Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ - MAX D -STOKAS = 15 μετρα 5***** κυλινδρος 66 εκατ.καννη Μπερ. Α390
Διαμετρος κυκλου και τουφεκιας 76 εκατοστα γεματος σκαγια...

SIPE CX2000 -1,55X33-N9-ντιανα +φελλος+ελικα θωδη 20- ρελι-τζαμακι 60χιλ. Ανοιγμα τουφεκιας. 80 εκατοστα.

SIPE CX2000 -1,55X33-N9-ΚΟΥΒΕΤ+ΒΙΟR14+ελικας θωδη18 -ρελι -τζαμακι -60χιλ. ανοιγμα τουφεκιας 90 εκατοστα.

SIPE CX2000-1,60X33 -Ν9 -Aναποδος αποκεντρωτηρας -ρελι τζαμακι -60 χιλ. ανοιγμα τουφεκιας 90 εκατοστα.

ΟΛΕΣ στα 15 μετρα....ιδιο οπλο ...κυλινδρος.Και στην διαμετρο που γραφω δεν περναει ουτε τσιχλα.
Με πιό κλειστό τσοκ (2*-3*) τα δοκίμασες να δεις ΑΝ και ΠΟΣΟ ανοίγουν στα 15m....;;;

κυριε νικο μπορειτε στην συνταγη με τον αναπδο αποκεντωτηρα να μου δωσεται περισσοτερες πληροφοριες για το στησιμο του . μηπως το επιχειρισω δηλ τι βυσμα βαζω . μετα αποκεντροτηρασ , τζαμακι και ρελιαζω μηπως δεν εχω καταλαβει κατι

Και βεβαια μπορω να σου δωσω το στησιμο του σεταπ . Το μονο που δεν ξερω ειναι να βαζω φωτο για να
σου δειξω τον αποκεντρωτηρα.....ποιος ειναι.Για να το δεις ...θα πας στο θεμα ''παρουσιαση φυσιγγιων''
σελιδα 64 απαντηση 1268 ...ειναι το 4ο φυσιγγιο μετρωντας απο αριστερα....εκει θα δεις και τον
αποκεντρωτηρα. Το στησιμο τωρα.
SIPE - CX2000 - 1,60X33-ΝΤΙΑΝΑ 14 χιλ. πανω στην πυριτιδα+κουβετ πανω απο την ντιανα+26 γραμ.
σκαγια Ν9+Αποκεντρωτηρας αναποδα+7 γραμ. σκαγια πανω απο τον αποκεντρωτηρα+τζαμακι
επανω στα σκαγια.Καλυκας CHED-T3 -65,4 - 60χιλ. τελικο υψος ρελιασματος...Εχεις Κ,Α.Χ 6 χιλιοστα...

Καλη επιτυχια Χρηστο!!!

Last edited:
Με πιό κλειστό τσοκ (2*-3*) τα δοκίμασες να δεις ΑΝ και ΠΟΣΟ ανοίγουν στα 15m....;;;

Νεαρε....κανε και εσυ κατι.....ολα απο τον γέρο τα περιμενεις ??? ;)

ΥΓ. Στο τελος....θα μου ζητησεις και κ@λο....οπως το πας.....yel.

Και τι νοημα εχει ρε Κωστή το διασπορας με 2*-3* αστρα στα 15 μετρα??
Ξερω γιατι το λες.....αλλα δεν πας ρε φιλε με σταθερο τσοκ στην μπεκατσα....οπως και δεν φορας
γαλοτσες καλοκαιριατικο για να πας θαλασσα....

3 άστρα με αποκεντρωτηρα στο φυσίγγι είναι ωραίος συνδυασμός για πρώτο φυσιγγι-σκουπα μέχρι τα 20 μέτρα (ίσως και λίγο παραπάνω)....

