Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Θα το φτιάξω Βαγγέλη ας είναι λίγο η δόση γτ με το δίκανο κυνηγάω!! Ευχαριστώ!!
Εάν επιμένεις σε διασποράς με mb36 στα 36 γραμμάρια,φτιάξε το εξής:
12/70 Τ4 688 mb36 1,80x36 Νο 7,5 διασπορεας Θώδη 18 6* 57,00 mm
Μη σου φανεί λίγο το 1,80 για τη φύση του φυσιγγίου σε συνάρτηση με το νούμερο σκαγιων είναι ιδανικό.........
Η δοσολογία στην πυρίτιδα ειναι μια χαρα....δεν προορίζετε για 40m το φυσίγγι.....
@Kinigos δώσε έμφαση στο πάτημα (57.00) και στο καψούλι (688) στο σεταπ του Βαγγέλη....αυτο μαρτυρά ίδη τη διασπορά φιλάρα!! ;)

Η δοσολογία στην πυρίτιδα ειναι μια χαρα....δεν προορίζετε για 40m το φυσίγγι.....
@Kinigos δώσε έμφαση στο πάτημα (57.00) και στο καψούλι (688) στο σεταπ του Βαγγέλη....αυτο μαρτυρά ίδη τη διασπορά φιλάρα!! ;)
Συγουρα Κώστα πιστεύω θα έχει καλή διασπορά!!

Δεν θυμάσαι που κυνηγαγα ζωντανές με σιπε τεκνα μβ32 σ4..
Ε μόλις πειρα μβ36 ξανά έγραψα τίποτα αλλο;; από πέρσι;
Εγω ρε φιλε, δε δινω τοση εμπιστοσυνη στον έλικα θωδη....(καθαρά εγκεφαλικό θέμα δικό μου)...δε ξερω, νιωθω μια ανασφάλεια η αληθεια ειναι...:rolleyes:

Εγω ρε φιλε, δε δινω τοση εμπιστοσυνη στον έλικα θωδη....(καθαρά εγκεφαλικό θέμα δικό μου)...δε ξερω, νιωθω μια ανασφάλεια η αληθεια ειναι...:rolleyes:
Βαλε 7½ και θα με θυμηθείς.. τα άλλα κόλπα τα ξέρεις

Βαλε 7½ και θα με θυμηθείς.. τα άλλα κόλπα τα ξέρεις
Θελω να τον χρησιμοποιήσω βεβαια, διοτι με τρωει ο πισινός μου...απλα ειχα σκοπο, τη χρήση του με Νο7 ή 8...αληθεια το λέω.
Αλλα απο την άλλη, δε θελω να αλλαζω σεταπ, ιδικα στη μπεκάτσα...την εχω βρει, με αποκεντρωτηρα στα 30gr και fsf στα 31gr σε Νο10 και 8½ αντίστοιχα...

Θελω να τον χρησιμοποιήσω βεβαια, διοτι με τρωει ο πισινός μου...απλα ειχα σκοπο, τη χρήση του με Νο7 ή 8...αληθεια το λέω.
Αλλα απο την άλλη, δε θελω να αλλαζω σεταπ, ιδικα στη μπεκάτσα...την εχω βρει, με αποκεντρωτηρα στα 30gr και fsf στα 31gr σε Νο10 και 8½ αντίστοιχα...
Εσυ ξερεις περισσότερα από σετ απ και θα ψάχνεις..
Εγω φρεναρα.. εξάλλου αυτό ήθελα από την ιδιογομωση.. φυσίγγια μόνο για το κυνήγι που κάνω περισσότερο.

Εσυ ξερεις περισσότερα από σετ απ και θα ψάχνεις..
Εγω φρεναρα.. εξάλλου αυτό ήθελα από την ιδιογομωση.. φυσίγγια μόνο για το κυνήγι που κάνω περισσότερο.
Λογικο αυτο που λες και μια χαρα το κάνεις....αυτη ειναι η ιδιογόμωση...ο όρος της ιδιογόμωσης ειναι: Γεμίζω το δικό μου σταθερό φυσίγγι, οπως το θελω εγω....

