστα στο ύπαιθρο ??? .yel.
Μη το λες ξέρεις πόσοι φελοι κυκλοφορούν εκεί έξω!.crying smile.

https://www.xrwmatopwleio.gr/el/cat...-ανοξείδωτοι-σουγιάδες-σουγιάδες-μπολιάσματος
Αυτό το μαγαζί έχει τις καλύτερες τιμές που βρήκα στους opinel. Παρήγγειλα ηδη δύο. Θα ενημερώσω και για την εξέλιξη της παραγγελίας.
20180514_114135.jpg

Σήμερα παρέλαβα. Καθυστέρησε λίγο η καρυδιά που δεν το είχε ετοιμοπαραδοτο αλλά με ενημέρωσαν. Ήρθαν σε καλή συσκευασία και σε κουτάκια σε αντίθεση με έναν ίδιο slim που πήρα πριν ένα μήνα από αλλού και μου τον παρέδωσαν χύμα.. Ο slim όπως και ο άλλος που είχα πάρει έχει τέλεια κόψη. Η καρυδιά έχει κάποια μικρά ψεγάδια που θα τα διορθώσω...

20180514_114135.jpg

Σήμερα παρέλαβα. Καθυστέρησε λίγο η καρυδιά που δεν το είχε ετοιμοπαραδοτο αλλά με ενημέρωσαν. Ήρθαν σε καλή συσκευασία και σε κουτάκια σε αντίθεση με έναν ίδιο slim που πήρα πριν ένα μήνα από αλλού και μου τον παρέδωσαν χύμα.. Ο slim όπως και ο άλλος που είχα πάρει έχει τέλεια κόψη. Η καρυδιά έχει κάποια μικρά ψεγάδια που θα τα διορθώσω...
Καλά σφαξίματα ....sarcastic.

Back