Καλησπερα στην παρεα. Εχω μια απορια και θελω να μου την λυσει καποιος που ειναι πιο ψαγμενος σχετικα με τα 13-14χλ ελευθερου χωρου και τα 9-11χλ ελευθερου χωρου. Αν ενα σεταπ που το δουλευουμε στα 9-11 χλ ελευθερου χωρου θελουμε να το μεταφερουμε σε πολυσταδιακο και στα 13-14 χλ, η δοσολογια της πυριτιδας μενει ως εχει ή πρεπει να την αυξομειωσουμε? Και σαν δευτερο σκελος της αποριας, το πατημα του συγκεντρωτηρα απο το ενα στο αλλο διαφοροποιειται? Δηλαδη στα 9-11 πρεπει να πατιεται παραπανω απο τα 13-14?

3 άστρα με αποκεντρωτηρα στο φυσίγγι είναι ωραίος συνδυασμός για πρώτο φυσιγγι-σκουπα μέχρι τα 20 μέτρα (ίσως και λίγο παραπάνω)....
Κατ εμέ,ο απογκεντρωτήρας καλός χρυσός είναι για τα υπερπυκνά σημεία...ΑΛΛΑ το υπερπυκνό (πουρνάρι,σκίντο,κισσός) θέλει κ 8άρια ως προς το "ψιλότερο" σκαγι, για να σπάει κ κανά κλαρί...σε μέροι όπως η Καρδίτσα,Τρίκαλα,Έβρος όπου τα συχνότερα μέροι έχεις ορατότητα στη μπεκάτσα παραπάνω από τα πυκνά για κάποια δευτερόλεπτα λόγο κενών ανάμεσα στα γυμνά δέντρα,τότε ΝΑΙ εκεί ως τα 20m με Ν9 ή 10 θα ήταν καλή περίπτωση ΧΩΡΙΣ να έχω κυνηγίσει στις παραπάνω τοποθεσίες.

Κατ εμέ,ο απογκεντρωτήρας καλός χρυσός είναι για τα υπερπυκνά σημεία...ΑΛΛΑ το υπερπυκνό (πουρνάρι,σκίντο,κισσός) θέλει κ 8άρια ως προς το "ψιλότερο" σκαγι, για να σπάει κ κανά κλαρί...σε μέροι όπως η Καρδίτσα,Τρίκαλα,Έβρος όπου τα συχνότερα μέροι έχεις ορατότητα στη μπεκάτσα παραπάνω από τα πυκνά για κάποια δευτερόλεπτα λόγο κενών ανάμεσα στα γυμνά δέντρα,τότε ΝΑΙ εκεί ως τα 20m με Ν9 ή 10 θα ήταν καλή περίπτωση ΧΩΡΙΣ να έχω κυνηγίσει στις παραπάνω τοποθεσίες.
Στρωσεις με 3 ν σκάγια, 8 9 10 το καλυτερο όλων, κ τζαμακι φυσικα

Στρωσεις με 3 ν σκάγια, 8 9 10 το καλυτερο όλων, κ τζαμακι φυσικα
FISIGGIA-KINIGIOU-KOUTOUMANOS-SEMI-MAGNUM-DIASPORAS-40.jpg

Βουτυρακι βεντιλατερ και Μετὰ πνευμάτων δικαίων τετελειωμένων, τὴν ψυχὴν της μπεκατσας δουλης σου, Σῶτερ, ἀνάπαυσον

FISIGGIA-KINIGIOU-KOUTOUMANOS-SEMI-MAGNUM-DIASPORAS-40.jpg

Βουτυρακι βεντιλατερ και Μετὰ πνευμάτων δικαίων τετελειωμένων, τὴν ψυχὴν της μπεκατσας δουλης σου, Σῶτερ, ἀνάπαυσον
Το είχε ρίξει παλια σε αγώνα Σπόρτιγκ ένας κυνηγός κ διοικητικό μέλος σε κυνηγητικο συλλογο κιόλας , ξέρεις ποσα πιατα έσπασε ;;;

