Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Του Καρδαρά πρέπει να είναι, ε? Ο Gualandi χωρίζεται σε 2 πέταλα, οχι 4 !!!
Ναι του καρδαρα ειναι Στέλιο..

Το τσαλάκωμα μπορεί να το παθαίνει κι από τη μηχανή που τον καθίζει στον κάλυκα. Το πάθαινε και εμένα ο Gualandi όταν γέμιζα με τη LEE, και έκανα πατέντα για να μην τσαλακώνει ...
Οποτε κατα καποιο τροπο ειναι φυσιολογικο να συμβενει...

Του Καρδαρά πρέπει να είναι, ε? Ο Gualandi χωρίζεται σε 2 πέταλα, οχι 4 !!!
Το τσαλάκωμα μπορεί να το παθαίνει κι από τη μηχανή που τον καθίζει στον κάλυκα. Το πάθαινε και εμένα ο Gualandi όταν γέμιζα με τη LEE, και έκανα πατέντα για να μην τσαλακώνει ... (Ένα κέρμα 1 λεπτού πάνω στο σταυρό, και μοιράζεται η πίεση ομοιόμορφα πάνω του από την σωλήνα που τον κατεβάζει στον κάλυκα, και όχι μόνο σε 4 σημεία).

Οπως ακριβως το λεει ο Στελιος συμβαινει λογω της αυτοματης μηχανης γομωσεις.

Ναι του καρδαρα ειναι Στέλιο..

Οποτε κατα καποιο τροπο ειναι φυσιολογικο να συμβενει...
Εδώ που τα λέμε, δεν είναι και απόλυτα φυσιολογικό, ή μάλλον δεν θα έπρεπε να γίνεται έτσι ... Εμένα συνέβαινε γιατί η Lee είναι "ερασιτεχνική μηχανή αναγόμωσης" και η ράβδος που σπρώχνει το βύσμα στον κάλυκα είναι σωλήνα, από την οποία πέφτουν στον κάλυκα η πυρίτιδα και τα σκάγια ... και επιπλέον χρησιμοποιούσα μεταχειρισμένους κάλυκες.
Στα διασποράς του Lambro, του Κύργια, της Cheddite κλπ που έχουν Gualandi ποτέ δεν έχω δει το σταυρό έτσι. Ίσως έχουν ειδική μηχανή για τα διασποράς ή ειδικό εξάρτημα ... δεν ξέρω...

Ειναι το σωληνακι τροφοδοσιας σκαγιων,που προκαλει την παραμορφωση.
Εεε,τωρα τι θελετε?
Να το ρυθμίσουν να κανει μικροτερη διαδρομη οταν γεμίζουν διασπορας και να το ξαναρυθμισουν για γεμισμα σε απλο κυαθιο??.sarcastic.
Και καλά αν παιρνει ρυθμιση...;)
Οπως και να χει,αν κανει ομοια παραμορφωση σ'ολους τους σταυρους,μικρο το κακο!
Θα υπαρχει και ομοιομορφια στις τουφεκιες!
Ετσι κι αλλιως,για σκορποσκαγιασμα αγοραζονται αυτα τα φυσιγγια!;)
Κι εσυ ρε Τασο,τι θελεις και τα ψαχνεις??:confused:

Ετσι κι αλλιως,για σκορποσκαγιασμα αγοραζονται αυτα τα φυσιγγια!;)
Ελεγχόμενο σκορποσκαγιασμα για την ακρίβεια ...sarcastic.
Σκορπογιασμα ειναι τα direct...sarcastic.
Κι εσυ ρε Τασο,τι θελεις και τα ψαχνεις??:confused:
Εγω τα ψαχνω?αυτα με βρίσκουν...sarcastic.

Είχα φτιάξει ένα "εργαλείο" κάποτε για τους διασπορείς της Gualandi.
Δεν είναι δύσκολο να κατασκευαστεί.
Γαι δωσε φωτα Λευτερη με ενδιαφερει η κατασκευη του..γενικα με αυτους τους διασπορεις εχω δει πολλες πατεντες οπως και οι ιταλοι που τους κοβουν τα πεταλα και τους βαζουν σε βραστο νερο και τους στριβουν λιγο και γινοντε σαν ελικοειδης

Παίρνεις μια μπάρα από σκληρό πλαστικό (π.χ. ερταλόν) και την κατεβάζεις εξωτερικά έτσι ώστε η διάμετρός της να είναι ελαφρώς μικρότερη της εσωτερικής διαμέτρου του ποτηριού.
Μετά χαράζεις ένα σταυρό στο πρόσωπο της μπάρας έτσι ώστε ο σταυρός του συγκεντρωτήρα να μπαίνει άνετα, χωρίς να "βρίσκει" στο σταυρό της μπάρας και είσαι έτοιμος.
Ο σταυρός του συγκεντρωτήρα είναι πιο παχύς στη βάση του γι' αυτό και ο σταυρός που θα χαραχτεί στη μπάρα πρέπει να έχει τέτοιες διαστάσεις ώστε να μπαίνει άνετα μέσα του ο σταυρός του συγκεντρωτήρα, σ' όλο του το ύψος.

Καλημέρα σε όλους....χάρτινους κάλυκες μπορούμε να κλείσουμε ρελι με το στροφιο για τους πλαστικούς η θέλει εξειδικευμένο για χάρτινους?

Θα βρεις ενα στροφειο να κανει 2.20-2.40 παχος ρελιου και εισαι κομπλε....
Το ριχο του λαναρα ειναι καλο αρκη να μην κληνεις σεταπ με σκληρο αμορτησερ,....

Χάρτινους με μάλλινη θέλω
Θα βρεις ενα στροφειο να κανει 2.20-2.40 παχος ρελιου και εισαι κομπλε....
Το ριχο του λαναρα ειναι καλο αρκη να μην κληνεις σεταπ με σκληρο αμορτησερ,....
χάρτινους με μάλλινη θέλω να κλείσω Μιχάλη....ναι του Λαναρά έχω

Χάρτινους με μάλλινη θέλω
χάρτινους με μάλλινη θέλω να κλείσω Μιχάλη....ναι του Λαναρά έχω

Πρεπει να κανει.......δοκημασε σε εναν και αν σου κλησει στα 1.5 - 2.00 mm βαθος ρελιου αφησε 1 - 1.5 mm περισοτερο ελευθερο χωρο.....

Status
Not open for further replies.
Back