Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Εάν έχω κενό 6, 5mm και κλείσω στα 63mm τότε τι πρόβληματα αντιμετωπίζουμε;
Θα δω ακαυτη πυρίτιδα στην κάνη;
Υπάρχει κάποιο σημάδι;
Ισως εχεις ακαυτη (αναλογα το καψουλι) κ το φυσιγγι δεν θα'χει δυναμη διατρησης...την απαιτουμενη.

Σε φυσίγγια αναγόμωσης έχω παρατηρήσει ότι μερικές φορές ο κάλυκας δεν χωράει καλά μέσα στη θαλάμη παρά το σωστό καλυμπράρισμα που έχω κάνει. Δηλαδή χωράει, αλλά όχι άνετα. Τώρα έχω την τάση να καλυμπράρω δύο φορές κάθε ριγμένο κάλυκα πριν τον αναγομώσω.

Ξέρει μήπως κάποιος αν αντί να αγόραζα Τ2 με 12χιλ πάφυλα αγόραζα Τ1 με 8χιλ μήπως θα ήταν πιο εύκολο και πιο καλό το τελικό αποτέλεσμα του καλυμπραρίσματος λόγω χαμηλότερου μετάλλου;

Αν κάποιος έχει παρατηρήσει διαφορές στο καλυμπράρισμα μεταξύ Τ1 και Τ2 θα με ενδιέφερε η άποψή του. Ευχαριστώ.

Σε φυσίγγια αναγόμωσης έχω παρατηρήσει ότι μερικές φορές ο κάλυκας δεν χωράει καλά μέσα στη θαλάμη παρά το σωστό καλυμπράρισμα που έχω κάνει. Δηλαδή χωράει, αλλά όχι άνετα. Τώρα έχω την τάση να καλυμπράρω δύο φορές κάθε ριγμένο κάλυκα πριν τον αναγομώσω.

Ξέρει μήπως κάποιος αν αντί να αγόραζα Τ2 με 12χιλ πάφυλα αγόραζα Τ1 με 8χιλ μήπως θα ήταν πιο εύκολο και πιο καλό το τελικό αποτέλεσμα του καλυμπραρίσματος λόγω χαμηλότερου μετάλλου;

Αν κάποιος έχει παρατηρήσει διαφορές στο καλυμπράρισμα μεταξύ Τ1 και Τ2 θα με ενδιέφερε η άποψή του. Ευχαριστώ.
Ποιόν καλυμπραδόρο χρησιμοποιείς;

Από τους καλύτερους που έχω δοκιμάσει. Προσπάθησε να επιλέγεις κάλυκες Τ2 έως Τ4. Απέφυγε το πολύ ψηλό και το πολύ χαμηλό μέταλλο. Και επίσης προτίμησε κάλυκες με σκληρό πλαστικό και απέφυγε τους διαφανείς και ημιδιαφανείς.

Επιβεβαιώνω και εγώ. Με κάλυκες cheddite Τ2 που είχα μετρήσει η παραπάνω καλύμπρα επαναφέρει την διάμετρο ακριβώς στην αρχική του.
Και η Lee επαναφέρει ακριβώς.
Ή μάλλον για να είμαι πιο ακριβής, καλύτερα από ακριβώς.
Ο καλυμπραρισμένος κάλυκας με τον καλυμπραδορο της Lee, αμέσως κάτω από τη στεφάνη είναι 5 εκατοστά του χιλιοστού περίπου σταθερά μικρότερος από τον ακαλυμπράριστο καινούργιο - μη ριγμένο κάλυκα σε πολλές μετρήσεις. Μερικές φορές η διαφορά φτάνει και το δέκατο του χιλιοστού, αλλά συνήθως είναι μισό δέκατο.

Και η Lee επαναφέρει ακριβώς.
Ή μάλλον για να είμαι πιο ακριβής, καλύτερα από ακριβώς.
Ο καλυμπραρισμένος κάλυκας με τον καλυμπραδορο της Lee, αμέσως κάτω από τη στεφάνη είναι 5 εκατοστά του χιλιοστού περίπου σταθερά μικρότερος από τον ακαλυμπράριστο καινούργιο - μη ριγμένο κάλυκα σε πολλές μετρήσεις. Μερικές φορές η διαφορά φτάνει και το δέκατο του χιλιοστού, αλλά συνήθως είναι μισό δέκατο.
Ε τότε λογικά στο όπλο σου οι αναγομομένοι κάλυκες κάθονται σφιχτά απο την διόγκωση του πλαστικού και όχι του πάφιλα. Οπότε να χρησιμοποιείς κάλυκες με ψηλότερο ύψος πάφιλα μήπως έτσι επιτυγχάνεται μικρότερη διόγκωση του πλαστικού. Ή δοκίμασε άλλη μάρκα κάλυκες. Επίσης μήπως τους έχεις αναγομώσει πάρα πολλές φορές και έχουν πλέον ξεχειλώσει εντελώς το πλαστικό τους?

