Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης

Παιδιά καλησπέρα,

Βρήκα τη παρακάτω λίστα από το Κένταυρο για την ισχύ δημοφιλών καψυλίων (https://www.idiogomosi.com/pages/posts/sosti-epilogi-kapsyllioy-144.php)

Θα ήθελα να με βοηθήσετε να κατάξω και τα παρακάτω καψύλια μέσα σε αυτό το πίνακα ή κατά προσέγγιση έστω:
  1. Nocor
  2. Fiochi no. 463
  3. RWS Sinoxid
  4. Πυρκαλ 6,45
Η λίστα του κένταυρου:
  1. 616 Silver & Gold
  2. UEE Piston G
  3. 688
  4. Federal 209 M
  5. Kleanbore 209 M
  6. CX2000
  7. CCI 209
  8. 616
  9. Remington Kleanbore 209
  10. W-209
  11. 686
  12. Kemira 20
  13. CX1000
  14. 615
  15. CX50
  16. 684
  17. 614

Last edited:
Σαν μηχανή με άφησε ικανοποιημένο αρκεί να βάλεις καλύτερο στροφείο ρελιάσματος. Το στροφείο που είχε η δική μου μηχανή πάνω κατα την αγορά της το οποίο υποτίθεται ότι ήταν πιο ακριβό καλύτερο ατσαλένιο μιας και είχε έλλειψη από στροφεία είναι επιεικώς απαράδεκτο για να μην πω για πέταμα. Να φανταστείτε παραλίγο να βάλω αγγελία ολόκληρη την μηχανή εξαιτίας του στροφείου. Αλλά αντικαθιστώντας το με ένα του Κένταυρου μου έκανε καταπληκτικά κλεισίματα. Το πρόβλημα είναι ότι με το στροφείο και το μαχαιράκι του Κενταυρου επειδή έχουν μεγαλύτερο μήκος δεν χωράει να κλείσει magnum καλυκα διότι δεν σηκώνεται αρκετά το μοχλικο της μηχανής. Αλλά μικρό το κακό.
Θα έβαζα και φωτογραφία με τα φυσίγγια που έφτιαξα προχθές αλλά χρειάζονται συμπίεση διότι δεν μπορεί να τις ανεβάσει το site λόγο μεγέθους.

Edit:ορίστε και φωτό από τα φυσίγγια που έκλεισα προχθές.
View attachment 92455View attachment 92456
Σαν μηχανή με άφησε ικανοποιημένο αρκεί να βάλεις καλύτερο στροφείο ρελιάσματος. Το στροφείο που είχε η δική μου μηχανή πάνω κατα την αγορά της το οποίο υποτίθεται ότι ήταν πιο ακριβό καλύτερο ατσαλένιο μιας και είχε έλλειψη από στροφεία είναι επιεικώς απαράδεκτο για να μην πω για πέταμα. Να φανταστείτε παραλίγο να βάλω αγγελία ολόκληρη την μηχανή εξαιτίας του στροφείου. Αλλά αντικαθιστώντας το με ένα του Κένταυρου μου έκανε καταπληκτικά κλεισίματα. Το πρόβλημα είναι ότι με το στροφείο και το μαχαιράκι του Κενταυρου επειδή έχουν μεγαλύτερο μήκος δεν χωράει να κλείσει magnum καλυκα διότι δεν σηκώνεται αρκετά το μοχλικο της μηχανής. Αλλά μικρό το κακό.
Θα έβαζα και φωτογραφία με τα φυσίγγια που έφτιαξα προχθές αλλά χρειάζονται συμπίεση διότι δεν μπορεί να τις ανεβάσει το site λόγο μεγέθους.

