Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το σωστο ειναι να κοβεις ολους του καλυκες στα 68,5. Ετσι θα ξερεις παντα το σωστο υψος κενου χωρου
που εχεις ( απο τα σκαγια μεχρι τα χειλη του καλυκα ) και ποσα χιλιοστα κατεβηκες με το ρελιασμα.
Οταν υπαρχουν διαφορές υψους στους καλυκες ποτε δεν εχεις ομοιομορφια αποδοσης του φυσιγγιου σου
( στο ιδιο σεταπ ). Καθε δεκατο του χιλιοστου χαμηλοτερο ρελιασμα αντιστοιχει με 10-15 bar αναλογα
την σκληροτητα του βυσματος ( συγκεντρωτηρα ) που εχεις στο στησιμο του σεταπ.
ΥΓ. Η λεπτομερεια παντα ''μετραει'' στην αποδοση των φυσιγγιων μας.;):)
γιατί στα 68,5 και όχι στα 68?... υπάρχει τεκμηρίωση ότι κόβουμε στα 68,5??????? εαν κόψεις σε άλλο ύψος δεν θα έχεις ομοιομορφία στο setup?????
και τέλος τα 10-15 bar πως αντιστοιχούν σε κάθε δέκατο του χιλιοστού χαμηλότερο ρέλιασμα??? το έχεις μετρήσει?? ?ή το άκουσες???

γιατί στα 68,5 και όχι στα 68?... υπάρχει τεκμηρίωση ότι κόβουμε στα 68,5??????? εαν κόψεις σε άλλο ύψος δεν θα έχεις ομοιομορφία στο setup?????
και τέλος τα 10-15 bar πως αντιστοιχούν σε κάθε δέκατο του χιλιοστού χαμηλότερο ρέλιασμα??? το έχεις μετρήσει?? ?ή το άκουσες???
γιατι του μπενης συνεχος , τι σου εκανε ο Νικολας , μπωρεις και στα 67 να κοψεις , και ρελιαζης στα 56 , μπωρεις ακομα και στα 65 ,40 , και ρελιαζης ρελιαστο στα 60 , τι πρωβλημα εχεις , εσυ που ξερεις μπορεις να κοψεις και να ρελιασης οπου θες , τεκμηριωσετο μας εσυ που ξερεις για να μαθουμε και εμεις

το θέμα δεν είναι τι ξέρω εγώ. Άλλωστε ποτέ δεν είπα ποτέ και σε κανέναν κόψε στα 50 και ρέλιασε στα 45. χιλιοστά.
Και έχω περιέργεια να μάθω πως το δέκατο ανεβάζει αυτά 15 bar.

Last edited:
γιατι του μπενης συνεχος , τι σου εκανε ο Νικολας , μπωρεις και στα 67 να κοψεις , και ρελιαζης στα 56 , μπωρεις ακομα και στα 65 ,40 , και ρελιαζης ρελιαστο στα 60 , τι πρωβλημα εχεις , εσυ που ξερεις μπορεις να κοψεις και να ρελιασης οπου θες , τεκμηριωσετο μας εσυ που ξερεις για να μαθουμε και εμεις

Νίκο μήν ''ασχολείσαι''.......χαμένος χρόνος........... :cool:

Εχεις δηλωσει ''εκ γενετης πειραματιστης''......βρες τις απαντησεις μονος σου....δεν θα ασχοληθω αλλο
μαζι σου. :cool:

Καλημέρα λοιπόν, έκανα δύο ερωτήσεις για να μάθω από πού τεκμηριώνεις τα 68.5 και πως βγήκε το για κάθε χιλιοστό 10 bar. To καταλαβαίνω να μην θέλεις να ασχοληθείς μαζί μου-και καλά κάνεις-, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα έχουν και άλλοι την απορία, οπότε ξαναρωτάω: γιατί 68,5 και όχι 68 ή 70????. Γιατί για κάθε χιλιοστό 15 bar??? Και όχι 50 ή 5??????? Μια απάντηση θα βοηθούσε.

