Ποιο το οφελος Βασιλη ??? Να στειλεις 100 σκαγια με μεγαλη ταχυτητα ??? ΚΑΘΑΡΗ -ΚΟΝΤΡΑ ΔΟΣΗ
Ειναι....Και δεν ξερεις και τι συγκεντρωση θα εχεις στα 50 μετρα.....θα εχεις μια αξιοπρεπη συγκεντρωση ( ? )
η θα γεμιζεις τον ουρανο με σκιαγια ??
Για την χαρα της δημιουργιας φτιαχτο φιλε......
Στο κυνηγι για 35-40 μετρα σε μεγαλο θηραμα .....χμ...οκ....Στα 50 μετρα οι επιτυχιες θα ειναι μονο απο τυχη...!!!!![]()
Το σκεπτικό ήταν, για χαμηλές θερμοκρασίες και ημερήσιο κυνήγι πάπιας σε αποστάσεις 40 έως 50 μέτρων. Εκεί δηλαδή, που κάποιο άλλο φυσίγγι, σε αυτές τις αποστάσεις, εξαιτίας του ψύχους θα κόλωνε. Βέβαια ο μικρός αριθμός των σκαγιών, είναι ένα θέμα. Δεν θα προορίζεται όμως και για όλες τις ημέρες.τα 34 γρ ν 1 έχουν περιπου 70 σκάγια, φτιάχνεις δηλαδή ένα 70βολο με ν 1, τρομερά γρήγορο, μπορείς να μου πεις το σκεφτικο σου ; για χήνα ; για ημερήσιο παπιου ; στα 50 μέτρα με κορδέλα, σε πλακακι γρανιτε 40x 40 με κολλημένο απο πισω κομμάτι mdf, είχε κάνει 5 τρυπες μπροστά , κ πισω είχε πεταξει ολόκληρα κομμάτια ξυλου αυτό το φυσιγγι όταν το ειχα πρωτοδοκιμασει , απίστευτη δυναμη
Το σκεπτικό ήταν, για χαμηλές θερμοκρασίες και ημερήσιο κυνήγι πάπιας σε αποστάσεις 40 έως 50 μέτρων. Εκεί δηλαδή, που κάποιο άλλο φυσίγγι, σε αυτές τις αποστάσεις, εξαιτίας του ψύχους θα κόλωνε. Βέβαια ο μικρός αριθμός των σκαγιών, είναι ένα θέμα. Δεν θα προορίζεται όμως και για όλες τις ημέρες.
Οι αμερικανοι μην ξεχνας οτι κυνηγανε με ομοιοματα και σχεδον ποτε δεν τουφεκανε πανω απο 20-25 μετρα ,οταν εχεις μειον θερμοκρασιες και 100% υγρασια εδω και τουφεκας στα 35-40 μετρα πρασινο ξερεις τι ωραια "χρατς" ακους οταν χτυπανε τα σκαγια πανω στο πουλι ;; Και αυτο τιναζεται και φευγει ; Με τα χρονια που κυνηγαω παπια εχω καταλαβει οτι θελει 5-4 αρι σε νορμαλ συνθηκες δηλαδη μεχρι 5-6 βαθμους και απο εκει και κατω τουλαχιστο 3 αρι και φυσιγγια φορτωμενα με αρχικες πανω απο 420 μ/δΜήπως τα νούμερα σκαγιων που αναφέρεστε είναι πολύ χοντρά; Οι Αμερικανοί που το έχουν ψάξει πολύ θεωρούν ιδανικό νούμερο για τα πρασινοκεφαλα για παράδειγμα, το ν6( 2,8mm), στα μολυβδινα, με αρχικές γύρω στα 400 m/s έως και τα 45 μέτρα. Για τις χήνες το αμερικανικό ν5 (3,05mm) έως τα 50. Για τα ατσάλινα τρία νούμερα πιο χοντρά και μεγαλύτερη ταχύτητα ,460 m/s περίπου .
Μήπως τα νούμερα σκαγιων που αναφέρεστε είναι πολύ χοντρά; Οι Αμερικανοί που το έχουν ψάξει πολύ θεωρούν ιδανικό νούμερο για τα πρασινοκεφαλα για παράδειγμα, το ν6( 2,8mm), στα μολυβδινα, με αρχικές γύρω στα 400 m/s έως και τα 45 μέτρα. Για τις χήνες το αμερικανικό ν5 (3,05mm) έως τα 50. Για τα ατσάλινα τρία νούμερα πιο χοντρά και μεγαλύτερη ταχύτητα ,460 m/s περίπου .
