Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Οχι δεν εχει αποκαψουλωτή Γιαννη...απλα ετυχε να τον εχω διπλα της την ωρα της φωτο....big smile....ειναι η απλή...σαν μηχανουλα για μ'ενα που ειμαι αρχαριος ειναι μια χαρα...στηβαρή κ με μαλακο ελατηριο πρεσαρισματος...για "λιγα" φυσιγγια που γεμιζω κ συναμα χρειαζομαι ανα σεζόν με καλυπτει πληρως...αυτο δε σημαινει πως θα ελεγα οχι σε ενα δραπανο ή ηλεκτρική μηχανουλα...;)
Δεν μπορείς στο ρέλιασμα να δουλέψεις βιδολόγο χειρός με καρυδάκι που έχουν αξονάκι δράπανου ?

αυτή είναι...

View attachment 42771
σε Cal.16 , 85 εύρω από τον Φάντομ... μια χαρά! Τι νομίζεις ...40 φυσίγγια έριξα φέτος στο ενδημικό...και πάλι καλά...

Υ.Γ: δεν πιστεύω να κολώσω στο χειρισμό ε;..ρε κοίτα που θα κάνω και αστέρι...κούτσα-κούτσα....sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Καλημέρα σ' όλους τους φίλους!:)

Αυτό το στροφείο, θα μπαίνει νομίζω στο μηχάνημα...Έχω το αντίστοιχο για στρογγυλό ρέλι και είμαι πολύ ευχαριστημένος!

GAEP BN2 CAL16 STEEL - ΣΤΡΟΦΕΙΟ ΡΕΛΙΑΣΜΑΤΟΣ ΑΤΣΑΛΙΝΟ (για αστεροειδές κλείσιμο)​

IMG_0335.jpg
Υ.Γ: είδα ένα βιντεάκι στο youtube, πανεύκολο και εύχρηστο το μηχανάκι!...είναι δυο (2) στάδια αν δεν κάνω λάθος. Καλό για αρχή, νομίζω...

Καλημέρα σ' όλους τους φίλους!:)

Αυτό το στροφείο, θα μπαίνει νομίζω στο μηχάνημα...Έχω το αντίστοιχο για στρογγυλό ρέλι και είμαι πολύ ευχαριστημένος!

GAEP BN2 CAL16 STEEL - ΣΤΡΟΦΕΙΟ ΡΕΛΙΑΣΜΑΤΟΣ ΑΤΣΑΛΙΝΟ (για αστεροειδές κλείσιμο)​

View attachment 42799
Υ.Γ: είδα ένα βιντεάκι στο youtube, πανεύκολο και εύχρηστο το μηχανάκι!...είναι δυο (2) στάδια αν δεν κάνω λάθος. Καλό για αρχή, νομίζω...
Γιατι να μην μπαινει στη μηχανη το στροφειο ? Εκτως και αν εχει αλλα πασα ,εγω την δουλευω ακομα παντος στα πολυ φορτωμενα μαγκνουμ το στροφειο που εχει πανω ειναι πολυ καλο ,κατα την αποψη μου παντα, αν και κανει χοντρο ρελι ,απο βαθος οσο θελεις κλεινω και μονοβολα με αυτο με 16 χιλ κενο χορο

Δεν νομιζω...
Μπορείς αλλά δεν θα έχεις σταθερό στοπ.
Τον βιδολόγο με το καρυδάκι τον δουλεύεις ακριβώς πάνω στην βίδα της μανιβέλας χωρίς να βγάλεις η να προσθέσεις κάτι.
karidaki_magnitiko-510x386.png

Γιατι να μην μπαινει στη μηχανη το στροφειο ? Εκτως και αν εχει αλλα πασα ,εγω την δουλευω ακομα παντος στα πολυ φορτωμενα μαγκνουμ το στροφειο που εχει πανω ειναι πολυ καλο ,κατα την αποψη μου παντα, αν και κανει χοντρο ρελι ,απο βαθος οσο θελεις κλεινω και μονοβολα με αυτο με 16 χιλ κενο χορο
Δημήτρη Καλησπέρα!:)

Εγώ , μη γνωρίζοντας τι στροφείο έχει, εσφαλμένα ίσως υπέθεσα οτι είναι κάποιο ευτελές, και για αυτό αναφέρθηκα στο της GAEP που έχω δοκιμάσει το αντίστοιχο, στο Cal.16 στο στρογγυλό ρέλι και με ικανοποίησε. Αφού λες οτι κάνει δουλεία, θα κάνει και στο 16αρι, το αντίστοιχο...

