Μετά απο πολλά χρόνια και μάλιστα σε μια περίοδο που είχα ανάγκη εκτόνωσης ,αποφάσισα να ασχοληθώ με το θέμα μαχαίρι.
Ψάχνοντας στο διαδίκτυο και αφού διάβασα αρκετά ,αν και πολλές λεπτομέρειες μεν αλλά σημαντικές δεν αναφέρονται , αποφάσισα να ξεκινήσω την πρώτη κατασκευή για να δω και στην πράξη τις όποιες δυσκολίες και το που θα γίνουν τα λάθη της πρώτης φοράς..
Το μεγάλο πρόβλημα ειναι ο χώρος. Όταν έχεις να κάνεις με εργαλεία όπως ,μέγγενες ,δίσκους κοπής ,φλόγιστρα ,ταινειολειαντήρες ακόμη και υποτυπώδους μικρού φούρνου για ξέβαμμα και βάψιμο του μετάλλου θέλεις χώρο γιατι δημιουργείς και πολύ βρωμιά. Περα όμως απο τα εργαλεία ,πρεπει να φτιάξεις και κάποιες κατασκευές που ειναι απαραίτητες για την όλη διαδικασία. Ευτυχώς κάποια στάδια μπόρεσα να τα κάνω στη δουλειά σε ώρες μετά την εργασία.
Συνήθως όσοι πρωτοασχολήθηκαν με το θέμα μαχαίρι ,οι πρώτες κατασκευές τους ήταν από παλιές λίμες.Έτσι κι εγώ είχα στα χεριά μου κάποιες λίμες αρκετά παλιές αλλά και πολύ καλές..Ολλανδικές από τη δεκαετία του 1960.
Προχωρώντας την κατασκευή του πρώτου μαχαιριού και φτάνοντας σε κάποιο στάδιο ,άρχισα παράλληλα να προχωράω και άλλα δυο λίγο μικρότερα τα οποία ακόμη θέλουν δουλειά.
Έτσι σας βάζω στα γρήγορα κάποιες φωτογραφίες ,οχι τόσο από την κατασκευή αλλά από τα στάδια εξέλιξης .
Έγιναν κάποια λάθη τα οποία οφείλονται σε βιασύνη και σε λάθος ώρα .Ειναι αυτό που λέμε της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά.
Και φυσικά το ξύλο απο καρυδιά δικιά μου απο το χωριο.Στα επόμενα θα μπει χρυσόξυλο.