Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Στέλιο μία ιδέα, θα το κάνω και εγώ, δοκίμασε αμορτισέρ από b& p. T30 αφαιρώντας την μία couvette με ποτηράκι από sg magnum συγκολλωντας τα.

Ωραιο !!! Αλλα θα ελεγα να το δοκιμασει και με αποσπωμενο πατο .
ΥΓ. Θελει και ενα μικρο ''αντιβαρο'' ομως αυτο το στησιμο .

Ποσα γραμμαρια σκεπτεσαι να βαλεις με gt24 βρε Στελιο ???
Και ποιο Νο σκαγιων σκεπτεσαι ???
Νικόλα σκέφτομαι στα 38/42 σε νο 3,4, ίσως το προσπαθήσω κ στα 36.
Θελω να δω πως θα συμπεριφερθει η tekna αν της δώσω χώρο να καεί

Οτι σου λεει ο Γιαννης κανε....Εαν θελεις εχω ετοιμο δοκιμασμενο και πολυ καλο σεταπ !!!!
ΥΓ. Δωσε ''σημα'' και στο στελνω στο βαιπερ...

#3 #4 δεν είναι χοντρά ... για τσίχλες είναι ... ;)
Στέλιο τι όπλο έχεις ;

Last edited:
o κάλυκας υπηρετεί όλη την γόμωση
το καψύλλιο υπηρετείται από τον κάλυκα και υπηρετεί την πυρίτιδα
η πυρίτιδα υπηρετείται από το καψύλλιο και υπηρετεί την βυσμάτωση και τα σκάγια
η βυσμάτωση υπηρετείται από την πυρίτιδα και υπηρετεί τα σκάγια
τα σκάγια υπηρετούνται από όλους ακόμα και από την κάννη και το τσοκ
τα σκάγια είναι το αφεντικό

τάδε έφη Μάριος Prowler®

κάπτεν γράφτο στους κανόνες!
Απόλυτα σωστό .
Με κακοφτιαγμένο σκάγι δεν πάς πουθενά .
Αυτό θα πάει να βρεί - καταβάλει το πουλί - ζώο .

Οτι σου λεει ο Γιαννης κανε....Εαν θελεις εχω ετοιμο δοκιμασμενο και πολυ καλο σεταπ !!!!
ΥΓ. Δωσε ''σημα'' και στο στελνω στο βαιπερ...
Νικόλα το περίμενα ότι θα έχεις σεταπ κ να σου πω την αλήθεια περίμενα να το γράψεις κ εδώ.
Στείλε μου όλα τα σεταπ να ξεμπερδευουμε μια κ καλή ;)

Νικόλα το περίμενα ότι θα έχεις σεταπ κ να σου πω την αλήθεια περίμενα να το γράψεις κ εδώ.
Στείλε μου όλα τα σεταπ να ξεμπερδευουμε μια κ καλή ;)
Μόνο με courier,...και τα κιλά κοστίζουν ε;.sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Υ.Γ: πες του με μεταφορική...καλύτερα...ε' θα αργήσουν λίγο....sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Η αναλυση όντως ελπιδοφορα κ εντυπωσιακη κ μπραβο σου, ειδικά για οσους αμφισβητουν τις μακρινες τουφεκιες...
Άρη δεν τις αμφισβητώ ... ίσα ίσα έχω γράψει ότι το όριο είναι γύρω στα 65-70μ, όταν είσαι κέντρο (και μιλούσα συγκεκριμένα για πρασινοκέφαλα).
Απλά παίζεις με τις πιθανότητες.
Θα μπορουσα επειδη εχω την τρελα της μακρινης τουφεκιες να σου στειλω για αναλυση και καλυτερη τουφεκια... Που μαλιστα στον ταχογραφο μπορει να εχει κ μεγαλυτερη ταχυτητα κ θεωρητικα θα επρεπε να ¨σκοτωνει¨ και καλυτερα...
Στην πραξη ομως δεν σκοτωνει καλυτερα, αντιθετα τα τραυματιζει...
Αν την βρεις στείλτη, απλά από ενδιαφέρον
Θελω να καταληξω οτι για μενα ωραια είναι ολη αυτη η αναλυση αλλά είναι ουτοπικη αν αυτο το φυσιγγι δεν δοκιμαστει και στο πεδιο... Γιατι δεν σημαινει οτι παραπανω ταχυτητα, παραπανω ισοκατανομη, παραπανω διατρηση ενδεχομενως κτλ κτλ αντιστοιχει παντα και σε καλυτερο φυσιγγι στο κυνηγι... Υπαρχει μια χρυση τομη στο παντρεμα των υλικων που θα σου δωσει αυτο που ψαχνεις και αυτη αν δεν μπει ο παραγοντας κυνηγι και πολλες τουφεκιες στο παιχνιδι δεν μπορει να βρεθει με αριθμους μονο...
Συμφωνώ και διαφωνώ ταυτόχρονα.
Να σου πω τι εννοώ.

Αν ένα φυσίγγι που προορίζεται πχ για παπιά δοκιμαστεί με 3-4 τουφεκιές στον πίνακα με θερμοκρασία πυρίτιδας (βασικά) ίση με αυτή που θα έχει στον κυνηγότοπο, δεν θα μπορούσε να συμπεριφερθεί διαφορετικά στο κυνήγι.
Αν μετρηθεί και η διάτρηση θα ήταν ιδανικά.
Άρα ναι, ένα φυσίγγι που στο χαρτί τα πάει πολύ καλά, μπορεί στον κυνηγότοπο να τα "φτύνει" λόγω πυρίτιδας.

Το άνοιγμα της κατανομής επίσης είναι πολύ σημαντικό.

Ένα καλό αλλά "σφιχτό" φυσίγγι μπορεί να είναι χειρότερο σε κάρπωση από ένα μέτριο αλλά πιο "ανοιχτό".
Κανένας δεν τουφεκάει πάντα κέντρο.
Όλοι έχουμε μια μέση απόκλιση από το κέντρο.
Αυτή η μέση απόκλιση καθορίζει την κάρπωση ανάμεσα σε άριστα φυσίγγια με διαφορετική "διασπορά" σε συγκεκριμένη απόσταση.
"Καλύτερο φυσίγγι στο κυνήγι" σημαίνει πάντα περισσότερα θηράματα.
1. Το πιο σφιχτό, ισοκατανεμημένο, με λιγότερα κενά στο χαρτί (με την απαραίτητη διάτρηση) φυσίγγι σημαίνει πάντα "καλύτερο στο κυνήγι" ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΕΝΤΡΟ !!!!

2. ΟΣΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠO ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ "το καλύτερο φυσίγγι στο κυνήγι" έχει διαφορετική εικόνα στο χαρτί από την παραπάνω. Κάποιο δηλαδή με μικρότερη συγκέντρωση μπορεί να είναι καλύτερο στην κάρπωση.

3. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ μπορεί το αγαπημένο του φυσίγγι στο κυνήγι να έχει ακριβώς αυτή την συμπεριφορά στο χαρτί ... αλλού για αλλού :)

Αυτό πιστεύω.

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back