Σουγιάδες και Μαχαίρια

Πολυ ωραια τα ταντο σαν μαχαιρια..μελλοντικα θα φτιαξω ενα γιατι μου αρεσουν και μενα παρα πολυ..αλλα στο κλασσικο ιαπωνικο στυλ..η μυτη με την γωνια μπροστα ειναι αμερικανια
Άντε, φτιάξε κανένα, ..με ξύλινη λαβη( να ταιριάζει με το δικαννο;)) γιατί αρέσουν....fgr2

Άντε, φτιάξε κανένα, ..με ξύλινη λαβη( να ταιριάζει με το δικαννο;)) γιατί αρέσουν....fgr2
Θα φτιαξω το χω βαλει στο προγραμμα..να τελειωσω αλλα δυο που ειναι στα σκαρια και θα ξεκινησει..και μενα ξυλα μου αρεσουν στα μαχαιρια εκτος απο εκεινα που προοριζοντε για σκληρες καταστασεις και παμε σ αλλα κολπα

Παιδιά, έχω βρει κάποια site με Έλληνες κατασκευαστές μαχαιριων....
Επειδή, σκέφτομαι ( σε κάνα μήνα ίσως και λίγο παραπανω) να αγοράσω ένα μαχαίρι Ελληνικό μήκους 16/18 εκ. Λαμας, και λαβή (full tang) μάλλον κάποιου είδους κόκκαλο ,
Δινω 150 ευρω πάνω-κατω ...Με ενδιαφέρει ανοξείδωτη λάμα πάχους 4/5 mm...και όσο το δυνατό καλύτερος συνδυασμός διαρκείας χρήσης κοψιματος-σκλήρυνσης...
Τι υλικό λαμας με συμβουλεύεται ?
Kκάποια site ελληνικά με χειροποίητα μαχαίρια, ΑΛΛΆ και με τιμές αναγραφόμενες?think

Παιδιά, έχω βρει κάποια site με Έλληνες κατασκευαστές μαχαιριων....
Επειδή, σκέφτομαι ( σε κάνα μήνα ίσως και λίγο παραπανω) να αγοράσω ένα μαχαίρι Ελληνικό μήκους 16/18 εκ. Λαμας, και λαβή (full tang) μάλλον κάποιου είδους κόκκαλο ,
Δινω 150 ευρω πάνω-κατω ...Με ενδιαφέρει ανοξείδωτη λάμα πάχους 4/5 mm...και όσο το δυνατό καλύτερος συνδυασμός διαρκείας χρήσης κοψιματος-σκλήρυνσης...
Τι υλικό λαμας με συμβουλεύεται ?
Kκάποια site ελληνικά με χειροποίητα μαχαίρια, ΑΛΛΆ και με τιμές αναγραφόμενες?think

Σκευτομα οτι καλη η λαμα των 16-18 εκ, αλλα μαζι με την λαβη θα ειναι πολυ μεγαλο το συννολικο μηκος...
Σαν μαχαιρι γενικηε χρησηε που το θελω, μαλον ειναι καλυτερα ενα με μηκος λαμας 13-15εκ...think

Καλησπερα σε ολους..θελω σαν μελος μιας ομαδας ελληνων μαχαιροποιων να ενημερωσω τον καθε ενδιαδερομενο οτι δημοπρατουντε μαχαιρια δικης μας κατασκευης στο Facebook και τα εσοδα της δημοπρασιας θα δωθουν στον ερυθρο σταυρο για τους πυροπληκτους συνανθρωπους μας..οποιος θελει ας συμβαλει σ αυτη την ωραια πραξη
https://www.facebook.com/groups/Greek.Handmade.Knife/

Back