Το χονδρό ρέλι δεν είναι άσχημο , και κατά περίσταση είναι φορές που είναι προτιμότερο από ένα στενότερο...νομίζω...

Aυτό το πόστ απευθύνεται σε φίλους ιδιογομωτές που έχουν μπερδευτεί -απογοητευτεί δοκιμάζοντας πολλές πυρίτιδες
πολλά set up κλπ χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία .Με μόνο κέρδος την πλήρη σύγχυση .
Λοιπόν πάρτε CSB 1 , κλειδώστε την ρέγουλα του δοσομετρητή στο 1.70 .
Σε κάλυκα 12/68.40 (οποιονδήποτε ) με βύσμα 21 χιλ.( Ζ2Μ21 , biorientabile 21,GT 21) καί κλείσιμο στα 57.50 -57.70 ανάλογα με την σκληρότητα του κάλυκα σε αστεροειδές 6 πτυχών θάχετε ένα αξιόλογο φυσίγγι .
Αλλάζοντας μόνο καψύλι αυξομειώνετε την ισχύ του φυσιγγίου σας όπως και νο. σκαγιού .

Aυτό το πόστ απευθύνεται σε φίλους ιδιογομωτές που έχουν μπερδευτεί -απογοητευτεί δοκιμάζοντας πολλές πυρίτιδες
Σε κάλυκα 12/68.40 (οποιονδήποτε ) με βύσμα 21 χιλ.( Ζ2Μ21 , biorientabile 21,GT 21) καί κλείσιμο στα 57.50 -57.70 ανάλογα με την σκληρότητα του κάλυκα σε αστεροειδές 6 πτυχών θάχετε ένα αξιόλογο φυσίγγι .
Αλλάζοντας μόνο καψύλι αυξομειώνετε την ισχύ του φυσιγγίου σας όπως και νο. σκαγιού .
Για 32 γρ Λάμπη?
Νομίζω αυτά ισχύουν κ για την psb1
Ποια η διαφορά ανάμεσα σ αυτές τις δύο?

Γεμίζοντας τα τελευταία για περπατητό...αν μας επιτρεψει ο καιρος....:confused:

Καλυκας Cheddite (T2)
12/68,5
U.E.E. CH6 1.65×30 Μισόταπα Diamante Νο:9 (6*) στα 57.5mm K.X. 11mm...V1.5 395m/s

View attachment 43052
Γιατί δεν τα κάνεις οκταρι κλείσιμο ❓πιο όμορφα‼️

Λάμπη με 688 και cx2000 δουλευει η csb1; Γιατί καποιοι λενε ότι θελει ντε και σώνει uee.

Λάμπη με 688 και cx2000 δουλευει η csb1; Γιατί καποιοι λενε ότι θελει ντε και σώνει uee.
Απο τις δοκιμες που εχω κανει εγω στην ssb 150 ,την καιει και το 688 ,και το cx 2000 αν και δεν ειναι τοσο ισχηρο το ιδιο και το 616 αλλα σαν το μαξαμ κανενα και εχεις και διαφορες 15 με 20 μ/δ διαφορα στις ταχυτητες ,στα xtreme σετ απ και παραπανω

Στη PSB 1 πάντως το 616 ένιωθα ότι κλωτσούσε παραπάνω ρε φίλε... Ίσως ο τρόπος που τη ξεκινάει....δε ξέρω...
Είναι το καψούλι!

Τα κάνει και στην ΜΒ Χ 32 και αλλού...τα παιδιά την ΜΒ την κλείνουν 3-4 δέκατα ψηλότερα το καλοκαίρι και δεν την πιέζουν πολύ....

Status
Not open for further replies.
Back