Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εντυπωσιακο!!!
αυτες ειναι καλυκες αδειοι πυροβοληκου απο τον β παγκοσμιο πολεμο, και κακος της εχουν ονομαζουν οβιδες , που καπιος που δεν ξερει τρομαζη στο ακουσμα τους ,και τους εχουν απο τοτε , απο τον παππου τον πατερα , που τους γεμηζουν ξανα και ξανα, και περνουν αδεια απο τον δημαρχο , τον παπα , και φυσηκα ανεπησημη απο την αστυνομια , αφου το θελει ο κοσμος και ειναι παραδοση

Last edited by a moderator:
εγω τους γεμηζω και τους χαρτηνους με OVERPOWDER χαρτηνο , και πανω ταπα ντιανα , και τους κληνω με το ιδιο στροφιο με τους πλαστηκους , και με το ιδιο σεταπ , και σε πλαστηκο , και χαρτηνο με S4 cx 2000 1,45 x31 , με την μονη διαφορα ο πλαστηκος κομενος στα 65,50 , και κλησμενος στα 59,80 , ενω ο χαρτηνος στα 70 υψος , και κλησμενος στα 64,30 ρελιαστο με χαρτακι και οι δυο , ενταξη τωρα εαν ειναι καπιος τελιομανης και θελει να εχει ομορφα φυσιγγια περνει ειδηκο στροφιο για χαρτηνα , αλλα απο αποδοση με το στροφιο που τους κληνω τους χαρτηνους μια χαρα ειναι, με το στροφιο του λαναρα με το ζουμπα , για ρελι αξιας 15 ευρω
Ε τότε απάντα του εσύ πως οι πλαστικοί και οι χάρτινοι κάλυκες δεν εχουν καμιά διαφορά και να τους γεμίζει ακριβώς το ίδιο...

Αστο ειναι αλλη φαση..ειδικα με ορισμενες πυριτιδες οπως sipe mb32 mb36 μυριζουν υπεροχα..αν εχεις παρει και κανα θηραμα μαζι τους δεν θες τιποτα αλλο..δεν θα ξεχασω μια φορα που πηρα ενα λαγο με χαρτινο γεμισμενο με την mb36 περα απο το οτι του ξεσκισε τα ραμματα που λεμε μετα καθομουν και μυριζα καμια ωρα τον καλυκα..αφου το φιλαρακι που χαμε παει μαζι για κυνηγι με κοιταζε και λεει παει χαζεψε αυτος
20161015_172637_MB.jpg

Και που να'ναι και με μονόκαννο !!! ... .money. .sarcastic. .sarcastic. .my man.

View attachment 1732

Και που να'ναι και με μονόκαννο !!! ... .money. .sarcastic. .sarcastic. .my man.
Στελιο το ονειρο μου ειναι να παρω το 16αρη μονοκανο Γκρα του παππου μου και να του γεμιζω χαρτινα..αλλα με 82 ποντους καννη και φουλ θελει κυνηγια για long range τουφεκιες

αυτα που εχουν στης τσαντες στους ομους τους ειναι φυσεκια, οι πρωτοι καλυκες, εχουν και κρητικο παπα που του αρεσουν να παιζουν

Στελιο το ονειρο μου ειναι να παρω το 16αρη μονοκανο Γκρα του παππου μου και να του γεμιζω χαρτινα..αλλα με 82 ποντους καννη και φουλ θελει κυνηγια για long range τουφεκιες
Τώρα που είπες για 82cm κάννη.
Εχω ένα πλάγιο εμπροστογεμές του έτους (1890 πάνω κάτω) θα μάθω ακριβώς κ θα σας πω.....Με εκείνο ο πατέρας μου είχε σακατέψει τα σαγόνια του 2 φορές..... .sarcastic. .sarcastic.
Θα σας το παρουσιάσω κάποια στιγμή στο ανάλογο topic..

Ναι αλλά μη ξεχνάς και το μηκος κάλυκα ! Αλλη ογκομετρία ο 12/70, άλλη ο 12/67 και ακόμα μικρότερη ο 12/65. Καρατσεκαρισμένο απο μενα στο κυνήγι πολλές φορές,σε 12/65 καλυκα, σε στρογγυλό ρελι με τζαμάκι, το σεταπ απο τον 12/70 αστερι δεν χρειάζεται καμία μετατροπή :)
Αυτό που μετρά ειναι το τελικό ύψος κάλυκα καί η αντίσταση ξερελιάσματος .
Έχουμε στον 12/65 τελικό 60 με ένα ρέλι 3μμ ίσιο ενώ στο 6πτυχο 12/70 έχουμε τελικό 58 μμ καί κάτω με αντίσταση οπωσδήποτε πολύ -πολύ μεγαλύτερη καί συνεπώς μεγαλύτερες ταχύτητες .

Αυτό που μετρά ειναι το τελικό ύψος κάλυκα καί η αντίσταση ξερελιάσματος .
Έχουμε στον 12/65 τελικό 60 με ένα ρέλι 3μμ ίσιο ενώ στο 6πτυχο 12/70 έχουμε τελικό 58 μμ καί κάτω με αντίσταση οπωσδήποτε πολύ -πολύ μεγαλύτερη καί συνεπώς μεγαλύτερες ταχύτητες .
Σαφώς. Ολα μετράνε.Γιαυτό στους 70αρηδες και 67αρηδες καλυκες, καλούμαστε να αναπληρώσουμε με 0,05 πυριτιδα παραπάνω:) Στον 65αρη με τελικό ρελι στα 60 με το βάθος ρελιού στα 3+ χιλιοστα συν 1 και κατι χιλιοστο το τζαμάκι φτάνουμε στα 4++ χιλιοστα βαθος. Πάντα βέβαια ειναι και θέμα στροφείων τι βαθος και πάχος.:)

καλυτερα να μην ξαναγραφω αφου σβηνουν τα μυνηματα τα δηκα μου , και αφηνουν τα μυνηματα σε αυτον που με κοροδευει και ειρωνευται συνεχος

ποιος μηλησε για παραγωγικοτητα καλυκα , που θα μπορουσε να ειναι ιδια ο πλαστηκος και ο χαρτηνος , αλλα δεν ειναι , και τι μας ενδιαφερη η παραγωγικοτητα των καλυκων που ειναι διαφορετηκα υλικα , και μην μου πει καπιος οτι αυτο δεν ειναι ειρωνια

για εμενα που τους εχω δοκιμασει ειναι το ιδιο πραγμα
Θέλω να σε ρωτησω έχω ένα εργαλείο χειροκινιτο για στρογγυλό ρελι αυτο που βαζεις το φυσιγγι μεσα και απο πανω βιδωνεις μπορω με αυτό να κάνω τα πρωτά βήματα για ιδιογωμοση εκ των προτερων ευχαριστω

Status
Not open for further replies.
Back