Καλησπερα στην παρεα. Εχω μια απορια και θελω να μου την λυσει καποιος που ειναι πιο ψαγμενος σχετικα με τα 13-14χλ ελευθερου χωρου και τα 9-11χλ ελευθερου χωρου. Αν ενα σεταπ που το δουλευουμε στα 9-11 χλ ελευθερου χωρου θελουμε να το μεταφερουμε σε πολυσταδιακο και στα 13-14 χλ, η δοσολογια της πυριτιδας μενει ως εχει ή πρεπει να την αυξομειωσουμε? Και σαν δευτερο σκελος της αποριας, το πατημα του συγκεντρωτηρα απο το ενα στο αλλο διαφοροποιειται? Δηλαδη στα 9-11 πρεπει να πατιεται παραπανω απο τα 13-14?

Την πυριτιδα στα 13-14 χιλιοστα κενου χωρου την κατεβαβαζεις 0,05 Δλδ το 1,75Χ33 των 9 - 11 χιλιοστων
στα 13-14 το κανεις 1,70Χ33.
Στα 13-14 χιλιοστα χρησιμοποιεις χαμηλοτερα βυσματα για να κλεισεις στα 56,5 χιλιοστα.
Στα 9 -11 χιλιοστα κενου χωρου....η πυριτιδα ''συμπιεζεται'' απο το πατημα του βυσματος.....στα 13 -14
χιλιοστα δεν συμπιεζεται τοσο πολυ.....την αντισταση που χρειαζεται για την σωστη καυση της την
παιρνει απο τα 13-14 χιλιοστα ξερελιασματος... το λεγομενο ''απατητο βυσμα''....φιλε μου!!!

Την πυριτιδα στα 13-14 χιλιοστα κενου χωρου την κατεβαβαζεις 0,05 Δλδ το 1,75Χ33 των 9 - 11 χιλιοστων
στα 13-14 το κανεις 1,70Χ33.
Στα 13-14 χιλιοστα χρησιμοποιεις χαμηλοτερα βυσματα για να κλεισεις στα 56,5 χιλιοστα.
Στα 9 -11 χιλιοστα κενου χωρου....η πυριτιδα ''συμπιεζεται'' απο το πατημα του βυσματος.....στα 13 -14
χιλιοστα δεν συμπιεζεται τοσο πολυ.....την αντισταση που χρειαζεται για την σωστη καυση της την
παιρνει απο τα 13-14 χιλιοστα ξερελιασματος... το λεγομενο ''απατητο βυσμα''....φιλε μου!!!
Ευχαριστω φιλε. Απλα ρωταω γιατι συνηθως στα δικα μου σεταπ εχω σκορποσκαγιασματα. Εγω παντα κλεινω πλυν 0.5 χλ πανω απο τον ελευθερο χωρο. Δηλαδη αν εχω 12χλ θα κλεισω -11.5. Στα 11 θα καλεισω -10.5 και παει λεγοντας. Αλλα συνηθως προσπαθω να εχω 12 ελ και να κλεινω πλυν 11.5 σε καλυκες οπως φιεμ και σε πιο σκληρους στα 11.5 και -11. Αλλα και παλι δεν εξηγειται γιατι στα δικα σας σεταπ ειστε πολυ πιο τσιμπιμενοι στο μπαρουτι απο εμας στην κυπρο που αυτο θα επρεπε να εχει εσας παραπανω σκορποσκαγιασμα. Βλεπω κατι συγκεντρωσεις απο φιλους και λεω πως ειναι δυνατον σε εμενα να μην βγαινει? Το οπλο μου ειναι μπερεττα 692 που φυμιζεται για συγκεντρωτικες βολες