Βασιλη θα ηθελα να γραψεις εντυπωσεις για αυτο το σεταπ οταν το δοκιμασεις σε θηραμα γιατι εχω στησει μερικα αλλα δεν τα εχω δοκιμασει αρκετα.Έτοιμα και αυτά για κλείσιμο.
12/70, TECNA, CX2000, 1.90×36+1.5 αλευρι/No4 nickel/drago 17/68,5-56,5
Αυτό με τις αποστάσεις που ρίχνουν οι Αμερικανοί σε πολλές περιπτώσεις ισχύει, αλλά επίσης επειδή έχουν κάνει και εκτεταμένα πειράματα ακόμη και σε ζωντανούς στόχους, θυμάμαι πριν την καθιέρωση των ατσαλινων, σε ένα πολύ γνωστό αμερικανικό περιοδικό μια τέτοια δημοσίευση που ανέφερε πως το ν5 (3,05mm) μολυβδινο επιμεταλωμενο στην στάνταρ ταχύτητα (405m/ s), είχε την απαιτούμενη διάτρηση για την καναδεζικη χήνα έως τα 55 μέτρα, ενώ ανάμεσα στους κυνηγούς τότε το πιο δημοφιλές ήταν το ν2 (3,8mm).
Τα πειραματα που κανανε Λευτερη μπορει να ηταν σε ελεγχομενες σηνθηκες και οχι στον κυνηγοτοπο !! Εσυ ειπες οτι προτηνανε 5 νο. Ενω οι κυνηγοι 2 ,γιατι να εχω την κατωτερη διατρηση, γιατι στην ουσια αυτο θα ελεγε η ερευνα οτι το 5 "φτανει" για να σκωτοσεις αρα το 2 θα την ξετιναξειΑυτό με τις αποστάσεις που ρίχνουν οι Αμερικανοί σε πολλές περιπτώσεις ισχύει, αλλά επίσης επειδή έχουν κάνει και εκτεταμένα πειράματα ακόμη και σε ζωντανούς στόχους, θυμάμαι πριν την καθιέρωση των ατσαλινων, σε ένα πολύ γνωστό αμερικανικό περιοδικό μια τέτοια δημοσίευση που ανέφερε πως το ν5 (3,05mm) μολυβδινο επιμεταλωμενο στην στάνταρ ταχύτητα (405m/ s), είχε την απαιτούμενη διάτρηση για την καναδεζικη χήνα έως τα 55 μέτρα, ενώ ανάμεσα στους κυνηγούς τότε το πιο δημοφιλές ήταν το ν2 (3,8mm).
Φίλε Στέλιο, τα έχω δοκιμάσει. Το συγκεκριμένο σετ απ είναι πολύ αποτελεσματικό στα παπιά. Μόνο από λάθος σκόπευση δεν θα πάρεις το παπί, σε αποστάσεις "μακρινές". Είναι αποτελεσματικό. Πολλές φορές όμως, η φύση μας, μας κάνει να θέλουμε και παραπέρα και γι' αυτό ψαχνόμαστε. Ρίχτο άφοβα. Μιλάω πάντα για συνθήκες Στερεάς Ελλάδος και όχι για Έβρο. Εκεί δεν ξέρω να σου πω.Βασιλη θα ηθελα να γραψεις εντυπωσεις για αυτο το σεταπ οταν το δοκιμασεις σε θηραμα γιατι εχω στησει μερικα αλλα δεν τα εχω δοκιμασει αρκετα.
Καμία διαφωνία, και εγώ γουστάρω κάποια φυσίγγια πυραυλους και ας είναι υπερβολικά. Αλλά στον κόσμο που ζούμε η λέξη κλειδί για τα πάντα είναι ισορροπία. Μεγαλώνει το σκαγι αραιώνει η τουφεκια, αυξάνει η συγκέντρωση μικραίνει το εύρος της τουφεκιας κτλ. Έτσι πάντα είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε συμβιβασμούς,γιαυτό ψάχνουμε την χρυσή τομή.Τα πειραματα που κανανε Λευτερη μπορει να ηταν σε ελεγχομενες σηνθηκες και οχι στον κυνηγοτοπο !! Εσυ ειπες οτι προτηνανε 5 νο. Ενω οι κυνηγοι 2 ,γιατι να εχω την κατωτερη διατρηση, γιατι στην ουσια αυτο θα ελεγε η ερευνα οτι το 5 "φτανει" για να σκωτοσεις αρα το 2 θα την ξετιναξει
Νίκο έτσι είναι το σωστό, όσο μεγαλώνει το σκαγι να αυξάνει το βάρος,όμως αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε ένα νούμερο διαφορά, αλλιώς πρέπει να ανέβουμε πάρα πολύ.