Καλησπέρα σε όλους.
Μόλις με πήρε τηλέφωνο κάποιος φίλος να μου πει να δω τις δοκιμές που έχουν αναρτηθεί σε αυτό το thread.
Πραγματικά πολύ καλή δουλειά! Και όντως το Seminole δείχνει να είναι τρίτο (είναι όμως; θα δείτε τι εννοώ).
Τώρα όμως θα ήθελα να κάνω και εγώ κάποιες παρατηρήσεις.
1) 15 μέτρα : την επόμενη φορά που θα θεωρηθεί καλύτερη μία τουφεκιά...οβάλ (από πάνω αριστερά προς τα κάτω δεξιά) όπως αυτή του Beretta 5* στα 15 μ. με έντονο κέντρο σε σχέση με του BL (που έχει τέλεια ανάπτυξη, απόλυτα ομοιόμορφη τουφεκιά).....ας είμαστε λίγο πιό επιφυλακτικοί ως προς το ποιά είναι η καλύτερη.
2) 20 και 25 μέτρα : για να κρίνουμε την καλύτερη τουφεκιά πρέπει να μετρήσουμε
α) ομοιομορφία κατανομής όπου είναι μακράν καλύτερη του Bell με το εργοστασιακό να έχει πολύ πυκνό κέντρο, ειδικά στα 20 μέτρα (αλλά θα πω για αυτό και πιό κάτω) και
β) τα κενά στη περιφέρεια τους όπου και πάλι το Bell έχει σαφώς λιγότερα.
Και τώρα κάποια πράγματα που, λόγω εμπειρίας παρατήρησα (έχω κάνει χιλιάδες δοκιμές για να μην τα δει το μάτι μου αμέσως) :
- Στα 20 μέτρα και οι δύο τουφεκιές είναι
εμφανώς ολόκληρες μέσα στον πίνακα. Όμως, η μέν τουφεκιά του Bell έχει
449 σκάγια (και μέτρησα μέχρι και σκιές για να βγούνε τόσα), το δε εργοστασιακό με την "καλύτερη" τουφεκιά έχει.....
521 σκάγιια (όποιος δεν βαριέται ας ξανακάνει το μέτρημα, εγώ το έκανα 3 φορές γαι την κάθε μία). Και προφανώς δεν έχουν φύγει σκάγια εκτός, όποιος έχει έστω και ελάχιστη εμπειρία το καταλαβαίνει καθώς και οι δύο τουφεκιές έχουν εξαντλήσει την ανάπτυξή τους μέσα στα όρια του πίνακα. Βέβαια αυτό μάλλον δικαιολογείται από το επόμενο.
- Και στα 20 αλλά και στα 25 μέτρα,
το εργοστασιακό έχει εμφανέστατα στο κέντρο αρκετά σκάγια που είναι τουλάχιστον 2 νούμερα πιό ψιλά από τα υπόλοιπα (και όχι, δεν έχει να κάνει με τον υγρό πίνακα ή όχι σε εκείνο το σημείο, δείτε στα 25 που είναι υγρός σχεδόν παντού).
Οπότε, ή οι γομώσεις που χρησιμοποιήθηκαν ήσαν διαφορετικές ή το εργοστασιακό αποδίδει όπως όλοι οι κύλινδροι δηλ με τη λεγόμενη "τρύπα" (donut = κουλούρι την ονομάζουν εις την αλλοδαπή) που ή λείπουν σκάγια ή και αυτά που υπάρχουν δεν έχουν την σωστή, ίδια ενέργεια με τα υπόλοιπα.
Όμως στη δεύτερη περίπτωση, πως δικαιολογούνται τα επιπλέον σκάγια;;;
Εδώ θα ήθελα να πω πως, όποιος ψάξει και μέσα στο HL αλλά και σε διεθνή forum που γράφω, ΠΑΝΤΑ ΤΟΝΙΖΩ πως, αν και οι
δοκιμές σε πίνακα κολακεύουν πάντα τα τσοκ μου, αυτές
δεν σημαίνουν σχεδόν τίποτα, είναι μάι πολύ "αχνή" ένδειξη. Μόνο στην πράξη, στο κυνήγι μπορεί να δει κανείς την πραγματική απόδοση. Ο πίνακας είναι δοκιμή σε 2 διαστάσεις για ένα μέγεθος όπως είναι η τουφεκιά μέσα στον αέρα που είναι 3 διαστάσεων.
Και στην πράξη, έ, "έχει βουίξει η πλάση" και στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό για την απόδοση των BRAIN. Για τις τουφεκιές που βγάζει το Bell μπορεί όπιος φίλος ενδιαφέρεται να δει στο
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/brain-chokes.779/page-9 , δοκιμές που έγιναν όχι από εμένα αλλά από φίλους με τα όπλα τους και με διαφορετικά φυσίγγια (εισαγωγής και ελληνικά) στα 10,20 και 30 μέτρα στους ίδιους πίνακες της Μαλακάσας.
Κλείνοντας να πω πως ο κάθε συνδυασμός κάννης, τσοκ και φυσιγγιού είναι και θα είναι πάντα διαφορετικός από όλους τους άλλους. Το κακό είναι πως θέλει πολλή δουλειά και ψάξιμο για να βρεις κάποιον καλόν. Και εδώ τα BRAIN έχουν κάνει την διαφορά.
Μου έχουν πει κάποιοι φίλοι και γνωστοί ότι "ξέρουν πως κάποιοι μου την έχουν στημένη" κλπ κλπ. Όντως κάποιοι δεν έχουν πει καλή κουβέντα για τα BRAIN και ας μην τα είχαν δει ποτέ στη ζωή τους, ίσως από προσωπική αντιπάθεια, δεν ξέρω τι μπορει να τους έχει ενοχλήσει. Ουδείς προφήτης εν τω ευτού τόπω. Δεν θέλω να πιστέψω πως τα παραπάνω συνιστούν κάτι τέτοιο, δηλ πως είναι "πειραγμένες" οι δοκιμές. Ατυχίες και αβλεψίες συμβαίνουν και στους ...εμπειρότερους των ιδιογομωτών. Ας το αφήσουμε εκεί.
Σύντομα θα κυκλοφορήσουν video με συγκριτικές δοκιμές μεταξύ BRIAN και συμβατικών με πλειάδα συσφίγξεων, γομώσεων κλπ ώστε να κατανοήσουν την υπεροχή των BRAIN και οι πλέον δύσπιστοι (ναι, θα έχει και πίνακες αλλά θα έχει και μαρτυρίες κατόχων).
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Χρήστος Σωτηρόπουλος