Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μου αρεσει πολυ το σεταπ με την D20 αλλα εχω μια ενσταση στο υψος ρελου!!!Ποιο ειναι το αρχικο υψος του καλυκα??Εγω θα το εκλεινα στα 57,5 και θα ειχα πολυ πιο γλυκια ντουφεκια(πολυ πιο γρηγορη αλλαγη στοχου!!)στις αποστασεις που γραφεις οτι τα τουφεκαγιες μια πολυ μικρη απωλεια ταχυτητας,ειναι ασημαντη μπροστα στο οφελος της γρηγορωτερης εναλλαγης στοχου!!!που και αυτο το φτιαχνεις ανεβαζοντας 0,03 την μπαρουτη σου!!!Φιλικα Σπυρος..
Σχεδον Απατιτος βγαίνει ο 21 στα 57. Αν παει 57.5 θα χορεύει κ με την μικροτερη αντισταση ξερελιασματος θα χασει την καύση.
(Ο καρδαρας εχει το πιο μαλακο αμορτισερ απο όλους ασχετος αν μιαζει με τον sg)
Κ 0.1 να βαλεις μπαρούτι αν δεν την καψεις εξει που πρέπει το έχασες.
57.5 θελει sg22 για να πατισεις την d20 κ να χαλαρώσει το ξερελιασμα.

Σχεδον Απατιτος βγαίνει ο 21 στα 57. Αν παει 57.5 θα χορεύει κ με την μικροτερη αντισταση ξερελιασματος θα χασει την καύση.
(Ο καρδαρας εχει το πιο μαλακο αμορτισερ απο όλους ασχετος αν μιαζει με τον sg)
Κ 0.1 να βαλεις μπαρούτι αν δεν την καψεις εξει που πρέπει το έχασες.
57.5 θελει sg22 για να πατισεις την d20 κ να χαλαρώσει το ξερελιασμα.
Γιαννη καλησπερα,εαν προσεξες ,ερωτω ποιο ειναι το αρχικο υψος του καλυκα,γιατι αν ειναι 69,40 ισως εχεις δικιο αν ομως ειναι 68,50 τοτε το -11,50 ειναι πολυ ........αν και τον συγκεκριμενο συγκεντρωτηρα δεν τον αγοραζω τον θεωρω γεννοσημο του GUALANDI που για μενα ειναι κορυφη,και δεν μου αρεσουν τα μαιμου προιοντα!!!Βασικο να γινει και ενα σωστο ρελο π.χ με ενα Τ2 CORTINI με βαθος ρελου περι το 1,70-1,80!!!!

Γιαννη καλησπερα,εαν προσεξες ,ερωτω ποιο ειναι το αρχικο υψος του καλυκα,γιατι αν ειναι 69,40 ισως εχεις δικιο αν ομως ειναι 68,50 τοτε το -11,50 ειναι πολυ ........αν και τον συγκεκριμενο συγκεντρωτηρα δεν τον αγοραζω τον θεωρω γεννοσημο του GUALANDI που για μενα ειναι κορυφη,και δεν μου αρεσουν τα μαιμου προιοντα!!!Βασικο να γινει και ενα σωστο ρελο π.χ με ενα Τ2 CORTINI με βαθος ρελου περι το 1,70-1,80!!!!
Εξαλου δεν ξερουμε και τι ελευθερο χωρο εχει???Αν κρινω απο το προφιλ του ρελου(ραμφος κουκουβαγιας) στη foto με τον AQUILA 22,εχει γινει με Ι2S οποτε το βαθος ειναι 2mm και βαλε!!!!και με το πατημα που βλεπω στον 22αρη,κατα τη γνωμη μου εχει εκτοξευσει τα bar!!!!

Όλα τα φυσίγγια μου είναι κομμένα στα 68.5.
Όντως ρελιαζω με το I2S όπως γράφω και παραπάνω στην συνταγή.
Στο setup με την D20 ίσα που πατιεται ο συγκεντρωτηρας και το 1.65*31 δεν θεωρώ ότι ξεπερνάει τα 700bar.
Ειδικα με τις θερμοκρασίες που επικρατούσαν στα περισσότερα κυνήγια μου και με σκάγια Νο 6.
Επίσης έκανα κάμποσους ντουμπλεδες σε φασσες.
Τώρα όσον αφορά τον aquilla είναι πατημενος όπως θα έπρεπε αν γέμιζεις με δύο στάδια.Για πολύσταδιακό είναι ελαφρά τσιμπημενος.
Πάντως από την κατανομή την αίσθηση και τον ταχογραφο δεν δειχνει να ξεφεύγει σε bar.