Με εκτίμηση Νίκος

Καλημέρα λοιπόν, έκανα δύο ερωτήσεις για να μάθω από πού τεκμηριώνεις τα 68.5 και πως βγήκε το για κάθε χιλιοστό 10 bar. To καταλαβαίνω να μην θέλεις να ασχοληθείς μαζί μου-και καλά κάνεις-, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα έχουν και άλλοι την απορία, οπότε ξαναρωτάω: γιατί 68,5 και όχι 68 ή 70????. Γιατί για κάθε χιλιοστό 15 bar??? Και όχι 50 ή 5??????? Μια απάντηση θα βοηθούσε.

Με εκτίμηση Νίκος
Γιατί φίλε νικο ΚΑΝΕΝΑΣ κάλυκας δεν είναι 70μμ ποτε... αφαιρούμε μισό χιλιοστό από όλους για να έχουμε ένα σταθερό ύψος σε όλους τους κάλυκες πριν ξεκινήσουμε... μετά από 50 μετρήσεις κανένας μα κανένας δεν ήταν ίδιο ύψος... και οι διάφορες ήταν σοβαρές... τα 10-15-20bar κάθε Χιλιοστό έχει βγει από μετρήσεις σε κανονάκι (b&p) όπως και τα μπαρ πχ που πέφτουν όταν πάμε από 70 σε 76 κάλυκα..

Γιατί φίλε νικο ΚΑΝΕΝΑΣ κάλυκας δεν είναι 70μμ ποτε... αφαιρούμε μισό χιλιοστό από όλους για να έχουμε ένα σταθερό ύψος σε όλους τους κάλυκες πριν ξεκινήσουμε... μετά από 50 μετρήσεις κανένας μα κανένας δεν ήταν ίδιο ύψος... και οι διάφορες ήταν σοβαρές... τα 10-15-20bar κάθε Χιλιοστό έχει βγει από μετρήσεις σε κανονάκι (b&p) όπως και τα μπαρ πχ που πέφτουν όταν πάμε από 70 σε 76 κάλυκα..

Πες τα βρε Γιωργο.......καποιοι ειναι ακομα πισω απο το φεγγαρι....μες τα σκοταδια του εγωισμου τους.

ευχαριστώ για την απάντηση, Άρα καλά κάνω και τους κόβω 68,65, και 50. Όσο για bar, αν και είμαι άπιστος Θωμας θα δεχτώ την απάντησή σου

Δηλαδη..για να καταλαβω και εγω κατι.....ειτε 68.40 ο καλυκας ειτε 68.80 αν ρελιαστει με το ιδιο σεταπ στα 57.50 για παραδειγμα θα δωσει και διαφορες στα μπαρ.....????

Δηλαδη..για να καταλαβω και εγω κατι.....ειτε 68.40 ο καλυκας ειτε 68.80 αν ρελιαστει με το ιδιο σεταπ στα 57.50 για παραδειγμα θα δωσει και διαφορες στα μπαρ.....????
Θα τα καταβάσεις και τα δυο στα 57.5. Το βύσμα θα έχει την ίδια συμπίεση;; Εάν είναι και σκληρό ειδικά... επίσης μερικές φορές είναι πολύ μεγαλύτερες οι διάφορες...

Ειπαμε......διαφορετικοι καλυκες σε υψος ιδιο σεταπ ιδιο κλησημο.....

Λαμπη.....διαφωνω....
Μιχαλη ειναι εκατο παραγοντες που κανουν το αποτελεσμα .Μονο το κανονακι δεν λεει ψεμματα.Οπως κ ο πινακας

Σαφώς ,διαφορετική αντίσταση
Διαφορετικη αντησταση που...???
Αφου το 0.40-0.50 διαφορα που εχει ο ενας καλυκας απο τον αλλον καταληγει στην τρυπα του αστεριου....
Και ειτε θα σμηξει το αστερι ειτε θα σου αφησει τρυπα.....
Πως εχει διαφορα στην αντησταση....???
Δεν το καταλαβαινω....

Status
Not open for further replies.
Back