Λογικο αυτο που λες και μια χαρα το κάνεις....αυτη ειναι η ιδιογόμωση...ο όρος της ιδιογόμωσης ειναι: Γεμίζω το δικό μου σταθερό φυσίγγι, οπως το θελω εγω....
Εεε και χωρίς πλάκα ωτοασπιδες στις βλητικες δοκιμές και στα καρτέρια τις τσίχλας..
Σε περνάω ένα χρόνο αλλά στο λεω σαν παππούς😁

Μπεκατσοφύσιγγο ν9
κάλυκας 12/70. καψύλι 616
S4 1,45 πυρίτιδα
χαρτάκι overpowder
Diana 17άρα τάπα + φελλός 2χιλιοστών cal12
33γρ. σκάγια ν9
μόνο το βύσμα goualandi διασποράς με κομμένα και βγαλμένα πτερύγια και ο σταυρός μέσα στα σκάγια, τοποθετημένος ανάποδα
Ρέλιασμα πάνω στον πάτο από το βύσμα του διασπορέα στα 62,5χιλ.
Έχει 4,5χιλ. ρέλι.τόσο χρειάζεται.
Πιο διασποράς δεν υπάρχει.
Από μένα με αγάπη στους μπεκατσάδες

Last edited:
Κανείς δεν έχει πειραματιστεί με τον διασπορέα Goualandi;
Κοιτα...θεωρω πως εχει να κανει με τα τερεν που κυνηγα ο καθε ενας μας...ειναι διασπορεας που κρατά μέτρα η αλήθεια είναι....θυμαμαι ο @Aristos είχε κανει καποιες δοκιμες με αυτόν αλλα και με κομμένα τα πέταλά του.....

Ο αποκεντρωτηρας σου ανοίγει ποιο γρήγορα Κώστα?

Καλησπέρα παιδιά σκέφτομαι να στήσω τα εξής σεταπ να μου πείτε την γνώμη σας θα είναι διασποράς για μπεκάτσα πέρδικα... ΜΒ36 1,95χ36 cx2000 bior14 και σταυρος από τον b&p διασποράς από πάνω για πέρδικα το σκέφτομαι 20grN4 κάτω και 16grΝ6 πάνω ρελιαστο στα 63..Και για μπεκάτσα το ίδιο αλλά 36gr N9...H να βάλω Ντιάνα 14 και Ν9 για μπεκάτσα??Και σκεφτόμουν και με την Σιπε σε 615 1,65χ36 bior 14 και Ν4Ν6 σκάγια πάλι αλλά αυτό σε αστέρι...Έχει δοκιμάσει κάποιος κάτι παρόμοιο?
Παναγιώτη μόλις πάω στο χωριό θα σου πω ένα set up με την Sipe στα 35 γραμμάρια για μπεκάτσα.
Είναι 686 68,5 Sipe 1,65 Χ 35 Θώδη διασποράς 22 εγώ το φτιάχνω 7,5 / 8,5 ανάμεικτο. Απλά δεν θυμάμαι το πάτημα στο ρέλιασμα το έχω γραμμένο στο τεφτέρι στο χωριό. Πήρα πουλιά με αυτό πέρσι μου άρεσε πολύ!

Καλησπέρα παιδιά έπεσε στα χέρια μου ένα κουτί Jk6 ξέρει κάποιος δοσολογιες η σεταπ να της πάρω λίγο το μπουσουλα να την γεμίσω
12/69
616 Jk6/B 1.85×34,5 Biorentabile 18 Νο6 (6*) 57.30mm περδικοφασσολαγοφύσιγγο.

12/69
Cx2000 JK6/B 1.75×34 Ηλιόπουλος 22 No7 (6*) 57.50mm

12/69
686 JK6/Β 1.80×34 Drago 20 No5 (6*) 57.50mm

Status
Not open for further replies.
Back