Στο setup με την D20 ίσα που πατιεται ο συγκεντρωτηρας και το 1.65*31 δεν θεωρώ ότι ξεπερνάει τα 700bar.
Ειδικα με τις θερμοκρασίες που επικρατούσαν στα περισσότερα κυνήγια μου και με σκάγια Νο 6.
Τώρα όσον αφορά τον aquilla είναι πατημενος όπως θα έπρεπε αν γέμιζεις με δύο στάδια.Για πολύσταδιακό είναι ελαφρά τσιμπημενος.
Πάντως από την κατανομή την αίσθηση και τον ταχογραφο δεν δειχνει να ξεφεύγει σε bar.
Eυχαριστω Δημητρη που απαντησες,να τονισω πως για οτι σχολιο εγραψα,το εκανα χωρις επικριτικη διαθεση,αλλα για μια ευδοκιμη ανταλλαγη αποψεων!!!!Ειδα οτι το οπλο των δοκιμων σου ειναι καραμπινα!!οντως τα μπαρ σου ειναι 700!!!ισως και λιγο παραπανω,εαν χαμηλωνες στα 600-620,θα μου μιλαγες για τριπλετες και οχι για ντουμπλεδες!!!!KEEP WALKING!!!!η ιδιογομωση ειναι ενας δρομος χωρις τελος........δοκιμασε και κατι διαφορετικο,μπορει να σε καταπληξει!!!!Να σου πω και μια συμβουλη σαν μεγαλυτερος....οι πυριτιδες της B&P συνεργαζονται αψογα με τα βυσματα της εταιρειας!!!!!ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ???? μπορει του χρονου τετοια εποχη να με καληνορας!!!

Last edited:
Ίσως να χεις δίκιο Σπύρο...
Ευχαριστώ για την συμβουλή...πάντως το να κυνηγάς φάσσα με 31γρ δεν είναι και τόσο συνηθισμένο στις μέρες μας.
Αυτό βέβαια προέκυψε μετά από αρκετή τριβή με την ιδιογομωση και δοκιμάζοντας το διαφορετικό όπως αναφέρεις.
''Καληνορας'' ωραία έκφραση.

Φιλε ΔΗΜΗΤΡΗ,θελω να μου λυσεις μια απορια......διαβαζεις καπου, η δοκιμαζεις τα φυσιγγια καποιου φιλου και θελεις να γεμισεις τα ιδια!!Ενα πασιγνωστο υποθετικο σεταπ NSI 686 T3/12/70- S4n 1,45x32 SG25 58mm!!!!Αγοραζεις λοιπον καλυκες και ειναι 69,40mm!!ΕΡΩΤΗΣΗ????θα τους κοψεις ολους 68,50 και θα τους φρεζαρεις εξαρχης η θα τους γεμισεις ετσι,στο υψος που ειναι????Προσπαθω να αντιληφθω το ωφελος απο κατι τετοιο η μηπως ειναι χασιμο χρονου και τσαμπα κοπος????Ειμαι και εγω FAN των ελαφρων γεμισεων,η ΚΥΠΡΟΣ τις κυνηγα και με 28 γρμ!!!!!δεν το συζητω για την D20 ειναι η αγαπημενη τους!!!!!Αλλες θερμοκρασιες βεβαια,αλλα ετσι το αναφερω.....

Last edited:
Και εγώ ρωτώ ενημερωτικά!!
Αφού η D20 στο 1.65×31 ξεπερνά τα 700 bar τότε του 32άρι του Cobra του Κουτουμάνου με D20 στο 1.70 κ Aquila βύσμα στα 57.7mm φτάνει τα 800 bar για τσιχλοφύσιγγο.... :rolleyes: ...πολύ μου ακούγετε............

Αφού η D20 στο 1.65×31 ξεπερνά τα 700 bar τότε του 32άρι του Cobra του Κουτουμάνου με D20 στο 1.70 κ Aquila βύσμα στα 57.7mm φτάνει τα 800 bar για τσιχλοφύσιγγο.... :rolleyes: ...πολύ μου ακούγετε............
Εσύ να πάρεις ένα 36αρι να κυνηγάς γιατί φοβάσαι τα barrrrrrrrr .sarcastic. .sarcastic.