Ε τότε λογικά στο όπλο σου οι αναγομομένοι κάλυκες κάθονται σφιχτά απο την διόγκωση του πλαστικού και όχι του πάφιλα. Οπότε να χρησιμοποιείς κάλυκες με ψηλότερο ύψος πάφιλα μήπως έτσι επιτυγχάνεται μικρότερη διόγκωση του πλαστικού. Ή δοκίμασε άλλη μάρκα κάλυκες. Επίσης μήπως τους έχεις αναγομώσει πάρα πολλές φορές και έχουν πλέον ξεχειλώσει εντελώς το πλαστικό τους?
Όχι, είναι η πρώτη αναγόμωση. Ίσως να είναι το πλαστικό όπως λες. Θα δοκιμάσω Τ3-Τ4 για να δω.
Ευχαριστώ.

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα!
Έχω μια ερώτηση, σίγουρα πολύ απλή για τους έμπειρους για εμένα είναι εμπόδιο αυτή τη στιγμή...
Γεμίζω φυσιγγια με ρελιαστρα χειρός λαναρα.
Τα ερώτηματα είναι το εξης:
1) Σε κάλυκα 68,5 και με κενό απάτητο χώρο από το τζαμακι, 6mm κλείνω στα 63mm.
Υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί να κατέβω χαμηλότερα πχ στα 62,5 και πως θα το καταλάβω; τι πρέπει να παρατηρήσω;
2) Σε κάλυκα 68,5 εάν ο κενός απάτητος χώρος από τον τζαμακι για παράδειγμα είναι 5,5mm ή 6,5mm που πρεπει να κλείσω;;

Σας ευχαριστώ πολύ!

Να στο κανω λιγο ποιο απλο...
Οτι σου ειπαν οι φιλοι και συναδελφοι ποιο πανω ολα ισχυουν!!!
Αυτο που πρεπει να ξερεις ειναι το εξης....
Υπαρχουν συμπιεσιμες και μη συμπιεσιμες....Τι εννοω...Αυτες που εγω λεω συμπιεσιμες ειναι αυτες
που σηκωνουν και θελουν στριμωγμα δλδ μονοβασικες ΠΧ ΜΒ32 -36 -Α1 - και εχουν μορφη κοπης
με φυλαρακια...Αυτες φυλακιζουν αερα αναμεσα στα φυλαρακια και αυτος λογος που τις στριμωχνουμε
ωστε να φυγει ο αερας....Σε αυτες λοιπον ο Κενος χωρος σου θα ειναι παντα 5,5 χιλιοστα ανεξαρτητα
δοσολογιας...και με καψουλια ( αναλογα το σεταπ ) με 686 - cx2000- Mε 688 ή uee που ειναι ισχυρα τα
καψουλια ο κενος σου χωρος θα ειναι 6 χιλιοστα...
Τωρα σε ολες τις διβασικες...και ανεξαρτητα δοσογιας και καψυλιου ο Κενος σου χωρος να ειναι
παντα 6,5 χιλιοστα...
ΟΙ ΔΙΒΑΣΙΚΕς ειναι ς4 -sipe -Tecna-
μαζι με αυτες θα βαλεις και την Γκρανουλαρ και την MG2 που
δεν σηκωνουν στριμωγμα...και καποιες ακομα...
Κανε μια δοκιμη για το καταλαβεις...κλεισε ΠΧ S4 με 5,5 χιλιοστα κενο...και 6,5 χιλιοστα στην ιδια
δοσογογια...και θα καταλαβεις αμεσως τις διαφορες και στον στοχο αλλα και στον ωμο σου!!
Ευχομαι να σε βοηθησα Κωστή !!!