Ευχαριστω φιλε. Απλα ρωταω γιατι συνηθως στα δικα μου σεταπ εχω σκορποσκαγιασματα. Εγω παντα κλεινω πλυν 0.5 χλ πανω απο τον ελευθερο χωρο. Δηλαδη αν εχω 12χλ θα κλεισω -11.5. Στα 11 θα καλεισω -10.5 και παει λεγοντας. Αλλα συνηθως προσπαθω να εχω 12 ελ και να κλεινω πλυν 11.5 σε καλυκες οπως φιεμ και σε πιο σκληρους στα 11.5 και -11. Αλλα και παλι δεν εξηγειται γιατι στα δικα σας σεταπ ειστε πολυ πιο τσιμπιμενοι στο μπαρουτι απο εμας στην κυπρο που αυτο θα επρεπε να εχει εσας παραπανω σκορποσκαγιασμα. Βλεπω κατι συγκεντρωσεις απο φιλους και λεω πως ειναι δυνατον σε εμενα να μην βγαινει? Το οπλο μου ειναι μπερεττα 692 που φυμιζεται για συγκεντρωτικες βολες
Μην ξεχνάς και τη διαφορά θερμοκρασίας στη ζεστη ανοιγει η τουφεκιά .... Στην Κύπρο όπως και στην Κρήτη συνηθως δεν έχουμε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.Το αναφέρω απλα γιατί είναι κι αυτός ένας παράγοντας που κάνει διαφορά. Σε ότι αφορά τον ελεύθερο χώρο 12 χιλ και κλείσιμο -11,5 έχεις την απαραίτητη συμπίεση στο βύσμα για την πυριτιδα;
Το έχω ξαναδιαβάσει αυτό που λες αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.

Μην ξεχνάς και τη διαφορά θερμοκρασίας στη ζεστη ανοιγει η τουφεκιά .... Στην Κύπρο όπως και στην Κρήτη συνηθως δεν έχουμε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.Το αναφέρω απλα γιατί είναι κι αυτός ένας παράγοντας που κάνει διαφορά. Σε ότι αφορά τον ελεύθερο χώρο 12 χιλ και κλείσιμο -11,5 έχεις την απαραίτητη συμπίεση στο βύσμα για την πυριτιδα;
Το έχω ξαναδιαβάσει αυτό που λες αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.
Ναι προσεχω παντα το βυσμα να πατιεται γυρο στο 1.5 χλ αναλογως σκληροτητας του. Οδο για τις θερμοκρασιες το γνωριζω αυτο. Αλλα αμα δουλευω την α1 πχ στο 1.60 σε σχεση με εσας στο 1.65-1.70×32, την d20×32 στο 1.55×32 ενω εσεις στο 1.60×32 τοτε καπου παει να ισοσταθμξστει. Φυσικα στο κυνηγι ειμαι αρκετα ικανοποιημενος αλλα συγκεντρωσεις σε ψηλα ποσοστα δεν...

Το οπλο....''ξεχασε το''......ΟΛΑ τα οπλα με καλο φυσιγγιο...οι αποκλισεις ειναι μικρες...
Αυτο που λεει ο Στρατος....εχει ''βαση''......Αφηνε 13 χιλιοστα κενο χωρο ρελιαζε στα 56,5 και εισαι ΟΚ.

Το οπλο....''ξεχασε το''......ΟΛΑ τα οπλα με καλο φυσιγγιο...οι αποκλισεις ειναι μικρες...
Αυτο που λεει ο Στρατος....εχει ''βαση''......Αφηνε 13 χιλιοστα κενο χωρο ρελιαζε στα 56,5 και εισαι ΟΚ.
Δεν θελω να κατεβω τοσο χαμηλα εκτος απο τους φιεμ που εχω και ειναι 68.40-68.50 και ειναι σαν τσιγαροκολλα. Εχω καποιυς fiocchi που ειναι αρκετα σκληροι δεν συκωνουν πολλα. Και οι nsi 67 (66.40) και 70 (68.50-69.00) δεν μου το συστηναν οξ πιο παλιοι να κατεβω κατω απο 57.50. Αλλα ρε παιδι μου να βλεπεις συγκεντρωσεις της ταξης του 65-75% στα 36μ με 3 αστρα μαμα τσιοκ σε 2 σταδιακο κλεισιμο ειναι να τρελαινομαι. 69.30 καλυκες κλεισμενοι 58.00 και 9-10χλ ελευθερου

Status
Not open for further replies.
Back