Καλησπέρα το στροφείο του Κενταύρου είμαι αυτό το φτηνό που έχεις ρελιασμενα τα φυσίγγια σου αν μπορείς μια μέτρηση ύψους και πάχους Στεφανής

Έχω την πιο παλιά του Λαναρά και έχω ένα άλλο στροφείο αγορασμενο από Κομοτηνή στα 20 ευρώ πριν 10 χρόνια και θέλω να το αλλάξω είναι ρηχό αλλά έχουν σωθεί η μια κεφαλή εσωτερικά

Καλησπέρα θα ήθελα λίγο την γνώση σας για το τρίτο στάδιο του Λαναρά το ποσό είναι λειτουργικό προς τα άλλα στάδια που ίδια που είμαι στην αγορά και αν υπάρχουν διάφορες απέναντι των άλλων δοκίμασα για λίγο το τρίτο που μαγκονη και είδα αλλά πράγματα αλλά δεν έχω άλλη εικόνα από τα άλλα στάδια αν υπάρχουν και κάποιες φώτο να συγκριθεί με το τι κλείσιμο κανει με αυτό που μου δανεισαν

Last edited:
Κατά την γνώμη μου,
Το στάδιο που μαγκώνει είναι το καλύτερο όλων.
Του λαναρα το είχα πάρει για 10-11mm και τελικά το πέταξα στο κουτί μαζί με πολλά αλλά.
Το θέμα είναι τι σε βολεύει και ότι πάρεις να το πάρεις μια φορά, και να μην πληρώνεις διπλα και τρίδιπλα. Εγώ τα έπαιρνα από τρέλα για να τα εχω

Κατά την γνώμη μου,
Το στάδιο που μαγκώνει είναι το καλύτερο όλων.
Του λαναρα το είχα πάρει για 10-11mm και τελικά το πέταξα στο κουτί μαζί με πολλά αλλά.
Το θέμα είναι τι σε βολεύει και ότι πάρεις να το πάρεις μια φορά, και να μην πληρώνεις διπλα και τρίδιπλα. Εγώ τα έπαιρνα από τρέλα για να τα εχω
δεν σου έκανε για πιο λόγο επειδή δεν έχω εικόνα γενικά το μονο που είδα είμαι αυτό που έγραψα στα 12 χιλιοστά δεν θα κάνει δουλειά

Καλησπέρα θα ήθελα λίγο την γνώση σας για το τρίτο στάδιο του Λαναρά το ποσό είναι λειτουργικό προς τα άλλα στάδια που ίδια που είμαι στην αγορά και αν υπάρχουν διάφορες απέναντι των άλλων δοκίμασα για λίγο το τρίτο που μαγκονη και είδα αλλά πράγματα αλλά δεν έχω άλλη εικόνα από τα άλλα στάδια αν υπάρχουν και κάποιες φώτο να συγκριθεί με το τι κλείσιμο κανει με αυτό που μου δανεισαν
Με το 3ο σταδιο του Λαναρά, κλείνεις απο 10 ως και 12mm K.X....με την προυπόθεση όμως, η ογκομετρια, να ειναι σωστή, με πραγματικά 12mm....

Screenshot_20250217-181946_Gallery.jpgScreenshot_20250217-181956_Gallery.jpg

δεν σου έκανε για πιο λόγο επειδή δεν έχω εικόνα γενικά το μονο που είδα είμαι αυτό που έγραψα στα 12 χιλιοστά δεν θα κάνει δουλειά
Αν το έχεις του Λαναρά, μια χαρά κλείσιμο κάνει μέχρι τα 12μμ κάτσε με αυτό και μην πετάς λεφτά. Το 3 που μαγγωνει κλείνει από 10μμ μέχρι 14μμ . Μόνο αυτό το πλεονέκτημα έχει ότι μπορεί να κλείσει και στα 14μμ . Τα έχω και τα δύο. (Και οχι μόνο )Και μην τρελαίνεσαι αν ξεκινούσα τώρα ιδιογομοση θα έκλεινα μόνο ρελι. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το αστέρι. Όλα τα άλλα είναι για να πετάμε λεφτά. ;)

Back