Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Πλεον σειρα εχουν τα ορτυκια....εκανα 2 κουτακια κ για 1η φορα στον κυνηγοτοπο, το οποιο θα τα δοκιμασω στα περασματιαρικα του Οκτώμβρη...
Το νεο φυσιγγακι μου με την ονομασια "miniman" , στημένο με Sipe!!
Μακαρι να τα εριχνα 50 φυσιγγια στα ορτυκια, αλλα το κεφι μας να κανουμε... :)

View attachment 55430View attachment 55431View attachment 55432

2 Στάδια.
Καλυκας Maxam (οι τελευταιοι)..
12/63,5
UEE SIPE 1,35×26 BRP 18 +1 χαρτ. cal.20 έλικας θώδη 20 ΚΟΜΜΕΝΟΣ στα 15mm ύψος Νο10 (6*) στα 52,3mm. Κ.Χ 11mm

Και η αποτύπωση στα 15m με κύλινδρο...

View attachment 55433View attachment 55434

Αψογος Κωστή !!!
Στα μετρα που εριξες,,,,και με κυλινδρο.....εγραψες φιλε !!!
Καλοριχτα.....θα ειναι....θηραματα ευχομαι να βρεις φιλαρα !!!

Πλεον σειρα εχουν τα ορτυκια....εκανα 2 κουτακια κ για 1η φορα στον κυνηγοτοπο, το οποιο θα τα δοκιμασω στα περασματιαρικα του Οκτώμβρη...
Το νεο φυσιγγακι μου με την ονομασια "miniman" , στημένο με Sipe!!
Μακαρι να τα εριχνα 50 φυσιγγια στα ορτυκια, αλλα το κεφι μας να κανουμε... :)

View attachment 55430View attachment 55431View attachment 55432

2 Στάδια.
Καλυκας Maxam (οι τελευταιοι)..
12/63,5
UEE SIPE 1,35×26 BRP 18 +1 χαρτ. cal.20 έλικας θώδη 20 ΚΟΜΜΕΝΟΣ στα 15mm ύψος Νο10 (6*) στα 52,3mm. Κ.Χ 11mm

Και η αποτύπωση στα 15m με κύλινδρο...

View attachment 55433View attachment 55434
:cool::cool::cool::cool::cool:

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα!
Έχω μια ερώτηση, σίγουρα πολύ απλή για τους έμπειρους για εμένα είναι εμπόδιο αυτή τη στιγμή...
Γεμίζω φυσιγγια με ρελιαστρα χειρός λαναρα.
Τα ερώτηματα είναι το εξης:
1) Σε κάλυκα 68,5 και με κενό απάτητο χώρο από το τζαμακι, 6mm κλείνω στα 63mm.
Υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί να κατέβω χαμηλότερα πχ στα 62,5 και πως θα το καταλάβω; τι πρέπει να παρατηρήσω;
2) Σε κάλυκα 68,5 εάν ο κενός απάτητος χώρος από τον τζαμακι για παράδειγμα είναι 5,5mm ή 6,5mm που πρεπει να κλείσω;;

Σας ευχαριστώ πολύ!

Έχω μια ερώτηση, σίγουρα πολύ απλή για τους έμπειρους για εμένα είναι εμπόδιο αυτή τη στιγμή...
Υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί να κατέβω χαμηλότερα πχ στα 62,5 και πως θα το καταλάβω; τι πρέπει να παρατηρήσω;
2) Σε κάλυκα 68,5 εάν ο κενός απάτητος χώρος από τον τζαμακι για παράδειγμα είναι 5,5mm ή 6,5mm που πρεπει να κλείσω;;

Σας ευχαριστώ πολύ!
Πολύ καλά κλείνεις κενός χώρος 5,5-6mm ,ρελιαζεις 11,40 ως προς τον ανοιχτό κάλυκα δηλαδή 69,40-64,mm
68,40-63,00mm
67,40-62,00mm
65,40-60,00mm

Πολύ καλά κλείνεις κενός χώρος 5,5-6mm ,ρελιαζεις 11,40 ως προς τον ανοιχτό κάλυκα δηλαδή 69,40-64,mm
68,40-63,00mm
67,40-62,00mm
65,40-60,00mm
Εάν ο κενός χώρος είναι 6,5mm περίπου σε κάλυκα 68,5mm, που πρέπει να ρελιασω;

Πάλι στο 63,00mm θα ρελιαζεις.......

Σας ευχαριστώ πολύ!
Κωστη...στο ρελι κλεινουμε με 5,5 ως 6mm Κ.Χ.
Το να κλεισεις στα 63,00mm τελικο, αυτο ειναι το σύνηθες με τους παραπανω Κενούς Χώρους...
ΤΩΡΑ...ΑΝ το στησιμο σου, σου επιτρεπει πατημα (π.χ. 62,5mm) θα το κρινεις, απο το στησιμο των υπολοίπων (πυριτιδα,βυσμα,καψουλι)...

1) Αν το βυσμα σου, παιρνει κι αλλο πατημα ή ειναι μαλακο ή σκληρό.
2) Δοσολογια πυριτιδας

ΠΧ
Αν εχεις Κ.Χ. 6,5mm τοτε θα κλεισεις στα 62mm τελικο παντα με τους παραπανω παραγοντες να υπολογιζεις...

Θα χρειαστεί ποτέ να κατέβω παρακάτω και για ποιο λόγο;
Θα χρειαστεί ποτέ να κατέβω παρακάτω και για ποιο λόγο;
Αυτά που σου έγραψα Κώστα είναι οι κανόνες του ρελιασματος φυσιγγίων. Όταν τους ακολουθήσεις σαν τελικό αποτέλεσμα θά έχεις ένα ρελι πάχους περίπου 2,40 και βάθους 3,30mm . Εκεί είσαι εντάξει,τώρα αν αποφασίσεις να κατεβάσεις το ρελι σου κάτω από τις προδιαγραφές,για οποιονδήποτε λόγο ας πούμε για να ζωηρεψεις την καύση της πυρίτιδας,να έχεις το όψιν σου ότι ανεβάζεις απότομα τα bar του φυσιγγίου σου........,

Κωστη...στο ρελι κλεινουμε με 5,5 ως 6mm Κ.Χ.
Το να κλεισεις στα 63,00mm τελικο, αυτο ειναι το σύνηθες με τους παραπανω Κενούς Χώρους...
ΤΩΡΑ...ΑΝ το στησιμο σου, σου επιτρεπει πατημα (π.χ. 62,5mm) θα το κρινεις, απο το στησιμο των υπολοίπων (πυριτιδα,βυσμα,καψουλι)...

1) Αν το βυσμα σου, παιρνει κι αλλο πατημα ή ειναι μαλακο ή σκληρό.
2) Δοσολογια πυριτιδας

ΠΧ
Αν εχεις Κ.Χ. 6,5mm τοτε θα κλεισεις στα 62mm τελικο παντα με τους παραπανω παραγοντες να υπολογιζεις...
Εάν έχω κενό 6, 5mm και κλείσω στα 63mm τότε τι πρόβληματα αντιμετωπίζουμε;
Θα δω ακαυτη πυρίτιδα στην κάνη;
Υπάρχει κάποιο σημάδι;

Εάν έχω κενό 6, 5mm και κλείσω στα 63mm τότε τι πρόβληματα αντιμετωπίζουμε;
Θα δω ακαυτη πυρίτιδα στην κάνη;
Υπάρχει κάποιο σημάδι;
Αν δεις ακαυτη κατέβα μισό χιλιοστό......η άλλαξε βυσματωση σε λίγο πιο ψηλή....

Status
Not open for further replies.
Back