Εσύ να πάρεις ένα 36αρι να κυνηγάς γιατί φοβάσαι τα barrrrrrrrr .sarcastic. .sarcastic.
Καλά είναι τα bar.....εξάλλου γεμίζω ως τώρα με ΜΒ32 κ GP και ως το 1.70 είμαι καλυμένος....δν φτάνω εύκολα τη δοσολογία σε αυτές τόσο ψηλά για τα γραμμάρια που ρίχνω, όπως το 1.80×32 με csb1....:cool::cool:
Αν σου στείλω φωτό με τουφεκιά της GP στα 32gr με Νο8 στα 42m που βγάζει σχεδόν 70% θα τραβάς τα μαλλιά σου....αυτά που σου έχουν μίνει δηλαδή....
Χάρικα.....shake hands..ha ha.

Καλά είναι τα bar.....εξάλλου γεμίζω ως τώρα με ΜΒ32 κ GP και ως το 1.70 είμαι καλυμένος....δν φτάνω εύκολα τη δοσολογία σε αυτές τόσο ψηλά για τα γραμμάρια που ρίχνω, όπως το 1.80×32 με csb1....:cool::cool:
Έλα από του χρόνου να σε βάλω με τις στάχτες που γεμίζεις να κάτσουμε απέναντι από μια συκιά ξερή στα 75 μέτρα και να τα βαρεσεις καθιστά, έλα κουφαλιτσα να δεις τι χαρά θα κάνεις.sex hard..yell at.

Αν σου στείλω φωτό με τουφεκιά της GP στα 32gr με Νο8 στα 42m που βγάζει σχεδόν 70% θα τραβάς τα μαλλιά σου....αυτά που σου έχουν μίνει δηλαδή....
Μου αρέσει,με τρελαίνει τα την φάω με το κουτάλι της σούπας ρε πουστη μου!!!!!!!!!!! Έλα να δεις τα μισοκιλα και σου σ......θει .very happy. καλημέρα Κωστάκη

Κωστα σε χαιρετω,δεν ξερω το υψος του καλυκα που γεμιζει ο Κουτουμανος,και το 57,7 εχει διαφορα μεγαλη απο το 57,00!!!!!Καθε 0,1 του χιλιοστου πατημα ανεβαζει εως και 20bar την πιεση!!ΔΗΛΑΔΗ 0,7 ΨΗΛΟΤΕΡΟ ΡΕΛΛΟ =140 bar λιγοτερα!!

Το cobra νομίζω είναι με πυρίτιδα drago...

Last edited:
Το cobra νομίζω είναι με πυρίτιδα drago...
Παλιότερα σε μια τοπική εφημερίδα εδώ τα διαφήμιζε με Drago ναι...τώρα δν αν είναι Drago ή D20 εγώ δν μπωρώ να τις ξεχωρίσω 100% γιατί μοιάζουν πολύ!!
Πιστεύω πως είναι με D20 πάντως...

Cheddite T5 cx2000 MB*32 1.75X33 DRAGO 20 Νο6 5σταδια 6αστερο 56,50mm 397m/s

Cheddite T5 cx2000 MB*32 1.80Χ34 DRAGO 20 Νο 6 5σταδια 6αστερο 57mm 405m/s

Cheddite T4 cx2000 D20*32 1.65X31 KΑΡΔΑΡΑΣ 21 Νο 6 5σταδια 6αστερο 57mm 415m/s

Κατά τις δοκιμές επικρατούσε συννεφιά με 7 βαθμούς θερμοκρασία και 70% υγρασία.

Το όπλο των δοκίμων benelli super 90 extra leggero με 61εκ. κάννη και τσοκ εξωτερικό 3* +5ποντους.

Η άκρη της κάννης τοποθετήθηκε σε απόσταση 1,5 μέτρου από το κέντρο του ταχογράφου και βλήθηκαν 5 φυσίγγια από κάθε setup.O μέσος ορος τους έδωσε τα παραπάνω αποτελέσματα.

Το 70% από τις φάσες που καρπώθηκα φέτος το έκανα με την D20 στα 31γραμμαρια.
Βέβαια σε ντροπιάρικα πουλιά και σε αποστάσεις maximum 35 μέτρα.
Δεν ξέρω απο καραμπίνες πόσο παίζει διαφορά (αυξομείωση δλδ) στην απόδοση ενός φυσιγγίου απο ένα σουπερποζέ .
Ο ξάδελφος με B725 CITORI (american version )αχρωμίωτες κάνες 76cm ξεκλήρισε τις φάσσες με D20 X32
12/68.40 CX2000 1.57 X33 GR No.6 drago 17 6* κλείσιμο δεν θυμάμαι .
Σε κάμπο πλησίον θάλασσας με περβόλια και συνήθως ήπιο καιρό η συγκεκριμένη περιοχή και σχετική υγρασία .

Status
Not open for further replies.
Back