Την ίδια δουλειά μπορούμε να κάνουμε (νομίζω τόχω ξαναγράψει), και με μια αμπούλα CO2 ...Ξαναγεμιζονται!
Θελει στρωσιμο στα χειλη του καλυκα που κατσαρωνουν με αποτελεσμα να μην περναει ευκολα η βισματωση,οπως λεει κι ο Βικ.
Τα ταποτηρια που χρησιμοποιουσαν παλια,είχαν την πίσω πλευρα τους κωνικη για να στρώνουν τα χειλη του ριγμενου καλυκα.
Μπορείς να τους κόψεις στα 65.4 και να τους κλείσεις στα 60....βοηθάει στο να μπει η βυσματοση πιο εύκολα...απλά θέλει να ελαττώσεις 0.05 και διαφορετικό συγκεντρωτηρα....πχ αν χρησιμοποιούσες μονοβασικη πυρίτιδα 1.7 *32 με 22αρι συγκεντρωτηρα τώρα δοκίμασε στο 1,65 *32 με συγκεντρωτηρα 20 η 19αρι....Οι καλυκες στα ρελιαστα φυσσιγγια ξαναγεμιζονται ;;;
Σακη,οι καλυκες που κλεινεις εχουν φρεζαδουρα?κλεινω με το ιος της cortini απο το οποιο ειμαι ευχαριστιμενος αλλα μου χαλαει τους καλυκες κατα το ξερελιασμα λογω τις εντονης κουρμπας που κανει κ δεν μπορω να τους ξανακλεισω. Δοκιμασα με το βαθυ του λαναρα μετα απο προτροπη ενος φιλου αλλα κ εκεινο χαλαει τις ακρες του καλυκα τις ξεφτιζη ,δηλαδη οι καλυκες θελουν κοψιμο για να ξαναγεμιστουν. Καποια προταση για στροφειο;;
Δεν θελω να δωσω τοσα λεφταC&P T2.
Εχω κανει το ιδιο αλλα με σγρομπια κ σεσουαρ κανει δουλια αλλα ειναι φασαριαΤην ίδια δουλειά μπορούμε να κάνουμε (νομίζω τόχω ξαναγράψει), και με μια αμπούλα CO2 ...
![]()
![]()
Κάτι που έχω σκεφτεί - αλλά δεν το έχω κάνει - είναι να τη ζεσταίνουμε πρώτα (... αλλά πως να την πιάσουμε μετά, παρά μόνο με γάντια)
Ή αν μπορέσουμε να την τρυπήσουμε και να περάσουμε μια μακριά βίδα στο κέντρο, σαν άξονα και να τη σφίξουμε με παξιμάδι από πίσω, ώστε να την πιάσουμε σε δραπανοκατσάβιδο να την περιστρέφει. Έτσι με την τριβή θα ζεσταίνεται κι αυτή κι ο κάλυκας και θα σιδερώνεται πιο καλά και πιο γρήγορα ....xm.
Μ@λ@κίες ... "εφευρέσεις", εεε ??? ...![]()
.smashfrak.
![]()
Οχι μονο αφρεζαριστους.εχω βρει fiocchi 12/68.5 κ τους αυξομειωνω αναλογα τι θελω να κλεισω.Σακη,οι καλυκες που κλεινεις εχουν φρεζαδουρα?
Αν ναι,κοντυνε τους και κλεισε πιο χαμηλα με αναλογη μειωση πυριτιδας και πιο κοντο κυαθιο.
Το "αγριεμα"στο σημειο που ρελιαζει το στροφειο,αν εννοεις αυτο,ειναι δειγμα πως το στροφειο σου δεν εχει αποκτήσει πατινα,γυαλαδα...
Το IOS,ειναι στροφειο που κανει εντονη κουρμπα στο τελειωμα και στενο προφιλ.
Σακη,υποψη τα στροφεια του Λαναρα στο τελειωμα του σπειρωματος των,προς το εσωτερικο,στενεύουν!Οχι μονο αφρεζαριστους.εχω βρει fiocchi 12/68.5 κ τους αυξομειωνω αναλογα τι θελω να κλεισω.
Το ιος ειναι εξαιρετικο το εχω για ολα τα χειμωνιατικα φυσσιγγια αλλα ασυμφορο στους καλυκες για τους ζεστους μηνες.
Γιαννη θα ακολουθησω το παραδειγμα σου με στροφειο του λαναρα μ αρεσε πολλη 2 λεπτα υποθεση ειναι στον τορνο αλλα θα πρωσπαθησω να το γιαλισω πρωτα με ατσαλομαλο κ φλιτζ
Οταν λες,δεν επαρκεί??Μιας και πιάσαμε το θέμα για τα στροφία, σε στρογγυλό ρέλι. Η θεωρία λέει ότι ο ελεύθερος χώρος με το τζαμάκι, χαρτάκι, φελός πάνω από τα σκάγια πρέπει να είναι μεταξύ 5-6 χιλ. Στην πράξη όμως βλέπουμε ότι τις περισσότερες φορές αυτό το ύψως δεν επαρκεί, και πρέπει να αφήσουμε περί τα 7 χιλ. Γιατί? Ακόμα και σε πυρίτιδες που δεν τους αρέσει η πολύ συμπίεση πχ s4 sipe!
Φθηνό και έχω ακούσει πολύ καλές κριτικές.. OMV SP2 Brass κάπου στα 25€κλεινω με το ιος της cortini απο το οποιο ειμαι ευχαριστιμενος αλλα μου χαλαει τους καλυκες κατα το ξερελιασμα λογω τις εντονης κουρμπας που κανει κ δεν μπορω να τους ξανακλεισω. Δοκιμασα με το βαθυ του λαναρα μετα απο προτροπη ενος φιλου αλλα κ εκεινο χαλαει τις ακρες του καλυκα τις ξεφτιζη ,δηλαδη οι καλυκες θελουν κοψιμο για να ξαναγεμιστουν. Καποια προταση για στροφειο;;
Αυτο δεν το καταλαβαινω η τρυπα στο κεντρο γινεται πανω στον τορνο κ για οικονομια χρονου την περναν περα ως περα κ απο πισω κατευθειαν το σπειρωμα αν ειναι σωστη θα πιανουν το κολαουζο πανω στην κουκουβαγια κ θα το περναν με βιομηχανικο κολαουζο που τελειωνη με 1 χερι κ οχι το απλο που θελει 3 χερια. Οπως κ ναχει ευχαριστω πολλη θα το κοιταξωΣακη,υποψη τα στροφεια του Λαναρα στο τελειωμα του σπειρωματος των,προς το εσωτερικο,στενεύουν!
Το τελευταιο πασο ειναι σα να μην εχει περασει ο βιδολογος περα ως περα.
Η να μην εχει περαστει με τον τελικό βιδολογο.
Μαλλον,σαν ασφάλεια για να μην περναει η βιδα...
Χρειαζεται ανοιγμα με κωνικη πετρα.
Μην το επιχειρησεις με βιδολογο!
Ειναι βαμμένο-ατσαλωμενο,το στροφειο!![]()
Νομιζω ειναι μονο για αστερι
Αναφέρω αυτό που στα δικά μου όπλα και σετ απ έχω παρατηρήσει!Οταν λες,δεν επαρκεί??