Last edited:
Να στο κανω λιγο ποιο απλο...
Οτι σου ειπαν οι φιλοι και συναδελφοι ποιο πανω ολα ισχυουν!!!
Αυτο που πρεπει να ξερεις ειναι το εξης....
Υπαρχουν συμπιεσιμες και μη συμπιεσιμες....Τι εννοω...Αυτες που εγω λεω συμπιεσιμες ειναι αυτες
που σηκωνουν και θελουν στριμωγμα δλδ μονοβασικες ΠΧ ΜΒ32 -36 -Α1 - και εχουν μορφη κοπης
με φυλαρακια...Αυτες φυλακιζουν αερα αναμεσα στα φυλαρακια και αυτος λογος που τις στριμωχνουμε
ωστε να φυγει ο αερας....Σε αυτες λοιπον ο Κενος χωρος σου θα ειναι παντα 5,5 χιλιοστα ανεξαρτητα
δοσολογιας...και με καψουλια ( αναλογα το σεταπ ) με 686 - cx2000- Mε 688 ή uee που ειναι ισχυρα τα
καψουλια ο κενος σου χωρος θα ειναι 6 χιλιοστα...
Τωρα σε ολες τις διβασικες...και ανεξατρητα δοσογιας και καψυλιου ο Κενος σου χωρος να ειναι
παντα 6,5 χιλιοστα...
ΟΙ ΔΙΒΑΣΙΚΕς ειναι ς4 -sipe -Tecna-
μαζι με αυτες θα βαλεις και την Γκρανουλαρ και την MG2 που
δεν σηκωνουν στριμωγμα...και καποιες ακομα...
Κανε μια δοκιμη για το καταλαβεις...κλεισε ΠΧ S4 με 5,5 χιλιοστα κενο...και 6,5 χιλιοστα στην ιδια
δοσογογια...και θα καταλαβεις αμεσως τις διαφορες και στον στοχο αλλα και στον ωμο σου!!
Ευχομαι να σε βοηθησα Κωστή !!!
Φυσικά και βοηθήσατε κύριε Νίκο, όπως και τα υπόλοιπα μέλη που απάντησαν στο ερώτημα μου και σας ευχαριστώ όλους!
Επομένως, θα προσπαθώ πάντα να έχω τους κενούς χώρους που αναφέρατε ανά περίπτωση και θα κλείνω σε στάνταρ ύψος πχ 63mm για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο!

Φυσικά και βοηθήσατε κύριε Νίκο, όπως και τα υπόλοιπα μέλη που απάντησαν στο ερώτημα μου και σας ευχαριστώ όλους!
Επομένως, θα προσπαθώ πάντα να έχω τους κενούς χώρους που αναφέρατε ανά περίπτωση και θα κλείνω σε στάνταρ ύψος πχ 63mm για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο!

Κανεις μας...δεν ηξερε ιδιογομωση απο την κούνια του....Ολοι απο καποιους αλλους μαθαμε....και
μεσα απο τις δοκιμες μας σε ''δυσκολους καιρους''....και εννοω πριν 30 χρονια που δεν επαιρνες
''κουβεντα'' απο κανεναν....
Τωρα τα πραγματα ειναι διαφορετικα....εχεις ενα ολοκληρο φορουμ πισω σου που μπορει να σε
βοηθησει...Δεν ''κουραζεις'' κανεναν....ρωτα και για την παραμικρη αμφιβολια που εχεις οποια και εαν ειναι αυτη!!
Δεν ειναι ''ντροπη''....μαγκια ειναι.....ρωτωντας πας στην πολη Κωστή μου !!!

Κανεις μας...δεν ηξερε ιδιογομωση απο την κούνια του....Ολοι απο καποιους αλλους μαθαμε....και
μεσα απο τις δοκιμες μας σε ''δυσκολους καιρους''....και εννοω πριν 30 χρονια που δεν επαιρνες
''κουβεντα'' απο κανεναν....
Τωρα τα πραγματα ειναι διαφορετικα....εχεις ενα ολοκληρο φορουμ πισω σου που μπορει να σε
βοηθησει...Δεν ''κουραζεις'' κανεναν....ρωτα και για την παραμικρη αμφιβολια που εχεις οποια και εαν ειναι αυτη!!
Δεν ειναι ''ντροπη''....μαγκια ειναι.....ρωτωντας πας στην πολη Κωστή μου !!!
Μακάρι κάποια στιγμή να μπορέσω να βοηθήσω και εγώ! Μέχρι στιγμής πάντως μόνο ερωτήσεις μπορώ να κάνω!

Μακάρι κάποια στιγμή να μπορέσω να βοηθήσω και εγώ! Μέχρι στιγμής πάντως μόνο ερωτήσεις μπορώ να κάνω!

Θεμα χρονου ειναι....Καποια στιγμη θα βοηθησεις και εσυ νεους ιδιογομωτες.....
Οσες περισσοτερες ερωτησεις κανεις....τοσο ποιο γρηγορα θα μαθεις...
Ειναι αρκετα αυτα που πρεπει να μαθεις....Αβυσσος η ιδιογομωση....και δεν υπαρχει περιπτωση να τα
θυμασαι ολα απ'εξω....
Τετραδιο.....και κρατα σημιωσεις Κωστή !!!

Να ξερεις....γεμιζω σχεδον καθημερινα απο το 1990....και ακομα μαθαινω φιλε μου !!!

Status
Not open for further replies.
Back